جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای انرژی فعالسازی
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
چکیده
در این پژوهش ، اثرات دما و رطوبت نسبی محیط انبار بر روی میزان رطوبت ، عدد پر اکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد پسته بررسی گردید . شرایط محیط انبار در چهار سطح دمایی ۵ ، ۱۵ ،۲۵ و oC ۳۵ و در محدوده رطوبت نسبی ۱۱ تا ۸۷ درصد شبیه سازی شد . اثرات پارامترهای مذکور بر روی شاخص های کیفی در ابتدای دوره و در فاصله های زمانی ثابت ۱۵ روزه در دوره انبار مانی ۹۰ روزه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت . تجزیه و تحلیل آماری بر روی یافته ها انجام و شرایط بهینه انبارداری پسته تعیین شد و تغییرات شاخص های کیفی در طول دوره انبار مانی نشان داده شد. با استفاده از مدل سینتیکی واکنش اکسایش چربی پسته ، سرعت واکنش به صورت یک معادله دیفرانسیلی مرتبه اول ارائه و ثابت های سرعت واکنش اکسایش اسیدهای چرب پسته در دامنه دمایی ۵ تا C o۳۵ در محدوده ۱۴۵/۰ تا /month۵۶۷/۰ تعیین شد . همچنین با استفاده از رابطه آرنیوس ، انرژی فعالسازی واکنش معادل kJ/mol۴۵۹/۳۱Ea= محاسبه گردید.
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
چکیده
اثرات پارامترهای دما (۴۰ ، ۵۰ ، ۶۰ و ۷۰درجه سانتیگراد ) و سرعت جابجایی هوا (۱ و۲ متر بر ثانیه) و همچنین ضخامت بستر ۱] ۱(تک لایه) ،۳ و۵ سانتیمتر)[ برسرعت کاهش رطوبت و شاخص های کیفی فرآورده نهایی، شامل عدد پراکسید و درصد اسیدهای چرب آزاد روغن پسته با استفاده ازخشک کن های آزمایشگاهی با جریان متقاطع بررسی و شرایط بهینه خشک کردن تعیین گردید. با استفاده از نظریه انتشار و قانون دوم فیک ، ضرایب نفوذ موثر تعیین و توسط رابطه آرنیوس، میانگین انرژی فعال سازی خشک کردن نیز محاسبه گردید.
دوره ۱۱، شماره ۴۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده در این مطالعه به بررسی فرآیند سینتیک خشک کردن، به دست آوردن ضریب نفوذ حرارتی موثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به دست آوردن انرژی فعالسازی برای توت سفید با استفاده از آون مایکروویو پرداخته شده است. برای فرآیند مدلسازی ریاضی، ۹ مدل تجربی بر دادههای آزمایشگاهی برازش داده شد و سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تبیین[۱]( R۲)، کمترین مقدار مربع کای[۲](c۲) و ریشه میانگین مربعات خطا[۳](RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدلهای مورد بررسی، نشان داد که مدل میدیلی بهترین برازش را با دادههای به دست آمده دارد. همچنین بیشترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۵۰۰ وات به میزان ۶-۱۰× ۳/۵ و کمترین میزان ضریب نفوذ رطوبتی موثر در توان ۲۰۰ وات به میزان ۶-۱۰× ۴۲/۱ به دست آمد. میزان انرژی فعالسازی و ثابت نفوذ رطوبتی موثر در خشک کردن لایههای توت سفید بر اساس یک رابطه نمایی به ترتیب به میزان ۸۳/۱۰ وات بر گرم و ۵-E۱ به دست آمد. میزان انرژی مصرفی مخصوص برای خشک کردن توت سفید نیز بین ۷/۰ تا ۵۸/۲ کیلووات ساعت بر کیلوگرم به دست آمد.
