۱۱۳ نتیجه برای الگوریتم ژنتیک
دوره ۵، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده
طراحی فیلترها و داپلکسرهای موجبری نیازمند مشخصسازی دقیق ابعاد ناپیوستگیها و بخشها در موجبر برای رسیدن به مشخصه مورد نظر است. این کار نیازمند استفاده از یک روش حل دقیق موجی و یک روش بهینهسازی پرقدرت برای استخراج ابعاد مورد نظر است. در این مقاله روش تطبیق مدها بهعنوان روش حل کامل موجی و روش الگوریتم ژنتیک برای بهینهسازی انتخاب شده است. فیلتر و داپلکسرهای طراحی شده به این روش با مقالات مقایسه شده که تطبیق بسیار مطلوب نتایج طراحی، بیانگر صحت نتایج این روش جدید است.
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
در عصر حاضر یکی از چالشهای بزرگ برنامهریزان و مدیران در حوزه خدمات بانکی، شناخت مشتریان و ایجاد تمایز بین گروههای مختلف مشتریان میباشد. بدیهی است استفاده از الگوی مناسب به بانکها این فرصت را میدهد که پیشنهادهای ارزشمند خود را متناسب با نیازها و خواستههای بخشهای هدفگیری شده جهت بهبود عملکرد خود از منظرهای مختلف طراحی و ارائه نمایند. هدف این مطالعه بهکارگیری مدل مناسبی برای خوشهبندی مشتریان براساس شاخصهایی مانند تازگی، تعداد تراکنش وعامل مالی میباشد. در این مقاله برای خوشهبندی دادهها از تلفیق الگوریتمهای ژنتیک وسی میانگین در محیط فازی جهت غلبه بر مشکلاتی مانند حساس بودن به مقدار اولیه و گرفتار شدن در دام بهینه محلی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، متشکل از مشتریان شعب بانک رفاه شهر تهران میباشد. همچنین از روش نمونهگیری تصادفی ساده برای اخذ نمونه استفاده شده است. یافتههای تحقیق نشان میدهد که مشتریان متعلق به خوشه اول بهدلیل دارا بودن عملکردی بالا در شاخصهای «تازگی»، «تعداد تراکنش»، و «عامل مالی» جزء مشتریان وفادار و مشتریان خوشه دوم به خاطر دارا بودن عملکردهای پایین در شاخص »تازگی«، متوسط در شاخص »تعداد تراکنش«، و بالا در شاخص»عامل مالی« جزء مشتریان رویگردان از بانک میباشند.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
یکی از ابزارهای کنترل ولتاژ در شبکه های قدرت، رگولاتور پیشرفته کنترل ولتاژ شین فشار قوی نیروگاه است. با استفاده از این رگولاتور، پایداری ولتاژ را می توان بهبود بخشید. در این مقاله روش تنظیم پارامترهای این رگولاتور به منظور بهبود پایداری ولتاژ مطالعه شده است. الگوریتم پیشنهادی بر روی دو شبکه آزمون، یکی ۲۲ شین و دیگری ۱۱۸ شین IEEE، آزمایش شده است.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
در این مقاله چارچوبی برای برنامه ریزی بلندمدت توسعه شبکه انتقال در بازارهای رقابتی برق ارایه شده است که در آن، گزینه های توسعه، ترکیب خطوط انتقال و جابه جاگرهای فاز است. معیار توسعه شبکه، بیشینه سازی سود کاربران همراه با برآورده شدن قیود امنیت شبکه در نظر گرفته شده است. پس از بیان سازوکار محاسبه سود طرح های توسعه برای هر یک از کاربران، مولفه های تابع هدفی که این معیار را برآورده می کنند استخراج شده است. مدل پیشنهادی به یک مساله پیچیده برنامه ریزی غیرخطی آمیخته با اعداد صحیح منجر می شود که برای حل آن از ترکیب الگوریتم ژنتیک با یک مساله برنامه ریزی درجه دوم (QP) استفاده شده است. متغیرهای گسسته یعنی مکان و سال نصب خطوط انتقال و جابه جاگرهای فاز، توسط الگوریتم ژنتیک و متغیرهای پیوسته یعنی میزان تولید و مصرف و زوایای جابه جاگرهای فاز توسط QP بهینه سازی می شوند.
