جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای تقارن محوری
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
روش ابداعی این پژوهش، با استفاده از برآورد خطای مبتنی بر بازیافت تنش، به حل تطبیقی و بهبود شبکه مسائل متقارن محوری در تحلیل ایزوژئومتریک میپردازد. بدین منظور، بعد از محاسبه نرم خطای انرژی، مقادیر تخمینی خطا در مجاورت نقاط کنترلی به عنوان گرادیان حرارتی به المانهای رابط بین این نقاط اختصاص مییابد. پس از تحلیل شبکه المانهای فرضی که دچار تغییر دما شدهاند آرایش جدیدی از نقاط کنترلی و بردارهای گرهی حاصل میشود؛ که انتظار میرود بکارگیری این روند در چند سیکل در تحلیل ایزوژئومتریک مسائل متقارن محوری منجر به توزیع بهتر خطا در دامنه و در نتیجه حصول شبکهای بهینه برای محاسبه انتگرالها شود. جهت بررسی کارایی و نشاندادن افزایش دقت در نتایج تحلیل مسائل متقارن محوری به مدلسازی عددی دو مسأله الاستیسیته با شرایط تقارن محوری، که دارای حل تحلیلی هستند، پرداخته شده است. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که روش بهبود شبکه ارائه شده در کاهش میزان خطا موثر بوده و میتواند جهت افزایش دقت نتایج تحلیل ایزوژئومتریک مسائل متقارن محوری مورد استفاده قرار گیرد.
علی اصغر عطایی، محمد بیات،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش یک راه حل تحلیلی برای یک نیم فضای ناهمگن مدرج تابعی که در آن خصوصیات ماده بصورت تابع توانی با شعاع در مختصات کروی تغییر میکند و تحت اثر بار متمرکز عمود بر سطح قر ار دارد ارائه میگردد. مدول یانگ متغیر در نظر گرفته شده است، ولی نسبت پواسون ثابت باقی میماند. مسئله با استفاده از روش الاستیسیته و این نکته کلیدی که توابع تنش با مجذور شعاع در مختصات کروی، نسبت معکوس دارد، بصورت تحلیلی حل میشود. معادلات دیفرانسیل حاکم شامل روابط اساسی تعادل، قانون هوک و روابط کرنش - تغییر مکان به همراه معادلات شرایط مرزی حاکم بر مسئله، بطور دقیق در مختصات کروی حل شده و میدانهای تنش و تغییرمکان محاسبه میشوند. نتایج محاسبه شده میتواند به حل مربوط به نیم فضای همگن کاهش پیدا کند. در پایان نیز با ارائه یک مثال توزیع تنش و تغییرمکان در یک نیم فضای ناهمگن مدرج تابعی که مدول یانگ آن بصورت تابع توانی با شعاع در مختصات کروی متغیر است و تحت اثر بار متمرکز عمود بر سطح قرار دارد، با رسم نمودارهای مربوطه در مختصات کروی و استوانهای مورد بررسی قرار میگیرد و اثر پارامتر ناهمگنی در توزیع این تنشها و تغییر مکانها بطور کامل مورد بحث قرار میگیرد. مشخص میشود که پارامتر ناهمگنی تأثیر قابل توجهی در توزیع میدان تنش و تغییرمکان دارد.
سعید اسفنده، علی خراسانی صفار، علی اکبر دهقان، قنبرعلی شیخ زاده، مهدی جمالی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر پارمترهایی مانند نصب زبریپیشانداز، سرعت جریان آزاد، هندسه دماغهی مدل (دماغه سابوف و دماغه استاندارد) و قرار گرفتن مدل در زوایای پیچ و یاو بر روی مقدار ضریب پسا صورت گرفته است. همچنین اثر هندسه پایهی نگهدارندهی مدل متقارن محوری در تونل باد بر ساختار جریان دنبالهی مدل و ضریب پسا در زوایای حمله صفر و ۱۰ درجه مورد بررسی قرار گرفت. انتخاب فاصلهی داده برداری مناسب برای محاسبه ضریب پسا با در نظر گرفتن اثرات آشفتگی در یک بعد از دیگر مواردی است که در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفته است. داده برداریها به وسیله یک جریان سنج سیم داغ یک بعدی و در تونل باد دانشگاه یزد صورت گرفته است. مطابق محاسبات صورت گرفته نصب زبریپیشانداز در تمامی موارد باعث افزایش ضریب پسا گردید. همچنین با افزایش سرعت جریان آزاد ضریب پسا کاهش یافت. قرار گرفتن مدل در زوایای حمله پیچ و یاو باعث افزایش ضریب پسا گردید. از میان دو دماغه مورد بررسی با هندسههای متفاوت، دماغه SUBBOF به عنوان دماغهی مناسب انتخاب گردید.پایه نگهدارنده نوع NACA ۰۰۱۲-۶۴ به عنوان مناسب ترین پایه نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله صفر درجه و پایه نگهدارنده نوع میلهای، به عنوان بهترین پایه نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله ۱۰ درجه انتخاب گردید.
