۸ نتیجه برای تحلیل تنش
احسان نراقیان، مجید میرزایی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله رفتار مکانیکی اتصالات نقاط جوش و پیشبینی عمر خستگی برای ورقهای موجیشکل حاوی اتصالات جوش نقطهای مورد مطالعه قرار گرفته است. مدلهای ارائه شده بهصورت یک ورق موجیشکل هستند که بهترتیب با ۷ و ۱۴ نقطه جوش به یک ورق L شکل متصل شده و هر یک تحت چهار حالت بارگذاری تناوبی متفاوت قرار دارند. تحلیل بر پایه حل برنامه اجزای محدود ANSYS۷ با استفاده از المانهای صلب انجام شده است. در این تحقیق همچنین تنشها و کرنشها در ناگتهای نقطه جوش مطالعه شده است؛ اما تحلیل بیشتر بر پیشبینی عمر خستگی براساس کرنش و مطالعه خصوصیات سهبُعدی ناحیه تنش در اتصالات نقاط جوش و پیدا کردن نگرشی نسبت به رفتار سازه در بارگذاریهای تناوبی، با توجه به در نظر گرفتن خواص مواد و هندسه غیرخطی متمرکز است.
خلیل خلیلی، محسن حیدری،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در مطالعه حاضر پدیده خشک شدن یک سرامیک خاص مطالعه و تحلیل شده است. معادلات تنش- کرنش وابسته به انتقال جرم و انتقال حرارات، هنگام خشک شدن محیط دو فازی با قابلیت تغییر شکل، مدل شده و چینش های دو بعدی و سه بعدی بررسی شده اند. با هدف مقایسه نتایج، از یک سرامیک با انالیز شیمیایی واحد برای هر دو چینش استفاده شده است. محصول دو فازی، همگن، نمگیر، ایزوتروپیک و با قابلیت انقباض بالا لحاظ شده است. معادلات اصلی به دلیل رفتار انقباضی به بیان لاگرانژی نوشته شده اند و مدل به صورت عددی با روش تفاضل محدود حل شده است و ارزیابی نتایج با مقایسه اطلاعات تجربی و عددی انجام شده است. به کمک شبیه سازی می توان توزیع رطوبت ، کرنش ، و تنش را در فضا و مکان محاسبه کرد. اختلاف زیادی بین نتایج حاصل از دو چینش به ویژه در شدت تنش که عامل ایجاد ترک است مشاهده شد.
محسن حیدری، خلیل خلیلی،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
فرایند خشک شدن نقش مهمی در تولید بسیاری از مواد صنعتی مانند کاشی، آجر، سفال و . . . دارد. کیفیت محصولات خشک شده به شدت تحت تاثیر فرآیند خشک شدن است. هدف کار حاضر شبیه سازی فرآیند خشک شدن جابجایی یک سرامیک با استفاده از مدل نفوذ و با در نظر گرفتن تغییرات خواص فیزیکی و مکانیکی ماده مانند مدول یانگ و ضریب انقباض نسبت به رطوبت است. در این مطالعه فرایند خشک شدن در حالت دو بعدی و سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. مدل به صورت عددی و با روش المان محدود حل شده است. اختلاف زیادی بین مقادیر تنشهای خشک شدن در حالت دو بعدی و سه بعدی مشاهده شده است. ارزیابی نتایج با مقایسه اطلاعات تجربی و عددی انجام شده است. اثر تغییرات مدول یانگ در طول فرایند مورد بررسی قرارگرفته است. مشاهده شده است که تغییرات مدول یانگ به شدت بر مقدار تنش های خشک شدن موثر است. با توجه به نتایج حاصله نمیتوان هیچ یک از روش های شبیه سازی با مدول یانگ ثابت و متغیر را به عنوان روش ایمن تر در پیش بینی ترک معرفی کرد. همچنین مشاهده شده است که در نظر گرفتن تغییرات مدول یانگ در مکان وقوع تنش ماکزیمم تاثیری ندارد اما باعث تاخیر در زمان وقوع آن می شود.
