جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای انرژی جذب شده

رحمت اله قاجار، سید محمدرضا خلیلی، مهدی یارمحمدی توسکی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق، بررسی تجربی و عددی ضربه تکراری با سرعت کم بر روی ورق آلومینیم انجام می¬گیرد. روش مکانیک آسیب محیط پیوسته بر اساس مدل لمتق جهت بررسی واماندگی استفاده می¬شود. شبیه سازی عددی توسط نرم افزار اجزا محدود آباکوس انجام و کدنویسی آسیب با استفاده از زیر¬برنامه وی.یو.مت انجام می¬گردد. ضربه¬های تکراری با انرژی مساوی بر روی ورق اصابت می¬کند. در ضربه اول اثر پلاستیسیته بر روی ورق دیده می¬شود. با اعمال ضربات بعدی اثر کرنش سختی تا قبل از ترک در آلومینیم ملاحظه می¬شود. بعد از ایجاد ترک سفتی سازه کاهش می¬یابد و با انجام ضربه¬های بعدی افت سفتی و آسیب در ورق افزایش یافته و در نهایت فرورفتن و سوراخ شدن اتفاق می¬افتد. همچنین صحت سنجی مدل حاضر با نتایج آزمایشگاهی انجام می¬گیرد بطوری¬که مقایسه نتایج تجربی و عددی نمودارهای نیرو-زمان و نیرو-جابجایی توافق خوبی را نشان می¬دهد.
محمد صادقی، محمد حسین پل،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله تاثیر افزودن نانو لوله‌های کربنی در رفتار خواص شبه استاتیکی برش پانچ(QS-PS) و خواص مکانیکی کامپوزیت‌های چندلایه‌ای هیبریدی به طور تجربی مورد بررسی قرار می‌گیرد. مواد کامپوزیتی از ۱۲ لایه الیاف شیشه با بافت دو بعدی با چگالی سطحیg/m^۲ ۲۰۰ به روش لایه چینی دستی ساخته شده است. سیستم رزین نیز از یک اپوکسی، دیکلیسیدیل اتر بیسفنول نوع آ با نام تجاری ایپون ۸۲۸ به عنوان پایه و از سیکلوآلیفاتیک آمین اصلاح شده با نام تجاری اف۲۰۵ به عنوان سفت‌کننده ساخته شده است. در این پژوهش از نانو لوله‌ای کربنی چند دیواره (MWCNTs) اصلاح شده با هیدرواکسید (-COOH) استفاده شد. نانوذرات با درصدهای وزنی ۰، ۱/۰، ۵/۰ و ۱ نسبت به وزن کل ماتریس استفاده گردید. نتایج آزمون کشش نشان می‌دهد با افزودن نانو لوله‌های کربنی خواص کششی رزین تغییر می‌یابد. بیشترین تغییر در مدول نمونه‌ ۵/۰ درصد وزنی با افزایش حدود ۳۱ درصد دیده می‌شود. همچنین بیشترین تغییر در خواص کششی نانوکامپوزیت‌های هیبریدی در چقرمگی شکست نمونه ۵/۰ درصد وزنی با افزایش حدود ۱۴ درصد همراه با افزایش در استحکام کششی و کرنش شکست مشاهده گردید. نتایج برش پانچ نشان می‌دهد که اضافه کردن نانو لوله‌های کربنی تأثیر کمی در کل انرژی جذب شده دارد به طوری که بیشترین مقدار مربوط به نمونه ۱/۰ با حدود ۴ درصد افزایش نسبت به نمونه‌های خالص است.
سید عبدالوهاب حسینی، محمد حسین پل،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله تاثیر افزودن نانولوله‌های کربنی روی رفتار برش پانچ شبه استاتیکی کامپوزیت‌ چندلایه‌ای شیشه/اپوکسی تحت نفوذ نفوذکنندههایی با سه دماغه مختلف به طور تجربی مورد بررسی قرار می‌گیرد. نانوکامپوزیتهای هیبریدی از ۱۲ لایه الیاف به روش لایه چینی دستی ساخته شده است. الیاف شیشه دارای بافت دوبعدی با چگالی سطحی ۲۰۰g/m۲ بوده، در حالیکه سیستم رزین اپوکسی از دیکلیسیدیل اتر بیسفنول نوع آ با نام تجاری ایپون ۸۲۸ به عنوان پایه اپوکسی و سیکلوآلیفاتیک آمین اصلاح شده با نام تجاری اف۲۰۵ به عنوان سفت‌کننده، ساخته شده است. نانولوله‌های کربنی چند دیواره (MWCNTs) اصلاح شده با هیدرواکسید (-COOH) درون سیستم اپوکسی با درصد وزنی ۰ و ۱ نسبت به وزن کل ماتریس پخش شده است.. در این پژوهش برای بررسی تاثیر شکل دماغه از سه نفوذکننده‌ی تخت، مخروطی و اجیوال استفاده شد. علاوه بر آزمایش نفوذ شبه استاتیکی برش پانچ، آزمایش کشش بر روی نمونههای نانورزین و نانوکامپوزیتهای هیبریدی انجام گردید. نتایج آزمون کشش نشان می‌دهد هر چند با افزودن نانولوله‌های کربنی در خواص کششی رزین افزایش قابل توجهی مشاهده میشود، ولیکن در خواص کششی نانوکامپوزیت‌های هیبریدی تغییر معناداری.مشاهده نمیگردد. نتایج آزمایش برش پانچ با نفوذکننده‌های مختلف در هر دو نمونه حاکی از آن است که بیشترین نیروی تماسی مربوط به نفوذکننده سرتخت و بیشترین انرژی جذب شده مربوط به نفوذکننده مخروطی می‌باشد. علاوه بر آن در مجموع افزودن نانولوله‌های کربنی باعث کاهش مقدار نیروی تماسی و انرژی جذب شده میشود.
امید نجف زاده اصل، محمد حسین پل-، نبی اله رضایی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده

لوله‌های کامپوزیتی در طول استقرار در محل یا کارکرد، ممکن است تحت بارهای ضربه‌ای قرار گیرند. با تعیین خواص ضربه‌ای لوله‌های کامپوزیتی و بهره‌گیری از آن‌ها در فرایند طراحی، صحت رفتار این سازه‌ها در شرایط بارگذاری ضربه‌ای تضمین می‌شود. در این پژوهش، رفتار لوله‌های کامپوزیتی شیشه/اپوکسی تحت بارگذاری دینامیکی محوری به صورت تجربی، بررسی شده است. همچنین تاثیر پارامترهایی نظیر چگالی الیاف، زاویه چیدمان الیاف، قطر داخلی لوله و انرژی ضربه بر میزان تخریب لوله‌ها نیز مورد مطالعه قرار گرفت. برای تهیه نمونه های کامپوزیتی از الیاف شیشه نوع E با دو چگالی متفاوت ۲۰۰ gr⁄m^۲ و ۴۰۰ gr⁄m^۲ استفاده شد. نمونه‌ها توسط یک فیکسچر، بر روی دستگاه سقوط وزنه دانشگاه تفرش قرار داده شدند و ضربه زن از ارتفاع ۲ متری بر روی آن‌ها رها شد. نمودارهای نیرو-جابجایی برای هر آزمایش، استخراج و با یکدیگر مقایسه شدند. همچنین پارامتری به نام جذب انرژی ویژه، جهت مقایسه بهتر کارایی نمونه‌ها به عنوان انرژی ، برای نمونه‌های تمام آزمایش‌ها محاسبه شد. نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش چگالی الیاف، تعداد لایه‌ها و قطر داخلی لوله، سبب افزایش انرژی جذب شده ویژه می‌شود. همچنین مشاهده شد که با افزایش انرژی ضربه دینامیکی محوری، خواص مکانیکی نمونه تغییر پیدا کرده و نمونه مستحکم‌تر خواهد شد.

دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

چهار نمونه آزمایشگاهی از اتصال میانی تیر به ستون در قاب خمشی بتن‌آرمه ساخته شده است. دو تفاوت اصلی بین نمونه‌ها در مرحله ساخت شامل رده مقاومتی آرماتورها و نیمه پیش‌ساختگی اتصال یا یکپارچگی اتصال است. دو نمونه اتصال مبنا به‌صورت یکپارچه ساخته شده است و دو نمونه اتصال دیگر به‌صورت نیمه پیش‌ساخته تولید شده‌اند. طرح‌ریزی اتصالات نیمه پیش‌ساخته به نحوی انجام شده که وصله مکانیکی مورداستفاده قرار گرفته است و به جوشکاری در محل پروژه نیاز ندارد. آزمایش تعیین مقاومت فشاری بتن و همچنین آزمایش تعیین مقاومت کششی آرماتورهای مصرفی انجام شده است. پس از ساخت و عمل‌آوری نمونه‌ها، بارگذاری چرخه‌ای طبق ACI T۱,۱R-۰۱ اعمال شده است. سپس با استفاده از نتایج آزمایشگاهی، پارامترهای مقاومت تسلیم، مقاومت نهایی، شکل‌پذیری تغییر مکانی و انرژی جذب شده در نمونه‌ها تعیین شده و موردمطالعه قرار گرفته است. در محدوده پارامترهای متغیر و مصالح بکار رفته در این پژوهش نتیجه‌گیری شده است که استفاده از آرماتور با رده مقاومت بالاتر موجب افزایش مقاومت تسلیم و مقاومت نهایی نمونه‌ها شده است به‌نحوی‌که مقدار این افزایش مقاومت در نمونه اتصالات یکپارچه ۸ درصد افزایش و در اتصالات نیمه پیش‌ساخته ۳۲ درصد افزایش یافته است. افزایش مقاومت آرماتورها موجب کاهش ۳۶ درصدی شکل‌پذیری اتصالات یکپارچه شده است. همچنین افزایش رده مقاومت آرماتورها موجب شده است تا انرژی جذب شده در اتصالات یکپارچه ۱۸ درصد کاهش و در اتصالات نیمه پیش‌ساخته ۱۵ درصد کاهش پیدا کند. در اتصالات نیمه پیش‌ساخته، مقاومت تسلیم و مقاومت نهایی کوچک‌تر از اتصالات یکپارچه است. زمانی که از آرماتور رده S۴۰۰ در ساخت نمونه اتصالات استفاده شود، مقاومت تسلیم و مقاومت نهایی نمونه نیمه پیش‌ساخته ۲۳ درصد کوچک‌تر و نسبت شکل‌پذیری ۲۸ درصد کوچک‌تر از نمونه اتصال یکپارچه است. انرژی جذب شده در اتصالات نیمه پیش‌ساخته ۲۸ درصد کوچک‌تر از انرژی جذب شده در اتصالات یکپارچه است.
 


صفحه ۱ از ۱