۱۹۷ نتیجه برای شکست
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
دالهای بتنی که تحتتأثیر انفجارهای حوزه نزدیک قرار میگیرند، معمولاً متحمل شکست ترد میشوند. ازجمله خرابیهای ترد رایج میتوان به شکستهایی نظیر scabbing وspalling اشاره کرد. شکست ترد علاوه بر اینکه موجب پاسخ غیرقابلانعطاف و شکننده سازه و سبب آسیبهای بیشتر به سازه میشود، میتواند تولید ترکشهای کوچک و بزرگ و با سرعتهای بالا کند؛ بنابراین برای طراحی دال بتنی تحت بار انفجار، استفاده از روشهایی که منجر به جلوگیری یا کاهش شکستهای ترد و یا تبدیل آنها به شکستهای انعطافپذیر میشوند، ضروری است. فلذا در این مطالعه، با معرفی یک روش عددی با استفاده از نرمافزار المان محدود LS-DYNA و پس از اطمینان از صحت مدلهای عددی با مقایسه با تحقیقات معتبر، به مقاومسازی دالهای بتنی متعارف با استفاده از میلگردگذاری Lacing، تعبیه ورق فولادی، استفاده از شبکه سیمی فولادی و بهکارگیری دال بتنی فوق توانمند پرداخته شده است. طبق تجزیهوتحلیل نتایج مربوط به رفتار ۵ نوع دال تحت بارگذاری انفجاری مشابه، دالهای بتن فوق توانمند نسبت به سایر دالهای بتنی خیز و خرابی کمتری داشته و دالهای بتنی متعارف در مقایسه با سایر دالهای بتنی متحمل خیز و خرابی بیشتری میشوند. بهترین ابعاد در کاهش خرابی دالهای بتن مسلح تقویتشده با ورق فولادی و شبکه سیمی، زمانی است که سطح ورق فولادی و شبکه سیمی از ابعاد سطح خرابی دال مسلح اولیه بزرگتر باشد. وجود شبکه سیمی فولادی باعث کاهش محسوس خرابی دال نسبت به دال متعارف شد. این کاهش خرابی بین ۷۸% الی ۸۹% مشاهده شد. میزان اثرگذاری شبکه سیمی فولادی در کاهش خرابی، زمانی قابلملاحظهتر بود که ابعاد شبکه بزرگتر از ابعاد خرابی دال متعارف باشد. در این حالت، میزان کاهش خرابی بین ۸۲% الی ۸۹% به دست آمد. وجود ورق فولادی با ابعادی بزرگتر از ابعاد خرابی اولیه و در وجه پشتی دال، میتواند باعث کاهش محسوس خرابی دال نسبت به دال متعارف، بین ۵۸% الی ۸۳% شود.
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۳ )
چکیده
شکست برنج در حین عملیات تبدیل، از جمله دغدغه های فراوری این محصول در کشور ما محسوب میشود. قیمت برنج شکسته، حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت برنج سالم است. از اینرو تحقیق در مورد بررسی اثر پارامترهای مهم بر عملکرد دستگاههای تبدیل شلتوک، امری ضروری است. بههمین منظور در قسمتی از مطالعات مربوط به بررسی پارامترهای موثر بر عملکرد سفیدکنهای مالشیدمشی در موسسه تحقیقات برنج کشور، اثر آهنگ ورود مواد به درون سفیدکن و اثر فشار دهانه تخلیه دستگاه بر مقدار شکست برنج سفید حاصله بررسی گشت. سطوح آهنگ تغذیه مواد عبارت از چهار سطح ۱۵۰،۲۰۰ ،۲۵۰و۳۰۰ کیلوگرم در ساعت و سطوح فشار دهانه تخلیه سفیدکن عبارت از چهار سطح ۱۷۵،۱۵۰،۱۲۵و۲۰۰ گرم بر سانتیمتر مربع بودند. ارقام مورد بررسی نیز شامل سه رقم برنج متداول در استان گیلان به نامهای غریب (دانهکوتاه)، بینام (دانهمتوسط) وخزر (دانهبلند) بود. نتایج نشان داد با افزایش آهنگ تغذیه مواد به درون سفیدکن، در ابتدا، مقدار شکست برنج سفید حاصله، کم و سپس زیاد شد. در ضمن بیشترین و کمترین مقادیر شکست مربوط به ارقام خزر و غریب بود. مقایسه میانگین کل تیمارهای صفت شکست نشان داد تیمارهای مناسب، از نظر ترکیب فشار دهانه تخلیه و آهنگ ورود مواد برای رقم بینام، ترکیب فشارg/cm۲۱۲۵ و آهنگ kg/h۲۵۰، برای رقم خزر، ترکیب آهنگ kg/h۳۰۰ و فشار g/cm۲ ۱۲۵ و برای رقم غریب نیز بهترین تیمار عبارت از آهنگ ورود مواد kg/h۱۵۰ و فشار دهانه تخلیه g/cm۲ ۱۵۰ میباشد بهترین و سادهترین مدل مقدار شکست برنج سفید بر حسب سه متغیر آهنگ ورود مواد، فشار دهانه تخلیه سفیدکن و ضریب رعنایی دانه شلتوک بهدست آمد.