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده
در این مقاله، به بررسی تشکیل جزیرهها در مراحل ابتدایی فرایند بازیابی از حالت قطعی سراسری پرداخته و اثر تغییر تعداد جزیرهها را در روند بازیابی مطالعه میکنیم. همچنین، روشی جدید برای تعیین حدود و مرزهای بهینه هر جزیره ارائه شده و قابلیت جبرانساز سری کنترل شده با تایریستور (TCSC) در تسهیل فرایند بازیابی و بهبود پاسخ بهینه ارزیابی میشود. تابع هدف، حداقل کردن مقدار انرژی تأمین نشده (ENS) و روش بهینهسازی، الگوریتم ژنتیک است. مدلسازی شبکه با کدگذاری کروموزومی خاصی انجام شده و قیود مختلف بهرهبرداری شامل حدود ولتاژ شینهها، حداکثر ظرفیت خطوط انتقال و محدوده توان واحدهای تولید کننده در فرایند بهینهسازی و پاسخ نهایی مدنظر قرار گرفته است. در نهایت، شبکه IEEE-۱۱۸bus بهعنوان سیستم آزمون در ارزیابی قابلیتهای روش پیشنهادی استفاده شده و برخی از نتایج بهدست آمده، در بخش مطالعات عددی آورده شده است.
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده
- در برخی از سیستمهای مخابرات سیار برای بالا بردن کارایی در شرایط مختلف محیطی و الکترومغناطیسی، آنتن را هوشمند طراحی می کنند. عوامل محیطی (موقعیت اشیای اطراف، حرکت آنتن سیار،
کاربر و ...) بر مشخصه های آنتن از جمله امپدانس ورودی آن مؤثر است. بنابراین لازم است مداری بین آنتن و گیرنده - فرستنده برای افزایش توان تشعشعی تعبیه شود تا تطبیق امپدانسی بهطور وفقی انجام شود. در این مقاله طراحی شبکه تطبیق آنتن مارپیچی چهارتایی هوشمند ارائه و میزان تطبیق وفقی بررسی شده است.
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۶ )
چکیده
تحقیق حاضر مساله انتخاب سبد سهام مارکوویتز را درنظر گرفته و در پی رهگیری مرز کارای مورد نظر مدل مارکوویتز تحت شرایط وجود محدودیت های عدد صحیح تعداد سهام می باشد. بدین منظور بوسیله الگوریتم ژنتیک پیشنهادی، مساله مقید را با استفاده از دادههای واقعی شرکتهای داخلی و نیز خارجی حل نموده و با مساله نامقید مارکوویتز مقایسه نمودهایم. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که الگوریتم پیشنهادی در هر دو نمونه توانسته است در فضای جستجوی موجه، اقدام به بهینهسازی نموده و در نتیجه مساله سبد سهام مقید را به خوبی حل نماید.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده
در این مقاله، بازیابی سیستمهای قدرت مجهز به ادوات SVC و TCSC در صورت بروز قطعیهای جزئی مورد مطالعه قرار گرفته و روشی جدید برای تأمین حداکثر بار با استفاده از ترکیبهای مختلف متغیرهای کنترلی ارائه شده است. این متغیرها شامل تپ ترانسفورمرهای قدرت، بـرنامه ریزی مجدد واحدهای تولیدی و تعیین نقاط کار ادوات کنترلی FACTS مـوجود در شبکه می شود. تابع هدف، حداکثر کردن مقدار بار بازیابی شده است و قیود مختلف بهره برداری، شامل دامنه ولتاژ شینه ها، مقدار توان عبوری از خطوط انتقال و محدوده تولید واحدها در فرایند بهینه سازی و تعیین پاسخ نهایی ملحوظ شده است. همچنین در حالت خروج یک خط انتقال، بهمنظور جلوگیری از ایجاد شرایط گذرای شدید و جابهجایی توانهای زیاد در شبکه، شرط قرار گرفتن تفاضل زاویه استاتیکی (SPA) ولتاژ دو طرف کلید در محدوده مجاز، در تعیین پاسخ نهایی مدنظر قرار گرفته است. با توجه به تعدد متغیرهای کنترلی، بهینه سازی بهکمک الگوریتم ژنتیک انجام شده و سیستم IEEE-۱۱۸bus بهعنوان شبکه تست برای ارزیابی قابلیتهای روش پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفته که نتایج شبیه سازیها در بخش مطالعات عددی آورده شده است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده
طراحی توسعه انتقال یکی از مهمترین بخشهای طراحی توسعه در سیستمهای قدرت است. تجدیدساختار در صنعت برق، اهداف طراحی را تغییر داده و آن را با چالشهای جدیدی روبهرو کرده است. در این محیط جدید، طراحی منسجم و جامع، بهطوری که بر مبنای معیارهای بازار و افق طراحی طولانی مدت باشد، امری ضروری است. در این مقاله، الگوریتم جدیدی برای طراحی دینامیکی توسعه انتقال در محیطهای تجدید ساختار یافته ارائه شده است. در این الگوریتم، هزینه سرمایهگذاری و هزینه عملیاتی سیستم، بهعنوان معیارهای اقتصادی بازار برق و متوسط هزینه قطع بار در پیشامدهای احتمالی، بهعنوان معیار قابلیت اطمینان از دیدگاه بازار و هزینه تراکم، بهعنوان عامل تشویق رقابت در میان شرکتکنندگان بازار، استفاده شده است. برای حل مسأله طراحی توسعه انتقال، از الگوریتم ژنتیکی همراه با روش ارضای فازی استفاده شده است. در انتها، روش ارائه شده بر روی شبکه ۸ شینه و شبکه ۳۰ شینه IEEE، آزمایش شده است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- در این مقاله عملکرد الگوریتم ژنتیک در طراحی بهینه سرریزهای متوالی مطالعه شده است. الگوریتم
ژنتیک جزء روش های جستجوی فراکاوشی محسوب می شود که تکامل طبیعی موجودات را الگو قرار می دهد .
هدف از این تحقیق ، یافتن مقادیری برای ارتفاع و طول سرریزهای متوالی است که ضمن ارضای تمامی قیدهای
هیدرولیکی و توپوگرافی مسأله ، کمترین هزینه ساخت را داشته باشد. کارایی مدل بهین ه سازی ار ائ ه شده ، با
مقایسه نتایج حاصل از روش سنتی معرفی شده توسط ویتال و پوری، آزمایش شده است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
با آشکارترشدن اهمیت مدیریت زنجیره تأمین نزد صاحبان صنعت، نقش هماهنگی و یکپارچگی مؤلفههای مختلف زنجیره تأمین در ایجاد مزیت رقابتی، پررنگتر شده است. این مقاله یک مدل ریاضی جامع برای مسئله مکانیابی- مسیریابی- موجودی محصولات فاسدشدنی را با درنظرگرفتن کمبود، زمان حمل و ملاحظههای زیستمحیطی در شرایط عدمقطعیت ارائه میدهد. بهاینمنظور، یک روش حل دقیق از راه فرمولهکردن مسئله بهصورت برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط با استفاده از رویکرد تصادفی مبتنی بر سناریو ارائه شده است که همزمان مجموع هزینههای سیستم (هزینه مکانیابی مراکز با سطح ظرفیت معین، هزینه عملیاتی مراکز، هزینههای حملونقل و نگهداری موجودی و یا کمبود مرکز ترکیبی تولید/ بازرسی)، مجموع حداکثر زمان در زنجیره و انتشار آلایندهها در کل شبکه را کمینه میکند. بهدلیل NP-hardبودن مسئله، برای حل آن رویکردی از الگوریتم
ژنتیک پیشنهاد شده است. بهمنظور اعتبارسنجی، نتایج الگوریتم پیشنهادی در مثالهای اندازه کوچک با نتایج حل روش دقیق مقایسه شدهاند. نتایج نشاندهنده توانایی الگوریتم پیشنهادی در رسیدن به جوابی با درصد اختلاف قابلقبول در زمانی بسیار کمتر نسبت بهروش حل دقیق میباشد. همچنین نتایج حاصل از عملکرد الگوریتم براساس شاخصهای استاندارد بررسی شده است. نتایج محاسباتی، کارایی مدل ارائهشده و روش حل پیشنهادی را نشان میدهد.