[۱]. Correlation coefficient [۲]. Chi-square [۳]. Root mean square error
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده استفاده از هیدروکلوئید روشی است که در پایدار سازی سوسپانسیونها و معلق سازی ذرات جامد در نوشیدنیها به کار میرود. در این پژوهش، تاثیر افزودن سه نوع هیدروکلوئید ژلان، کتیرا و پکتین با متوکسیل بالا در سه سطح ۰۲/۰، ۰۵/۰ و ۰۸/۰ درصد بصورت ترکیب دوتایی به دوغ و پایداری، ویژگی های رئولوژیکی، پتانسیل زتا و انرژی فعالسازی آن تحت تاثیر این ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن تمام هیدروکلوئیدها، افزایش پایداری، جلوگیری از دو فاز شدن و رسوب در دوغ مشاهده گردید. تمامی تیمارها به طور معنی داری از دوفازه شدن نمونه های تولیدی جلوگیری نمودند. کمترین جداسازی فازی در محصول ۰۲/۰: ۰۸/۰ درصد پکتین: کتیرا و بهترین نمونه از نظر ارزیاب های حسی مربوط به فرمول، ۰۲/۰: ۰۸/۰ درصد کتیرا: ژلان گزارش شد. مدل ریاضی مناسب برای پیش گویی رفتار جریانی دوغ پایدار شده با هیدروکلوئیدها قانون توان بود. پتانسیل زتا و انرژی فعالسازی در نمونه های دوغ به ترتیب از mV ۹/۱۰ تا ۶/۱۶- و kJ/mol ۳۷/۹ تا ۳۴/۱۸ متغیر بود.
دوره ۱۳، شماره ۶۰ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده دوغ نوعی نوشیدنی تخمیری است که از اختلاط ماست با آب و مقداری نمک تهیه میشود. نوشیدنیهایی مشابهای بر پایه ماست در کشورهای همسایه اطراف ایران وجود دارد. به عنوان مثال نسبت رقت، میزان چربی، خصوصیات رئولوژیکی و مزهای مشابه دوغ داشته، با این وجود، همه اینها دارای کازئینهای تجمع یافته میباشند. دو فازه شدن این فراورده در طول زمان انبارمانی یکی از مشکلات اصلی این محصول میباشد. در این مطالعه تأثیر افزودن صمغهای گوار (۳/۰%)، و زانتان (۳/۰%) و مخلوط دو صمغ به نسبت ۱۵/۰ : ۱۵/۰ درصد بر روی خصوصیات رئولوژیکی و جداسازی سرمی دوغ کم چرب مورد مطالعه قرار گرفت. رفتار رئولوژیکی دوغ حاصل توسط مدل استوالد دیاُل برازش داده شد. محاسبات ریاضی یافتهها براساس مدل استوالد دیاُل نشان داد که دوغ کم چرب از نوع سیال غیرنیوتنی و رقیق شونده با برش (شبه پلاستیک) است. همچنین با استفاده ار معادله آرنیوس تابعیت ویسکوزیته ظاهری دوغ با دما تعیین و انرژی فعالسازی بین ۰۹/۱۱ تا kJ/mol۰۷/۱۹ محاسبه شد.
زهرا سنگری مطلق، امیر مومنی، امید بیات، زهرا دین محمدی، مهناز اسدبیگی،
دوره ۲۰، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق رفتار تغییر شکل گرم آلیاژ
Mn-۲۵Ni-۵Cr توسط آزمایش های فشار گرم در دماهای ۸۵۰، ۹۰۰، ۹۵۰ و ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد و با نرخ کرنشهای ۰۰۱/۰، ۰۱/۰، ۱/۰ و ۱ بر ثانیه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از نمودارهای تنش- کرنش حقیقی نشان داد که با افزایش دما و کاهش سرعت کرنش سطح تنش سیلان کاهش می
یابد و از طرفی ظهور یک پیک تنشی در منحنی سیلان را میتوان به آغاز تبلور مجدد دینامیکی نسبت داد که گویای وسعت قابل توجه تبلور مجدد دینامیکی در آلیاژ مورد تحقیق میباشد. همچنین، در دماهای بالا و سرعت کرنشهای کم نقطه متناظر با تنش حداکثر در کرنشهای کمتری ظاهر شد. بررسیهای ریز ساختاری توسط میکروسکوپ نوری نشان داد که تبلور مجدد دینامیکی مکانیزم غالب در تحولات ریزساختاری آلیاژ مورد تحقیق است. وجود مرزهای نیمه تمام در حوالی دانههای ریز تبلورمجدد نیز گویای بروز تبلورمجدد دینامیکی پیوسته در حین کارگرم آلیاژ است. در بررسیهای دقیقتر ریزساختار و فازشناسی، به کمک میکروسکوپ
SEM و آنالیز
EDS، علاوه بر فاز زمینه فاز دوم محلول جامد متشکل از منگنز، نیکل و کروم شناسایی شد. به کمک معادلات بنیادین توانی و نمایی ثوابت ماده
n،

و

در کرنش ۳/۰ تعیین شدند. همچنین تاثیر دما و نرخ کرنش بر سطح تنش سیلان آلیاژ توسط معادله بنیادین سینوس هایپربولیک بررسی و انرژی فعالسازی ۶۲۵۸/۳۹۴ کیلو ژول بر مول تعیین شد.