دوره ۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۷۶ )
چکیده
دکتر محمد عیسی تفرشی
استادیار گروه حقوق دانشگاه تربیت مدرس
پیشرفتهای اقتصادی حاصله در قرون اخیر و موثر در روابط تجاری بین تجار دولتها را نسبت به ادای به موقع تعهدات تجار، حساس کرده است.
از پانجا که عدم توانایی تجار در پرداخت دیون خود، باعث اختلال امور عده زیادی از تجار دیگر می شود و زندگی اقتصادی را مشکل می سازد، دولتها بر آن شده اند تا برای حفظ نظام اجتماعی مقررات ویژه ای در باره تجار و روابط آنها وضع کنند و اصول مربوط به تصفیه دیون آنان را از اشخاص عادی جدا نمایند. از جمله این مقررات، اصولی است که در قانون تجارت ایران، مصوب ۱۳۱۱، با عنوان ورشکستگی پیش بینی شده است. این مقررات که از قوانین اروپایی گرفته شده و مختص تجار طبیعی و شرکتهای تجاری است، با اصول و قواعد حقوق مدنی حاکم بر اعسار تفاوت دارد. از آنجا که قانون تجارت ایران جزء نظام حقوقی کشور ماست سازگاری اصول و قواعد آن با اصول و مبانی قانون مدنی ایران - که عمدتا بر اساس موازین فقهی است - ضروری است.
این مقاله یکی از مسایل مهم ورشکستگی یعنی اثر حکم ورشکستگی نسبت به معاملات تاجر ورشکسته را با توجه به اصول و مبانی قانون مدنی ایران تجزیه و تحلیل می کند. در این مورد، سه تفاوت عمده بین قانون تجارت و قانون مدنی وجود دارد که در این مقاله مورد بحث واقع می شود.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
در پژوهش حاضر، تجمع و شکست ذرات آسفالتین با استفاده از کوپل همزمان روش اجزای گسسته و دینامیک سیالات محاسباتی در جریان آرام شبیه سازی شده است. با توجه به ماهیت آسفالتین، یک مدل جدید تجمع جهت مدلسازی فرایند چسبیدن ذرات آسفالتین بر اساس ساختار واقعی کلوخه ها پیشنهاد شده است. برخورد ذرات، راندمان برخورد و شکست کلوخههای آسفالتین به صورت دقیق مطالعه شدهاند. همچنین، رشد ذرات آسفالتین و تغییرات توزیع اندازه ذرات به همراه تغییرات ساختار کلوخه ها بررسی شده است. در طول فرایند تودهای شدن ذرات آسفالتین، در بازه زمانی اولیه رشد اندازه ذرات کم است که دلیل آن تجمع ذرات اولیه و شکل گیری کلوخههای کوچک میباشد. در بازه زمانی میانی به علت برخورد کلوخهها و تشکیل کلوخههای بزرگ، رشد اندازه ذرات شدت میگیرد و در بازه انتهایی شکست کلوخهها رشد بیشتر آنها را محدود میسازد و نهایتا به حالت پایا میرسد. توزیع لگاریتمی نرمال بهترین مطابقت را با نتایج توزیع اندازه ذرات نشان می دهد که بر اساس مطالعات قبلی با طبیعت آسفالتین نیز هماهنگی دارد. بر اساس نتایج شبیه سازی، کرنل برخورد و شکست به طور مستقیم محاسبه گردید که با نتایج کرنل برخورد و شکست در مراجع پیشین همخوانی دارد.