محمود کریمی، فرید نجفی، مصطفی غیور،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- در این مقاله طراحی مسیر بازوی مکانیکی با چند درجه آزادی در فضای سه بعدی با ارائه روش تحلیلی جدیدی برای پیشگیری از برخورد با موانع بیضی گون انجام شده است. برای تعیین مسیر بازوی مکانیکی و به منظور دستیابی سریع به جوابهای بهینه در فضای کاری پیچیده، نوعی الگوریتم ژنتیک با نرخ جهش فازی معرفی استفاده شده است. از چند جمله ای درونیاب اسپیلاین درجه سه برای تخمین هر یک از زوایای مفصلیاستفاده شده است. الگوریتم ژنتیک، تعدادی نقطه میانی را برای انجام انطباق منحنی با چند جمله ای درونیاب تعیین می کند تا با استفاده از آن بتوان تابع هدف مورد نظر را بهینه کرد. نتایج شبیه سازی، کارایی و توانایی روش ارائه شده را نشان می دهد.
محمدتقی وکیل باغمیشه، رضا حسن نژاد، مهدی میرزایی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده
ضربه های اتفاقی ناشی از ثابت نبودن سرعت و ناهمواریهای جاده، خودرو را در معرض شتاب های قائمی قرار می دهد که سبب ناراحتی و خستگی سرنشینان می شود. با محدود سازی این شتاب ها می توان راحتی سفر با خودرو را بهبود داد. در این مقاله نخست به منظور ارزیابی راحتی سفر با خودرو، پاسخ شتاب های قائم سرنشین در فرکانس های مختلف با استفاده از طیف چگالی قدرت مربوط به تحریک های اتفاقی جاده واقعی محاسبه شده و با مقادیر مرزی مطلوب - که در استاندارد ISO ۲۶۳۱ تعریف شده - مقایسه می شود. سپس برای حداقل سازی شتاب های قائم و با در نظر گرفتن مقادیر مرزی مشخص شده در استاندارد، پارامترهای سیستم تعلیق (ضرایب فنرها و کمک فنرها) با استفاده از الگوریتم های ژنتیکی تعیین می شوند. برای حل این مسأله بهینه سازی غیر خطی مقید، محدودیت های فیزیکی نیز اعمال می شوند. نتایج به دست آمده نشان دهندۀ کاهش شتاب های بدنۀ خودرو به میزان قابل قبول و بهبود پاسخ دینامیکی خودرو از نظر راحتی سفر است. مقایسه نتایج به دست آمده از این روش با نتایج حاصل از روش برنامه ریزی غیرخطی، نشان دهندۀ کارایی بالاتر الگوریتم ژنتیکی است.
دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده
در میان جریانهای موجود در هر زنجیره تأمین (مالی، اطلاعات و مواد)، جریان مواد با توجه به سهم آن در بهای تمام شده محصول از اهمیت قابل توجهی برخوردار میباشد. این مقاله سعی بر آن دارد تا با بهکارگیری روش الگوریتم ژنتیک، مدلی در جهت تخصیص مناسب سفارشها در سطوح مختلف زنجیره با توجه به حداقل کردن هزینههای مورد نظر مسأله ارائه کند. جوابهای مدل ارائه شده بر مبنای الگوریتم ژنتیک با سایر روشهای متداول جستجوی الگو همچون Latin Hypercube، Nelder-Mead در قالب هزینه مقایسه شده است که شواهد حاکی از برتری روش الگوریتم ژنتیک نسبت به سایر روشها است.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
