جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای بارگذاری ضربهای
مهران کدخدایان، علی گله داری، سعید حدیدی مود،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
با توجه به اهمیت جذب انرژی در صنایع مختلف، جاذبهای ضربه سبک از جمله سازه لانه زنبوری تحت بارگذاری درون و برون صفحهای مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق ابتدا رابطه تحلیلی برای تنش مسطح با در نظر گرفتن مدل سخت شوندگی توانی ارائه شده است. با استفاده از رابطه کرنش قفل شدگی و انرژی کرنشی، رابطهی میزان انرژی ویژه جذب شده توسط سازه لانه زنبوری مدرج استخراج شده است. به منظور راستیآزمایی روابط تحلیلی استخراج شده، مسئله برای پنج نوع آلومینیوم مختلف در محیط نرم افزار آباکوس برای مدل ماده با سخت شوندگی توانی و مدل کشسان-کاملاً مومسان شبیه سازی شده است. به منظور صحتسنجی روش شبیهسازی عددی، آزمون ضربه بر روی یک سازه لانه زنبوری مدرج انجام شده است. پس از مقایسه نتایج عددی و تجربی، انطباق مناسبی بین نتایج وجود دارد. برای دو مدل ماده، میزان انرژی جذب شده حاصل از حل عددی با حل تحلیلی مقایسه شده که مدل سخت شوندگی توانی انطباق بیشتری را نشان داده است. در مرحله اول بهینه سازی با استفاده از روش برنامهریزی درجه دوم متوالی و الگوریتم ژنتیک، نسبت جرم سازه به انرژی جذب شده کمینه شده است. در مرحله دوم، با در نظر گرفتن پارامترهای هندسی بهینه، خواص مادی هر ردیف با هدف افزایش انرژی ویژه تغییر داده شده است. بر اساس نتایج بهینهسازی، با ثابت نگه داشتن جرم سازه ظرفیت جذب انرژی آن نسبت به مدل اولیه در مرحله اول %۱۸ و در مرحله دوم %۲۶۴ افزایش یافته است.
مجید علی طاولی، هاشم بابایی، علی محمودی، علی گلباف، توحید میرزابابای مستوفی،
دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مقاله، بررسی تجربی و تحلیلی چگالی نهایی، درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده با فرآیند تراکم پودر، تحت بارگذاری ضربهای با نرخ پایین توسط سامانه چکش پرتابهای است. در بخش تجربی، با استفاده از پودر آلومینیوم خالص، به بررسی تأثیرپذیری چگالی از اندازه دانه و سطوح انرژی متفاوت پرداخته میشود. در این راستا با تغییر مقادیر جرم و ارتفاع چکش اثر سطوح مختلف انرژی مورد آزمایش قرار میگیرد. در بخش تحلیلی، با در نظر گرفتن یک المان کوچک از قطعه در حال تراکم و استفاده از معادلات تعادل، معادله بقای جرم و معیار لوی میزز، رابطهای برای چگالی نهایی قطعه به دست میآید. با استفاده از تحلیل آماری، تأثیر اندازه دانه و ضریب اصطکاک بهعنوان دو عامل تأثیرگذار، بهطور همزمان روی چگالی نهایی بهدستآمده از حل تحلیلی، بررسی میشود. در گام بعدی، درصد تخلخل و توزیع چگالی در قطعات تولیدی به روش تحلیلی محاسبه و با مقادیر تجربی آن مقایسه میشود. تطابق قابلقبول بین نتایج تجربی و تحلیلی، صحت نتایج تحلیلی ارائهشده را نشان میدهد. همچنین با بهکارگیری دو کمیت ثابت ضریب شکل و کار سختی در روابط تحلیلی، به بررسی اثرات این دو عامل بر درصد تخلخل و توزیع چگالی قطعات تولیدشده، پرداخته میشود.
مرتضی عیوض خانی، توحید میرزابابای مستوفی، هاشم بابایی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر، مکانیسم تغییر شکل بزرگ پلاستیک و شکست ساختارهای ساندویچی با رویههای آلومینیومی و هسته پوکه معدنی تحت بارگذاری ضربهای سرعتپایین موردبررسی قرارگرفته است. از سامانه سقوط وزنه برای اعمال بار ضربهای به نمونه در ۷ سطح انرژی مختلف ۳/۳۴، ۶/۶۸، ۹/۱۰۲، ۲/۱۳۷، ۵/۱۷۱، ۸/۲۰۵ و ۲۲۳ ژول استفاده شد. برای دستیابی به سطوح انرژی مذکور، جرم ضربه زننده ثابت و برابر با ۵/۳ کیلوگرم در نظر گرفته شد و ارتفاع ضربه زننده از نمونه از ۱ تا ۵/۶ متر تغییر داده شد. ۱۶ نمونه آزمایشی در دو نوع لایهبندی با و بدون هسته پوکه معدنی در نظر شد. همچنین، در این سری از آزمایشها، ضخامت رویه فلزی ثابت و دو ضخامت مختلف ۱۶ و ۳۲ میلیمتر برای هسته پوکه معدنی در نظر گرفته شد. نتایج تجربی نشان داد که در تمامی سطوح انرژی، در ساختار ساندویچی با هسته ۱۶ میلیمتری، ناحیه کوچکتری دچار تغییر شکل دائمی میشود و این بدان علت است که فضای متخلخل میان دو ورق فلزی کوتاهتر است. همچنین، در سطوح انرژی پایین، ضخامت هسته پوکه معدنی نقش کلیدی را در بهبود مقاومت سازه در برابر بار ضربهای وارد نمیکند. در قیاس با ساختار ساندویچی بدون هسته، استفاده از هسته پوکه معدنی با جرمی بسیار کم میتواند مانع تغییر شکل پلاستیک رویه عقبی شود و ضخامت ۱۶ میلیمتری هسته پوکه معدنی حتی مانع گلبرگی شدن رویه جلویی نیز میشود.