جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای سوبل
محمدحسین علیئی، رامین روشندل، اکرم عوامی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه استفاده از گـاز زیستی بهعلت محتوای متان، تجدیدپذیر بودن و ارزان قیمت بودن آن رو به افزایش است. پیل سوختی اکسیدجامد یکی از بهترین فناوریهای تبدیل انرژی موجود جهت کار با گاز زیستی میباشد که از پتانسیل بالایی جهت اتصال با توربین گازی برخوردار است. در این مقاله سیستم ترکیبی پیل سوختی اکسیدجامد- توربین گاز با خوراکدهی توسط گاز زیستی، از جنبههای انرژی و اقتصادی مدلسازی شده است. جهت یافتن مقادیر بهینه پارامترهای طراحی سیستم ترکیبی، دو تابع هدف بیشینه-سازی بازده انرژی الکتریکی و کمینه سازی هزینه سرمایهگذاری کل سیستم در نظر گرفته شده است. در ابتدا هر یک از اجزای سیستم ترکیبی به صورت جداگانه مدلسازی و اعتبارسنجی شده است. سپس با استفاده از بهینهسازی چند هدفه (NSGII)، مقادیر بهینه پارامترهای طراحی سیستم ترکیبی محاسبه شدهاند. نقطه بهینه نهایی با به-کارگیری روش بیبعدسازی اقلیدسی و روش تصمیمگیری لینمپ در نمودار بیتفاوتی بدست آمده است. در نقطه بهینه، بازده انرژی الکتریکی برابر ۶۶ درصد و هزینه کل سرمایهگذاری برابر ۱۷۵۲۲۷,۴ دلار میباشد که در این نقطه، هزینه همتراز شده انرژی الکتریکی ۶.۳ سنت به ازای هر کیلووات ساعت محاسبه شده است. در انتها نیز به-منظور تعیین اهمیت پارامترهای طراحی، با کمک روش تحلیل حساسیت سوبل میزان تاثیر هر یک از آنها بر توابع هدف بررسی شده است. نتایج تحلیل حساسیت نشان می-دهد که نسبت تراکم کمپرسور دارای بیشترین تاثیر بر بازده انرژی الکتریکی سیستم و همچنین بازده ایزنتروپیک توربین و جریان پیل سوختی نیز دارای بیشترین تاثیر بر هزینه سرمایهگذاری کل سیستم میباشند.
معین طاهری،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
نیرو و زمان بحرانی دو پارامتر خروجی مهم در نانومنیپولیشن ذرات مختلف هستند. پارامترهای ورودی مختلفی بر نیرو و زمان بحرانی منیپولیشن اثرگذار بوده که پارامترهای ابعادی و سرعت را میتوان مهمترین آنها دانست. برای محاسبه دقیق نیرو و زمان بحرانی منیپولیشن نیاز به تحلیل دقیق میزان اثرگذاری پارامترهای مختلف ورودی است. یکی از روشهای نوین در تحلیل حساسیت اثرگذاری پارامترهای ورودی بر مسایل، روشهای تحلیل حساسیت آماری هستند که یکی از دقیقترین این روشها، روش سوبل است. پیش از این تحقیقاتی در رابطه با اثرگذاری پارامترهای مختلف بر منیپولیشن دوبعدی صورت پذیرفته است. در این مقاله برای نخستین بار با استفاده از روش تحلیل حساسیت آماری سوبل اثر پارامترهای ابعادی مختلف شامل ۹ پارامتر طول تیرک، عرض تیرک، ضخامت تیرک، ارتفاع سوزن، سرعت در راستای محورهای x و y، شعاع ذره، شعاع نوک سوزن و طول ذره بر ۸ پارامتر خروجی شامل نیروی بحرانی لغزش در راستای محور x، غلتش حول محور x، لغزش در راستای محور y، غلتش حول محور y و زمان بحرانی لغزش در راستای محور x، غلتش حول محور x، لغزش در راستای محور y و غلتش حول محور y در منیپولیشن سهبعدی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج کلی بهدستآمده بیانگر این است که پارامترهای ضخامت تیرک و طول تیرک اثرگذارترین پارامترها بر نیروهای بحرانی و پارامترهای ارتفاع سوزن و ضخامت تیرک اثرگذارترین پارامترها بر زمانهای بحرانی هستند.