دوره ۴، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
یکی از این داستانهای تمثیلی، گزارش «توصیه پدر به همبستگی فرزندان با تـمثیل زورآزمایی آنان در شکستن چوبهای به همپیوسته» است. هدف این پژوهش، نمایاندن سرچشمههای منثور و منظوم این روایت در ادب عربی و فارسی است.
پس از بازگویی و مقایسه مآخذ با نگاهی ساختارشناسانه، طرح داستان در هر یک از این روایتها تشریح و مشخص شد که هر یک از آنها تا چه اندازه به نقلهای نخست داستان وفادارتر بوده است. توصیف و تحلیل دیگر وجوه اشتراک و افتراق این روایتها نیز به تفصیل انجام شده است.
مهمترین نتیجه این بررسی که براساس شیوه مقایسهای ـ تطبیقی به انجام رسیده، این است که پیام اصلی همه روایات (دعوت به اتحاد و دوری از تفرقه) یکسان است؛ اگرچه طرح داستان در مآخذ عربی و فارسی یکسان پیش نرفته است. همچنین قدیمترین مأخذ این داستان در ادب عربی کتاب «وصایا الملوک»، و در ادب فارسی کتاب «راحه الصدور» است.
دوره ۵، شماره ۱۶ - ( ۱-۱۳۸۷ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق، تغییر شاخص رنگی، ضریب شکست و ویسکوزیته طی فرایند سرخ کردن طیفی از روغنهای سرخ کردنی رایج بررسی شد، و عملکرد آنها نسبت به عدد کربنیل به عنوان روشی مرجع در این خصوص مورد ارزیابی قرار گرفت. شاخص رنگی روغنهای سرخ کردنی در طول زمان سرخ کردن به صورت خطی افزایش پیدا کرد. میزان اولیه شاخص رنگی روغنهای سرخ کردنی به طور متوسط ۱۵/۰±۳۶/۰ بود که پس از ۴۸ ساعت فرایند به ۲۴/۰±۷۳/۱ رسید. شاخص رنگی به صورت خطی و با همبستگی بالا (۹۷/۰ R۲ =) با عدد کربنیل تغییر کرد. حد قابل قبول ۵۰/۴۳ میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل تقریباً معادل میزان ۱۲/۱ برای شاخص رنگی بود. ضریب شکست نمونه های روغن با افزایش زمان فرایند حرارتی به صورت خطی افزایش پیدا کرد و به طور متوسط در محدوده ۰۰۰۵۱/۰±۴۶۸۳۱۳/۱ (ساعت صفر) تا ۰۰۰۳۲/۰±۴۶۹۶۷۱/۱ (ساعت ۴۸) قرار گرفت. همبستگی بالایی (۹۴/۰ R۲ =) بین ضریب شکست و عدد کربنیل روغنهای سرخ کردنی مشاهده شد. با فرض حداکثر میزان مجاز ۵۰/۴۳ میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل، مشخص شد ضریب شکست روغنهای سرخ کردنی نباید از میزان ۴۶۹۰۷۵/۱ تجاوز نماید. ویسکوزیته روغنهای سرخ کردنی در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد با زمان افزایش یافت و به طور متوسط از ۸۴/۱۳±۱۱/۴۵ میلی پاسکال ثانیه (ساعت صفر) تا ۴۷/۱۲±۰۳/۷۵ میلی پاسکال ثانیه (ساعت ۴۸) تغییر کرد. همبستگی قوی ای (۹۶/۰ R۲ =) میان ویسکوزیته و عدد کربنیل روغنهای سرخ کردنی وجود داشت. با فرض حداکثر میزان مجاز ۵۰/۴۳ میکرومول بر گرم برای عدد کربنیل، مشخص شد ویسکوزیته روغنهای سرخ کردنی در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد نباید بالغ بر ۷۸/۷۴ میلی پاسکال ثانیه باشد.
