جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای جریان سنج سیم داغ
محمد کاظمی اسفه، علی اکبر دهقان، مجتبی دهقان منشادی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
در این پژوهش تاثیر دنباله سازه های بالادست بر توانایی بادگیرها در جذب هوای محیط و انتقال آن به فضای ساختمان به صورت آزمایشگاهی و به کمک تونل باد و روشهای مرئی سازی جریان بررسی شده است. از آنجایی که بادگیرها معمولاً در محیط شهری با تراکم ساختمانی بالا، مورد استفاده قرار می گیرند سازه ها و موانع بالادست بی شک بر توانایی آنها در ایجاد تهویه طبیعی ساختمان تاثیر گذار هستند. به همین دلیل در این تحقیق موانعی با ارتفاعات مختلف و در فواصل گوناگون، در بالادست یک مدل بادگیر یکطرفه قرار داده شده و میزان دبی هوای القایی توسط بادگیر به کمک جریان سنج سیم داغ و در سرعت جریان آزاد ۱۰ و ۱۵m/s محاسبه شده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که میزان دبی هوای جذب شده توسط بادگیر و جهت حرکت آن وابسته به ارتفاع و فاصله مانع بالادست از بادگیر میباشد، به گونه ای که قرار گرفتن موانعی با ارتفاع کم در نزدیکی بادگیر باعث افزایش دبی هوای القایی می شود، اما با افزایش ارتفاع مانع دریچه بادگیر در دنباله مانع بالادست قرار می گیرد و هوای داخل ساختمان از طریق دریچه های بادگیر به محیط بیرون ساختمان تخلیه می شود.
سعید اسفنده، علی خراسانی صفار، علی اکبر دهقان، قنبرعلی شیخ زاده، مهدی جمالی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر پارمترهایی مانند نصب زبریپیشانداز، سرعت جریان آزاد، هندسه دماغهی مدل (دماغه سابوف و دماغه استاندارد) و قرار گرفتن مدل در زوایای پیچ و یاو بر روی مقدار ضریب پسا صورت گرفته است. همچنین اثر هندسه پایهی نگهدارندهی مدل متقارن محوری در تونل باد بر ساختار جریان دنبالهی مدل و ضریب پسا در زوایای حمله صفر و ۱۰ درجه مورد بررسی قرار گرفت. انتخاب فاصلهی داده برداری مناسب برای محاسبه ضریب پسا با در نظر گرفتن اثرات آشفتگی در یک بعد از دیگر مواردی است که در پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفته است. داده برداریها به وسیله یک جریان سنج سیم داغ یک بعدی و در تونل باد دانشگاه یزد صورت گرفته است. مطابق محاسبات صورت گرفته نصب زبریپیشانداز در تمامی موارد باعث افزایش ضریب پسا گردید. همچنین با افزایش سرعت جریان آزاد ضریب پسا کاهش یافت. قرار گرفتن مدل در زوایای حمله پیچ و یاو باعث افزایش ضریب پسا گردید. از میان دو دماغه مورد بررسی با هندسههای متفاوت، دماغه SUBBOF به عنوان دماغهی مناسب انتخاب گردید.پایه نگهدارنده نوع NACA ۰۰۱۲-۶۴ به عنوان مناسب ترین پایه نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله صفر درجه و پایه نگهدارنده نوع میلهای، به عنوان بهترین پایه نگهدارنده برای نصب مدل در زاویه حمله ۱۰ درجه انتخاب گردید.
شکراله محمدبیگی، علیرضا شاطری، مجتبی دهقان منشادی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر میدان دنباله جریان عبوری از روی یک مدل زیردریایی در تونل باد به صورت تجربی بررسی شده است. آزمایشها به منظور بررسی اثر محل قرارگیری بالکهای انتهایی بر روی جریان دنباله ورودی به پروانه مدل زیرسطحی انجام شده است. به منظور بررسی اثر محل قرارگیری بالکهای انتهایی به عنوان مهمترین نوآوری پژوهش حاضر، بالکهای مذکور در سه موقعیت طولی X/L=۰,۸۹, ۰.۹۲, ۰.۹۵ بر روی پاشنه مدل زیرسطحی نصب شده و جریان دنباله در موقعیت X/L=۰.۹۷۸ و عدد رینولدز ۵^۱۰*۶ توسط پراب پنج حفره و جریان سنج سیم داغ اندازه گیری شده است. در پایان این بررسی ها موقعیت طولی X/L=۰.۹۵ به عنوان مکان بهینه برای قرارگیری بالکهای انتهایی به منظور بهبود جریان دنباله ورودی به پروانه از نظر کاهش مساحت کلی و نیز کمترین میزان اغتشاشات و غیریکنواختی انتخاب شده است. نتایج به دست آمده در طول این پژوهش نشان دادند که ورود جریان دنباله پایه نگهدارنده به قسمت پاشنه موجب رشد مساحت ناحیه دنباله شده و باعث افزایش متوسط سرعت و کاهش میزان غیریکنواختی جریان دنباله می شود.