۱۳ نتیجه برای روش تاگوچی
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی خواص ضد خوردگی پوشش های اپوکسی حاوی زینک فسفات (به عنوان عامل ضد خوردگی) به همراه نانو سیلیکای آبگریز با ترکیب درصد های مختلف با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی پرداخته خواهد شد. خواص ضد خوردگی پوشش های اپوکسی تحت تاثیر فاکتورهای بسیار مهم مانند درصد نانوسیلیکا، درصد پیگمنت ضد خوردگی و نسبت پیگمنت به رزین بر اساس روش تاگوچی مدل ۹L مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. خواص ضدخوردگی پوشش اپوکسی توسط آزمون طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) در محلول آبی NaCl ۵/۳ درصد و آزمون مه نمکی (سالت اسپری) مورد بررسی قرار گرفتند. میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) به منظور بررسی نحوه توزیع و پخش ذرات نانو سیلیکا در رزین اپوکسی استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده از آزمون های خوردگی برمبنای نمودارهای نایکوئیست تعیین شرایط بهینه نشان می دهد که نمونه حاوی ۸% پیگمنت زینک فسفات و ۳% نانو سیلیکا و نسبت پیگمنت به رزین ۱ بیشترین مقاومت به خوردگی را نشان می دهد. از طرفی این طلب در خصوص آزمون مه نمکی نمونه ها مشاهده شد که اضافه کردن همزمان زینک فسفات و نانوسیلیکا به رزین اپوکسی سبب کاهش تاول ها و محصولات خوردگی شده است و بهترین خواص ضد خوردگی زمانی مشاهده شد که از ۸ درصد زینک فسفات، ۳ درصد نانو سیلیکا و نسبت پیگمنت به رزین ۱ استفاده شده بود. نتایج به دست آمده در این پژوهش حاکی از آن است که خواص بازدارندگی زینک فسفات و خواص ممانعتی ناشی از حضور نانوسیلیکا در پوشش اپوکسی تاثیر بسزایی در کاهش میزان خوردگی را دارا می باشند.
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
بدلیل مصرف فراوان اسید لاکتیک و مشتقات آن، در سال های اخیر مطالعات زیادی به منظور تولید این اسید آلی صورت گرفته است. در این پژوهش، شرایط تولید اسید لاکتیک از آب پنیر پروتئین گیری شده در یک فرایند تخمیر غیر مداوم توسط لاکتوباسیلوس کازئی مورد مطالعه قرار گرفته و به منظور بهینه سازی شرایط محیط کشت، از روش تاگوچی استفاده شد. ۴ غلظت مختلف برای منابع ازت؛ عصاره مخمر، پپتون و سولفات آمونیوم؛ و ۳ سطح برای دما و دور همزن انتخاب شد. در شرایط بهینه تعیین شده با تحلیل های تاگوچی، در یک فرایند غیر مداوم و بدون کنترل pH، پس از گذشت ۲۴ ساعت گرماگذاری نمونه ها، ۵/۱۲ گرم بر لیتر اسید لاکتیک بدست آمد.
دوره ۸، شماره ۲۹ - ( ۲-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده
در مقایسه با روش های سنتی استخراج روغن، روش استخراج آبی، آنزیمی بر پایه استفاده از آب به عنوان حلاّل و آنزیمهای تخریب کننده دیواره سلولی برای تسهیل جداسازی همزمان و آسان روغن، پروتئین و فیبر است. از نظر محیط زیستی فرآیند استخراج آبی _ آنزیمی در مقایسه با روش فعلی بسیار پاکیزهتر است. این مقاله گزارش پروژه ای است که در مقیاس آزمایشگاهی به مطالعه روش استخراج آبی – آنزیمی از دانه سویا می پردازد. در این پروژه اثر متغیرهای عملیاتی نظیر غلظت آنزیم، زمان استخراج، نسبت رقت، سایز ذره و سه اثر تداخلی در بازده نهایی ارزیابی شده و پارامترهای عملیاتی با استفاده از روش تاگوچی بهینه سازی می شوند. مطالعات آماری دادهها حاکی از این است که بعد از اثر تداخلی بین ۲ عامل نسبت رقّت و دور همزدن، سایز ذرّه مؤثرترین فاکتور در میزان بازده است. در نهایت آزمایش تأیید در شرایط بهینه پیشبینی شده توسط نرم افزار انجام شد و در این شرایط بیشترین میزان بازده استخراج برابر با ۶۱,۴۲% اندازهگیری شد.
