جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای حوزه زمان
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
در این مقاله توزیع مکانی ـ زمانی جریانها و میدانهای الکترومغناطیسی یک سیمولاتور پالس الکترومغناطیسی محاسبه می گردد. سیمولاتور مورد مطالعه از نوع ابعاد بزرگ بوده و از آن برای بررسی اثر پالسهای الکترومغناطیسی گذرا بر روی ساختارهای بزرگ مانند اتومبیل، هواپیما، موشک و … استفاده می شود. این سیمولاتور از سه خط انتقال صفحه ای تشکیل شده است. برای شبیه سازی سیمولاتور نخست هر کدام از صفحات بکمک شبکه ای از سیمهای نازک مدل می گردند. سپس معادلات انتگرالی از نوع الکتریکی در حوزه زمان با کمک روش ممان حل شده و توزیع زمانی ـ مکانی جریانهای روی ساختار و میدانهای الکترومغناطیسی درون و اطراف سیمولاتور در هر نقطه و زمان دلخواه محاسبه می گردند. از نتایج بدست آمده می توان ابعاد ناحیه ای درون سیمولاتور که پالس الکترومغناطیسی در آنجا بصورت صفحه ای منتشر می شود، را تعیین نمود. جهت اطمینان، نتایج محاسبه شده با نتایج حاصله از اندازه گیری مقایسه و صحت مدل و روش ارایه شده نیز تایید شده است.
بهزاد قدیری، مانی رازی، صباح حمیدی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
- در این مقاله تحلیل آیروالاستیک خطی بال پسگرا در حوزه زمان با دو درجه آزادی در جریان تراکمناپذیر مورد بررسی قرار میگیرد. معادلات حرکت بال الاستیک، با در نظر گرفتن آن بهصورت تیر یکسر درگیر و با استفاده از معادلات لاگرانژ در حوزه زمان استخراج شده و اتصال بال در ریشه، صلب فرض شده است. با در نظر گرفتن مودهای ارتعاشی تیر یکسر درگیر و با بهکار گرفتن تئوری نوارهای باریک، نیروها و ممانهای آیرودینامیکی وارد شده به بال پسگرا در جریان سیال پتانسیل غیر دائم و تراکمناپذیر بهدست آمده است. معادلات آیروالاستیک بهصورت بیبُعد استخراج و به روشی عددی حل شده است. نتایج حاصل از روش بهکار رفته برای چند بال پسگرای مورد مطالعه، با نتایج تجربی و دیگر مراجع مقایسه شده و تطابق مناسبی بین آنها مشاهده شده است.
حمید موسی زاده، بهزاد قدیری دهکردی، مسعود راسخ،
دوره ۱۴، شماره ۱۵ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
یک صفحه هموژن دوبعدی با شرایط مرزی تکیهگاه ساده فرض شده و اثر انحنای صفحه، به همراه اثر تغییر شکل غیرخطی صفحه، با استفاده از مدل پوسته استوانهای و رابطه ونکارمن در معادله سازهای مسأله اعمال شده است. تحلیل فرکانسی خطی و غیرخطی سازه، برای تعیین فرکانسهای سازه در اثر افزایش انحنا، به همراه اثر نیروی فشاری داخل صفحه، برای اولین بار تحقیق شده است. فلاتر صفحه منحنی شکل، تحت اثر بارهای ترکیبی آیرودینامیک و نیروی فشاری داخل صفحه، برای اولین بار، بررسی شده است. تئوری پیستون مرتبه اول و مرتبه سوم برای مدلسازی بارهای آیرودینامیکی مافوق صوت استفاده شده است. معادلات حرکت سیستم با استفاده از اصل همیلتون استخراج شده است. با استفاده از روش مودهای فرضی گالرکین معادلات غیرخطی با مشتقات جزئی به معادلات غیرخطی معمولی تبدیل و با روش عددی حل شده و رفتار نوسانی سیستم، تعیین شده است. تغییرات فرکانسی سازهی خطی با افزایش انحنا، درحال افزایش است در حالیکه برای حالت غیرخطی، رفتار پیچیده و متغیری مشخص شده است. اثر نیروی فشاری بر صفحه، رفتار پیچیدهای در تغییر فرکانس غیرخطی سازه، نشان داده است. استفاده از مدل آیرودینامیک پیستون مرتبه سه مرز ناپایداری را بحرانیتر کرده است. اثر نیروی فشاری داخلی صفحه باعث تبدیل رفتار سیکل محدود به آشوبناک شده است.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲- )
چکیده