دوره ۶، شماره ۸ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
پیرنگ داستان از عناصری همچون شروع، گسترش، تعلیق، نقطۀ اوج، گرهگشایی و پایان تشکیل میشود. در داستانهای سنتی تأکید بر توالی منطقی این عناصر است؛ این در حالی است که رمان پستمدرن با نوعی برهمریختگی عناصر پیرنگ و هنجارشکنی بافت هنری روایت همراه است. رمانهای پستمدرن «مملکه الغرباء» از الیاس خوری و «من ببر نیستم پیچیده به بالای خود تاکم» از محمدرضا صفدری به دلیل دارابودن پیرنگی آشفته و بافتی نامنظم مشابهت زیادی با یکدیگر دارند. بر این اساس پژوهش حاضر بر آن است تا با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی شگردهای روایی تأثیرگذار بر آشفتگی پیرنگ این دو رمان را بررسی نماید. نتایج نشان میدهد شیوه پیرنگسازی در دو رمان به گونهای است که ترتیب تقویمی توالی وقایع در آن کنار گذاشته میشود و رخدادها پس و پیش روایت میشوند و بسیار پیش میآید که روایت رخدادهای هر دو داستان بر اساس تداعیهای ذهن آشفته شخصیتهای داستان و با تأکید بر تکگوییهای درونی راوی داستان صورت میپذیرد. همچنین صداهای متکثّر حاکم بر هر دو رمان سبب میشود تسلسل منطقی رخدادهای خردهروایتها برهم بریزد و پیرنگ داستان از آشفتگی بیشتری برخوردار گردد.
دوره ۶، شماره ۲۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق،اثر رقم، رطوبت و دمای خشک کردن بر خواص مکانیکی دانه سویا شامل نیرو و انرژی شکست، ضریب الاستیسیته ظاهری و چغرمگی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش ها تحت بارگذاری شبه استاتیک به کمک دستگاه آزمون مواد اندازه گیری شد. با انجام آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملأ تصادفی، اثر پارامترهای خشک کن شامل رطوبت در سه سطح(۱۰، ۱۲ و ۱۴٪ بر مبنای خشک) و دمای خشک کردن در سه سطح(۵۰، ۶۰ و ۷۰ درجه سلسیوس) و سه رقم سویا(هیل، پرشینگ و گرگان۳) بر روی خواص مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو پارامتر رطوبت و دما تاثیر معنی داری بر روی نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه داشتند. بطوریکه با افزایش رطوبت از ۱۰٪ به ۱۴٪ مقدار نیرو و انرژی شکست به ترتیب از N ۵/۴۷ و mJ ۱۰ به N ۸۲ و mJ ۵۶ افزایش یافت. این رفتار متفاوت دانه سویا نسبت به غلات دیگر، به دلیل وجود چربی زیاد در ساختار بافت آن، قابل توجیه است. همچنین با افزایش دمای خشک کردن از Cº۵۰ به Cº۷۰، نیروی شکست دانه نیز افزایش یافت. بررسی اثر فاکتورهای رقم و رطوبت روی چغرمگی و ضریب الاستیسیته ظاهری دانه، نشان داد، که رقم و رطوبت تاثیر معنی داری بر روی پارامترهای مذکور دارند. مقدار ضریب الاستیسیته دانه در رطوبت ۱۰٪، MPa۹۵/۸۰ تعیین شد، که با افزایش رطوبت به ۱۴%، مقدار این پارامتر به MPa ۵۶/۲۵ کاهش یافت.
دوره ۶، شماره ۲۳ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی میوه بلوط به صورت تابعی از گونه اندازهگیری و ارزیابی گردید. خواص فیزیکی شامل ویژگیهای ابعادی (طول، قطر بزرگ، قطر کوچک)، وزن و خواص هندسی (قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع)، دانسیته[۱](توده و جامد)، ضریب کرویت، وزن هزار دانه، تخلخل و ضریب اصطکاک در دو گونه بلوط در سطح ۱% دارای تفاوت معنیدار شدند. برای تعیین خواص مکانیکی، نمونهها بین دو صفحه تخت موازی بارگذاری شدند و مقادیر نیروی شکست، جابجایی در نقطه شکست، انرژی در نقطه شکست و چغرمگی[۲] در سرعت بارگذاری (۳۱، ۵۴، ۷۵، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی متر بر دقیقه)، در جهت بارگذاری عمودی (درجهت قطر) تعیین شد که مقادیر نیروی شکست با افزایش سرعت بارگذاری افزایش یافت، همچنین با توجه به تحلیل آماری که روی دادههای بدست آمده از خواص مکانیکی گونههای بلوط انجام شد، اثر متقابل گونه و سرعت بارگذاری بر همه خواص مکانیکی تفاوت معنی داری در سطح ۱% داشتند. بیشترین ضریب اصطکاک ایستا برای دو گونه روی سطح لاستیک و کمترین آن روی سطح آلومینیومی بدست آمد.