احد قلی پور، وحید ذاکری مهرآباد، عطا حجاوری،
دوره ۱۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، برای اجتناب از مشکلات استفاده از مایعات روانکاری مثل هزینه بالا، آلودگی محیط زیست و به خطر انداختن سلامتی ماشینکار در فرآیند فرزکاری و همچنین استفاده از مزایای آنها از قبیل افزایش عمر ابزار و کیفیت سطح ماشینکاری شده، روش ماشینکاری با حداقل استفاده از روانکار (MQL) یا روانکاری نیمهخشک معرفی شده و تأثیر آن بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده با روشهای دیگر روانکاری از قبیل روانکاری با مایع و روانکاری خشک مقایسه شده است. همچنین از روش طراحی آزمایش تاگوچی برای اجرای یکسری آزمایشها به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف فرآیند از قبیل سرعت دورانی ابزار، سرعت پیشروی، فشار گاز ورودی و نرخ جریان مایع بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده استفاده شده است و در ادامه با استفاده از آنالیز واریانس مهمترین فاکتورهای مؤثر بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده به دست آمدند. نتایج به دست آمده از آزمایشها نشان میدهند که استفاده از روش روانکاری نیمهخشک به توان مصرفی کمتر و زبری سطح قابل مقایسه با سایر روشهای روانکاری منجر می شود. آنالیز واریانس انجام شده نیز نشان میدهد که در بین پارامترهای بررسی شده در این پژوهش، سرعت پیشروی مهمترین پارامتر مؤثر بر توان مصرفی و نرخ جریان مایع مهمترین پارامتر مؤثر بر زبری سطح ماشینکاری شده است.
حسین امیرآبادی، ابوالفضل فورگی نژاد، میلاد احمدی مجاوری،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده، شکاف برشی با لبههای زاویه دار و هندسهای خاص بر روی قطعه کار تحت برش ایجاد مینماید. این موضوع باعث بروز محدودیتهایی در کاربردهای برش جت آب شده و یا نیاز به ماشینکاری لبهها را در برخی موارد به وجود میآورد. در این مقاله نتایج تحقیقات انجام شده بر روی هندسه شکاف برش آلیاژ تیتانیوم Ti-۶Al-۴V در فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده ارائه گردیده است. بدین منظور از روش ترکیبی تاگوچی و تجزیه و تحلیل مولفههای اصلی برای بهینه سازی همزمان مشخصههای هندسه شکاف برش در فرآیند برش آلیاژ تیتانیوم Ti-۶Al-۴V با جت آب همراه با ذرات ساینده که فرآیندی چند متغیره غیر خطی است، استفاده گردید. پارامترهای ورودی فرآیند برش جت آب همراه با ذرات ساینده، بر روی نرخ برادهبرداری و خصوصیات سطح برشکاری شده تاثیر میگذارند. پارامترهای ورودی فرآیند شامل فشار جت آب، سرعت پیشروی، نرخ ریزش ذرات ساینده و فاصله نازل تا سطح قطعه کار پارامترهای مورد مطالعه این تحقیق میباشند. انتخاب مناسب پارامترهای ورودی این فرآیند منجر به حداقل نمودن مشخصههای پهنای بالای شکاف برش، شیب شکاف برش و انحراف شکاف برش میشود لذا انتخاب مناسب پارامترهای ورودی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. نتایج به دست آمده از این روش نشان میدهد که روش ترکیبی تاگوچی و تجزیه و تحلیل مولفههای اصلی یک راه حل مناسب برای بهینهسازی فرآیند جت آب همراه با ذرات ساینده است.