ارتباط مستقیم مبتنی بر شبکه سلولی به دو کاربر سلولی که در مجاورت هم قرار دارند این امکان را می دهد که داده های خود را بطور مستقیم و بدون فرستادن به ایستگاه پایه با یکدیگر معاوضه کنند. این امکان وجود دارد که قسمتی از باند فرکانسی سیستم سلولی به کاربران ارتباط مستقیم اختصاص یابد. در این صورت تداخل بین این کاربران باید مدیریت شود.در این مقاله، دو شیوه متفاوت برای کاهش اثر تداخل در شبکه های متشکل از کاربران ارتباط مستقیم پیشنهاد شده است. یک روش کنترل توان و یک الگوریتم نوبت دهی در حوزه زمان- فرکانس برای حفظ کیفیت سرویس کاربران طراحی شده است. الگوریتم کنترل توان مجموع وزن دار نرخ کاربران را بیشینه می کند. وزنی که به هر کار بر اختصاص می یابد نشانگر اولویت آن کاربر است. در الگوریتم نوبت دهی، زمانیکه میزان تداخل بین دو کاربر زیاد می شود، پهنای باند موجود بین دو کاربر تقسیم می شود. کارایی دو الگوریتم پیشنهادی بر اساس نرخ متوسط یک کاربر و نرخ مجموع متوسط در طی چندین تایم اسلات با همه مقایسه شده اند
حمید معین فرد، بهنام معتکف ایمانی، مرتضی داودی، امین رحیم زاده،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
مدلسازی دینامیکی تیرها تحت تاثیر نیروهای آیرودینامیکی در بسیاری از شاخههای مهندسی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله روش جدیدی برای مدلسازی حوزهی زمان تیرهای یکسرگیردار با خواص هندسی و فیزیکی متغیر در طول تیر، تحت تحریک جریان باد ارائه میشود. در ابتدا با استفاده از اصل همیلتون و با فرض تئوری اویلر-برنولی معادله دیفرانسیل با مشتق جزئی حرکت تیرِ با مقطع متغیر استخراج میگردد. در ادامه از یک روش عددی تفاضل محدود برای تعیین فرکانسهای طبیعی و شکل مودهای تیر با مقطع متغیر استفاده شده است. در قدم بعدی با استفاده از روش گلرکین و بر پایه شکل مودهای استخراج شده در مرحله قبل، معادله دیفرانسیل با مشتقات جزئی حرکت تیر، تبدیل به معادله دیفرانسیلی معمولی با ترمهای غیر خطی تحریک میگردد. نیروهای آیرودینامیکی با استفاده از نرم افزار کد باز XFOIL مدلسازی شدهاند. تیر مورد بررسی دارای مشخصات منطبق بر پره توربین بادی ۱۰۰ کیلوواتی است که هم اکنون در پژوهشکده هواخورشید دانشگاه فردوسی مشهد در مرحله ساخت و راهاندازی است. نتایج شبیهسازی مشخص مینماید که در نظر گرفتن یک شکل مود در روش گلرکین برای تخمین پاسخ دینامیکی تیر، جوابهای قابل قبولی خواهد داشت. همچنین مشاهده شد که سرعت ناپایداری با میرایی مودال تیر نسبت مستقیم دارد و به گونهای است که سرعت ناپایداری در تیرهای با میرایی بالاتر، بیشتر از سرعت ناپایداری در تیرهای با میرایی پایینتر است. نتایج حاصل از این مطالعه میتوانند به خوبی در طراحی بهینه تیرهای با خواص هندسی و فیزیکی متغیر مورد استفاده قرار بگیرند.
مهسا واقفی، محمدصادق توللی، رضا جاهدی، امیرسعید قدسی نژاد، محمد مسیح سعادت فرد،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
چرخدندهها بخش بسیار مهمی از تجهیزات مختلف مکانیکی در صنعت هستند. به دلیل آنکه در فرایندهای مکانیکی، دندانهها در طولانی مدت تحت بار قرار میگیرند، سطح دندانه آنها معمولاً فرسوده، ساییده و حتی شکسته میشود. تشخیص به موقع خطا نه تنها میتواند چرخه عمر چرخدندهها را افزایش دهد بلکه حتی میتواند از تلفات اموال و تلفات ناشی از خرابیها نیز جلوگیری نماید. بنابراین، نظارت و تشخیص سلامت چرخدندهها برای اطمینان از عملکرد طبیعی ماشینهای گرانبها در صنعت امری ضروری است. در این پژوهش، تشخیص خطا در چرخدنده های پلیمری، با استفاده از سیگنال صوتی به عنوان یک روش بازرسی غیرتماسی مدنظر قرار گرفته است. بدین منظور از ۵۰ زوج چرخدنده در وضعیت سالم، دندانههای ساییده شده و دندانههای شکسته شده در دو سرعت ۶۶ و ۹۹ دور بر دقیقه، سیگنال صوت ضبط شده است. در ادامه با استفاده از تبدیل بسته موجک (WPT)، سیگنال صوت در حوزه زمان – فرکانس تجزیه شده و ۱۲ ویژگی آماری از ۱۶ ضریب سطح چهارم WPT استخراج شده است. به منظور بررسی عملکرد الگوریتم تشخیص خطا از چهار طبقهبند جداساز خطی، K نزدیکترین همسایه، درخت تصمیم و ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است. مقادیر معیارهای دقت، نرخ مثبت واقعی، نرخ منفی واقعی، ارزش پیشبینی مثبت، ارزش پیشبینی منفی، میانگین هندسی، نمره F۱ و ضریب همبستگی متیوز، نشان داده است که با استفاده از WPT، میتوان تمایز معنیداری میان چرخدندههای سالم و معیوب پیدا کرد. از اینرو، روش پیشنهادی یک رویکرد مناسب، برای تشخیص خطای به موقع چرخدندههای پلیمری مورد استفاده در تجهیزات مکانیکی است.