جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای زاویه تماس
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
جذب سامانههای پلیمری بر روی سنگ مخازن نفتی با تغییر ترشوندگی سطح، سبب بهبود بازیافت نفت و کاهش تولید آب ناخواسته میشود. در پژوهش حاضر، رفتار جذب سامانههای رقیق پلیمری بر پایه پلیاکریلآمید سولفونه بر روی سطح ذرات شیشه (به عنوان نمادی از سطح مخازن ماسه سنگی) و همچنین تأثیر این پدیده بر تغییر خواص سطحی این ذرات بررسی شد. نتایج آزمونهای انجام شده نشان داد که سامانههای شبکهای شده پلیاکریلآمید سولفونه رقیق، نسبت به محلول پلیاکریلآمید سولفونه، جذب کمتری بر روی سطح شیشه دارند. همچنین آزمونهای زاویه تماس نیز نشان داد که تأثیر سامانههای شبکهای شده بر تغییر خواص سطحی ذرات شیشه کمتر از محلول پلیاکریلآمید سولفونه است. علاوه بر این، مشخص شد که مدل همدمای جذب لانگمویر (Langmuir Isotherm) بهتر از مدل فرندلیش (Freundlich Isotherm) با دادههای آزمایشگاهی جذب سامانههای تهیه شده تطابق دارد. همچنین بررسی ترمودینامیک جذب نشان داد که جذب این سامانهها بر روی سطح شیشه فرایندی خودبهخودی و گرمازا است.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
نانوکامپوزیت ها گروه جدیدی از مواد هستند که حداقل یک جزء از اجزای اصلی تشکیل دهنده آنها دست کم در یک بعد، در گستره یک تا صد نانو متر داشته باشد. به طور معمول، نانوکامپوزیت ها ویژگی هایی متفاوت و برتر از نظر خواص مکانیکی و فیزیکی نسبت به کامپوزیت های متعارف دارند در این پژوهش، پلیوینیلاستات به روش پلیمریزاسیون امولسیونی به منظور ماتریس پلیمری تهیه شد. سپس نانو ذرات الماس با عامل سیلانی اصلاح گردید. در نهایت نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس با ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد از نانو ذره الماس اصلاح شده تهیه و مورد آنالیز قرار گرفت. جهت تعیین مشخصات و بررسی ساختار نانو کامپوزیت تشکیل شده از آنالیزهای FTIR، TGA، RMS، FESEM، اندازهگیری میزان نفوذ اکسیژن در فیلمهای تولیدی و اندازهگیری زاویه تماس استفاده شده است. آنالیز FTIR مشخص کرد که اصلاح نانو ذرات الماس با عامل سیلانی به خوبی صورت گرفته است. تصاویرFESEM نشان می دهد که نانوکامپوزیت همگن ایجاد شده است. با افزایش درصد نانو ذره الماس اصلاح شده در نانو کامپوزیت میزان نفوذپذیری اکسیژن در فیلم نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس کاهش می یابد. در صورتیکه این نانو کامپوزیت به عنوان پوشش نگهدارنده میوه ها استفاده شود، این خاصیت ارزشمندی است. اندازه گیری زاویه تماس نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس نشان داد که با افزایش میزان نانو ذرات الماس اصلاح شده از ۵/۰ به ۲ درصد وزنی، خاصیت آب گریزی فیلم نانو کامپوزیت افزایش می یابد. بنابراین با افزایش میزان مشخص از نانوذرات به ماتریس پلیمری، خواص پلیمر از جمله مقاومت گرمایی و استحکام کششی افزایش یافته که این باعث بالا رفتن کارآیی پلیمر میشود.