وحید کریم نیا، ایرج ستاری فر،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش، تنش های پسماند ناشی از جوشکاری محیطی دو استوانه جدارنازک از جنس آلیاژ آلومینیوم سری ۵۰۰۰ با استفاده از مدلسازی المان محدود بررسی شده است. مدلسازی به صورت سه بعدی و در نرم افزار آباکوس از طریق تحلیل غیرکوپل حرارتی-مکانیکی انجام گرفته است. خواص موادی حرارتی و مکانیکی به صورت وابسته به دما تعریف شده است. تنش های پسماند توسط روش کرنش سنجی سوراخ اندازه گیری گردیده است. نتایج حاصل از این اندازه گیری ها جهت اعتبارسنجی مدل المان محدود به کار رفته است. با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی، اثر عوامل مختلف هندسی، متغیرهای فرایند و خواص مکانیکی فلز پایه بر روی بیشینه تنش های پسماند محیطی و محوری بررسی شده است. باتوجه به تعداد عوامل مورد بررسی، آرایه L۱۲ تاگوچی به کار رفته است. اثر هر یک از عوامل در دو سطح و با انجام ۱۲ آزمایش مطالعه گردیده است. نتایج تحلیل آماری نشان داده است که در محدوده مورد بررسی، افزایش قطر خارجی، ضخامت، نرخ انرژی ورودی و استحکام تسلیم باعث افزایش بیشینه تنش های پسماند محوری و محیطی می گردد. با این وجود، افزایش تعداد تکه های جوشکاری و تداخل اثر بین قطر خارجی و نرخ انرژی ورودی اثری کاهنده بر روی بیشنه تنش پسماند محیطی دارند. همچنین، استحکام تسلیم ماده تاثیرگذارترین عامل بر روی بیشینه تنش پسماند محوری و محیطی می باشد.
حمیده شیخانی، محسن قاضی خانی، حسین عجم،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
شاخهای کردن نازلها، زاویه پاشش سوخت با مسیر محوری هوا و قطر نازل میتوانند در اختلاط و عملکرد احتراقی مشعلهای مخلوط سرنازل موثر باشند. در این تحقیق، ترکیب شبیهسازی عددی و روش تاگوچی به عنوان یک ابزار تحقیقاتی موثر برای بررسی تاثیر ترکیبی این پارامترها بر نرخ بازگشتناپذیری احتراق مشعلهای مخلوط سرنازل مورد استفاده قرار گرفته است. در ابتدا فرایند احتراق در یک مشعل مخلوط سرنازل با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی شبیهسازی گردید. مجموعه معادلات حاکم شامل پیوستگی، اندازه حرکت و انرژی به همراه واکنشهای شیمیایی احتراق توسط نرم افزار فلوئنت حل شده است. جهت شبیهسازی جریان مغشوش از مدل k-ε استاندارد و تقابل واکنشهای شیمیایی و آشفتگی از مدل EDC استفاده شده است. سپس مدل توسعهیافته مذکور در شرایط آزمایشی بررسی و اعتبارسنجی گردید. در مرحله بعد، با کمک نرمافزار مینیتب، تحلیل تاگوچی جهت بررسی اثر هر یک از پارامترها، اهمیت آنها در نرخبازگشتناپذیری و تعیین مقادیر بهینه آنها صورت پذیرفت. در تحلیل تاگوچی، از یک آرایه متعامد L۹(۳۳) با هدف کمینهسازی نرخ بازگشتناپذیری استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که زاویه پاشش سوخت، تعداد شاخه ها و قطر نازل به ترتیب بیشترین اثر را در نرخ بازگشتناپذیری دارند. همچنین طراحی سرمشعل با ویژگیهای چهار شاخه، زاویه پاشش سوخت ۴۵ درجه با جریان محوری هوا و قطر نازل چهار میلیمتر برای محفظه احتراق مورد نظر از دیدگاه نرخ بازگشتناپذیری بهینه میباشد. نرخ بازگشت ناپذیری متناظر با این حالت بهینه ۸۸/۴۵ درصد است.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