[۱]. Density
[۲]. Toughness
دوره ۷، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده
- روشهای مختلفی برای تشخیص شکستگی میلههای رتور در موتور القایی بهکمک تحلیل سیگنالهای مختلف ماشین در مقالات منتشر شده است. در بسیاری از این روشها، تغییرات دامنه مؤلفههای فرکانسی معین در یک سیگنال خاص، مبنای قضاوت درباره وضعیت موتور قرار میگیرد .در بین سیگنالهای مورد استفاده میتوان به جریان، توان و شار اشاره کرد. مؤلفههای فرکانسی مربوط به عیب، تابع لغزش یا سرعت موتور هستند و در محیطهای صنعتی، بهعلت عوامل متعددی مانند نوسان بار یا سایر اختلالات، مؤلفههای فرکانسی زائدی در کنار مؤلفههای اصلی ایجاد میشود و لذا تشخیص صحیحی از وضعیت موتور– اگر لغزش موتور بهدرستی تعیین نشود - امکانپذیر نیست. بنابراین در روشهای معرفی شده، بهدلیل نیاز به تعیین سرعت، به بیش از یک سنسور نیاز است. در این مقاله پیشنهاد شده که برای تشخیص عدم تعادل رتور، به طیف ارتعاش موتور رجوع شود. فرکانس چرخش موتور و هماهنگهای آن و همچنین دو برابر فرکانس شبکه را میتوان بهسهولت و با دقت در طیف ارتعاش پیدا کرد و بهکمک آن لغزش را محاسبه کرد. عدم تعادل رتور نیز مؤلفههایی را با اختلاف فرکانس دو برابر فرکانس لغزش (sf۲) در دو سوی فرکانس متناظر با سرعت چرخش در طیف ارتعاش ایجاد میکند که ارزیابی دامنه آن میتواند مبنایی برای تشخیص عیب باشد.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی تأثیر کنشهای گفتاری غیر مستقیم با ساختار پرسشی بر روند گفتوگو خواهیم پرداخت. گفتوگوی موفق نیازمند تطابق مقاصد گفتاری دو طرف است، به نحوی که هر کدام به نیت مورد نظر خود از بیان گفته برسند. در این میان گفتههای مخاطب، کنشهای وابسته ای هستند که بطور کامل تحت تأثیر گفتههای گوینده قرار میگیرند. اما در گفتوگوها گاهی اوقات ساختارهایی استفاده میشوند، که ویژگی کاربردی آنها ایجاد تغییر در روند گفتوگو است. جملات پرسشی بطور گسترده در جایگاه پاسخ در گفتوگوها بکار میروند. در این حالت آنها کنشهای گفتاری غیر مستقیم هستند، زیرا در کابرد مستقیم خود که همان طرح سوال است بکار نرفتهاند. اما آیا این جملات میتوانند روند گفتوگو را تغییر دهند ویا نشانگرشکست ارتباطی باشند؟ در این جستار نمونههایی از کنشهای گفتاری غیر مستقیم با ساختار پرسشی که از سایت ملی زبان روسی و نیز متون ادبی گرد آوری شدهاند، در روند دیالوگها مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتهاند. در این پژوهش که رویکرد کاربردشناسی و توصیفی دارد، از تئوری کنش گفتاری به عنوان ابزاری برای تحلیل گفتوگوها استفاده شده است. نتایج تحلیل حاکی از آن است که برخی از کنشهای گفتاری غیر مستقیم در زبان روسی نماد شکست ارتباطی هستند وبرخی میتوانند نشانگر تغییر روند گفتوگو باشند. از نتایج این تحقیق میتوان برای ترجمه کنشهای گفتاری غیرمستقیم از زبان روسی به فارسی وبالعکس استفاده کرد.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