افزایش انتشار گازهای گلخانهای، گرمایش زمین و حمایت دولتها از منابع تجدیدپذیر از یکسو و پیشرفتهای اخیر در تولید برق و فناوریهای مرتبط با آن ازسویدیگر باعث نفوذ تولیدات مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر در زنجیره تأمین شبکه برق شده است. نفوذ این منابع باوجود قطعیتنداشتن در توان خروجی آنها، برنامهریزی زنجیره تأمین شبکه برق را با چالشهای جدی مواجه کرده است. در این پژوهش یک روش مؤثر و کارآمد برای برنامهریزی امنیتی و احتمالاتی توسعه زنجیره تأمین شبکه برق با درنظرگرفتن عدم قطعیت تولید منابع تجدیدپذیر و عدم قطعیت پیک بار مصرفی ارائه شده است. در روش پیشنهادی حد بالایی برای میزان قطع بار مجاز در نظر گرفته شده است و اثر عدم قطعیتهای موجود و تغییرات حد بالای قطع بار بر هزینه سرمایهگذاری زنجیره تأمین ارزیابی شده است. روش پیشنهادی بهوسیله نرمافزار MATLAB روی شبکه پیادهسازی و بهوسیله الگوریتم ژنتیک حل شده است. مدل نهایی این روش را میتوان بهطور مؤثر برای برنامهریزی زنجیره تأمین شبکه برق با نفوذ تولیدات مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر بهکار گرفت.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
در این مقاله، ریپل گشتاور در موتورهای سوییچ رلوکتانس، بررسی شده است. روش ارائهشده در این مقاله برای کاهش ریپل گشتاور، مبتنی بر انتخاب بهترین ساختار ماشیناز طریق الگوریتم ژنتیک و طراحی درایو مناسب است. در این مطالعه برای کاهش ریپل گشتاور بر اساس طراحی ساختار مناسب، ابتدا یک ماشین مرجع و سپس تعدادی از پارامترهای ماشین انتخاب شد که تغییر آنها تأثیری در مشخصات مکانیکی، توان نامی ماشین و حجم ماشین نداشته باشد. ماشین مورد نظر با نرمافزار المان محدود، شبیهسازی شد و بهترین مشخصه گشتاور ماشین برای ساختارهای مختلف ماشین، که کمترین ریپل گشتاور را داشته باشد، بر اساس الگوریتم ژنتیک استخراج شد. درواقع برای اولینبار از یک الگوریتم بسیار دقیق در پروسه طراحی مدار مغناطیسی ماشین به جای مدار معادل مغناطیسی در الگوریتم ژنتیک استفاده شده است و روش المان محدود، که قبلاً برای درستی طراحی انتخاب می شد، در این مقاله در یک پروسه طراحی تکرارپذیر مورد بهرهبرداری قرار گرفت. ساختار انتخابشده از طریق الگوریتم ژنتیک برای تحریک یکی از فازها از هممحوری کامل تا غیرهممحوری کامل انجام شده است. با انتخاب بهترین ساختار برای ماشین، طراحی درایو موتور بهگونه ای پیشنهاد شد تا مشخصه گشتاور حاصل از آن کمترین اختلاف را با ساختار انتخابشده داشته باشد تا موتور، فاقد ریپل گشتاور شود.
دوره ۱۱، شماره ۲۰ - ( ۹-۱۳۸۶ )
چکیده
این مقاله برگرفته از رساله دوره دکتری با عنوان «طراحی و تبیین سیستم ارزیابی کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی با استفاده از الگوریتم ژنتیک» است. در این نوشتار، ضمن اشاره به مسأله و متدلوژی تحقیق و همچنین مروری اجمالی بر مبانی نظری، مدل پیشنهادی MISSQM ٢مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و ویژگیهای عمده مدل تبیین شدهاست. این ویژگیها، شامل تضمین امکان انتخاب و اولویتبندی نزدیک به بهینه شاخصهای سنجش کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی، فراهمساختن امکان مشارکت خبرگان و دانشگاهیان در فرایند تعیین شاخصها و کمک به مدیران جهت اتخاذ تصمیم بهینه یا نزدیک به بهینه درباره سرمایهگذاری برای توسعه کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی است که با کمک فرایند تحلیل سلسلهمراتبی و الگوریتم ژنتیک تحقق یافتهاند.
آنگاه مشارکت علمی تحقیق حاضر در توسعه مبحث سیستمهای اطلاعاتی و بهویژه سنجش کیفیت خدمات سیستمهای اطلاعاتی مورد اشاره قرار گرفته و پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی ذکر شدهاست.