بهسازی زیستی خاک، یک سیستم میان رشتهای و جدید است با رویکرد سازگاری با محیط زیست، که از پیوند میان رشتههای مهندسی عمران و بیوتکنولوژی در جهت بهبود پارامترهای مقاومتی خاک به وجود آمده و متکی بر فعالیت باکتریهایی است که منجر به تشکیل رسوب کربنات کلسیم در تودهی خاک میشود. در این پژوهش از باکتری Sporosarcina pasteurii بر روی یک خاک ماسهای استفاده شد و با کمک آزمایش برش مستقیم، مقاومت برشی خاک، تحت سه سربار ۵/۱۲، ۴۰ و ۶۸ کیلو پاسکال مورد ارزیابی قرار گرفت. روش تاگوچی به منظور طراحی آزمایشها و تحلیل آماری نتایج نیز مورد استفاده قرار گرفت. به این منظور چهار فاکتور غلظت باکتری، نسبت مولاریته مواد غذایی، مدت زمان تیمار کردن خاک(گیرش) و نسبت حجمی سوسپانسیون باکتری به مواد غذایی با ۳ سطح تغییرات انتخاب گردید. بررسی میزان تأثیر فاکتورهای در نظر گرفته شده به وسیلهی تحلیل واریانسی (ANOVA) نشان داد که درصد تأثیر این فاکتورها روی مقاومت برشی خاک به ترتیب برابر ۲۲% ، ۲۰% ، ۴۵% و ۱۲% میباشد. پس از انجام آزمایشها و استخراج نتایج مشاهده گردید ، مقاومت برشی نمونههای شاهد که برای سربار ۵/۱۲، ۴۰ و ۶۸ کیلو پاسکال به ترتیب برابر ۶، ۱۸ و۳۱ کیلو پاسکال بود پس از گذشت ۲۸ روز به مقدار ۴۷۰، ۴۹۱ و ۵۱۲ کیلو پاسکال برای سربارهای یاد شده در حالت بهینه افزایش یافت.
محمدامین شاهرخیان دهکردی، مجید کریمیان،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
روش ریختهگری مدل فومی فدا شونده، یک روش نوین برای ریختهگری قطعات پیچیده میباشد که علاوه بر داشتن مزایای فنی و اقتصادی نسبت به روش سنتی دارای مزایای زیست محیطی نیز بوده و از اینرو مورد توجه ویژه قرار گرفته است. در این پژوهش به بررسی اثر متغیرهای چگالی فوم، دمای ذوبریزی و ویسکوزیته پوشان که از اثرگذارترین متغیرهای فرآیند ریختهگری مدل فومی فداشونده بر روی درصد تخلخل و سختی نمونهها هستند، پرداخته میشود. به منظور طراحی آزمایشات و تعیین سطوح بهینه هریک از متغیرهای در نظر گرفته شده از روش تاگوچی و تحلیل نسبت سیگنال به نویز و واریانس استفاده گردید. کلیه متغیرهای درنظر گرفته شده در سه سطح و با استفاده از روش تحلیل تاگوچی آرایه متعامدL۹ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که چگالی فوم ۲۰ kg/m۳، دمای ذوبریزی ۷۴۰° C و ویسکوزیته پوشان ۲۰ sec به علت ایجاد حالت مناسب بین تجزیه حرارتی و تبخیر فوم با سرعت پیشروی مذاب و خروج گاز بوجود آمده در مدل از طریق منافذ پوشان و همچنین ایجاد کمترین مقدار درصد تخلخل(۲,۶%) به همراه بیشترین مقدار سختی(۲۷.۷ HRA)، مقادیر بهینه برای متغیرها بوده که چگالی فوم و دمای ذوبریزی به ترتیب تاثیرگذارترین پارامترها بر روی درصدتخلخل و سختی با مقادیر ضریب تاثیر ۶۴.۵۸% و ۵۶.۳۵% میباشند.
