جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای بازرسی غیر مخرب
داود اکبری، حمیدرضا آسمانی، ناصر سلطانی،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
تداخل سنجی لیزری، یکی از روشهای نوین در اندازهگیری مشتقات جابجایی است که قادر است گرادیان جابجاییهای بسیار کوچک در ابعاد میکرومتر را اندازهگیری و محدودهی گستردهای از سطح جسم را به طور همزمان مورد مطالعه قرار دهد. از پتانسیل این روش میتوان به طور بسیار کارآمدی در انجام آزمونهای غیرمخرب صنعتی به خصوص در مواد مرکب استفاده نمود. با این حال، استفاده مناسب از این روش، مستلزم شناسایی پارامترهای موثر و آشنایی با نحوه کنترل آنها در آزمون میباشد. اندازهی برش و میزان بارگذاری مورد نیاز، از جمله مهمترین پارامترهای این روش هستند که قابلیت شناسایی عیوب بسیار وابسته به انتخاب صحیح آنهاست. در این مقاله، با معرفی روش مذکور و توسعه کاربرد آن در ارزیابی غیرمخرب مواد کامپوزیتی، تأثیر کمّی پارامترهای تأثیرگذار در شناسایی عیوبی با اندازه و عمقهای مختلف در مواد مرکب مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور پس از آماده سازی چیدمان و اثبات کارایی آن، نمونههایی از مواد مرکب دارای عیوبی با اندازه و زاویههای مختلف، با به کارگیری اندازه بارهای متفاوت مورد آزمایش قرار گرفته است. با بررسی نتایج، محدوده مجاز بارگذاری برای شناسایی ترکها تعیین شده و سپس با اعمال اندازه برشهای مختلف در مجموعه چیدمان آزمون، مناسبترین اندازه برای تشخیص پذیری عیوب در نمونهها بدست آمده است. در ادامه تأثیر موقعیت قرارگیری عیب نسبت به راستای بارگذاری مورد مطالعه قرار گرفته است. بررسی نتایج نشان دادند که بهترین پاسخ آزمون زمانی حاصل میگردد که اندازه برش در حدود اندازه ترکهای احتمالی تنظیم شده و بارگذاری نیز در محدودهی تعیین شده باشد
حمیدرضا آسمانی، ناصر سلطانی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
روش برشنگاری روش نوری قدرتمندی است که قابلیت محاسبه مشتقات جابجایی، کرنشهای سطحی و بازرسی غیر مخرب را در انواع مواد داراست. روشهای برشنگاری زمان میانگین و برشنگاری استروبوسکوپیک از روشهای آزمایشگاهی هستند که بهمنظور مطالعه تماممیدانی مودهای ارتعاشی توسعه داده شدهاند. در این مقاله با توسعه چیدمان برشنگاری با امکان بازرسی غیر مخرب به روشهای برشنگاری زمان میانگین و برشنگاری استروبوسکوپیک به مقایسه قابلیتهای این روشها در تشخیص عیوب پرداخته شده است. بهمنظور اعمال بارگذاری ارتعاشی، چیدمان ارائه شده به سیستم تحریک پیزوالکتریک مجهز شده است. بازرسی غیر مخرب به روشهای برشنگاری زمان میانگین و برشنگاری استروبوسکوپیک با تغییر فرکانس تحریک پیزوالکتریک انجام شد. روش برشنگاری استروبوسکوپیک در بازههای فرکانسی بین ۱۳۰۰ تا ۱۶۰۰ هرتز، ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ هرتز و ۱۲۶۰۰ تا ۱۳۳۰۰ هرتز عیب را با موفقیت آشکارسازی نمود، در حالی که برشنگاری زمان میانگین فقط در بازههای ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ هرتز و ۱۲۹۰۰ تا ۱۳۱۰۰ هرتز توانایی تشخیص عیب را داشت. بررسی و مقایسه نتایج روی قطعه پروپلینی با عیبی با قطر ۱۰ میلیمتر توانمندی و قابلیت روش برشنگاری استروبوسکوپیک را نسبت به برشنگاری زمان میانگین در بازرسی غیر مخرب نشان میدهد. وضوح هالههای روش برشنگاری استروبوسکوپیک در تمامی فرکانسهای تحریک بالاتر از روش زمان میانگین است و روش استروبوسکوپیک قابلیت تشخیص عیب در بازههای فرکانسی بسیار گستردهتری را داراست که باعث میشود ریسک عدم تشخیص عیب در کاربردهای صنعتی بسیار کاهش یابد.
محمد امین زارع زاده مهریزی، محمدرضا فراهانی، مجید صفرآبادی فراهانی، مجتبی رضایی حاجیده، مجید فرهنگ،
دوره ۲۴، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
در پوششهای سد حرارتی (TBC) ترک های سطحی، جدایش پوشش از فلز پایه و تغییرات ضخامت ممکن است در طول فرایند ساخت یا چرخه عمر رخ دهند که منجر به عملکرد ضعیف و در نهایت منجر به یک واماندگی خطرناک در سیستم شود. اصلیترین هدف آزمایشهای غیر مخرب پوششهای سد حرارتی، تشخیص این عیوب و تعیین سلامت پوشش است. روشهای مختلف بازرسی غیرمخرب برای ارزیابی پوششهای سد حرارتی مطرح شدهاند که با توجه به مزایای متعدد گرمانگاری از جمله سرعت بالا، ارزان، ایمن، بدون نیاز به تماس مستقیم، قابلیت اتوماسیون و بازرسی سطح وسیعی از قطعه، این روش مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است. در این پژوهش روش ساخت نمونههایی با قطرهای مختلف عیوب جدایش مصنوعی ارائه خواهد شد. در ادامه نحوه چیدمان تجهیزات و فرایند گرمانگاری از نمونه ارائه شده است. نتیجهگیری شد که مشکی کردن رنگ سطح نمونه با افزایش میزان جذب انرژی حرارتی، قابلیت شناسایی عیوب جدایش را بالاتر برده و نسبت سیگنال به نویز را به میزان ۲۵۷ درصد افزایش داد.
در نهایت با پیادهسازی فیلترهای مختلف روی تصاویر خام حرارتی ضبطشده، نشان داده شده است که در هر دو نمونه بهترین فیلتر از منظر SNR، فیلتر میانه و در مرحله بعد فیلتر گاوسین است. فیلتر حذف تصویر زمینه نیز اثر محسوسی در افزایش نسبت سیگنال به نویز نداشته است و با کاهش خطای ثابت به عنوان مکمل فیلترهای میانه و گاوسین عمل کرده است.