جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای اجاق خورشیدی

حسین خراسانی زاده، مجید سبزپوشانی، سعید نظری،
دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

در این تحقیق طراحی، ساخت و آزمایش یک اجاق خورشیدی پخت نان برای شرایط تشعشع خورشیدی در شهر کاشان انجام گرفته است. در مرحله طراحی و به قصد تأمین انرژی لازم برای پخت نان نازک به قطر ۴۵ سانتیمتر با استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی، یک سطح سهموی شکل انعکاسی با استفاده از چیدمانی از آینه ها برای متمرکز نمودن تشعشع به زیر یک صفحه پخت آلومینیومی به قطر ۴۸ سانتیمتر و ضخامت ۶ میلیمتر در نظر گرفته شد و قطر سطح انعکاسی ۱۳۰ سانتیمتر محاسبه شد. با توجه به تغییر مکان خورشید در آسمان در طول سال و در ساعات روز، سطح انعکاسی از سه درجه آزادی برای تنظیم شمالی-جنوبی و شرقی-غربی و امکان جابجایی در راستای عمودی برخوردار شد. عملکرد اجاق در چند روز مختلف در تابستان ۱۳۹۱ بررسی و با آن پخت نان صورت گرفت. بررسی عملکرد و نتایج اندازه گیری ها صحت محاسبات را تأیید نمود و بازده کلی اجاق را حدود ۵۰% نشان داد. با این اجاق می توان در ۸ ماه از سال و حداقل در ۶ ساعت از هر روز آفتابی و در هر ساعت حدود ۱۲ عدد نان با خمیر ۲۰۰ گرمی پخت نمود؛ همچنین از آن برای پخت سایر مواد غذایی بهره برد.
محمد حسین‌زاده، سیدمهدی میرزابابائی، حسین زمانی، علی فائزیان، فرزاد زرین‌کلام،
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

در این پژوهش با بررسی فرآیند‌های انتقال حرارت در اجزای مختلف سیستم، عملکرد یک اجاق خورشیدی با لوله تحت خلأ به‌صورت تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی این مقاله اعتبارسنجی مدل تحلیلی ارایه‌شده برای بررسی پارامترهای موثر بر عملکرد اجاق خورشیدی با لوله تحت خلأ در شرایط محیطی مختلف است. پارامترهای محیطی بررسی‌شده در این مطالعه سرعت باد، دمای محیط و تابش ورودی هستند. آزمایش‌ها در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با عرض جغرافیایی ۳۶درجه و طول جغرافیایی ۵۹درجه انجام شد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که مدل تحلیلی ارایه‌شده دقت کافی برای بررسی پارامتری اجاق خورشیدی با لوله تحت خلأ را دارد. همچنین در شرایط محیطی مرجع، حرارت اتلافی تنها ۱۲/۲۲وات از ۱۳۷/۵۱وات تابش جذب‌شده را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین تنها حدود ۸/۸۹% از حرارت جذب‌شده در اجاق خورشیدی تلف می‌شود. نتایج نشان می‌دهند که با توجه به وجود فضای خلأ بین دو لوله، دمای سطح خارجی اجاق در شرایط محیطی مرجع تنها C°۳/۶۴ بیشتر از دمای محیط است. همچنین اجاق خورشیدی با لوله تحت خلأ در شرایط محیطی مختلف عملکرد مناسبی دارد. با افزایش دمای محیط از ۵ تا C°۳۵ بازده اجاق خورشیدی حدود ۰/۶۵% زیاد می‌شود.
 

محمد حسین‌زاده، حسین زمانی، سیدمهدی میرزابابائی، علی فائزیان، فرزاد زرین‌کلام،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

در این مطالعه، یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل طراحی و ساخته و عملکرد روزانه آن از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی بررسی شده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجاق‌های خورشیدی سهموی کاهش عملکرد آنها در محیط‌های بادخیز است. به‌منظور بررسی این موضوع، اثر سرعت‌های باد ۰/۲، ۲، ۴ و ۶متر بر ثانیه بر بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی مطالعه شده است. با توجه به نتایج، بازده انرژی اجاق خورشیدی سهموی در طول آزمایش ۳۴/۵۲ تا ۴۶/۱۹% و بازده اگزرژی آن ۲/۱۱ تا ۵/۶۰% است. نتایج تجربی نشان می‌دهد، اجاق خورشیدی ساخته‌شده امکان به‌جوش‌آوردن آب در محیط‌های بادخیز را دارد. اگرچه زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن آب با زیادشدن سرعت باد افزایش می‌یابد. با توجه به نتایج، زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن ۲لیتر آب در سرعت باد ۶متر بر ثانیه، حدود ۴۰دقیقه است. همچنین، بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی سهموی در سرعت باد ۶متر بر ثانیه نسبت به سرعت باد ۰/۲متر بر ثانیه به‌ترتیب ۲۰/۸۰ و ۱/۹۹% کمتر است.


صفحه ۱ از ۱