جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای زیست تخریب‌پذیر


دوره ۸، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

اهدف: در این تحقیق، استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی سیبری و استفاده از آن در تهیه فیلم، مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ها: استخراج ژلاتین به روش توام اسید و باز صورت گرفت. بعد از ارزیابی خصوصیات ژلاتین استخراج شده (درجه بلوم، pH، تست زتا و دما و زمان باز و بسته شدن ژل)، از محصول نهایی به روش کاستینگ فیلم تولید شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد بازده استخراج ژلاتین از زایدات تاسماهی ۰۶/۲۰% بود که میزان پروتئین، pH، درجه سختی ژل و دما و زمان بسته و باز شدن ژل به ترتیب، ۶/۰ ± ۲/۷۹%، ۴، ۴/۰ ± ۲/۱۶۰ گرم، ۲/۰ ± ۱/۱۳ درجه سانتی­گراد در ۵/۰ ± ۳/۱۸۰ ثانیه و ۵/۰ ± ۳۳/۱۹ درجه­سانتی­گراد در ۵/۰ ± ۶۶/۱۴۰ ثانیه بود. ارزیابی پتانسیل زتا حاکی از مثبت بودن بار سطحی ژلاتین بود. فیلم خوراکی حاصل از ژلاتین دارای ضخامت، رطوبت، حلالیت، مقاومت کششی، کشش تا لحظه پاره شدن و نفوذپذیری به ترتیب، ۰ ± ۰۵/۰ میلی­متر، ۵/۱ ± ۲/۱۰%، ۷/۳ ± ۷۹%، ۷/۰ ± ۰۱/۳۰ مگاپاسکال، ۶/۳ ± ۵/۷۷% و g mm/h mm۲kpa×۱۰ ۰ ± ۵/۳ گزارش گردید. تصاویر حاصل از SEM در فیلم، ساختاری صاف و بدون ترک خوردگی نشان داد. همچنین نتایج حاصل از FTIR گویای شکل­گیری باندهای آمیدی در ناحیه ۳۲۷۷، ۱۶۳۳، ۱۵۳۰ و cm ۱۲۳۶ بود.
نتیجه­ گیری: با توجه به بازده و خصوصیات ژلاتین، و خصوصیات مکانیکی و فیزیکی فیلم حاصل، می­توان از آن برای تهیه فیلم­های زیست­تخریب­پذیر در نگهداری مواد غذایی بهره برد.

دوره ۱۲، شماره ۴۸ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده هدف از این تحقیق بررسی پتانسیل تهیه یک فیلم زیست تخریب­پذیر از پروتئین دانه گاودانه و تعیین برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن بود. فیلم از کنسانتره پروتئینی دانه گاودانه (۵ گرم در ۱۰۰ میلی­لیتر آب قلیایی) و گلیسرول (۵۰ درصد وزنی / وزنی کنسانتره پروتئینی) تهیه شد. میزان رطوبت، رنگ، استحکام کششی، کشش پذیری تا نقطه شکست، میزان نفوذپذیری به رطوبت و میزان آبگریزی (هیدروفوبیسیتی) فیلم انداز­گیری شد. فیلم پروتئینی گاودانه با میزان رطوبت ۶۹/۲۷%، استحکام کششی ۰۴/۵ مگاپاسکال و میزان نفوذپذیری به رطوبت ۷۲/۰ (گرم میلی­متر بر کیلو پاسکال ساعت مترمربع) قابل مقایسه با فیلم­های پروتئینی دیگر بود اما اندیس­های قرمزی (۴۱/۲۲= a) و زردی (۲۰/۳۷= b) رنگ و کشش پذیری تا نقطه شکست (۱۱۸%) آن از دیگر فیلم­های پروتینی بیشتر به دست آمد. میزان آبگریزی آن (۸۳/۴۹ درجه) در مقایسه با فیلم­های پروتینی سویا و کازئینات سدیم بیشتر و از برخی فیلم­های پروتینی مانند فیلم لوبیا قرمز کمتر بود. به طور کلی با توجه به نتایج حاصل به نظر می­رسد که فیلم پروتئینی حاصل از گاودانه پتاسیل خوبی جهت استفاده در کاربردهای بسته­بندی دارد.  
اصغر رسولی، طاهر ازدست، حوریه محمدزاده، پیمان میهن خواه، رزگار حسن زاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

اهمیت مسائل زیست محیطی گستردگی روز افزون کاربرد پلیمرهای زیست تخریب­پذیر را در پی داشته است به­طوریکه امروزه این پلیمرها به جزء جدایی ناپذیر در علوم پزشکی و زیستی بدل گشته­اند. در تحقیق حاضر از یک روش نوین که ترکیبی از روش ساخت رشته­ی ذوبی (FFF) و فوم توده­ای است جهت بهبود خواص قطعات از جنس پلی­لاکتیک اسید استفاده شده ­است. برای این منظور نمونه­های چاپی با درصد چگالی پر شدن ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰ تولید شده و سپس فوم شدند. به دلیل اهمیت و تاثیر کسر توخالی (Void fraction) بر خواص ساختاری و مکانیکی و همچنین سرعت تجزیه­پذیری مواد با ساختار متخلخل بخصوص با مقاصد پزشکی ، دو پارامتر کسر توخالی و استحکام به ضربه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که درصد کسر توخالی نمونه­های فوم نشده برای درصد پر شدن ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰ به ترتیب ۳، ۱۳ و ۲۵ درصد می‌باشد، در صورتی­که این میزان بعد از فوم شدن نمونه­ها به ترتیب به ۱۴، ۱۹ و ۳۰ درصد رسید. همچنین نتایج حکایت از افزایش استحکام به ضربه نمونه­های چاپی با استفاده از فرآیند فوم داشت. به طوریکه برای نمونه­های با درصد پرشدن ۱۰۰، مقدار استحکام به ضربه با فرآیند فوم شدن از ۲۰۷ به ۵۰۶ ژول بر متر مربع رسید که به دلیل سلول­های ایجاد شده به روش فوم توده­ای در ابعاد نانومتری بود.

صفحه ۱ از ۱