جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای شبیهسازی گردابههای بزرگ
قاسم حیدری نژاد، توحید صداقت،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده
در این تحقیق کاربرد مدلهای زیرشبکه اسماگورینسکی و دینامیکی موضعی در روش شبیهسازی گردابههای بزرگ مطالعه میشود. در مدلسازی مقیاس کوچک، به تعیین ضریب اسماگورینسکی نیاز است که در مدل اسماگورینسکی مقدار ثابتی بوده و بهصورت تجربی انتخاب میشود. برخی مدلهای دینامیکی در راستای تخمین بهتر این ضریب توسعه یافتهاند که مستلزم اعمال فیلتر عددی هستند. فیلتر مورد استفاده در متوسطگیری مکانی در این تحقیق، فیلتر گاوسی است. روش عددی، حجم محدود است و از الگوریتم سیمپل برای برآورد جمله فشار استفاده شده. برای کاهش بار محاسباتی با هدف انجام در کامپیوترهای شخصی، عدد رینولدز طوری انتخاب شده که جریان سیال را بتوان دوبعدی فرض کرد. مقایسه با نتایج آزمایشگاهی که عدد رینولدز آن در همین محدوده قرار دارد، بیانگر دقت بالای روش و مدل مورد استفاده است. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که گرچه مدل دینامیکی موضعی بهدلیل محاسبه ضریب اسماگورینسکی برای هر نقطه، هزینه محاسباتی بیشتری دارد، اما بهدلیل دقت بالاتر و استفاده از شبکهبندی بزرگتر، هزینه محاسبات اضافی را میتوان جبران کرد.
فرزاد بازدیدی تهرانی، سید مجید موسوی، محمد جدیدی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقالهی حاضر جریان آشفته خنککاری لایهای بر روی لبه جلویی پره توربین مدل توسط دو نگرش طول مقیاس حل شونده در مدلسازی جریان آشفته مورد مطالعه و تحلیل قرار میگیرد. در نگرش اول از رهیافت شبیهسازی گردابههای جدا شده (DES) بر پایهی مدل اسپالارت-آلماراز و در نگرش دوم از رهیافت شبیهسازی گردابههای بزرگ (LES) استفاده میگردد. نتایج بهدست آمده حاکی از آن است که رهیافت DES به دلیل ذات ترکیبی آن و استفاده از مدل RANS در نزدیک دیواره، نوسانات در راستای عرضی جریان در داخل لوله خنککننده را کمتر پیشبینی میکند. در نتیجه، جریان خنککننده با آشفتگی کمتری وارد جریان اصلی میگردد. همچنین در نزدیک دیواره رهیافت DES توزیع عرضی انرژی جنبشی آشفته را کمتر و مقدار شار حرارتی آشفته را بیشتر پیش بینی مینماید. بنابراین، اثر بخشی آدیاباتیک بر روی لبه جلویی پره توربین در رهیافت DES نسبت به رهیافت LES و نتایج تجربی کمتر پیشبینی میشود. علاوه بر این، نتایج حاکی از آن است که اختلاط بین جت خنککننده و سیال داغ جریان اصلی در رهیافت DES در مقایسه با رهیافت LES کمتر تخمین زده میشود. در مجموع میتوان این گونه استنباط کرد که اگر چه رهیافت DES در ناحیه دور از دیواره نتایج قابل قبولی را ارائه مینماید، اما در نزدیک دیواره در پیش بینی صحیح مشخصات توربولانسی جریان با مشکل مواجه است. علاوه بر این مزیت اصلی رهیافت DES در مقایسه با رهیافت LES کاهش ۴۰ درصدی هزینهی محاسباتی آن در این کاربرد میباشد که میتواند استفاده از این روش را توجیه نماید.
محسن بوجاری، اسمعیل محمودی، علی عباس نژاد، ساسان سرمست،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
توربینهای بادی، از سازههای پیچیده در مبحث شبیهسازی عددی جریان میباشند. از سوی دیگر، گسترش روزافزون کاربرد انرژی بادی در جهان، منجر به ایجاد تقاضا برای بهکارگیری مدلهای دقیقتر و با کارایی بیشتر برای شبیهسازی توربینها شدهاست. پسبادهای بهوجود آمده توسط توربین بادی تأثیر قابلتوجهی بر کاهش توان-خروجی و ایجاد پدیده خستگی در پرهها دارند و بنابراین، مطالعه آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. روش خط عملگر، یکی از دقیقترین مدلها جهت تحلیل میدان جریان و پسبادهای جریان آشفته میباشد که نیاز به حل جریان در داخل لایهمرزی ندارد و به همین دلیل نسبت به مدل روتور کامل کارایی بیشتری دارد. در این روش میتوان با دقت بالایی به مدلسازی اثرات یک توربین در جریان باد بدون نیاز به ساخت مدل هندسی از روتور توربین و فقط با استفاده از پارامترهای توربین پرداخت. در این مقاله، با پیادهسازی روش خط عملگر در نرمافزار اپنفوم و نیز با استفاده از روشی نوین جهت توزیع نیروی اعمالی بر خطوط عملگر، مدلسازی توربین بادی آزمون مکزیکو انجام شده است. همچنین بهمنظور تحلیل میدان جریان اطراف توربین، از روش شبیهسازی گردابههای بزرگ استفاده شده است. شبیهسازی برای دو حالت مختلف شامل حالت شرایط طراحی و حالت واماندگی صورت گرفت. نتایج حاصل از شبیهسازی و تخمین پسبادها و پارامترهای عملکردی توربین، با دادههای آزمون تجربی مقایسه و همگرایی خوبی مشاهده شد. نتایج پارامترهای عملکردی حالت واماندگی در توافق بهتری با دادههای تجربی بودند بهطوریکه نیروی رانش با ۸,۵ درصد و گشتاور و توان خروجی توربین به ترتیب با ۲.۸ و ۲.۴ درصد اختلاف، پیشبینی شدند.