مجید میرزایی، سحرناز توکلی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف اصلی این مقاله، تجزیه و تحلیل خصوصیات رفتارهای تغییر فرم و شکست ناشی از دو نوع انفجار متفاوت (تراک و سوزش سریع) در لولهها و مخازن تحت فشار می-باشد. مشخصات اصلی رفتارهای تغییر فرم و شکست در لولهها از طریق آزمایش، و در مخازن با بررسی شکست سیلندر گاز طبیعی فشرده، تجزیه و تحلیل شده و مورد مقایسه قرار گرفتهاند. در این راستا، نتایج تحلیل المان محدود الاستوپلاستیک دینامیکی گذرای تغییر فرم و شکست ناشی از احتراق یک لوله فولادی و سیلندر گاز طبیعی فشرده نیز گزارش میشود. مدلهای المان محدود از المانهای آجری سه بعدی مجهز به المانهای چسبنده رابط به منظور شبیه سازی رشد ترک ساخته شدهاند. تطابق بسیار خوبی بین نتایج شبیه سازی و الگوهای تغییر فرم و شکست واقعی بدست آمده است. نتایج نشان میدهند که به دلیل شرایط بارگذاری مختلف، الگوهای تغییر فرم و شکست خاص و وابسته به نوع انفجار در طول فرآیند انفجار ایجاد می شوند.
مهدی فکور، فرزاد شیرمحمدلی،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
ماهوارهها برروی زمین، در طی مراحل ساخت و حمل ونقل، در محیط پرتاب و در حال عملکرد در فضا تحت انواع بارهای دینامیکی از جمله بارهای ارتعاشی فرکانس بالا و پایین، آکوستیک، شوک و ضربه قرار میگیرند که هرکدام میتواند منبع مهمی در به وجود آمدن تنش بر اجزاء ماهواره باشد. اجزای سازنده ماهواره باید به گونهای طراحی شود که در مواجهه با این محیطها بتوانند به کار خود ادامه دهند. بهبود طراحی ماهواره در مقابل ضعفهایی که در برابر بارگذاریهای مختلف نشان میدهد، امری ضروری است و با توجه به اینکه انجام تستهای آزمایشگاهی بسیار زمانبر و هزینهبر است، استفاده از روشهای تحلیلی برای بررسی دوام و طول عمر سازه میتواند بسیار کاربردی باشد. اکثر بارهای اعمالی وارد بر ماهواره در طول عمر کاری آن بصورت بارهای تصادفی است که معمولاً به صورت شبه استاتیکی درنظر گرفته میشوند. بردهای الکترونیکی بخصوص اتصالات لحیمی آنها از اجزای بسیار حساس و حیاتی ماهواره ها هستند که بیشترین آسیب پذیری را از ارتعاشات تصادفی دارند. لذا بررسی آسیب وارده به آنها تحت این نوع بارگذاری برای طراحی مناسب بردها اهمیت بسیار زیادی در مدت زمان کارکرد آنها دارد. در این تحقیق، بارهای ارتعاشات تصادفی اعمالی بر بردهای الکترونیکی با بارهای شبه استاتیکی معادل میشود و با مدلسازی برد با استفاده از تئوری ورقهای چند لایه، مقدار تنش و شکست اتصالات لحیمی تحت این بارگذاری بررسی میگردد. همچنین اثر پارامترهایی چون مقدار عرض برد و شرایط مرزی برد الکترونیکی بر مقدار تنش اتصالات لحیمی در حل تحلیلی در نظر گرفته خواهد شد.
