جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای انتشار امواج
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده- زمین با سطوح توپوگرافی نامنظم، یکی از عوامل پاسخهای لرزه ای پیچیده است. دلیل اصلی ایجاد پاسخ لرزهای پیچیده، مسئله انتشار و پراکنش امواج در این سطوح است. در این نوشتار، با فرض این که زمین مورد مطالعه، همسان گرد، همگن، و ارتجاعی است، نخست فرمولبندی امواج منتشرشده در یک میدان موج SH دوبعدی، با استفاده از روش المان مرزی مستقیم و به کمک بسط سری نیومن بیان شده است. سپس برای صحتسنجی برنامهی توسعه داده شده در این پژوهش، تحلیلهای عددی متنوعی برای درهها و تپههایی با شکلهای مختلف ارائه شده است. لازم است گفته شود که مسئلهی بالا در قلمروی بسامد حل شده و با شکلهای مختلف نیمدایره، مثلث و نیم بیضی بررسی شده است. نتایج به دست آمده از پژوهش با سایر جوابهای تحلیلی و عددی موجود مقایسه شده است. مقایسههای انجام شده دقت روش پیشنهادی بوده و نشان میدهد که روش المان مرزی بر اساس بسط سری نیومن با در نظر گرفتن فقط دو جمله اول این سری، به نتایج مطلوبی منجر میشود.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده- زمین با سطوح توپوگرافی نامنظم، یکی از عوامل پاسخهای لرزهای پیچیده است. دلیل اصلی ایجاد پاسخ لرزهای پیچیده، مسئله انتشار و پراکنش امواج در این سطوح است. در این نوشتار، با فرض اینکه زمین مورد مطالعه، همسانگرد، همگن، و ارتجاعی است، نخست فرمولبندی امواج منتشرشده در یک میدان موج SH دوبعدی، با استفاده از روش المان مرزی مستقیم و به کمک بسط سری نیومن بیان شده است. سپس برای صحتسنجی برنامهی توسعهدادهشده در این پژوهش، تحلیلهای عددی متنوعی برای درهها و تپههایی با شکلهای مختلف ارائه شده است. لازم است گفته شود که مسئلهی بالا در قلمروی بسامد حل شده و با شکلهای مختلف نیمدایره، مثلث و نیمبیضی بررسی شده است. نتایج بهدستآمده از پژوهش با سایر جوابهای تحلیلی و عددی موجود مقایسه شده است. مقایسههای انجامشده دقت روش پیشنهادی بوده و نشان میدهد که روش المان مرزی بر اساس بسط سری نیومن با در نظر گرفتن فقط دو جمله اول این سری، به نتایج مطلوبی منجر میشود.
محسن میرزاجانی، ناصر خاجی،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
در این نوشتار، روش المان محدود موج به منظور مدلسازی انتشار موج تنش در میله ناهمگن ، خطی، ناهمسانگرد میکروپولار با سطح مقطع متغیر توسعه داده شده است. برای این منظور، معادلات روش المان محدود موج بر پایه نظریه الاستیسیته میکروپولار توسعه داده شدهاند. برای میله میکروپولار دو نوع موج با سرعتهای سریع و کند شناسایی شده است. در نظریه میکروپولار یک درجه آزادی دورانی علاوه بر درجات آزادی نظریه کلاسیک الاستیسیته در نظر گرفته شده است. روش پیشنهادی در این مقاله برای حل مسایل انتشار امواج و همچنین ضربه در میله میکروپولار با لایههای مختلف به کار برده شدهاند. نتایج بهدست آمده با استفاده از این روش با نتایج تحلیلی و/یا عددی موجود مقایسه شدهاند که تطابق بسیار خوبی بین این نتایج بدست آمده است.
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده
مهمترین نکته در آزمایش یکپارچگی شمع، تفسیر صحیح نتایج آن است. در این پژوهش سعی شده است تا با بررسی اثر وجود خاک، ابعاد نقص موجود در شمع و محل قرارگیری نقص در شمع به تفسیر هرچه بهتر نتایج آزمایش یکپارچگی شمع پرداخته شود. تشخیص صحیح طول و عمق نقص در بدنه شمع از جمله عواملی است که تحت تأثیر محل نقص و برهمکنش امواج گذرنده داخل شمع قرار دارد. در این پژوهش، آزمایش یکپارچگی شمع بصورت عددی، شبیه سازی شده و با اعمال بار ضربهای بهصورت نیمه سینوسی بر سر شمع، نتایج آن، مورد بررسی قرار گرفته است. طبق نتایج، بهترین محل برای نصب شتاب سنج به عنوان گیرنده امواج در فاصله ۰,۶ برابر شعاع شمع بدست آمد که با نتایج مطالعات پیشین همخوانی دارد. برای شمع مدفون در خاک، هرچه موقعیت نقص به محل ضربه نزدیکتر باشد، اثرات میرایی خاک کاهش یافته و نتایج به شمع آزاد نزدیکتر میشود. در صورت وجود نقصِ باریک شدگی، استفاده از قله اول و در صورت وجود نقصِ برآمدگی، استفاده از قله دوم جهت تخمین عمق نقص از روی رکوردهای سرعت شمع آزاد توصیه میگردد..