جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰۷ نتیجه برای تجربی


دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

معمولا برای مهار آرماتورها در محدوده‌های کم حجم مثل محدوده تیر به ستون از مهار قلابدار میلگرد استفاده می‌شود. در مطالعات گذاشته، خرابی قلوه‌کن شدن بتن، مود اصلی برای آرماتورهای قلابدار بوده است. همچنین فاصله کم آرماتورهای مهارشونده در محل اتصال، یکی دیگر از دلایل عدم مهار آنها در چشمه اتصال است. در آیین‌نامه‌های جدید طراحی، اثرات مقاومت مشخصه بتن، اثر محصور شدگی آن توسط تنگ‌های تامین شده، مورد بررسی قرار گرفته است و در بخش ۲۵,۴.۳.۱ آیین‌نامه ACI ۳۱۸-۱۹ وهمچنین در مبحث نهم، روابط جدیدی برای طول مهاری قلابدار آرماتور در کشش داده شده است. اما پارامتر مهم این روابط ψr یا ضریب مربوط به اثر محصورشدگی است که در مطالعات عجم در سال ۲۰۱۸، مورد بررسی قرار گرفت. مطابق تعریف آئین نامه ACI ۳۱۸-۱۹ مقدار ضریب ψr  به میزان خاموت‌ها و تنگهای محصورکننده و فاصله آرماتورهای طولی مهارشونده وابسته است و تاثیر محصور کنندگی سنجاقی‌ها در طول گیرایی میلگرد کششی قلابدار در نظر گرفته نشده است لذا در این مطالعه، به بررسی اثر وجودی سنجاقی بر طول مهاری آرماتورهای تیر با قلاب استاندارد پرداخته شده است. در این مطالعه سه نمونه تمام مقیاس با ابعاد و حدود تقریبا برابر ولی با چیدمان‌های مختلف سنجاقی تحت بارگذاری شبه استاتیکی یک طرفه مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه های مورد آزمایش شامل یک نمونه فاقد سنجاقی و دو نمونه دیگر دارای سنجاقی تک و دوبل می باشند. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، در دو نمونه دارای سنجاقی، اثر آنها در مهار آرماتورهای قلابدار، قابل توجه است.
 

دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

فهم ما از واقعیت تابع روش دانستن ماست و با تغییر روش دانستن، شناخت ما نیز متحول می­شود. در شرایط رویا رویی با واقعیت­های چندلایه و پیچیده معنوی، برای فهم واقعیت، ناگزیر از اتخاذ روش­های پدیدارشناختی هستیم که مدعای اصلی آن ها، کشف معانی نهفته و پی بردن به کنه واقعیت است. در مورد فهم تجربه های دینی و عرفانی که بسیار آمیخته به تقدس اند و به تعبیر عرفای اسلام، «اقبال به خدا و اعراض از غیر» هستند، تقلیل پدیده به واقعیت های اجتماعی یا روان شناختی، مانع فهمیدن می شود و این امر بهره­گیری از پدیدارشناسی تجربی برای فهم تجربه­های دینی را گریز­ناپذیر می کند. در این نوشتار با مرور دستاوردهای پژوهش پدیدارشناسی و معرفی اصول و عناصر این نوع تحقیقات، با ارائه مثالی واقعی، پدیدارشناسی تجربی به عنوان سرمشقی برای فهم تجربه های دینی و عرفانی معرفی می شود.