سید محمد سجاد سیفی، محمد مجدم، پویان هاشمی طاری،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
در این پژوهش، طراحی و بهبود آیرودینامیکی پره یک توربین بادی محور افقی کوچک جهت استخراج حداکثر توان خروجی در ضمن داشتن استحکام مکانیکی لازم برای تحمل نیروها و گشتاورهای وارده، انجام شده است. طراحی آیرودینامیکی پره با استفاده از روابط تئوری اندازه حرکت اجزای پره و با استفاده از ضرایب تصحیح مناسب جهت درنظرگرفتن اثرات سه بعدی جریان بر روی عملکرد توربین، انجام میشود. فرایند طراحی، به منظور یافتن توزیع شعاعی اندازه وتر به گونه ای که حداکثر توان ممکن از توربین باد بدست آید، تنظیم شده است. با استفاده از نتایج طراحی آیرودینامیکی، نیروهای وارد بر پرهی توربین استخراج و پره از نظر استحکام مکانیکی مورد بررسی قرارمی گیرد و تحلیل نیروهای واردشده و تحلیل تنش به منظور اصلاح ضخامت پوسته پره جهت تحمل بارهای مکانیکی وارد آن صورت گرفته است. کد عددی توسعه یافته، علاوه برآنکه ابزاری مناسب جهت طراحی آیرودینامیکی و تحلیل مکانیکی پره توربین به دست می دهد، نتایج آن برای توربین ۵۰۰ واتی مورد مطالعه، منجر به افزایش حدود ۵ درصدی توان شده است. از طرفی تحلیل مکانیکی پره جهت تحمل بارهای دینامیکی و استاتیکی بر اساس ضخامت پره و جنس آن نیز نشان می دهد تصحیح اندازه وتر چه تاثیر بر قابلیت اطمینان مکانیکی خواهدداشت. همچنین در این پژوهش مقدار بهینهی سرعت نسبی نوک پره استخراج شده و تاثیر سرعت نسبی نوک پره بر ضخامت پره مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی سه ایرفویل متداول انجام شده است و تاثیر توزیع طول وتر و ضریب اطمینان آنها مورد قیاس قرار گرفته است.
مجید غیوری، مهدی رشوند،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به نیاز بالای شرکتهای فولادسازی، ضرورت بومیسازی آببندهای مکانیکی لامینار از طرف مجتمع فولاد مبارکه اصفهان مطرح شد. در این تحقیق ابتدا اقدام به بررسی شرایط کاری و استخراج نیروهای وارده بر آببند شد. بررسیها نشان دادند که نیروهای وارده، شبهاستاتیک بوده و مقادیر فشار ۲۲۵=PH (پاسکال) و ۲۲۰=PGr (بار) و گشتاور ۷/۳۰۶=TS (نیوتون بر متر) هستند. نتایج آزمایش کشش نشان داد که استحکام نهایی برای آببند و تسمه بهترتیب ۳/۶۲۰ و ۱/۵۹۴مگاپاسکال هستند. نتایج حاصل از تحلیل استاتیک روی آببند لامینار و آببند ساختهشده نشان داد که بیشترین تنش براساس تئوری وونمیسز بهترتیب ۱۰۸×۳۹/۱ (پاسکال) و ۱۰۸×۲/۳ (پاسکال) و ضریب اطمینان نیز برای هرکدام بهترتیب ۸۰۸/۲ و ۳۳۸/۱ است.
محمدرضا شیخ الاسلامی، سیامک مزدک، حمیدرضا محمدی، ناصر میقانی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
دبی سنج مکانیکی یکی از ابزارهای پرکاربرد در صنایع مختلف همچون صنعت نفت است. در دبیسنج مکانیکی از یک جفت چرخدنده اوال استفاده میشود. مهمترین مسئله در چرخدنده اوال عدم یکنواختی در شکل دندانه آن است. این عدم یکنواختی برای جلوگیری از تداخل چرخدندهها در هم است به همین دلیل مشابه چرخدنده گرد نمیتوان چرخدنده تراشی کرد. برای ماشینکاری چرخدنده اوال نیازمند طراحی ابزار یا استفاده از روش وایرکات است. در نتیجه نیازمند شناخت پروفیل دندانههای چرخدنده اوال میباشد. از اینرو در این مقاله به بررسی روابط حاکم بر چرخدندههای اوال پرداخته شده است. در این روابط تعداد دندانه ابعاد هندسی و معادلات حرکت بررسی شده است. سپس با استفاده از نرمافزار گیراوتیکس و به کمک نتایج روابط چرخدندهها مدل شده است شرایط تداخل دو چرخدنده در این نرمافزار بررسی شده است در نهایت با استفاده از نرمافزار کامسول برای حالت مناسب تحلیل تنشی چرخدنده انجام شد. به کمک مدل ایجاد شده امکان تولید این چرخدنده با استفاده از روش وایرکات وجود دارد.