جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ضربه محوری
رضا رجبیه فرد، ابوالفضل درویزه، منصور درویزه، رضا انصاری خلخالی، حامد صادقی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده
کمانش پلاستیک دینامیکی پوستههای استوانهای دایروی تحت ضربه محوری در حالت متقارن مورد بررسی قرار گرفته است و با استفاده از معیار تسلیم ون میسز، روابط ساختاری بین نموهای تنش و نموهای کرنش برای پوسته استوانهای از ماده الاستیک-پلاستیک، با رفتار کرنش سختی خطی استخراج گردیده است. معادلات دینامیکی غیر خطی پوسته استوانهای با استفاده از روش تفاضل محدود برای سه حالت از شرایط مرزی و دو نوع بارگذاری حل شدهاند. دو نوع بارگذاری بصورت پوسته استوانهای ساکن تحت ضربه محوری و پوسته استوانهای متحرک همراه با جرم وصل شده تحت برخورد به دیوار صلب، در نظر گرفته شده است. رشد و گسترش کرنشهای محوری و جانبی و همچنین شکل کمانش پوستههای استوانهای از نقطه نظر انتشار موج تنش برای شرایط مرزی و بارگذاریهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که بعد از رسیدن موج تنش پلاستیک به انتهای آزاد، کل پوسته تحت تغییر شکل پلاستیک قرار میگیرد. ضمناً مشخص گردید، کوتاهشدگی و جذب انرژی مستقل از شرایط مرزی و نوع بارگذاری میباشند. شکل کمانش پوستههای استوانهای وابسته به شرایط مرزی و نوع بارگذاری بوده و نیروی بیشینه در انتهای آزاد و تحت ضربه مستقل از شرایط مرزی و وابسته به نوع بارگذاری است. نتایج تئوری حاضر با نتایج تجربی مقایسه شده و مشخص گردید که تطابق خوبی بین این نتایج برقرار می-باشد.
رضا رجبیه فرد، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، رضا انصاری، المیرا مقدوری،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
مقاله حاضر به بررسی تجربی و عددی فرآیند وارونگی داخلی پوستههای استوانهای فلزی تحت بارگذاری محوری دینامیکی میپردازد. تستهای تجربی بر روی پوستههایی از جنس فولاد در دستگاه پرتابگر گازی انجام شده و با استفاده از سیستم اندازهگیری بارهای ضربهای، نیروی لازم برای وارونگی داخلی بدست آورده میشود. همچنین تحلیل عددی نیز با استفاده از نرمافزار المان محدود آباکوس انجام گرفته و دقت این مدلها با نتایج تجربی سنجیده شده است. در این مقاله پارامترهای هندسی قالب و پوستهها ثابت در نظر گرفته شده و تاثیر سرعت و جرم پرتابه بر میزان کوتاهشدگی و جذب انرژی پوستههایی که در فرآیند وارونگی داخلی تحت ضربه محوری قرار گرفته-اند، مورد بررسی قرار میگیرد. بدین منظور پرتابه با سرعتها و جرمهای مختلف به سمت نمونه پرتاب میشود. مشاهده میشود که در صورت ثابت ماندن جرم پرتابه، افزایش سرعت تاثیر چندانی بر نیروی ثابت وارونگی نداشته و تنها میزان جابهجایی پوسته را افزایش میدهد اما اگر سرعت پرتابه ثابت بماند، افزایش جرم پرتابه علاوه بر افزایش جابهجایی پوسته، منجر به افزایش نیروی ثابت وارونگی میگردد. مقایسه نتایج بدست آمده از تستهای آزمایشگاهی و شبیهسازیهای عددی، تطابق خوبی را بین آنها نشان میدهد.
رضا رجبیه فرد، ابوالفضل درویزه، مجید علی طاولی، حامد صادقی، مجید مقدم، ناصر نورزاده،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، رفتار پوستههای استوانهای با توزیعهای ضخامت ثابت و ضخامت متغیر تحت بارگذاری محوری شبه استاتیکی به صورت تجربی و تحت ضربه محوری به صورت تجربی و عددی مورد بررسی قرار گرفته است. پوستههای استوانهای با توزیعهای ضخامت ثابت و ضخامت متغیر مورد بررسی، از جنس فولاد و دارای قطر داخلی، طول و وزن یکسان میباشند. پوستههای استوانهای به وسیله دستگاه سقوط آزاد جرم تحت ضربه قرار میگیرند و منحنیهای تجربی نیروی محوری بر حسب زمان با استفاده از لودسِل به دست آورده میشوند، همچنین، برای شبیهسازی فرآیندهای ضربه از نرماَفزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. تاثیر توزیع ضخامت بر میزان کوتاهشدگی، انرژی جذب شده، شکل کمانش و منحنی نیروی محوری بر حسب زمان پوستههای استوانهای مورد بررسی قرار گرفته است. پی برده میشود که در بارگذاری محوری شبه استاتیکی، تغییر در توزیع ضخامت پوسته میتواند شکل کمانش را از کمانش ترکیبی (ترکیبی از مودهای متقارن و الماسی) به کمانش متقارن پیشرونده انتقال دهد. همچنین در بارگذاری محوری ضربهای، تغییر در توزیع ضخامت پوسته میتواند تعداد چروکهای کامل شده را تحت تاثیر قرار دهد. بررسیها حاکی از آن است که در شرایط انرژی ضربه یکسان، پوسته استوانهای با توزیع ضخامت متغیر، با کوتاهشدگی بیشتر، انرژی تقریباً یکسانی را در مقایسه با پوسته استوانهای با توزیع ضخامت ثابت جذب مینماید و نیروهای میانگین و بیشینه کمتری را به سازه تحت حافظت انتقال میدهد، لذا پوسته استوانهای با توزیع ضخامت متغیر جاذب انرژی بهتری است. مشخص میشود که تطابق خوبی بین نتایج تجربی و عددی برقرار است.