دوره ۵، شماره ۴ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده

موضوع تحقیق: حلالیت ضعیف ترکیبات دارویی در محیط آبی بدن موجب افزایش تاثیرات جانبی نامطلوب، افزایش مقدار داروی مصرفی و کاهش اثربخشی آن می­شود. تولید میکرو/ نانوذرات ترکیبات دارویی با مرفولوژی و توزیع اندازه­ی یکنواخت یکی از روشهای تایید شده برای افزایش حلالیت این ترکیبات است. از این رو انتخاب وطراحی یک روش مناسب برای تولید میکرو/ نانوذرات ترکیبات دارویی یکی از مهمترین زمینه های تحقیقاتی در صنایع داروسازی است. در طول سه دهه گذشته، بکارگیری فرایندهای بر پایه دی­اکسیدکربن فوق بحرانی در زمینه های مختلف داروسازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما برای استفاده از این فناوری جهت تولید میکرو/نانوذرات دارویی و طراحی و توسعه­ی واحدهای عملیاتی موردنیاز، تعیین میزان حلالیت این ترکیبات در دی­اکسیدکربن فوق بحرانی الزامی است.
روش کار: در این پژوهش، از پنج مدل تجربی مختلف (آداچی و لو، چ و مادراس، هژبر و همکارانش، بیان و همکارانش و مدل مندز سانتیاگو تیجا) و همچنین شبکه­ی عصبی مصنوعی برای تعیین حلالیت شش ترکیب دارویی ضدسرطان (اپرپیتانت، ۵-فلوروراسیل، ایماتینیب مسیلات، کاپسیتابین، لتروزول و داستاکسل) در دی‌اکسیدکربن فوق­بحرانی استفاده شده است. سپس با استفاده از داده­های تجربی موجود برای حلالیت این مواد و محاسبه­ی معیارهای آماری مانند میانگین قدر مطلق خطای نسبی (AARD%)، ضریب هم­بستگی تنظیم­شونده (Radj) و مقدار پارامتر F ( F-value)، میزان دقت و صحت این مدل­ها در تخمین حلالیت ترکیبات دارویی مذکور بررسی شده است.
مهم­ترین نتایج حاصله: بر اساس نتایج حاصله، مدل آداچی و لو با مقدار  AARD%معادل %۱۲/۱۲ و میانگین Radj معادل ۹۷/۰ می­تواند پیش­بینی قابل قبولی از میزان حلالیت این ترکیبات دارویی در دی­اکسیدکربن فوق­بحرانی داشته‌ باشد. همچنین با مقایسه­ی نتایج به دست آمده از شبکه­ی عصبی مصنوعی و مدل­های تجربی، شبکه­ی عصبی مصنوعی با مقدار AARD% معادل %۶۵/۱ و میانگین Radj معادل ۹۹۶۰/۰ را می­توان به عنوان مناسب­ترین مدل برای پیش¬بینیمیزان حلالیت این داروهای ضدسرطان انتخاب نمود.

دوره ۵، شماره ۱۰ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف از نزول قرآن کریم، هدایت،‌ تعالی و تکامل انسان است و از آن جا که قرآن، خود را کتاب هدایت نامیده، تمام آیاتی که به‌طور مستقیم یا ضمنی به مباحث علمی پرداخته‌اند، در راستای رسیدن به همین هدف است؛ از این رو لازم است در ترجمه آیات، این نکات علمی در حد امکان به مخاطبان منتقل شود. از سوی دیگر تعارض علم و دین بیشتر در پی مخالفت ظهور ابتدایی با عقل تجربی رخ می‌دهد؛ بنابراین، ترجمه دقیق آیات علمی افزون بر نقشی که در فهم قرآن دارد، سبب برداشته شدن گامی موثر در رفع شبهه تعارض دین و علم و نیز کشف رازگوییهای علمی قرآن می‌شود. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی درصدد ارائه روشی برای ترجمه صحیح آیات علمی قرآن در حوزه آفرینش انسان و بررسی پنج ترجمه منتخب برآمده است. از مهم‌ترین نتایج این تحقیق می‌توان به تبیین خطاهای ترجمه‌ این دسته از آیات، نظیر لغزش در ذکر معادل و تعیین مصداق اشاره نمود ونیز از جمله دلایل لغزش و اختلاف در ترجمه‌ها، می‌توان عدم باور به وجود مطالب علمی در قرآن، عدم مراجعه به تفسیر آیات علمی و عدم مراجعه به منابع علوم تجربی و یافتههای قطعی علمی را برشمرد. 



دوره ۹، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

درک تجربه مشتری برای سازمانها به منظور متمایز شدن در یک بازار رقابتی بسیار مهم و حیاتی است. هدف این مقاله ارائه نقشه راهی برای کمک به سازمانها برای طراحی و بهبود تجربههای مشتریان می باشد. برای دستیابی به هدف پژوهش از موردپژوهی چندگانه استفاده شده است که این روش برای جستجو و کشف یک موضوع بهنسبت جدید مناسب میباشد. برای انجام پژوهش اکتشافی حاضر، چهار سازمان انتخاب و طیف وسیعی از دادههای کیفی براساس مشاهدههای شرکتکنندگان، بحثها، گزارشهای داخلی و اطلاعات ثانویه جمعآوری شد. تحلیل دادهها نیز با استفاده از یک فرایند تحلیلی دقیق برای طراحی و بهبود تجربه و نیز بررسی شکافهای ممکن بین تجربهها براساس روش ۸ مرحلهای اسمیت و کارلسون انجام شد. یافتهها نشان میدهد با وجود اینکه تفاوتها بین چهار سازمان مورد مطالعه، به نظر میرسد که این سازمانها رویکرد مشابهی برای بهبود تجربههای مشتریان خود داشتهاند. این مقاله با توسعه مدلهای موجود، یک «نقشه راه» ۱۰ مرحلهای برای بهبود تجربه مشتری ارائه میدهد. محدودیت اصلی پژوهش، تعمیم یافتههای حاصل از مطالعه عمیق و طولی چهار سازمان و مجموعهای از بخشهای آن میباشد. شناسایی زمینههای مهم برای انجام پژوهشهای آتی در سازمانها و اهمیت تغییر ذهنیت در طراحی برنامههای بهبود تجربه مشتری و نیز شناسایی راههای مستقیم مشارکت مشتریان در طراحی و بهبود فرایند از یافتههای پژوهش میباشد. نکته مهم ارائه نقشه راهی است که سازمانها میتوانند به عنوان زمینهای برای بهبود تجربهها و درنهایت وفاداری و رضایتمندی مشتریان خود استفاده کنند.


دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده

امروزه برای بقا و عملکرد سازمانها، عبرت از گذشته و آگاهی از اشتباه و رموز موفقیت ضروری است. سازمانها مجبور به یادگیری از تجربه‌های خود و دیگر سازمانها می‌باشند. با مستندسازی تجربه‌ها، امکان افزایش دانش و یادگیری سازمانی فراهم می‌شود و با به‌کارگیری تجربه‌های مرتبط با کسب و کار، عملکرد سازمانی افزایش پیدا می‌کند. به منظور جمع‌آوری، مستندسازی، توزیع و استفاده مؤثر از تجربه‌های سازمانی، نیاز به نظام و ساختار مناسب ضروری می‌باشد. در همین راستا، ابتدا در این مقاله ادبیات و مبانی نظری مرتبط با موضوع بررسی شد و سپس مؤلفه‌ها و ویژگیهای نظامهای ثبت، ارزیابی، پاداش و توزیع تجربه‌ها تعیین و تشریح شدند. با این روش ساختار مفهومی مستند سازی تجربیات سازمانی طراحی شد. در پایان با کسب نظرهای خبرگان، ساختار طراحی شده آزمون شد.

دوره ۱۱، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۸۶ )
چکیده

این مقاله برمبنای رهیافت عقلانیت انتقادی نوشته شده است. مهمترین هدف مقاله، تنظیم یک دستگاه معرفتی برای حل مسأله علمی است. در این نوشتار ابتدا به طرح مسائل روش‌‌شناسی پرداخته، آنگاه، به دو سؤال روش‌‌شناختی پاسخ داده شده است: مسأله علمی چیست و چگونه می‌‌توان مسأله‌‌یابی کرد. در پاسخ به سؤال اول، پس از استدلال در باب مسأله، دو نوع مسأله از هم تفکیک گردیده‌‌ است: مسأله تئوریک و مسأله اجتماعی. در پاسخ به سؤال دوم، خاستگاه مسأله تئوریک در دانش علمی و منشأ مسأله اجتماعی در واقعیت جستجو شده ‌‌است. در ادامه، منطق حل مسأله را بر دو نوع استدلال استوار ساخته‌‌ایم: ۱) استدلال عقلانی (نظری )، ۲) استدلال تجربی نقادانه. در استدلال عقلانی، راه‌حل موقت مسأله و در استدلال تجربی، داوری انتقادی در باب صدق یا کذب آن راه‌حل مورد بحث قرار گرفته ‌‌‌است. این دو نوع استدلال را برشیوه آزمون و خطا استوار ساخته‌‌ایم. از حیث روش‌‌شناختی برای تجربه، دو مقام قائل شده‌‌ایم: مقام گردآوری و مقام داوری و تأ کید شده که مقام گردآوری تجربه جدا از مقام داوری آن است. روشهای تحلیل کمی و کیفی را به عنوان روشهای داوری مورد بحث قرار داده‌‌ایم. ویژگی دیگر این نوشتار این است که روش علمی فرموله‌‌شده در مقاله را در تبیین تئوریک مسأله عدم تحکیم دمکراتیک در ایران به کار برده، حسب آن، مقاله هم بعد تئوریک و هم بعد تجربی پیدا کرده ‌‌است.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی برخی از بیلبوردهای تهران از منظر نقش­گرایی با توجه به ویژگی­های نشانه­شناسی اجتماعی و نشانه­معناشناسی است. نقش ارتباطی و کاربردشناختی اصلیترین نقش زبان در رویکردهای نقش­گراست. بیلبوردهای تبلیغاتی ابزارهایی هستند که سعی در برقراری ارتباط و انتقال پیام به مخاطب دارند. در این پژوهش، بیلبوردها که حاوی متون دیداری و کلامی‌اند، مطابق سازوکارهای نظری دستور نظام‌مند از نظر فرانقش‌های تجربی، بینافردی و متنی و  نشانه ـ معناشناسی برای نیل به شیوه‌های معناپردازی تحلیل شده‌ است. یافته‌ها بر کارایی مطلوب این نظریۀ نقش­گرا در حوزۀ بیلبوردهای تبلیغاتی صحه گذاشت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که رویکرد نقش­گرای هلیدی با ویژگی‌های نشانه‌شناختی اجتماعی، انگاره­ای مناسب برای نیل و حصول شیوه­های بیان معناست و به­خوبی می‌تواند اساس طبقه‌بندی و تحلیل و تبیین کلام و نیز تصویر باشد. در این بیلبوردها بخش کلامی کارکرد اطلاعاتی و بخش تصاویر کارکرد عاطفی دارند. این مقاله نشان می‌دهد که خوانش معنا در متون چندلایۀ بیلبوردها به طرق متفاوت انجام می‌شود و تبلور و تجلی فرانقش‌های یاد­شده مبین این واقعیت است که هر بیلبورد در­حقیقت، متنی واحد و یکپارچه است و انسجامی که از تجمیع لایه‌های کلامی و تصویری در آن برقرار می‌شود، بستری مناسب را برای معناپردازی مفاهیم مختلف و انتقال آن به مخاطبان فراهم می‌آورد.
 
