جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای تولید انتروپی
علیرضا آقایی، حسین خراسانی زاده، قنبرعلی شیخ زاده،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق اثر میدان مغناطیسی بر میدان جریان، انتقال حرارت و تولید انتروپی جابهجایی توام نانوسیال آب–مس با لحاظ اثر حرکت براونی نانوذرات در محفظهی ذوزنقهای مطالعه شده است. دیوارههای جانبی محفظه عایق، دیوارهی بالایی سرد و متحرک به سمت راست یا چپ و دیوارهی پایینی گرم است و زوایهی دیوارههای جانبی با افق ˚۴۵ است. مطالعه در گراشف ۱۰۴، برای اعداد رینولدز ۳۰، ۱۰۰، ۳۰۰ و ۱۰۰۰، اعداد هارتمن ۲۵، ۵۰، ۷۵ و۱۰۰ و کسر حجمیهای ۰تا ۰۴/۰ از نانوذرات انجام شده است. معادلات حاکم با روش حجم محدود و الگوریتم سیمپلر بهصورت عددی با استفاده از یک برنامه کامپیوتری حل شدهاند. نتایج نشان دادند که با اعمال میدان مغناطیسی و افزایش آن، سرعت جابهجایی نانوسیال و قدرت جریان کاهش مییابد و رفتار از جابهجایی توام به آزاد و یا هدایت حرارتی تغییر میکند. بههمین دلیل در همهی اعداد رینولدز و کسر حجمیها با افزایش عدد هارتمن، عدد ناسلت متوسط کاهش مییابد. در تمام حالتهای بررسی شده، انتروپی تولیدی ناشی از اصطکاک بسیار ناچیز میباشد و عمده انتروپی تولیدی ناشی از انتقال حرارت برگشت ناپذیر است و همچنین تغییرات انتروپی تولیدی کل با عدد هارتمن مشابه تغییرات عدد ناسلت متوسط میباشد. تغییر در جهت حرکت درپوش در رینولدز ۳۰ باعث تغییر ناسلت متوسط و انتروپی تولیدی کل میشود ولی در رینولدز ۱۰۰۰ تاثیر آن ناچیز است.
امیر امیدوار، محسن قاضی خانی، سید محمد رضا مدرس رضوی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله به بررسی عددی اجکتور هندسه متغیر برای سیستم تبرید اجکتوری خورشیدی پرداخته شده تا هندسههای بهینه برای تمامی شرایط عملکردی بدست آید. در این اجکتور، تغییر هندسه با استفاده از تغییر موقعیت نازل اولیه و تغییر نسبت سطح مقطع به کمک دوک مخروطی شکل حاصل میگردد. منبع حرارتی کلکتورهای خورشیدی لولهای خلاء شده در نظر گرفته و بر اساس شرایط عملکردی سیال عامل R۶۰۰a انتخاب شده است. هدف این تحقیق بدست آوردن مشخصههای هندسی، شامل موقعیت نازل اولیه و نسبت سطح مقطع مناسب برای تمامی شرایط دمایی بوده و در نهایت برای هر شرایط بویلر، اواپراتور و کندانسور هندسهی مناسب ارائه گردیده است. شرایط عملکردی به گونهای در نظر گرفته شده تا وضعیت آب و هوایی منطقه خاورمیانه و ملاحظات فنی در سیستمهای تهویه مطبوع در آن منظور شده باشد. برای تامین دمای اواپراتور °C۵+ دمای بهینه بویلر °C۱۰۵+ بدست آمده که با تغییر موقعیت نازل اولیه نسبت مکش %۸ افزایش مییابد. با افزایش دمای اواپراتور دمای بهینه بویلر کاهش می یابد. در بیشتر شرایط عملکردی موقعیت بهنیه نازل اولیه در فاصله mm۹- از بخش با سطح مقطع ثابت بدست آمد. در ادامه به بررسی ساختار جریان، پدیده شوک و تولید آنتروپی و همبستگی میان آنها پرداخته شده است و اثر جریان مافوق صوت و شوک مربوط به آن در نسبت مکش و تولید آنتروپی مورد بررسی قرار گرفته است. در این بخش نقطهی عملکرد بحرانی اجکتور از دیدگاه آنتروپی مورد تحقیق قرار گرفته و تطابق آن با نقطهی بحرانی از دیدگاه نسبت مکش جریان بررسی گردید.
مرتضی مهرگو، متین کرباسیون، مجید عمید پور،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
طراحی بهینه و بهبود عملکرد مولدهای بخار بازیاب حرارتی تأثیر قابل توجهی بر بازدهی حرارتی نیروگاه های سیکل ترکیبی دارند. بنابراین، مولد بخار بازیاب حرارتی باید به گونه ای طراحی شود که میزان بازیابی حرارتی را بیشینه نموده و عملکرد کل نیروگاه را بهبود بخشد. در این مقاله، یک روش طراحی و بهینه سازی مولد بخار بازیاب حرارتی با سه سطح فشار پیشنهاد شده است. در این مدل، بهینه سازیِ همزمانِ پارامترهای عملکردی و هندسی جهت طراحی مولد بخار بازیاب حرارتی بوسیله تئوری ساختاری ارائه گردیده و حداقل سازی تولید انتروپی کل سیستم به عنوان تابع هدف در نظر گرفته شده است. همچنین، پارامترهای بهینه در مولد بخار بازیاب حرارتی با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک با قید غیرخطی حجم ثابت بدست آمده اند. حجم بهینه کل با تبدیل اتلاف اگزرژی به هزینه تولید انتروپی و همچنین درنظر گرفتن هزینه سرمایه گذاری و اثرمتقابل بین آن ها بدست می آید. علاوه بر این، نسبت ابعاد هر یک از بخش ها، سطح انتقال حرارت برای هریک از اجزای مولد بخار بازیاب حرارتی و خواص ترمودینامیکی پارامترهای اصلی از ساختار جریان هستند که توسط طراحی ساختاری بدست می آیند. علاوه بر این، تأثیر تغییر در دما و دبی گاز بر حجم بهینه و همچنین بر میزان توان و بخار تولیدی نیز بررسی شده است.