مصطفی رنجبر، اشتفن ماربورگ،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
این تحقیق در مورد توسعه فن آوری پیشرفته و بروز دنیا در زمینه کاهش تشعشعات آکوستیکی از سازه های مکانیکی با استفاده از روش های نوین بهینه سازی مهندسی می باشد. در این مقاله، یک روش منحصر به فرد ترکیبی متشکل از روش تغییر فرم هندسی سازه با رویکرد یافتن بهترین فرم هندسی سازه به منظور کاهش سطح تشعشعات صوتی ساطع شده از آن با کمک روش معروف بهینه سازی الگوریتم ژنتیک، توسعه داده شده است. در همین راستا با در نظر گرفتن یک مدل المان محدود از یک سازه مکانیکی متشکل از یک ورقه مستطیلی شکل با ضخامت یکسان و ثابت که تحت تاثیر ۳ نیروی هارمونیک به صورت نامتقارن قراردارد، به محاسبه سطح تشعشعات صوتی ساطع شده از آن اقدام نموده و سپس قدم به قدم با تولید فرم جدید بهینه مدل محاسبه شده به کمک روش الگوریتم ژنتیک به بهترین فرم بهینه مدل که دارای کمترین سطح تشعشعات صوتی باشد، در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت دست یافته شود.
محمد سعید سیف، محمد توکلی دخرابادی، عباس وفایی صفت،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۱ )
چکیده
در اکثر روش¬ها و از جمله در روش نیمه تجربی سویتسکی، زاویه ددرایز ثابت فرض می¬شود و یا زاویه ددرایز مقطع عرضی واقع در مرکز گرانش بدنه شناور مورد استفاده قرار می¬گیرد. بر این اساس با ثابت در نظر گرفتن زاویه ددرایز فیزیک واقعی مسئله مدل نشده زیرا در واقعیت زاویه ددرایز شناور تندرو در طول بدنه متغیر می¬باشد در این مقاله، ابتدا مقاومت هیدرودینامیکی به وزن شناور تندرو با زاویه ددرایز متغیر با توسعه روش نیمه تجربی سویتسکی محاسبه می¬شود و نشان داده می-شود که نتایج حاصل از روش ارائه شده از دقت بیشتری نسبت به روش نیمه تجربی سویتسکی در مقایسه با نتایج تجربی برخوردار می¬باشد و مطابقت مناسبی با نتایج تجربی دارد. سپس به کمک روش الگوریتم ژنتیک به تعیین بهینه مقدار طول مرکز گرانش از ترنزام، عرض و نرخ تغییر زاویه ددرایز از ترنزام تا سینه بدنه شناور تندرو پرداخته شده است. مقاومت به وزن تعیین شده در بخش اول به عنوان تابع هدف جهت کمینه شدن مقاومت بدنه و پایداری هیدرواستاتیکی و پایداری دینامیکی طولی و عرضی به عنوان قیود بهینه¬سازی در نظر گرفته شده است. در نهایت دسته جواب¬های بهینه برای استفاده طراحان در مرحله طراحی مفهومی ارائه شده است.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۲- )
چکیده
ماکروگریدها شبکه های قدرت مقیاس کوچک، ولتاژ پایینی هستند که منابع انرژی پراکنده تجدیدپذیر را به همراه واسط های الکترونیک قدرت به کار می گیرند. ماکروگریدها به عنوان واحدهای کنترل شده مجزا و شبکه های توزیع فعال به سیستم های کنترل قابل انعطافی نیاز دارند تا عملکرد قابل اطمینان و ایمنی را در مدهای مختلف تضمین کنند. این عملکردهای متنوع ماکروگرید تغییراتی را در ولتاژ و فرکانس به ویژه در حالت جزیره ای موجب می شوند. یک روش کنترلی جدید به همراه دو الگوریتم بهینه سازی (الگوریتم ژنتیک و الگوریتم رقابت استعماری) برای حذف کردن هردوی اختلالات ولتاژ و فرکانس در این مقاله ارایه شده اند. همچنین یک مفهوم جدیدی از کنترل دروپ مرسوم در قالب یک کنترل کننده دروپ سریع طراحی شده است تا قابلیت اطمینان سیستم ماکروگرید را با همکاری یک کنترل کننده فرکانس جدید تضمین کند. نتایج شبیه سازی، رفتار درست رویکرد ارایه شده را در مقایسه با روش های قبلی نشان می دهند.