واژه­های کلیدی: معناپردازی، فرانقش‌های تجربی و متنی و بینافردی، استعاره، پیوند بینامتنیهدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی برخی از بیلبوردهای تهران از منظر نقش­گرایی با توجه به ویژگی­های نشانه­شناسی اجتماعی و نشانه­معناشناسی است. نقش ارتباطی و کاربردشناختی اصلیترین نقش زبان در رویکردهای نقش­گراست. بیلبوردهای تبلیغاتی ابزارهایی هستند که سعی در برقراری ارتباط و انتقال پیام به مخاطب دارند. در این پژوهش، بیلبوردها که حاوی متون دیداری و کلامی‌اند، مطابق سازوکارهای نظری دستور نظام‌مند از نظر فرانقش‌های تجربی، بینافردی و متنی و  نشانه ـ معناشناسی برای نیل به شیوه‌های معناپردازی تحلیل شده‌ است. یافته‌ها بر کارایی مطلوب این نظریۀ نقش­گرا در حوزۀ بیلبوردهای تبلیغاتی صحه گذاشت. نتایج پژوهش حاکی از آن است که رویکرد نقش­گرای هلیدی با ویژگی‌های نشانه‌شناختی اجتماعی، انگاره­ای مناسب برای نیل و حصول شیوه­های بیان معناست و به­خوبی می‌تواند اساس طبقه‌بندی و تحلیل و تبیین کلام و نیز تصویر باشد. در این بیلبوردها بخش کلامی کارکرد اطلاعاتی و بخش تصاویر کارکرد عاطفی دارند. این مقاله نشان می‌دهد که خوانش معنا در متون چندلایۀ بیلبوردها به طرق متفاوت انجام می‌شود و تبلور و تجلی فرانقش‌های یاد­شده مبین این واقعیت است که هر بیلبورد در­حقیقت، متنی واحد و یکپارچه است و انسجامی که از تجمیع لایه‌های کلامی و تصویری در آن برقرار می‌شود، بستری مناسب را برای معناپردازی مفاهیم مختلف و انتقال آن به مخاطبان فراهم می‌آورد.
 
 
محرم حبیب نژاد کورایم، مصطفی ناظمی زاده، حسین غفارپور،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

در محیط¬های کاری و صنعتی از ربات¬های متحرک چرخ¬دار به علت فضای کاری وسیعی آن استفاده فراوانی می¬شود. از طرفی به منظور افزایش کارایی و بازده ربات¬های متحرک، طراحی مسیر حرکت آن از اهمیت ویژه¬ای برخوردار بوده و مورد توجه بسیاری از دانشمندان علم رباتیک می-باشد. در این مقاله به طراحی مسیر بهینه ربات متحرک چرخ¬دار با در نظر گرفتن معادلات دینامیکی غیرخطی و قیود غیرهولونومیک آن پرداخته می¬شود. مسئله طراحی مسیر بهینه ربات متحرک به عنوان یک مسئله کنترل بهینه فرمولاسیون شده و با استفاده از روش غیرمستقیم کنترل بهینه، شرایط بهینگی مسیر به صورت یک مجموعه معادلات دیفرانسیل غیرخطی استخراج می¬شود. سپس معادلات بهینگی استخراج شده به کمک روش¬های عددی حل شده و شبیه¬سازی¬های متنوعی برای مسیر بهینه ربات انجام می¬شود. در ادامه به منظور بررسی صحت نتایج تئوری، آنالیزهای تجربی متعددی با استفاده از ربات متحرک آزمایشگاهی اسکات انجام پذیرفته و با نتایج شبیه¬سازی مقایسه می¬شود. تحلیل نتایج تجربی، نشان¬دهنده صحت و کارایی روش پیشنهادی در کاربردهای عملی طراحی مسیر بهینه ربات متحرک را می¬باشد.
علیرضا صابری، سید محسن صفوی، محمود کدخدایی، فرهاد ربیعی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