عباس پاک، حامد یاقوتی، وحید طهماسبی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده
استفاده از نوسانهای فراصوتی برای کاهش دما در سوراخکاری استخوان یکی از مهمترین فرآیندهای نوین است که مورد توجه محققین حوزه جراحی استخوان قرار گرفته است. لذا بررسی رفتار دما در فرآیند سوراخکاری استخوان به کمک نوسانهای فراصوتی و پیشبینی رفتار دما نقش مهمی در بهبود استفاده از این روش در عملهای جراحی ارتوپدی دارد. در این پژوهش با استفاده از روش سطح پاسخ و تحلیل آماری اثر پارامترهای فرآیند روی تغییرات دما مورد مطالعه قرار گرفته است. تحلیل آماری برای بررسی اثر هر یک از متغیرهای ورودی شامل سرعت دورانی ابزار، سرعت پیشروی ابزار، دامنه نوسان فراصوتی و برهمکنش آنها روی دما انجام شده است. همچنین با استفاده از روش آماری حساسیت سوبل مقدار تاثیر و حساسیت هر یک از متغیرهای ورودی روی دما مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج بهدست آمده نشان میدهد که استفاده از نوسانهای فراصوتی باعث کاهش دما میشود و سرعت دورانی (۴۸%)، دامنه نوسان (۳۳%) و سرعت پیشروی (۱۹%) به ترتیب بیشترین اثر را بر دمای فرآیند سوراخکاری به کمک نوسانهای فراصوتی داشتهاند. استفاده از نوسانهای فراصوتی میتواند باعث کاهش وابستگی دمای فرآیند به سرعت پیشروی شده و در نتیجه امکان انجام جراحی در زمان کوتاهتری را ممکن میسازد. کمینه مقدار دما (حدود C°۳۷) در سرعت دورانی ۵۰۰دور بر دقیقه و سرعت پیشروی ۲۰میلیمتر بر دقیقه و دامنه نوسان ۱۵میکرومتر حاصل شده است.
امین سوسنآبادی فراهانی، مهدی مدبری فر،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
خواص مناسب کامپوزیتهای زمینه فلزی ازجمله نسبت استحکام به وزن بالا، مقاومت خوب نسبت به سایش و خستگی باعث رشد چشمگیر استفاده از این مواد در صنایع هوافضا، خودرو، هواپیماسازی و... شده است. کامپوزیتهای پایه منیزیمی به دلیل دارا بودن چگالی پایینتر نسبت به سایر آلیاژهای کامپوزیتهای زمینه فلزی از قبیل تیتانیوم، آلومینیوم و... موردتوجه محققان حوزههای مختلف، بهخصوص دانشمندان صنایع هوافضا قرار گرفته است. از طرفی به دلیل وجود ماده تقویتکننده بسیار ساینده در این مواد، ماشینکاری چنین کامپوزیتهایی امری دشوار و با چالشهای فروان روبهرو است. ازاینرو مطالعه پارامترهای مؤثر در فرایند ماشینکاری این کامپوزیتها لازم و اجتنابناپذیر میباشد. مطالعه حاضر به بررسی میزان تأثیر پارامترهای اصلی تراشکاری از قبیل سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برش بر رویی نیروهای ماشینکاری و همچنین زبری سطح میپردازد. برای این کار از روش آنالیز حساسیت سوبل استفاده شد. با استفاده از این روش مشخص گردید به ترتیب نرخ پیشروی، عمق برش و سرعت برشی بیشترین تأثیر را بر روی نیروهای ماشینکاری را دارند. همچنین با اختلاف نسبتاً زیاد نسبت به عمق برش و سرعت برشی، نرخ پیشروی بر روی زبری سطح تأثیرگذار است. با افزایش نرخ پیشروی زبری سطح و نیروهای ماشینکاری افزایش مییابد.
شایسته بشیری، محمد خلیلی،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
در صنایع مختلف، اهمیت زبری سطح قطعات برای عملکرد صحیح و کیفیت محصول نهایی بسیار حائز اهمیت است. یکی از روشهای پیشرفته برای بهبود زبری سطح قطعات، استفاده از روش پرداخت مگنتورئولوژیکال است. این روش با استفاده از یک ترکیب از میدان مغناطیسی و مواد رئولوژیکی، میزان زبری سطح قطعات را بهبود میبخشد. در این پژوهش پارامترهای سرعت چرخش قطب مغناطیسی، سرعت چرخش قطعه کار، شعاع دوران، شکاف و زمان ماشینکاری مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از معادله رگرسیون زبری سطح، پارامترها بهوسیلهٔ آنالیز حساسیت آماری به روش سوبل تحلیل گردیده است. نتایج بهدستآمده بیان میکنند که سرعت چرخش قطعه کار با ۵۱ درصد و سرعت چرخش قطب مغناطیسی در حدود ۲۱ درصد تأثیر بهعنوان مؤثرترین پارامترها و شکاف ماشینکاری با ۱۴ درصد و زمان ماشینکاری با ۱۱ درصد تأثیر بهعنوان پارامترهای بعدی در نظر گرفته میشوند. شعاع دوران با ۳ درصد کماثرترین پارامتر در این فرایند شناخته میشود. برایناساس میتوان از اثر پارامتر زمان بر این فرایند چشمپوشی کرد.