محمود عسگری سوادجانی، بهزاد قدیری،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله شبیهسازی جریان در گذرگاه بین پرهای یک فن زیرصوتی با ایجاد تغییراتی در هندسه ایرفویل پره، در شرایط نزدیک به رخداد استال گردشی، به روش عددی بررسی شده است. الزامات شبیهسازی جریان با هدف آشکارسازی طیف آشفتگی در جریان اطراف پره، بررسی شده است. با توجه به شروع بسیاری از ناپایداریهای آیرودینامیکی از لبه حمله پره و تاثیر هندسه این قسمت در شکل گیری نوع و شدت ناپایداریها، هدف این پژوهش، بررسی اثرات تغییر در شعاع نوک ایرفویل پرهی فن در رخداد پدیدههای جریانی با مقیاسهای مختلف اعداد موج است. حل عددی میدان جریان به روشهای مختلف مدلسازی و شبیهسازی عددی آشفتگی انجام شده و توانمندی روشهای گوناگون در آشکارسازی پدیدههای جریان مشخص شده است. ایرفویل به کار رفته در هندسهی پره در پژوهشهای پیشین، از سری NACA-۶۵ استاندارد است، که در این پژوهش با %۵۰ تغییر شعاع لبه حمله، تاثیر هندسهی پره بر ساختار جریان بررسی شده است. همچنین الزامات شبکه در شبیهسازی عددی به طور ویژه بررسی شده و پیشنهادهایی برای استفاده در فرآیندهای شبیهسازی آیروالاستیسیته ارائه شده است. در کار حاضر، سطح دقت و قابلیت اتکا به نتایج به دست آمده با روش شبیه-سازی گردابههای بزرگ، با بررسی طیف انرژی و تخمین میزان انرژی آشکار شده مورد توجه قرار گرفته است. نتایج نشاندهندهی اثر گذاری دقت حل و تراکم شبکه به طور خاص بر پدیدههای مقیاس کوچک و طیف جریان است. همچنین تغییر در هندسه پره، بر توزیع طیفی انرژی میان پدیدههای مقیاس کوچک، اثر قابل توجهی داشته است.
میثم شیرزادهگرمی، هوشیار ایمانیکلهسر،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
کاربرد دینامیک سیالات محاسباتی بهمنظور ارزیابی عددی آثار باد بر ساختمانهای بلند با توجه به افزایش توان محاسباتی رایانهها در سالهای اخیر در حال توسعه است. با توجه به ریزشهای گردبادی پیرامون ساختمانهای انعطافپذیر، لاغر و بلند ناشی از جریان باد با اعداد رینولدز نسبتاً بالا، بررسی رفتار آئروالاستیک ساختمانهای بلند امری ضروری است. در این مقاله، جریان آشفته باد با ۴ سرعت متفاوت پیرامون ساختمان بلند استاندارد CAARC بهصورت عددی شبیهسازی شده است. از مدل شبیهسازی گردابههای بزرگ برای لحاظ اثر آشفتگی در حل معادلات جریان استفاده شده و پاسخ ساختمانهای بلند به نیروهای حاصل از باد با حل معادله دیفرانسیل حرکت تعیین شده است. بهمنظور انتقال دادهها بین دو حوزه حل سیالاتی و سازهای در هر گام زمانی، از روش کوپلشدگی دوطرفه استفاده شده است. طبق نتایج حاصل از شبیهسازی عددی، ضرایب فشار، خطوط جریان و میدان فشار لحظهای پیرامون ساختمان بلند مطابقت خوبی با مشخصههای متداول جریان پیرامون اجسام هوابند دارد. سرعت بحرانی متناظر با پدیده قفلشدگی در این مساله با استفاده از عدد استروهال، برابر با ۱۰۰متر بر ثانیه محاسبه شده است. همچنین تاریخچه زمانی جابهجایی بام ساختمان در جهت باد و عمود بر امتداد آن بهازای سرعتهای متفاوت وزش باد استخراج شده و بهترتیب میانگین و انحرافمعیار آنها محاسبه شده است. افزایش مداوم دامنه نوسانهای عرضی ساختمان تحت وزش باد با سرعت ۱۰۰متر بر ثانیه مشاهده شده است. این نکته بیانگر کارآیی و قابلیت فرآیند عددی حاضر در تشخیص ناپایداری آئروالاستیک بهازای سرعت پیشبینیشده است.