به منظور تولید قطعات پوسته ای شکل با کاربردهای گوناگون، لزوم استفاده از فرآیندی نوین در فرم دهی ورق های فلزی امری اجتناب ناپذیر به شمار می آید. از جمله ی این روش ها، تکنیکی است که در آن حرکت ابزار فرم دهنده کاملا تدریجی و کنترل شده می باشد. این نوع خاص از عملیات شکل دهی اصطلاحا فرآیند فرم دهی تدریجی ورق های فلزی نامیده می شود. این تکنیک به دو روش قابل انجام است که روش اول با نام فرم دهی تدریجی دونقطه ای و روش دوم فرم دهی تدریجی تک نقطه ای است. در فرآیند فرم دهی تدریجی دو نقطه ای، ورق فلزی بر روی سنبه ای با شکل خاص قرار می گیرد و با حرکت تدریجی و برنامه ریزی شده ی ابزار به دور سنبه، تغییر فرم مورد نظر (متناسب با شکل سنبه) در ورق ایجاد می گردد. به این ترتیب، می توان تغییر فرم های پیچیده را در ورق های فلزی ایجاد نمود. همچنین به منظور ایجاد حرکت کنترل شده ی ابزار فرم دهنده از ماشین کنترل عددی استفاده می شود. در این مقاله، بر اساس آزمایش های تجربی و تحلیل تئوری (آنالیز قاچی)، رفتار ورق در فرآیند فرم دهی تدریجی دو نقطه ای بررسی شده است.
مهدی تاجداری، مجید عظیمی، مهدی خرم، جعفر اسکندری جم،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله شبیه سازی و آنالیز پوسته های استوانه ای فولادی جدار نازک با ضخامت و طول ها وقطرهای مختلف، دارای حفره مثلثی شکل که به صورت محوری تحت بار فشاری قرار گرفته اند، و همچنین اثرات موقعیت حفره، نسبت طول به قطر(L/D) و نسبت قطر به ضخامت(D/t) روی رفتار کمانشی و پس کمانشی این پوسته ها با استفاده از روش اجزای محدودو به کمک نرم افزار آباکوس انجام گرفته است. همچنین برای نمونه ها، آزمایش کمانش توسط یک دستگاه هیدرولیک انجام شده و نتایج بدست آمده از تست های تجربی با نتایج عددی مقایسه شده اند. مطابقت بسیار خوبی بین نتایج بدست آمده از نتایج تجربی و شبیه سازی عددی مشاهده می شود.

دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

فیبریلاسیون بطنی (VF) علت عمده ی وقوع مرگ ناگهانی قلبی است و از آنجا که این آریتمی مهم ترین ناهماهنگی در ریتم قلب است و خطر مرگ را به دنبال دارد، پیش بینی آن از نظر کلینیکی بسیار حائز اهمیت است. یک پیش گویی کننده ی قابل اطمینان VF که قابلیت پیاده سازی در دفیبریلاتورهای کاشتنی قلبی کاشتنی را داشته باشد، می تواند با انجام درمان های پیش از موعد از وقوع VF جلوگیری کند. هدف از این مطالعه، بررسی امکان پیش بینی VF از روی سیگنال الکتروکاردیوگرام سطحی (ECG) با پایش ضربان به ضربان سیگنال با استفاده از یک روش آستانه گذاری دینامیک می باشد. از آنجا که VF از آریتمی هایی است که منشا بطنی دارند، انتظار داریم که قبل از وقوع VF شاهد تغییراتی در قسمت فعالیت بطنی سیگنال ECG باشیم. در روش ارائه شده سعی بر این است تا با تمرکز بر روی موج T سیگنال ECG، که نشان دهنده ی رپلاریزاسیون بطن ها است، و پیدا کردن الگویی از تغییرات آنتروپی موج T قبل از وقوع VF، یک پیش گویی کننده ی برخط ارائه شود. در این راستا و در جهت کاهش نویز فرکانس بالای موج T، در هر ضربان قبل از استخراج اندیس پیش گویی کننده از روش تجزیه مد تجربی (EMD) استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهند که اندیس پیشگویی کننده در این الگوریتم، می تواند حساسیت ۸۹% و خصوصیت ۹۵% را ارائه کند. روش ارائه شده آسان، از لحاظ محاسباتی سریع و دارای کیفیت پیش گویی بالایی است. بنابراین برای پیاده سازی در سیستم های زمان حقیقی مناسب به نظر می رسد.  

دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

با توجه به روند نوگرایی سریع، در شهر اصفهان نیز همچون اکثر شهرهای کشور می­توان شاهد ناکارآمدی و فرسودگی بافت­ها بود. از این رو، توسعه نوسازی بافت­های فرسوده باید از اهداف اصلی نوسازی شهر اصفهان باشد. مهمترین قدم برای اجرای موفقیت­آمیز پروژه­های مسکن­سازی را می­توان تجزیه و تحلیل عمیق ابعاد گسترده مسکن و شناخت چگونگی رتبه­بندی عناصر مختلف یک واحد مسکونی توسط مصرف­کنندگان دانست. از آنجا که ویژگی­های مسکن، آن را جزو کالاهای غیر بازاری قرار می دهد، برای ارزشگذاری آنها می­باید از روشهای ارزشگذاری غیر بازاری استفاده نماییم. در این مطالعه، برای تحلیل چگونگی ارزشگذاری و تعیین میزان تمایل به پرداخت مصرف­کنندگان برای ویژگی­های مختلف مسکن، از روش انتخاب تجربی(CEM) استفاده شده است.بدین منظور یکی از بافت­های فرسوده شهر اصفهان انتخاب و سپس نمونه­ای شامل ۱۲۰ خانوار در منطقه مورد نظر به روش تصادفی ساده انتخاب شد. داده­ها با استفاده از پرسشنامه­های انتخاب تجربی جمع­آوری و با استفاده از نرم­افزار STATA و EXCEL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته­ها نشان می­دهد که انتخاب واحد مسکونی تابعی از ۷ ویژگی مساحت زمین، کیفیت و نوع مصالح به کار گرفته شده در واحد مسکونی، امنیت محله، میزان دسترسی، میزان بخشودگی عوارض، میزان وام پرداختی برای ساخت­و­ساز و قیمت واحد مسکونی بوده است بر اساس نتایج، ساکنان از میان حالت های مختلف پیشنهاد شده بیشترین میزان تمایل به پرداخت را برای افزایش در مساحت واحد مسکونی داشته اند. همچنین با توجه به ضرایب به دست آمده تمایل به پرداخت بالایی برای بهبود ویژگی دسترسی به تسهیلات، امکانات و خدمات عمومی و افزایش در بخشودگی عوارض، از سوی ساکنان وجود داشته است..
محمود شریعتی، کمال کلاسنگیانی، حمید چاوشان،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله، به طور تجربی رفتار رچتینگ پوسته¬های استوانه¬ای فولادی ضدزنگ SS۳۰۴L تحت بارگذاری متناوب مرکب و محوری مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایش¬ها توسط یک دستگاه پیشرفته سرو هیدرولیک اینسترون ۸۸۰۲ انجام شد و پوسته¬ها به دو صورت عمودی و مایل تحت زاویه ۲۰ درجه قرار گرفته و بار تناوبی به آنها اعمال گردید. در این تحقیق اثر طول پوسته استوانه¬ای و همچنین زاویه¬ی آن بر رفتار رچتینگ مورد تحلیل قرار گرفته است. با توجه به نتایج آزمایشگاهی، گشتاور خمشی تأثیر قابل ملاحظه¬ای در انرژی اتلافی و افزایش تغییرشکل¬های پلاستیک دارد. مشاهده شد که در پوسته استوانه¬ای مایل در مقایسه با پوسته استوانه¬ای عمودی به دلیل وجود گشتاور خمشی در مقاطع مختلف پوسته استوانه¬ای مایل، تغییر شکل پلاستیک و انباشتگی آن بیشتر است. همچنین در بررسی تاریخچه¬ی بارگذاری پوسته استوانه¬ای تحت بارگذاری مرکب، مشاهده شد که با نیروی میانگین ثابت و افزایش نیروی دامنه، جابجایی رچتینگ افزایش می¬یابد و پیش بارهای اعمالی در بارگذاری چند مرحله¬ای باعث مهار رفتار رچتینگ و توقف انباشتگی تغییرشکل پلاستیک در بارگذاری-های سیکلی با دامنه¬ی نیروی کمتر می¬شوند.
مهرداد ربانی، احمدرضا فقیه خراسانی،
دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

