۱۳ نتیجه برای ضریب اصطکاک
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده اطلاع از مقادیر سرعت حد و ضریب اصطکاک برای طراحی تجهیزات حمل و نقل و جداسازی ضروری است. مقادیر سرعت حد در طراحی نقالههای پنوماتیک، خشککنهای بستر سیال و تجهیزات تمیز کننده نیز کاربرد دارد. در این تحقیق سرعت حد و ضریب اصطکاک استاتیکی گل زعفران و اجزای آن (گلبرگ، پرچم، ساقه و کلاله) به عنوان تابعی از محتوای رطوبت اندازهگیری شدند. آزمایشها روی نمونههای جمعآوری شده از مزارع شهرستان کاشمر انجام شدند. دادهها با استفاده از آزمایشهای فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی تحلیل شدند. نتایج نشان داد که مقادیر سرعت حد گل، کلاله، پرچم، گلبرگ و ساقه زعفران در سطوح رطوبتی برداشت تا ۴۰% (پایه تر) در محدوده ۰۳/۱ تا ۱۳/۵ متر بر ثانیه قرار دارد. با کاهش رطوبت از سطح برداشت تا ۴۰% (پایه تر) مقادیر سرعت حد گل و ساقه به طور معنیداری کاهش مییابند؛ اما کاهش مقادیر سرعت حد کلاله، گلبرگ و پرچم معنیدار نیست. سرعت حد گلبرگ در تمام سطوح رطوبتی کمترین مقدار بود. مقادیر ضریب اصطکاک گل زعفران و اجزای آن روی تمام سطوح اصطکاکی در محدوده ۵۲/۰ تا ۱/۱ بود. به غیر از ساقه مقادیر ضریب اصطکاک بقیه اجزا روی سطح پلیاتیلن حداکثر بود. مقادیر ضریب اصطکاک روی سطح آهن گالوانیزه برای تمام اجزا حداقل بود. با کاهش محتوای رطوبت از سطح برداشت تا سطح ۴۰% (پایه تر) مقادیر ضریب اصطکاک تمام اجزا به طور معنیداری افزایش مییابد. ضریب اصطکاک کلاله و گل روی کلیه سطوح اصطکاکی به ترتیب حداکثر و حداقل بود. به طور کلی، در رطوبت برداشت امکان جدا کردن گل، گلبرگ، پرچم، کلاله و ساقه از یکدیگر با تغییر سرعت جریان هوا وجود دارد. همچنین امکان جدا کردن گلبرگ از سایر اجزا در سطوح رطوبتی ۷۰ و ۴۰% (پایه تر) با استفاده از ستون هوا وجود دارد.
مهدی قیصری، فرامرز جوانرودی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
دبل بالج هیدروفرمینگ یکی از شاخههای فرایند هیدروفرمینگ لوله است که درآن بهجای استفاده از لوله بهعنوان قطعه خام، از قطعه کشش عمیق استفاده شده و پس از پر شدن محفظه از سیال تحت فشار، به شکل قالب شکل داده میشود. در این مقاله نتایج حاصل از شکلدهی قطعاتی از جنس فولاد زنگ نزن ۳۰۴ با فشارهای مختلف به روش دبل بالج هیدروفرمینگ ارائه شده است. پس از اندازهگیری بیشینه تغییر ارتفاع (بیشینه قطر خارجی) در منحنیهای شکل داده شده توسط ماشین اندازهگیری مختصات، ضخامت در طول پروفیل توسط آزمایش ضخامتسنجی اولتراسونیک اندازهگیری شده است. نتایج نشاندهنده تأثیر مستقیم فشار بر بیشینه تغییر ارتفاع و تغییرات ضخامت است همچنین مشاهده میشود که تغییرات ضخامت در این روش نسبت به سایر روشهای شکلدهی قطعات (مانند اسپینینگ سنتی ) بسیار اندک است. در بخش دیگر، فرایند بهکمک نرمافزار جامع ABAQUS ۶/۴ شبیهسازی شده و اثر پارامترهای مؤثر بر شکلدهی مانند ضریب اصطکاک و پارامترهای مرتبط با خواص ماده مانند مدول الاستسیته، تنش تسلیم و ضریب کرنش سختی مورد بحث قرار گرفته است. نتایج بیانگر آن است که مانند سایر شاخههای فرایند هیدروفرمینگ لوله، با افزایش ضریب اصطکاک، بیشینه تغییر ارتفاع کاهش یافته و تغییرات ضخامت افزایش مییابد.
