جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ذرات نانو
ابوالقاسم ذبیح الله، محمد حسین پل، علی سلک غفاری، سامان مومنی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
تیرهای کامپوزیت لایه لایه در بسیاری از کاربرد های مهندسی از جمله پره های هلیکوپتر، پره های توربین بادی و بازوهای روبات بطور وسیع استفاده می شود. افزایش مقاومت و قابلیت اطمینان از پایداری سازه در این کاربردها از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشتر پژوهش های موجود در این زمینه محدود به درصد پایین دزات نانو می باشد. در این مقاله اثرات اضافه نمودن ذرات نانو به رزین بر رفتار دینامیکی تیر کامپوزیت مورد بررسی قرار گرفته است. در جریان ساخت سازه ذرات نانو با درصدهای ۰% ،۲% ،۳% ،۵% ،۷% ،۱۰% ، به رزین اضافه شده است. به منظور اطمینان از عملکرد مناسب سازه در شرایط کاری، آزمایشهای مختلفی برروی تیرهای ساخته شده بروش فوق انجام گرفته است. پاسخ دینامیکی سازه در شرایط بار مختلف و درصدهای مختلف نانو بررسی شده است. مشاهده شد که افزایش ذرات نانو تا ۳% موجب افزایش فرکانس طبیعی و بیش از این مقدار تا ۷% تغییرات عمده ای در فرکانس طبیعی روی نمی دهد. درسازه های با ۱۰% نانو فرکانس طبیعی بشدت کاهش می یابد ولی در عوض ضریب میرایی بهبود می یابد.
محمد نظری، محمد کاظم بشارتی گیوی، محمد رضا فراهانی، جواد ملائی میلانی، حسن محمد زاده جمالیان،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی اثر تعداد پاس بر روی خواص مکانیکی و ریزساختار جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی پیوسته لب به لب آلومینیوم ۲۰۲۴ با افزودن ذرات نانو آلومینا در درز جوشکاری است. ترکیبی از سرعت دورانی و سرعت پیشروی بر روی نمونه ها اعمال شده است. نمونه بهینه با توجه به عدم وجود عیوب ظاهری و متالورژیکی در ریز ساختار و با توجه به بیشترین استحکام کششی نهایی انتخاب شد و ریز ساختارهای حاصل با استفاده از میکروسکوپ نوری و سطح شکست نمونه ورق خام و نمونه بهینه حکاکی شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل بیانگر آن است که در جوشکاری با سرعت دورانی ۱۴۰۰ دور بر دقیقه و پیشروی ۱۶ میلی متر بر دقیقه در دو پاس جوشکاری پیوسته استحکام کششی نهایی نسبت به نمونه عاری از ذرات تقویتی نانو آلومینا بهبود یافته ولی با افزایش تعداد پاس جوشکاری استحکام کششی نهایی کمتر از استحکام نمونه بدون پودر شد. میانگین سختی در ناحیه همخورده جوش در نمونه جوشکاری شده با پودر نسبت به نمونه جوشکاری شده بدون پودر افزایش یافت ولی افزایش تعداد پاس جوشکاری تاثیر چشمگیری بر افزایش میانگین سختی در ناحیه همخورده نداشت. اندازه دانه نیز تا پاس دوم جوشکاری کاهش یافت و پس از آن با افزایش تعداد پاس جوشکاری در اندازه دانه تغییر چشمگیری مشاهده نشده است.
پویان طالبی زاده، حسن رحیم زاده، گودرز احمدی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر نیروی ترموفورتیک بر تهنشینی ذرات نانو خروجی از اگزوز موتورهای دیزل بعد از تونل رقیقسازی به صورت عددی میباشد. تونل رقیقسازی بهمنظور رقیق کردن گاز خروجی با هدف قابل اندازهگیری کردن آلایندههای آن توسط دستگاههای اندازهگیری به کار میرود. به دلیل وجود اختلاف دما میان گاز خروجی از تونل رقیقسازی و دیوارههای لوله، نیروی ترموفورتیک علاوه بر دیگر نیرویهای مؤثر بر ذرات موجب تهنشینی ذرات میشود. برای مدلسازی حرکت ذرات و به دست آوردن میزان تهنشینی ذرات از روش اویلری – لاگرانژی استفاده شده است. با توجه به اندازهی ذرات خارجشده از اگزوز موتورهای دیزل (از ۵ تا ۵۰۰ نانومتر)، نیروهای پخش برانی، ترموفورتیک، جاذبه و برآ به طور کامل مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام اعتبار سنجی نتایج، سهم اثرگذاری هر یک از این نیروها در گرادیانهای دمای مختلف به دست آمد. نتایج نشان داد که با توجه به قطر ذرات مورد بررسی نیروی برانی مهمترین نیرو است که میبایست همواره در نظر گرفته شود. نیروی ترموفورتیک حتی با وجود اختلاف دمای کم نیز برای تمامی قطرها اثرگذار بوده و قابل صرفنظر کردن نمیباشد. بیشترین اثر این نیرو برای ذرات با قطر ۱۰۰ نانومتر میباشد. نیروی جاذبه اثر بسیار کمی داشته و عملاً برای ذرات با قطر کمتر از ۵۰۰ نانومتر تاثیر کمی دارد. نیروی برآ هم تنها اثر ناچیزی بر روی ذرات با قطر ۵۰۰ نانومتر ایفا میکند. نتایج این تحقیق کمک شایانی به شناخت جریان دو فاز گازهای خروجی از اگزوز موتورها بهویژه پس از تونل رقیقسازی میکند.