عارف نظری، عقیل یوسفی کما، سید سعید محتسبی، سعید ظهوری، مهدی صفا،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
به مطالعه تجهیزات دوار که دارای رفتار ارتعاشی در راستای محور چرخش هستند دینامیک ماشینهای دوار گفته میشود. تجهیزاتی از قبیل موتور، توربین، کمپرسور و ژنراتور در این طبقهبندی جای میگیرند. مطالعه رفتار ارتعاشی این سازهها و تخمین رفتار آنها در دورهای متفاوت منجر به شناسایی نقاط بحرانی و جلوگیری از واماندگی این قطعات بخصوص در خستگی دور بالا میگردد. دیسک پرهدار مورد مطالعه در این پژوهش مربوط به ردیف اول کمپرسور یک موتور توربینی میباشد. این دیسک پرهدار یکپارچه و از جنس آلیاژهای آلومینیوم میباشد که به روش ماشینکاری ساخته شده است. در این پژوهش مدلسازی عددی این دیسک پرهدار به روش تقارن محوری در نرمافزار انسیس صورت گرفته و شکل مودهای سازه بر اساس قطرهای گرهای استخراج شده است. در گام بعدی تست آنالیز مودال تجربی با اندازهگیری ۵۸ نقطه بر روی این دیسک پرهدار انجام شده است و ماحصل کار استخراج قطرهای گرهای به صورت تجربی میباشد. در پایان نتایج عددی و تجربی با یکدیگر مقایسه شده است. نوآوری این طرح در نحوه استخراج کامل قطرهای گرهای دیسک پرهدار میباشد که در صحهگذاری مدل عددی بسیار کارآمد بوده است.
محمد حسین محمدی، منصور اصغری،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
دهانه ورودی مافوق صوت، نقش کلیدی در عملکرد موتورهای هواتنفسی به ویژه موتورهای رمجت دارد. کاربرد دهانه ورودی در موتورهای رمجت این است که سرعت هوا را از جریان آزاد تا سرعتی که با سرعت شعله در دسترس در محفظه احتراق سازگار است، کاهش دهد. از اینرو طراحی دقیق و صحیح دهانه ورودی، تاثیر بسزایی بر عملکرد کل سیستم و پارامترهای اصلی موتور رمجت دارد. در کار حاضر یک دهانه ورودی تراکم خارجی متقارن محوری برای عملکرد در عدد ماخ پروازی ۳ طراحی شده است. از آنجا که رفتار جریان برای این نوع دهانه ورودی پیچیدهتر از دهانه ورودی دوبعدی است یک برنامه کامپیوتری برای حل معادلات مربوط به گذر جریان مافوق صوت از روی مخروط و نیز ارتباط بین پارامترها و اصول و قیود طراحی دهانه ورودی متقارن محوری تدوین شده است که هندسه نهایی شامل جزییات هندسی مخروط، کلاهک دهانه و کانال زیرصوتی را بهصورت یکپارچه به عنوان خروجی رسم میکند. از آنجا که نیروهای لزجت را بهدلیل تاثیر بر الگوی شاکها و جدایش جریان نمیتوان نادیده گرفت، شبیهسازی و الگوی رفتار جریان لزج بهوسیله نرمافزار دینامیک سیالات محاسباتی بررسی و صحتسنجی شده است. بدین منظور از مدل RNG K-ɛ برای مدلسازی اغتشاش جریان و از دقت مرتبه دوم برای گسستهسازی ترم جابجایی استفاده شده است. نتایج حاصل نشان میدهد که هندسه طراحیشده میتواند الزامات عملکردی مورد نظر را برآورده سازد.