عدم قطعیت، جزء جداناشدنی و اجتنابناپذیر پروژهها است. وجود ریسک و عدم قطعیت در پروژهها موجب کاهش دقت در تخمین مناسب اهداف شده و باعث کاهش کارایی پروژهها میشود. در این راستا دستیابی به ابزاری که دست به ارزیابی سطح ریسک پروژه زده و به تبع آن میزان انحراف واقعی را برآورد کند، بسیار ضروری است. بنابراین، نیاز به شناخت و مدیریت ریسک در پروژه، کاملاً روشن است. یکی از مشکلات مدیران پروژهها، شناسایی و نحوه برخورد با ریسکها در پروژه میباشد. شناسایی و اولویتبندی ریسک، به دلیل وجود محدودیت در پروژهها مسئلهای مهم در مدیریت ریسک است که برای مدیریت موفق ریسک، لازم است صورت بپذیرد. هدف از پژوهش حاضر ارائه مدلی مبتنی بر روش تصمیمگیری چند معیاره بهترین- بدترین که به عنوان یکی از تکنیکهای نوین تصمیمگیری چند معیاره مطرح است، به منظور اولویتبندی ریسکهای پروژه و همچنین رویکرد ساختار شکست ریسک که فرآیند شناسایی ریسک را ساختارمند نموده و فاز شناسایی را از منظر پوشش دهی ویژگیها و مشخصههای پروژه افزایش میدهد، میباشد. بدین منظور ابتدا با استفاده از رویکرد ساختار شکست ریسک و بهرهگیری از مدلهای شناختهشده این حوزه، شاخصهای ارزیابی ریسکهای مرتبط با پروژه در قالب یک مطالعه موردی در پروژه سیکاس پارک گروه پیشگامان کویر یزد استخراج شد، سپس با بهرهگیری از روش بهترین- بدترین و نظرات خبرگان ارزیابی و اولویتبندی شدند و در نهایت ریسکهای مرتبط با هر یک از شاخصهای اولویت دار استخراجشده و راهکارهایی به منظور مدیریت آنها ارائه گردید.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
جریان فمنیسم جنبشی سازمانیافته است که در اوایل قرن بیستم میلادی برای دفاع از حقوق زنان و حفظ موقعیت آنان دربرابر نظام مستبدانۀ مردسالاری و ازبین بردن سیطرۀ تبعیض جنسیتی بهوجود آمد. در سراسر جهان، پژوهشگران زیادی به فعالیت در این حوزه و دفاع از حقوق زن پرداختند. از میان این روشنفکران، نجیب محفوظ، نویسندۀ سرشناس مصری و برندۀ جایزۀ نوبل ادبیات، و سیمون دوبووار، نویسندۀ مشهور فرانسوی بودند که در آثارشان از ظلم بر زنان و مظلومیت آنان دربرابر فشارهای زندگی مردسالاری سخن بهمیان آوردهاند. در این پژوهش، با روش توصیفی ـ تحلیلی و در چارچوب مکتب امریکایی ادبیات تطبیقی، جریان نقد فمنیسم در رمانهای بینالقصرین از نجیب محفوظ و زن درهمشکسته از سیمون دوبووار بررسی و وجوه اشتراک و افتراق این دو نویسنده درخصوص توجه به حقوق زنان بیان شده است. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که هر دو نویسنده به نقد رفتارهای زنان و تن دادن به فرودستی، تسلیم آنان دربرابر نظام مردسالاری، فقر و فساد زنان و نیز تباه شدن حق و حقوقشان پرداختهاند. شخصیت زن در هر دو رمان، صرفنظر از تفاوتهای موجود در شیوه زندگیشان، ضعیف، احساساتی، شکننده، وابسته و فرمانبردار ترسیم شده است که بهراحتی تسلیم نظام مردسالاری میشود و به فرودستی تن میدهد. نظام مردسالاری در رمان بینالقصرین با مشخصههایی نظیر رفتار خشک پدر، مخالفت با ازدواج فرزندان با همسر مورد علاقهشان، اجازه ندادن به همسر و دختران برای خروج از خانه و... نمود پیدا میکند. در رمان زن درهمشکسته هم، اختیار کردن همسر و معشوق دوم بدون اطلاع همسر اول، منع فرزندان از ازدواج، عدم حضور زیاد در خانه و کنار همسر و... از نشانههای بارز نظام مردسالاری است. هر دو نویسنده ضمن انتقاد از نظام مردسالاری، جایگاه مقدس مادر و منزلت والای زن را به مخاطب معرفی میکنند.