محمد حسینزاده، علی سالاری، محمد سردارآبادی، محمد پسندیده فرد، علیرضا اکبرزاده،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مطالعه عملکرد یک سیستم فتوولتاییک حرارتی به صورت عددی و آزمایشگاهی بررسی شده است. در بررسی عددی، با استفاده از روش تاگوچی، بهینهترین محیط و زمان کارکرد سیستم و همچنین مناسبترین پارامترهای مستقل از ساختمان سیستم به منظور افزایش بازده آن در یک محیط و زمان مشخص، تعیین شده است. سپس با استفاده از پارامترهای بهینه تعیین شده در تحلیل تاگوچی، عملکرد سیستم به صورت آزمایشگاهی و از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی مورد مطالعه قرار گرفته است. در بررسی آزمایشگاهی با ساخت بستر کامل آزمایشگاهی، عملکرد یک واحد فتوولتاییک معمولی و یک سیستم فتوولتاییک حرارتی با سیال کاری آب، با یکدیگر مقایسه شده است. آزمایشها در دانشگاه فردوسی مشهد با عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و طول جغرافیایی ۵۹ درجه و در یک روز معین در مرداد ماه انجام شده است. نتایج بررسی عددی سیستم فتوولتاییک حرارتی نشان میدهد، مؤثرترین پارامتر بر عملکرد سیستم، دمای سیال خنککننده ورودی به کلکتور میباشد و بهینهترین مقدار آن برای بهبود عملکرد سیستم فتوولتاییک حرارتی ۲۰ درجه سانتیگراد است. همچنین بازده انرژی کلی سیستم فتوولتاییک حرارتی در حالت بهینه ۶۹,۰۲ درصد میباشد. نتایج بررسی آزمایشگاهی بیان میکند، میانگین انرژی الکتریکی خروجی از سیستم فتوولتاییک حرارتی حدود ۶.۲۷ درصد بیشتر از واحد فتوولتاییک معمولی میباشد. همچنین میانگین بازدههای انرژی و اگزرژی حرارتی در طول آزمایش برای سیستم فتوولتاییک حرارتی به ترتیب ۳۴.۱۲ و ۰.۷۲ درصد میباشد.
داود شاهقلیان قهفرخی، احمد قنادی، غلامحسین رحیمی،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
سازههای مشبک کامپوزیتی به دلیل خواص منحصربفردشان، یکی از سازههای پرکاربرد در صنایع هوایی، دریایی و خودروسازی میباشد. در این تحقیق به بررسی تجربی و عددی ارتعاشات آزاد ورق ساندویچی کامپوزیتی با شبکه مثلثی پرداخته شده است. برای ساخت این ورقها، از قالب سیلیکونی، روش رشتهپیچی و لایهچینیدستی استفاده شده است. ورق تقویت شده مشبک و ورق چندلایه ساخته شده و سپس با چسباندن این دو بخش بهم، ورق ساندویچی با شبکه مثلثی ایجاد شده است. نمونههای ساخته شده تحت آزمایش آنالیز مودال قرار گرفته و فرکانسهای طبیعی ارتعاشات استخراج شده است. از حل عددی و مقایسه با نتایج تجربی مشاهده شد که انطباق مناسبی بین نتایج تجربی و عددی وجود دارد. با استفاده از روش تاگوچی یک مطالعه پارامتری روی اثر تغییرات ۳ پارامتر، شامل تعداد تقویتکننده، ضخامت تقویتکننده و ضخامت پوسته بر رفتار ارتعاشی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی انجام شده است. نتایج نشان میدهد، فرکانس طبیعی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی بیشترین حساسیت را نسبت به ضخامت تقویتکننده و کمترین حساسیت را نسبت تعداد تقویتکننده دارد. حساسیت فرکانس طبیعی نسبت به ضخامت تقویتکننده و ضخامت پوسته تقریبا یکسان است. همچنین به جهت بررسی کارایی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی، فرکانس طبیعی این سازه با ورق جندلایه معادل در شرایط مرزی مختلف مقایسه شده است. نتایج نشان میدهد فرکانس طبیعی ورق ساندویچی با شبکه مثلثی در حالت شرط مرزی آزاد، ۱۳۳% و در حالت شرط مرزی گیردار، ۱۳۸% نسبت به ورق چندلایه معادل بیشتر است.