سجاد خدادادی، نیما سام خانیانی، مفید گرجی، داوود دومیری گنجی، محمدرضا انصاری،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش برخورد حباب به صفحه مایل شبیهسازیشده است. برای شبیهسازی از روش حجم سیال در نرمافزار متن باز اپن فوم (حلگر اینترفوم) استفاده شده است. دو سیال غیرقابل تراکم هستند و کشش سطحی بین دوفاز با روش CSF درنظر گرفته میشود. در مطالعهی حاضر تأثیر پارامترهایی مانند زاویه شیب، زاویه تماسی و اعداد بیبعد مورتون و باند بر سرعت و شکل حباب بهدستآمده است. نتایج نشان میدهد با افزایش زاویه شیب، سرعت حباب افزایش مییابد. در زاویهی شیب ۵۰ درجه سرعت حباب ماکزیمم میشود. در این مطالعه با تغییر زاویه شیب صفحه مایل سه رژیم جریان معرفی شد که این سه رژیم عبارتند از رژیم لغزشی، رژیم پرشی و رژیم زیگزاگی. در زاویه شیب بین ۳۰ تا ۴۰ درجه صفحه از افق، رژیم حباب از حرکت لغزشی به حرکت پرشی تغییر وضعیت میدهد. همچنین نشان داده شد که با ثابت نگهداشتن عدد مورتون و تغییر عدد باند سرعت و دامنه نوسانات آن افزایش مییابد و با افزایش عدد مورتون در عدد باند ثابت سرعت نوسانات سرعت حباب کم میشود. با افزایش عدد مورتون حرکت حباب از حرکت شتابدار به حرکت سرعت ثابت تبدیل میشود.
سید حسین گنجیانی، علیرضا حسین نژاد،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
در این کار، اثر طول نانولولهکربنی بر یک سیستم جذب انرژی نانوسیالی با استفاده از شبیهسازی دینامیک مولکولی بررسی شده است. برای این منظور ۶ طولnm ۵، ۶ nm، ۷ nm، ۸ nm، ۹ nm و nm ۱۰ برای هر یک از چهار نانولولهکربنی صندلی تک جداره صلب (۸,۸)، (۱۰,۱۰)، (۱۲,۱۲) و (۱۴,۱۴) انتخاب شده است. نتایج شبیهسازیها نشان میدهد که در طول و قطرهای مختلف نانولولهکربنی، سطح نانولولهکربنی بدون اصطکاک است که باعث میشود بعد از اعمال یک سیکل بارگذاری-باربرداری بر سیستم، مولکولهای آب بطور کامل از نانولولهکربنی خارج شوند. زاویه تماس که متناظر با شدت آبگریزی سطح نانولولهکربنی است، با افزایش طول و قطر نانولولهکربنی بطور متوسط به ترتیب ۴ و ۲ درصد کاهش مییابد؛ در نتیجه، فشار نفوذ مولکولهای آب به درون نانولولهکربنی بطور متوسط به ترتیب ۳۰ و ۱۵ درصد کاهش مییابد. بعلاوه، با افزایش قطر و طول نانولولهکربنی جرم و اندازه آن افزایش یافته و باعث کاهش چگالی و بازده جذب انرژی در سیسستم جذب انرژی نانوسیالی میشود. همچنین چگالی شعاعی مولکولهای آب در نانولولهکربنی برخلاف توده فاز مایع غیریکنواخت بوده و با افزایش طول نانولولهکربنی مقدار آن در هر دو پوسته کاهش یافته و در فاصله میان آنها افزایش مییابد.
محمد آزادیتبار، محمد حسین غضنفری،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی آزمایشگاهی انرژی آزاد سطحی روی سطح سنگ کلسیت و همچنین روی سطح کلسیت پیرشده در نانوسیال سورفاپور با استفاده از اندازهگیری زاویه تماس است. بدین منظور نمونههای کلسیت با برش در ابعاد تقریبی cm۳۴/۰×۳×۳ و صیقلیکردن برای ایجاد زبریهای مختلف تهیه شد. خلوص و میزان زبری نمونهها بهترتیب از آزمونهای پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ نیروی اتمی تعیین شدند. با استفاده از زاویه تماس استاتیک روی سطح کلسیت و کلسیت پیرشده در نانوسیال، انرژی سطحی توسط سه روش میانگین هندسی، میانگین حسابی و نمودار زیسمن نشان از انرژی آزاد سطحی بین ۴۰-۳۰میلینیوتن بر متر و غلبه نیروهای قطبی بر پراکندگی در سطح کلسیت است. پس از پیرشدن سطح کلسیت در نانوسیال، انرژی سطحی به کمتر از ۱۲میلینیوتن بر متر رسید. این کاهش انرژی سطحی نشاندهنده افزایش زاویه تماس سیالات روی سطح کلسیت پیرشده در نانوسیال است. نتایج این تحقیق به درک بهتر خصوصیات سطحی کلسیت در حضور نانوسیال و همچنین چگونگی تغییر خاصیت ترشوندگی آن به شرایط ترشونده با گاز با درنظرگرفتن زاویه تماس استاتیک کمک میکند.