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
تغییرات سریع فناوری، رقابت شدید بنگاههای اقتصادی و جهانیشدن، پدیده درماندگی مالی و ورشکستگی شرکتها را به موضوعی مهم در ادبیات مالی و سرمایهگذاری تبدیل کرده است و توجه فعالان حوزه مالی اعم از سرمایهگذاران، تسهیلاتدهندگان، تأمینکنندگان، شرکای تجاری و دولتها را به خود جلب کرده است. با توجه به نقش سرمایههای فکری در سازمانها میتوان انتظار داشت که شرکتهای برخوردار از سرمایه فکری غنیتر، راهبردهای هوشمنداتهتری برای اجتناب از ورشکستگی داشته باشند. هدف این پژوهش بررسی نقش سرمایه فکری و اجزای آن بر احتمال ورشکستگی شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران است. به این منظور دادههای ۱۴۷ شرکت از شرکتهای تولیدی بورس اوراق بهادار تهران که به روش حذف سیستماتیک انتخاب شدهاند، طی دروه ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۳
مورد مطالعه قرار گرفت. برای اندازهگیری سرمایه فکری از مدل پالیک و برای سنجش احتمال ورشکستگی از تبدیل خروجیهای مدل آلتمن به احتمال ورشکستگی استفاده شد. همچنین برای آزمون فرضیهها نیز از مدلهای رگرسیون چند متغیره با دادههای ترکیبی استفاده شد. نتایج آزمون فرضیهها نشان داد که سرمایه فکری و اجزای آن تأثیر معکوس و معناداری بر احتمال ورشکستگی شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران دارند.
دوره ۸، شماره ۳۳ - ( ۶-۱۳۸۳ )
چکیده
همکاری و تعاون بین انسانها از گذشتههای دور تاکنون به شیوههای مختلف وجود داشته است. تعاونیها به شکل نوین در پاسخ به نابسامانیهای ناشی از وقوع انقلاب صنعتی ایجاد شدند. عدم کارایی کامل بازار و نهاد دولت به دلایل مختلف، لزوم تشکیل بخش سوم اقتصاد که تعاونیها را دربر دارد توجیهپذیر ساخته است. این مقاله در پی پاسخ به این سؤالات است که علل شکلگیری تعاونیها کدامند؟ بخش سوم اقتصاد چیست؟ و تعاونیها چه نقشی در ابعاد کلان اقتصادی دارند؟
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
یکی از انواع قراردادهایی که در اجرای پروژه ها می باشد، روش مهندسی، تدارک و ساخت یا به اختصار EPC میباشد. در این شیوهی اجراییِ طرح، با منتقل کردن تمامی فعالیت های طرح اعم از طراحی، تهیه و تأمین تجهیزات، اقداماتِ مربوط به ساخت و نصب و راه اندازی ، کارفرما ریسک این عملیات را به پیمانکار منتقل می کند. در نتیجه شناسایی و اولویت بندی ریسکها در این پروژه ها برای پیمانکاران در راستای مدیریت صحیح این ریسکها از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مقاله با ترکیب تکنیک FMEA با (ANP) که یکی از روش های پرکاربرد در حوزه تصمیم گیری چند شاخصه به منظور رتبه بندی است، ریسکهای یک پروژه EPC شناسایی و اولویت بندی شده اند. روش FMEA-ANP با در نظر گرفتن روابط متقابل میان ریسکها نمره اولویت ریسک را در مقایسه با روش FMEA به شیوهای متفاوت ارزیابی می کند که در مقایسه با نمره FMEA از حساسیت و سازگاری بهتر و بالاتری برخوردار است.
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده
تبیین رابطه مصرف انرژی و رشد اقتصادی، میتواند نقش بسزایی در تنظیم و تدوین سیاستهای بخش انرژی ایفا کند. این رابطه می تواند حسب مورد در صورت وجود یا عدم وجود شکستهای ساختاری و تغییرات رژیمی تغییر کند، لذا توجه به وجود شکست ساختاری و تغییرات رژیمی در بررسی های تجربی امری مهم و ضروری بوده و عدم توجه به آن ممکن است به نتایج غیر قابل اتکا و گمراه کننده ای منتهی گردد.
در این مقاله تلاش شده است با استفاده از دادههای سریزمانی سالانه اقتصاد ایران طی دوره ۱۳۸۴-۱۳۴۶ رابطه بین مصرف انرژی و رشد اقتصادی با تأکید بر شکست ساختاری مورد بررسی قرار گیرد. در این راستا، از آزمونهای ریشه واحد زیوت- اندریوز برای تعیین تغییرات ساختاری به شکل درونزا و همچنین از آزمون همجمعی گریگوری– هانسن جهت بررسی رابطه بلندمدت بین مصرف انرژی و رشد اقتصادی با تأکید بر شکست ساختاری استفاده شده است.