احسان سوختانلو، علیرضا تیمورتاش، محمدرضا مه پیکر،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
به طور معمول از برخورد جت مایع عمودی به یک صفحهی صاف افقی، پرش هیدرولیکی دایروی تشکیل میشود. با این وجود، در شرایط خاصی که متأثر از عواملی مانند لزجت سیال، دبی حجمی، قطر جت و ارتفاع سیال در پاییندست پرش میباشد، تغییر جریان از حالت فوق بحرانی به زیربحرانی از ظاهر دایروی خود خارج شده و بهصورت چندضلعی نمایان میگردد. باوجود گذشت نزدیک به دو دهه از مشاهده پدیده پرش هیدرولیکی چندضلعی، تاکنون رابطهی تجربی برای تخمین تعداد اضلاع پرشهای هیدرولیکی چند ضلعی برحسب پارامترهای مختلف ارائه نگردیده است. اندازه و تعداد اضلاع پرشهای هیدرولیکی چندضلعی به عوامل مختلفی مانند دبی حجمی سیال، قطر جت، ارتفاع سیال در پاییندست پرش و خواص فیزیکی سیال و به عبارتی به اعداد بدون بعد رینولدز، وبر و باند بستگی دارند. ازاینرو در این پژوهش با استفاده از روش طراحی آزمایشات به کمک تحلیل تاگوچی به بررسی آزمایشگاهی اثرات دبی حجمی سیال، قطر جت و ارتفاع مانع در پاییندست پرش بر تعداد اضلاع پرشهای هیدرولیکی چندضلعی پرداخته شده و دو رابطهی خطی و غیرخطی برای تخمین تعداد اضلاع پرشهای هیدرولیکی چندضلعی برحسب پارامترهای مذکور ارائه میگردد.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۵ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، نمونههای نشاسته کینوا در ۹ تیمار با نسبتهای متفاوت از مخلوط آدیپیک اسید و استیک انهیدرید (نسبت ۱ به ۳۰)، به همراه یک نمونه شاهد از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و عملکردی و تعیین شرایط بهینه اصلاح شیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تیمارهای مذکور توسط ۳ متغیر مستقل مؤثر بر اصلاح شیمیایی شامل غلظت اصلاحکننده شیمیایی (۲%، ۴% و ۶%)، pH سوسپانسیون (۸، ۵/۸ و ۹) و زمان واکنش (۶۰، ۹۰، ۱۲۰ دقیقه) به روش تاگوچی طراحی گردیدند. قدرت تورم و قابلیت جذب آب نمونه T۲ (غلظت اصلاحکننده ۲%، pH سوسپانسیون ۹ و زمان واکنش ۱۲۰ دقیقه) بهطور معنیداری نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت که نشانه تشکیل اتصالات عرضی همراه با تشکیل شبکههای سهبعدی ژل پایدار است. نتایج طیفسنجی نشان داد که بهجز نمونه T۲، بقیه نمونهها تمایل جزئی به رتروگراداسیون داشتند که نشانه پایداری بالای نمونه مذکور در طول مدت زمان ماندگاری به سینرسیس بود (P<۰,۰۵). استیلاسیون به دلیل پراکندگی بهتر نشاسته در محیط آبی ویژگی حلالیت را بهطور قابلتوجهی نسبت به نمونه شاهد بهبود بخشید. با افزایش غلظت اصلاحکننده، پایداری نمونهها در برابر چرخه انجماد-انجمادزدایی بهطور معنیداری کاهش یافت (P<۰,۰۵). پارامترهای بررسی شده در اندازهگیری ویژگیهای حرارتی نشاسته اصلاحشده کینوا با اختلاف معنیداری بیشتر از نمونه شاهد ارزیابی شدند. ویسکوزیته ظاهری نمونه T۲ در سرعت برشی ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دور در دقیقه نسبت به نمونه شاهد بهطور معنیداری افزایش یافت ولی بقیه نمونهها ویسکوزیته کمتری را نشان دادند. همچنین، با بهرهگیری از آنالیز تاگوچی تیمار بهینه نشاسته اصلاحشده کینوا با غلظت اصلاحکننده ۲%، pH سوسپانسیون ۹ و زمان واکنش ۱۲۰ دقیقه تعیین گردید.