جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای توزیع دمایی
مرتضی قصابزاده، حسن قاسمی، مهدی نهالی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
برای تحلیل مسائل مهندسی روشهای عددی متعددی بوجود آمده است. روش المانمرزی از روشهای مناسب در حل معادلات دیفرانسیل پارهای حاکم در مسائل مهندسی است. یکی از این معادلات حاکم مهم که در بسیاری از مسائل مهندسی کاربرد دارد معادله پواسون است. جواب عمومی این معادله بر اساس روش المانمرزی به دو انتگرال روی مرز و یک انتگرال روی دامنه درونی تعریف میشود. روش المانمرزی دوگانه راهکار جدیدی برای حل انتگرال روی دامنه درونی است. بهطور مثال برای تحلیل مسأله انتقال حرارت جوش در بخش گذرا میتوان از این روش استفاده نمود. در تحلیل جوش بهدست آوردن تاریخچه دمایی منطقه جوش برای بارگذاری حرارتی و پیدا کردن تنشهای پسماند و باقیمانده و اعوجاجها مهم میباشد.
در این مقاله تلاش شده است با تهیه کد مناسبی به کمک تکنیک روش المانمرزی دوگانهای تخمین دقیقی برای تاریخچه دمایی جوش دوبعدی بهدست آید. در ادامه به ترتیب، ابتدا به تئوری روش دوگانهای، فرضیات فیزیکی حاکم، راستی آزمایی کد با مسائل حل شده در انتقال حرارت و بررسی تاریخچه پرداخته میشود. باتوجه به سادگی و کم هزینه بودن روش از نظر زمانی و حجم محاسبات استفاده از آن توصیه میشود.
محمد مهدی دوستدار، مرتضی مردانی، فرهاد قدک،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
استخراج توزیع دمایی در بخشهای مختلف دماغه جهت انتخاب مواد، جانمایی قطعات، سامانه های حساس در داخل آن و...، مستلزم معلوم بودن گرمایش ایرودینامیکی القاء شده بر سطح دماغه می باشد. مقدار این پارامتر به همراه دمای سطح و میزان فناشوندگی سطح، باید در گام های زمانی بعدی از پرواز تصحیح گردد. جهت محاسبه یا تخمین دقیقی از این پارامتر، روشهای محاسباتی مختلفی ارائه شده است، کاملترین و دقیق ترین روش، حل عددی همزمان معادلات کامل ناویراستوکس، تجزیه/یونیزاسیون شیمیایی، بقاء گونه ها، مدل اغتشاشی، مدل احتراقی ناشی از فناشوندگی سطح، معادله ی انتقال حرارت دماغه و... با الگوریتم حجم محدود گام به گام زمانی است. استفاده از این الگوریتم در گذر زمان بسیار وقت گیر بوده و حجم بالایی از حافظه ی محاسباتی را می طلبد. بنابراین از روش اختلاف محدود و انتقال معادلات جریان به فضای رویه ای از طریق توابع نگاشت، استفاده می گردد. با استفاده از این انتقال، میتوان از روشهای گام به گام مکانی جهت حل معادلات جریان استفاده کرد. بنابراین، در این تحقیق تخمین دقیق تری از توزیع دمایی دماغه های سه بعدی بالای صوت از طریق حل عددی معادلات جریان به روش گام به گام مکانی لایه ی شوک لزج و لایه مرزی لزج-خودمتشابه صورت گرفت. براساس این تحقیق، کد جامعی جهت شبیه سازی دمایی دماغه های بالای صوت در گذر زمان تدوین و نتایج آن با نتایج اندازه گیری دمایی آزمایشات پروازی محموله های داخلی و نتایج کدهای مشابه، با خطای نسبی کمتر از ۶ درصد، صحه گذاری گردید.