جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای بهینه سازی دو هدفه

احسان معانی، امیررضا کوثری، مهدی فکور،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله مسیر حرکت یک ماهواره نمونه از مدار انتقال ژئوسنکرون تا مدار زمین ثابت با استفاده از الگوریتم جستجوی سیمپلکس پارِتو بهینه¬سازی می¬شود. انتقال بین دو مدار به صورت پیوسته در نظر گرفته شده و معادلات دینامیکی ماهواره در حین انتقال با در نظر گرفتن نیروی پیشرانش و نیروی جاذبه زمین حل می¬شود. با توجه به اهمیت کاهش هر چه بیشتر جرم سوخت ماهواره، تعیین مدار واسطه بین مدار انتقال ژئوسنکرون و مدار زمین ثابت از اهمیت ویژه¬ای برخوردار می¬باشد، لذا در این مقاله، دو پارامتر جرم سوخت مصرف شده و زمان کل مانور به عنوان توابع هدف بهینه¬سازی در نظر گرفته می¬شوند. خروجی الگوریتم بهینه¬سازی مجموعه¬ای از نقاط بهینه می¬باشد که با توجه به شرایط طراحی و اهمیت پارامتر مورد نظر، می¬توان از بین این نقاط، نقطه مناسب را جهت دستیابی به مسیر بهینه انتخاب کرد.
احسان معانی، امیررضا کوثری، مهدی فکور،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله به تعیین مسیر بهینه انتقال یک ماهواره نمونه از مدار انتقال ژئوسنکرون تا مدار زمین ثابت با استفاده از الگوریتم ژنتیک دو هدفه پرداخته شده است. در ابتدا با توجه به قیود فیزیکی حاکم، تعداد مدارهای واسطه تعیین شده و با مقایسه مانور ضربه ای و پیوسته نشان داده شده است که با توجه به شرایط حاکم، فرض ضربه ای بودن مانور از دقت مناسبی برخوردار می باشد. بنابراین با فرض ضربه ای بودن مانورهای مداری، پارامترهای مدارهای واسطه به گونه ای تعیین شده اند که میزان مصرف سوخت و زمان کل انتقال ماهواره کمینه گردد. خروجی الگوریتم بهینه سازی، مجموعه ای از نقاط بهینه می باشد که با توجه به اهمیت توابع هدف و شرایط طراحی، نقطه مناسب انتخاب می گردد همچنین نتایج به دست آمده با نرم افزار STK مقایسه و صحه گذاری شده است. میزان دسترسی ماهواره به یک ایستگاه زمینی نمونه بررسی شده و با بهینه سازی همزمان مصرف سوخت و دسترسی ماهواره، ایستگاه زمینی و همچنین مدار ماهواره طوری تعیین شده اند که ماهواره بیشترین دسترسی را به ایستگاه زمینی در حین انتقال مداری داشته باشد. در انتها، تاثیر اغتشاشات ناشی از نیروی موتور پیشران مطالعه شده و میزان جرم مصرفی تراسترها برای جبران اغتشاشات ناشی از موتور پیشرانش محاسبه گردیده است.

دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

در سال‌های اخیر توجه به لجستیک معکوس و خصوصاً یکپارچگی آن با لجستیک مستقیم امری مهم در کاهش هزینه‌های زنجیره‌تأمین به‌حساب آمده است. در این مقاله یک زنجیره‌تأمین بسته طراحی شده است که به صورت چندهدفه، چندمحصولی و چنددوره‌ای می‌باشد. توابع هدف شامل حداقل‌سازی هزینه‌های حمل‌ونقل بین مراکز و هزینه پردازش داخل مراکز و مراکز ساخته شده و همچنین حداقل‌سازی کربن دی‌اکسید منتشر شده در داخل مراکز و کربن‌دی‌اکسید منتشر شده در اثر حمل‌ونقل بین مراکز می‌باشد. برای این منظور از یک مدل برنامه‌ریزی عدد صحیح مختلط استفاده شده است و مسئله جزء مسائل NP Hard می‌باشد. برتری این مدل نسبت به مدل‌های گذشته در نظر گرفتن چند محصول و چند دوره در دو هدف مربوطه می‌باشد همچنین مدل مربوطه محدودیت تولید کربن‌دی‌اکسید را در بین مراکز و داخل مراکز در نظر می‌گیرد. در راستای یکپارچه‌سازی مدل ابتدا دو هدف هم‌فاز شده و با استفاده از روش برنامه‌ریزی چندهدفه به یک هدف تبدیل می‌شوند. در راستای اعتبارسنجی مدل و تأثیر اوزان توابع هدف چند مسئله طراحی شده و با CPLEX ۱۲,۳ حل شده است و در پایان، نتایج مورد تحلیل قرار گرفته است.

صفحه ۱ از ۱