در این پژوهش اثر جریان باد مقابل بر روی یک قطار مسافربری، بصورت تجربی و عددی مورد بررسی قرار گرفته است. در کار آزمایشگاهی مدل قطار در مقیاس ۱:۲۶ قطار واقعی ساخته شده که شامل لکوموتیو و یک واگن است. تعداد ۱۶ مانومتر فشار به منظور اندازه گیری فشار در نقاط مختلف مدل قطار به کار گرفته شده است و نتایج برای سرعت های مختلف جریان باد مقابل ارائه شده اند. در شبیه سازی عددی، جریان اطراف قطار به صورت سه بعدی، مغشوش و تراکم ناپذیر مدل سازی شده است. جهت بررسی دقت حل عددی، ضرایب فشار بدست آمده از شبیه سازی عددی در نقاط مختلف قطار با داده های آزمایشگاهی مورد مقایسه قرار گرفته که نتایج شبیه سازی عددی را صحه گذاری می کند. همچنین تأثیر تعداد واگن ها بر ضریب پسا و توزیع فشار در صفحه تقارن قطار به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که افزایش تعداد واگن ها تا ۷ عدد باعث افزایش ضریب پسا تا میزان۱,۲۳۳۶ می شود اما سرعت قطار تأثیر محسوسی بر مقدار ضریب پسای قطار ندارد. همچنین ضریب پسای هر واگن مسافربری میانی قطار به طور میانگین ۰.۱۳۲۱ می باشد.
محسن به نیا، مهدی نیلی احمد آبادی، محسن ثقفیان،
دوره ۱۳، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

در این پژوهش، توربین جریان شعاعی یک توربین سرمایشی بصورت عددی مورد بررسی قرار گرفته و در شرایط عملکردی مختلف با نتایج تجربی موجود مقایسه می¬شود. مشخصات عملکردی توربین بصورت تجربی عبارتند از: سرعت دورانی و پارامترهای جریان. هدف از این پژوهش بدست آوردن منحنی عملکرد توربین و تحلیل جریان سه¬بعدی داخل توربین می¬باشد. مدل کردن روتور و پوسته توربین به ترتیب با استفاده از نرم افزار تولید پره و کتیا، ایجاد شبکه¬ی مناسب روی دامنه¬ی روتور و پوسته توربین به ترتیب با استفاده از نرم افزار توربوگرید و انسیس مش، و در نهایت حل عددی جریان سه¬بعدی داخل توربین با استفاده از نرم افزار سی اف ایکس انجام می شود. در این نرم افزار، معادلات جریان تراکم پذیر بر اساس روش فشار مبنا، با مدل آشفتگی انتقال تنش برشی حل می شود. برای اطمینان از نتایج عددی، استقلال شبکه مورد بررسی قرار می¬گیرد. در نهایت نتایج بدست آمده از شبیه¬سازی عددی با نتایج تجربی مقایسه می¬شود. مقایسه نشان می¬دهد که نتایج عددی و تجربی تطابق خوبی دارند.

دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

در این پژوهش رابطه ی تجربی و تحلیلی معتبر که برای محاسبه عمق نفوذ ب وسیل هی پژوهشگران ارائه شده، به همراه روش شبیه سازی عددی به وسیله نتایج تعدادی از آزمایش های تجربی بررسی و مقایسه شد . با مقایسه نتایج روابط تجربی و آزمایشگاهی می توان عنوان کرد که این روابط براساس نتایج حاصل از آزمایش های تجربی و در محدوده کاربری خاصی نتیجه گیری شده و دارای دقت مناسبی در بیشتر موارد نیست. از میان روابط تجربی ارائه شده رابطه گروه مهندسین ارتش آمریکا دارای که یک مدل ،(RHT) عملکرد و دقت مناسبتری نسبت به دیگر روابط است. در بحث شبی هسازی عددی با استفاده از مدل آر.اچ تی مقاومت و شکست بتن پلاستیسیته پیشرفته است، دو شبیه سازی عددی انجام شده که نتایج این دو و نتایج حاصل از روابط تجربی با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که با دقت مناسب پارامترهای مدل ماده استفاده شده در شبیه سازی عددی، می توان به نتایجی با دقت رسید.
پویان ادیبی، محمدرضا انصاری، بابک حبیب‌پور، ابراهیم سلیمی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله اثرات سرعت ظاهری گاز و مایع ورودی و نیز فاصله از بالادست کانال بر فرکانس اسلاگ در جریان دوفازی آب و هوا به صورت تجربی بررسی و روابط تجربی برای محاسبه فرکانس اسلاگ نیز ارائه شده‌است. محل انجام آزمایش‌ها، آزمایشگاه جریان چندفازی دانشگاه تربیت مدرس بوده‌است. آزمایش‌ها در کسر حجمی مایع ۷۵/۰ در یک کانال افقی با مقطع مستطیلی به ابعاد cm۲۱۰۵ (قطر معادل هیدرولیکی cm۶۷/۶) و به طول m۳۶ از جنس پلکسی گلاس انجام شده‌است. محدوده سرعت ظاهری آب m/s۵۶/۰-۱۱/۰ و سرعت ظاهری هوا m/s۱۳-۸۸/۱ می‌باشد. اندازه‌گیری فرکانس اسلاگ در سه محل از ورودی کانال انجام شده‌است. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد که در تمامی حالت‌های آزمایش، کمینه فرکانس در کمترین سرعت ظاهری مایع و بیشینه آن در بیشترین سرعت ظاهری مایع رخ می‌دهد. با افزایش ضریب لغزش، فرکانس اسلاگ کاهش می‌یابد. فرکانس اسلاگ تابع قوی از سرعت ظاهری مایع است. در سرعت‌های بالای آب، فرکانس اسلاگ در کانال افزایش می‌یابد. تاثیر سرعت ظاهری گاز بر فرکانس اسلاگ در هر سرعت ظاهری مایع، کاهشی است. با حرکت در جهت پایین دست کانال، فرکانس اسلاگ کاهش می‌یابد. حرکت اسلاگ در پایین دست کانال، سریع‌تر و با شتاب بالاتری انجام می‌گیرد.
اسماعیل اسدی، محمود فرهادی نیا،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، اثر نانو لوله‌های کربنی بر خواص ارتعاشاتی صفحات کامپوزیتی چندلایه به صورت تئوری و تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. جنس صفحات از کامپوزیت شیشه/اپوکسی می‌باشد که نانو لوله‌های کربنی چند جداره و تک جداره با درصدهای جرمی مختلف به آنها افزوده شده‌اند. در ابتدا نانو لوله‌های کربنی با فرآیند اولتراسونیک درون رزین اپوکسی توزیع شده و سپس صفحات کامپوزیتی با روش‌های لایه‌چینی دستی و کیسه خلا در قالبی که به همین منظور تهیه شده، ساخته شدند. خواص مکانیکی کامپوزیت الیافی تقویت شده با نانو لوله‌های کربنی با استفاده از معادلات هالپین-تسای اصلاح شده، محاسبه گردیده است. سپس صفحه کامپوزیتی در نرم افزار آباکوس مدل شده و تحلیل فرکانسی انجام شده است. همچنین خواص ارتعاشاتی سازه مورد نظر با استفاده از آنالیز مودال تجربی و در شرایط مرزی گیردار بدست آمده است. نتایج تجربی نشان دهنده ۲۱۰% افزایش در میرایی برای نمونه دارای ۵/۰% وزنی نانو لوله تک‌جداره (در مقایسه با صفحات کامپوزیتی شیشه/اپوکسی خالص) می‌باشد. همچنین مطابقت خوبی بین فرکانس‌های طبیعی بدست آمده از تحلیل‌های المان محدود و تست‌های تجربی مشاهده می‌گردد.

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده

هدف: بررسی اثر تزریق سلول‏های بنیادی مزاشیمی جدا شده از بافت چربی و محیط رویی کشت این سلول‏ها بر ارتشاح لکوسیتی مغز موش‏های مبتلا به آنسفالومیلیت خود‏ایمن تجربی مواد و روش‏ها: در ۲۰ سر موش ماده C۵۷BL/۶ مدل آنسفالومیلیت خودایمن تجربی القا و سپس موش‏ها به چهار گروه پنج‏تایی تقسیم شدند و پس از ۱۵ روز، زمانی که تقریباً شدت بالینی علایم به یک رسید، به دو گروه از موش‏ها ۱۰۶ عدد سلول بنیادی مزانشیمی جدا شده از بافت چربی موش C۵۷BL/۶به‏صورت درون‏رگی و ۱۰۶×۲ عدد سلول بنیادی مزانشیمی جدا شده از بافت چربی به درون صفاق و به یک گروه از آن‏ها ۶ نوبت محیط رویی کشت سلول‏های بنیادی مزانشیمی و هر نوبت یک سی‏سی به‏صورت درون صفاقی تزریق شد. یک گروه از موش‏ها نیز بدون هیچ تیماری به‏عنوان گروه کنترل باقی ماند. پس از ۶۰ روز اثر سلول‏ها و محیط رویی کشت این سلول‏ها بر ارتشاح لوکوسیتی مغز در چهار گروه با هم مقایسه شد. نتایج: ارتشاح لوکوسیتی در گروه‏هایی که سلول بنیادی مزانشیمی و محیط رویی کشت سلول‏های مزانشیمی را دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل آنسفالومیلیت خود‏ایمن تجربی که هیچ تیماری دریافت نکرده بود، کاهش معنی‏داری نشان داد (P<۰,۰۵). وزن و میزان بقای موش‏های تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل افزایش داشت. نتیجه‏گیری: سلول‏های بنیادی مزانشیمی جدا شده از چربی خواص تنظیمی ایمنی و ترمیم بافت عصبی دارند که می‏تواند سبب بهبود موش‏های مبتلا به آنسفالومیلیت خودایمن تجربی در مقایسه با گروه کنترل شود.

صفحه ۱ از ۶    
اولین
قبلی
۱