دانیال ژاله، فتحاله امی، زهیر صبوحی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
ایده طراحی هندسی بستر متخلخل کاتالیستی برای محفظه تجزیه سوخت در پیشرانهای تکسوخت با به کارگیری شبیهسازی عددی جریان توربولنت در مقیاس حفره در این مقاله ارائه شده است. روش عددی شبیهسازی گردابههای بزرگ (ال. ای. اس.) به منظور شبیهسازی ساختارهای جریان توربولنت در میدان جریان به کار رفته است. کارآیی و قابلیت اطمینان نتایج به دست آمده از روش شبیهسازی عددی با حل یک مسأله نمونه مشخص شده است. نتایج در مقایسه با دادههای تجربی همخوانی بسیار مناسبی را نشان میدهند که بیانگر صحت روند حل عددی و مدلهای استفاده شده است. ویژگیهای جریان توربولنت در دو هندسه مختلف با روش عددی بررسی شده است. نتایج با هدف سنجش اثربخشی تغییرات هندسی بر پارامترهای مرتبط با واکنش کاتالیستی ارائه و تحلیل شده است. تمام شبیهسازیها بدون در نظر گرفتن واکنش شیمیایی و به شکل جریان سرد انجام گرفته است و میزان دقیق اثربخشی بهبود هندسه بر ویژگیهای جریان واکنشی در قالب مقادیر عددی ارائه نشده است. با توجه به شناخته شده بودن اثرگذاری اتلاف و مقیاسهای طولی بر نرخ واکنش و اختلاط، این کمیتها به عنوان پارامترهای اصلی مورد بررسی قرار گرفته است. تفاوت مقیاسهای طولی و نرخ اتلاف در جریانهای بررسی شده در دو هندسه مختلف به طور آشکار نشانگر اثربخشی تغییرات هندسی بستر متخلخل بر ویژگیهای جریان است. علاوه بر ایجاد ساختارهای منظم و قابل کنترل در هندسه ارائه شده، تنش برشی روی دیواره به طور چشمگیری کاهش مییابد که باعث افزایش عمر لایه کاتالیستی روی سطح بستر متخلخل خواهد شد.
مهدی سنگبری، امیر نجات، کبری قرئلی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله سازوکارهای تولید نویز در اعداد رینولدز و زوایای حمله مختلف، مورد مطالعه قرار گرفتهاند. بخش قابل توجهی از نویز ایرفویل را در رینولدزهای پایین، نویز تونال تشکیل میدهد. بررسی علت وقوع این پدیده و تاثیر عدد رینولدز و زاویه حمله در نویز تونال، چالش اساسی در آیروآکوستیک است. بنابراین شبیهسازی عددی سهبعدی با روش شبیهسازی گردابههای بزرگ برای میدان جریان ایرفویل اسدی۷۰۳۷ انجام شده و انتشار صوت توسط آنالوژی فاکس ویلیامز هاوکینگز محاسبه شده است. نتایج عددی با نتایج تجربی موجود اعتبارسنجی شدهاند. در زوایای حمله پایین علاوه بر اوج غالب نویز تونال، اوجهای گسسته نیز در طیف فرکانس مشاهده میشوند. افزایش عدد رینولدز و زاویه حمله تعداد اوجهای گسسته را کاهش میدهد و در زوایای حمله بالاتر اوج غالب نیز از بین میرود. بررسی فیزیک جریان نشان میدهد که حضور لایهمرزی آرام در بخش عمدهای از سطح مکش، امواج صوتی تولیدشده در جریان دنبالهای ایرفویل را تقویت میکند و این مکانیزم مسئول اوج غالب است. تقویت امواج تولمن شلیختینگ توسط جدایش آرام جریان در انتهای سطح مکش ایرفویل عامل تولید اوجهای گسسته در طیف فرکانس است و زمانی که نیمه انتهایی سطح مکش در محدوده گذار قرار میگیرد اوجهای گسسته در طیف فرکانس از بین میروند. برای بررسی دقیقتر این موضوع، طول مشخصه روابط نیمهتجربی بروکس، پوپ و ماروکولینی (BPM) که به صورت رایج، ضخامت لایهمرزی در سطح فشار است و با ضخامت لایه مرزی سطح مکش جایگزین میشود. نتایج حاصل فرکانس اوج غالب و روند کلی سطح فشار صوت را بسیار بهتر نسبت به حالت رایج پیشبینی میکنند.