جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای الگوریتم ترکیبی
محمد خسروی، خلیل خلیلی، حسین امیرآبادی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
بهینهسازی، در بسیاری از شاخههای علوم کاربرد زیادی یافته است. در سالهای اخیر، تئوریها و روشهای متعددی برای پیدا کردن پاسخ بهینه و توسعه روشهای بهینهسازی ارائه شده است. الگوریتمهای بهینهسازی الهام گرفته از طبیعت به عنوان روشهای ابتکاری، راهحلهای مناسبی را برای مسائل پیچیده ارائه مینماید که یکی از کاربردهای این روشها، مهندسی معکوس میباشد. در مهندسی معکوس، هر مجموعه از نقاط اسکن شده نسبت به یک دستگاه خاص تعریف میشوند. در فرآیند انطباق دادهها، مجموعههای این نقاط به صورت مجزا، با هم ترکیب شده و نسبت به یک سیستم مختصات واحد قرار میگیرند که این فرآیند،تطابق ابر نقاط نامیده میشود. در این پژوهش، قطعه کاربردی در آزمایش تجربی توسط ماشین اندازهگیری مختصات در دو وضعیت بدون انتقال و انتقال یافته، اندازهبرداری شده و فرآیند تطابق ابر نقاط بر روی آن پیادهسازی شده است. به کمک الگوریتمهای جستجوی گرانشی، جمعیت ذرات و ژنتیک، فرآیند تطابق بهینهسازی شده و پارامترهای تطابق (چرخش و جابهجایی) بهدست آمده است. از بین الگوریتمهای ذکر شده، الگوریتم جستجوی گرانشی از دقت جابهجایی، دقت چرخشی و مقدار همگرایی بهتر و همچنین زمان اجرای کمتری برخوردار بوده است. در نهایت الگوریتم ترکیبی ارائه شده است که ترکیبی از الگوریتمهای جستجوی گرانشی و نلدر- مید میباشد. در الگوریتم پیشنهادی، مقادیر حدس اولیه توسط الگوریتم گرانشی بهدست آمده و در اختیار الگوریتم نلدر- مید قرار میگیرد تا پاسخ دقیق بهدست آید. الگوریتم پیشنهادی در این پژوهش، ازنظر تعداد تکرار و مقدار همگرایی بر الگوریتمهای جستجوی گرانشی و نلدر- مید برتری دارد.
علی مظفری، فوزیه مروت، جعفر روشنی یان، هادی زارع،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
طراحی بهینه سازه های ساندویچی کامپوزیتی مورد استفاده در فیرینگ ماهوارهبر با استفاده از الگوریتم ترکیبی بررسی و ارائه میشود. از آنجایی که مدرنترین فیرینگها از لایههای ساندویچی کامپوزیتی ساخته میشوند، در این پژوهش ساختار سازه فیرینگ بر اساس پوسته ساندویچی کامپوزیتی با هسته انعطاف پذیر تحلیل شده است. از طرفی ساختار فیرینگ از نظر هندسی از دو بخش مخروطی و استوانه ای تشکیل میشود. برای این منظور، در فاز اول، تحلیل کمانش سازه مخروطی ساندویچی کامپوزیتی با استفاده از تئوریهای مرتبه بالا انجام گرفت و معادلات بدست آمده برای بخش استوانهای، با صفرکردن نیمزاویه رأس مخروط بدست میآید. در فاز دوم، سازه استخراج شده با استفاده از الگوریتم ترکیبی مورد بهینهسازی قرار گرفت. بواسطه تعدد و پیچیدگی متغیرهای طراحی در سازههای ساندویچی کامپوزیتی، فرایند طراحی مهندسی به مشکلات و سختیهایی در مسائل بهینه سازی طراحی منجر میشود. از آنجایی که مهمترین دیسیپلین انتخابی برای بهبود مشخصههای جرم ماهوارهبر، دیسیپلین سازه است، لذا با تکیه بر بهینهسازی سازه، پس از انجام فرآیند بهینـهسازی در نهایت بـه کاهش جرم قابل ملاحظهای ناشی از تغییر جنس و بهینهسازی بطور همزمان، حـدود ۴۰ درصد نسبت به فیرینگ مورد استفاده (فیرینگ سفیر) در این پژوهش دست یافته شد.
ابوالفضل کیانی، میثم محمدیامین،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله به تحلیل نوسانات یک نوار باریک بسیار انعطافپذیر متصل به جسم سهبعدی که در معرض جریان سیال لزج فروصوت قرار دارد، پرداخته شده است. هدف تحلیل تداخل سازه و سیال با استفاده از الگوریتم ترکیبی مناسب است که بتواند بخش حل سیال و حل سازه را بخوبی با هم ترکیب نموده و تبادل اطلاعات مناسبی را تامین نماید. برای حل جریان سیال از یک حلگر دینامیک سیالات محاسباتی استفاده شده و تحلیل سازه توسط مدل تیر یک سردرگیر اویلر- برنولی صورت گرفته است. برای تحلیل اندرکنش سیال- سازه، الگوریتم ترکیبی چند بخشی تکراری برای برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات میان بخشهای سیال و سازه بهکارگیریشده و شبیهسازی انجام شده است. در ادامه با توجه به عددهای سختی خمشی مختلف و جرمهای متفاوت نوار باریک، نتایج و نمودارهای مربوط به مشخصات نوسان شامل دامنه و فرکانس، همچنین تغییرات نیرو و گشتاور ناشی از نوسانات ارائه شده است. تحلیل در هر دو حالت دوبعدی و سهبعدی انجام شده است که حالت سهبعدی شامل یک استوانه و نوار باریک انعطافپذیر متصل به آن است. نتایج حاصل نشان میدهد که چارچوب محاسباتی توسعه یافته به خوبی فیزیک حاکم بر مساله اندرکنش سیال- سازه را تسخیر نموده است. همچنین مطالعه پارامتری نشان میدهد که برای نوار باریک منعطف متصل به جسم در رژیم جریان مورد مطالعه سه حالت تغییرشکل استاتیک، نوسان پایدار و ناپایداری آشوبناک (تقریبا ۱۰۶E<) رخ خواهد داد.