نتایج به دست آمده از تحقیق نشان میدهد که با در نظر گرفتن شکست ساختاری، رابطه بلندمدت مثبت بین مصرف انرژی و رشد اقتصادی ایران وجود دارد.
دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده
در این مقاله، نتایج بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی ایران با روش دلفی ارائه شده است. به این منظور ابتدا درباره فناوری اطلاعات توضیحی داده میشود و سپس با ارائه شواهدی از شکست و ناکامی در کاربرد این فناوری در سطح ایران و جهان، مسأله پژوهش تعریف خواهد شد. مرور پژوهشها و مطالعات پیشین در زمینه عوامل موفقیت و شکست کاربرد این فناوری در بخش دولتی و جمعبندی آنها، بخش بعدی مقاله را تشکیل میدهد. در ادامه، روش پژوهش بویژه روش دلفی تبیین و در پایان نیز یافتههای این پژوهش، توصیف و تحلیل میشوند. براساس یافتههای این پژوهش، اعضای پانل دلفی در مجموع ۳۷ عامل را در موفقیت و شکست کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی ایران کلیدی تشخیص دادهاند. لازم به ذکر است که به ۲۰ عامل از این عوامل در پژوهشها و مطالعات پیشین در بخش دولتی اشاره شده است و ۱۷ عامل دیگر را اعضای پانل ارائه کردهاند. این عوامل به شش دسته تقسیم شدهاند. در پایان نیز محدودیتها و پیشنهادها ارائه میشوند.
علی سالمی گلعذانی، امیر عبداله زاده، مجید میرزایی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
در این پژوهش، خواص مکانیکی ریزساختار مارتنزیت بازگشت داده شده با ریزساختار سهفازی فریت-بینیت-مارتنزیت در فولاد کم آلیاژ پر استحکام ۴۲CrMo۴ مقایسه میشود. در این راستا نمونه های فولادی تحت دو نوع عملیات حرارتی کوئنچ-بازگشت، برای ایجاد مارتنزیت بازگشت داده شده و عملیات کوئنچ پلهای برای ایجاد ساختار سهفازی، قرار گرفت. نتایج آزمایشهای کشش نشان داد که در صورت تشکیل زمینه ریزساختار از فاز فریت، پدیده افت تسلیم اتفاق می افتد. این پدیده در ریزساختار مارتنزیت بازگشت داده شده و نیز آن دسته از نمونههای سهفازی که در آنها فاز سخت (بینیت- مارتنزیت) زمینه ریزساختار را تشکیل می داد، مشاهده نشد. ایـجاد نابهجایی ها در فاز فریت بر اثر استحاله بینیتی یا مارتنزیتی میتواند دلیل این پدیده باشد. بررسی سطوح شکست نمونه های ضربه نشان داد که مکانیزم شکست در ریزساختار مارتنزیت بازگشت داده شده از نوع حــفرهای اسـت؛ در حالی که سازوکار شکست در ساختار سهفازی از نوع کلیواژی است. حفره ای شدن سطوح شکست در ریزساختار مارتنزیت بازگشت داده شده به تشکیل کاربید در طول، فرایند بازگشت
مربوط میشود.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده- خزش، تغییر شکل مصالح تحت تنش ثابت با گذشت زمان است. برای مطالعه خزش مصالح
سنگریزه ای، مصالح سه سد در حال ساخت در ایران انتخاب و این مصالح در دستگاه ادومتر بزرگ مقیاسی که
برای این تحقیق طراحی و ساخته شد تحت آزمایش قرار گرفت. با مقایسه نرخ خزش این مصالح با میزان
شکست ذرات و مقاومت سایشی نمونه ها در آزمایش لوس آنجلس رابط های بین این سه پارامتر مشاهده شد.
بنابراین به آزمایش ساده لوس آنجلس می توان تخمی نهایی از رفتار مصالح سنگریزه ای به ویژه پارامترهای
شکست ذرات و خزش به دست آورد. بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایش های انجام شده در این تحقیق،
رابطه ای تجربی بین پارامترهای خزش و شکست ذرات با نتایج آزمایش لو سآنجلس ارائه شده است.