دوره ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
در این تحقیق برخی خواص فیزیکی مهم دانه سویا و تأثیر رطوبت بر آن ها مورد بررسی قرار گرفت. تأثیر رقم (زان، ویلیامز و L۱۷) و رطوبت (۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶% بر پایه خشک) بر ابعاد (طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، قطر میانگین حسابی، ضریب کرویت و سطح رویه)، وزن، چگالی حقیقی و ظاهری، تخلخل، ضریب اصطکاک ایستایی (روی پنج سطح گالوانیزه، چوب، آهن، استیل و آلومینیوم) و زاویه پایداری در قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. نتایج نشان داد، به استثنای چگالی ظاهری، تخلخل و زاویه پایداری اثر رقم بر ابعاد، وزن هزار دانه، حجم تک دانه و چگالی حقیقی در سطح آماری ۱% معنی دار بود. رطوبت اثر معنی داری در سطح آماری ۱% بر خواص هندسی، خواص ثقلی و خواص اصطکاکی داشت. با افزایش رطوبت از ۸% به ۱۶% (بر مبنای وزن خشک)، مقدار قطر میانگین هندسی، چگالی حقیقی و وزن هزار دانه و تخلخل به ترتیب از ۷۲/۶ به ۲۴/۷ میلیمتر، ۱۸۶/۱ به ۲۱۷/۱ گرم بر سانتی متر مکعب، ۴۲/۱۷۸ به ۲۱/۲۰۱ گرم و ۲۹/۳۹% به ۶۶/۴۸% افزایش یافتند. چگالی ظاهری و درجه کرویت با افزایش رطوبت روند کاهشی داشتند. چگالی ظاهری رقمهای زان، ویلیامز و L۱۷ به ترتیب برابر با ۶۶۸/۰، ۶۸۴/۰ و ۶۷۵/۰ گرم بر سانتی متر مکعب و درجه کرویت آنها برابر با ۸۲۲/۰، ۸۸۷/۰ و ۸۹۸/۰ بدست آمد. ضریب اصطکاک استاتیکی با افزایش رطوبت افزایش یافت، به طوری که سطوح چوب و استیل با مقادیر ۶۳۹/۰ و ۴۸۳/۰ به ترتیب بیشترین و کم ترین ضریب اصطکاک استاتیکی را به خود اختصاص دادند.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده
هدف: بررسی اصطکاک مفصل زانوی خرگوش بهوسیله دستگاه طراحی شده سنجش اصطکاک مفصل به روش نوسان آزاد که در تشخیص و بررسی تغییرات اصطکاک مفصل متعاقب استئوآرتروز، همارتروز و آسیبهای مفصلی مؤثر خواهد بود.
مواد و روشها: ضریب اصطکاک ده مفصل زانوی خرگوش نر بالغ آلبینو (۵ زانوی چپ و ۵ زانوی راست) به وزن ۲۷/۰±۵۹/۱ کیلوگرم پس از طراحی و تدوین دستگاه و نرمافزار پردازشی آن در گروه فیزیوتراپی دانشگاه تربیت مدرس، اندازهگیری شد. حداکثر زاویه انحراف اولیه، تعداد نوسانات تا رسیدن به تعادل، ضریب اصطکاک مفصل به روش خطی براساس فرمول استانتون، برازش منحنی نمایی و خطی و افت متوسط خطی و لگاریتمی منحنی نوسان اندازهگیری شد.
نتایج: حداکثر انحراف آونگ پس از رها شدن در مفاصل سمت چپ بیشتر از مفاصل سمت راست بود (۰۰۱/۰P<). تعداد نوسانات تا رسیدن به تعادل نیز در زانوی چپ بیشتر از زانوی راست بود (۰۰۵/۰P=). تمام روشهای سنجش اصطکاک مفصل با یکدیگر هماهنگ بوده و اصطکاک را در سمت راست بیشتر از سمت چپ نشان داد.
نتیجهگیری: الگوی تغییرات دامنه نوسانات مفصل رفتاری غیرخطی دارد. ضریب اصطکاک مفصل به روش نمایی کمتر از خطی است و رفتار اصطکاک زانوهای چپ و راست در خرگوش با هم متفاوت است و نشان میدهد که استفاده از یک گروه کنترل مستقل در مطالعات ضروری است و نمیتوان پای مقابل را بهعنوان کنترل در نظر گرفت. دستگاه سنجش اصطکاک مفصل، قابلیت ارزیابی تغییرات ضریب اصطکاک، مفصل را پس از کاربرد روشهای مختلف درمانی دارد. این تغییرات میتواند در تشخیص و ارزیابی بیماریهای مفصلی و یافتن روشهایی برای درمان این آسیبشناسیها نقش به سزایی داشته باشد.
صالح اکبرزاده، مرتضی پارسا،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
چرخدندهها معمولا به طور گسترده برای انتقال توان بین دو محورموازی مورد استفاده قرار میگیرند. تحلیل لایه روانکاری که در بین دندانههای چرخدندههای درگیر تشکیل میشود از اهمیت بالایی در پیشبینی عملکرد سیستم انتقال قدرت و همچنین افت مجموعه و خرابی سطوح چرخدنده میباشد. سطوح چرخدنده نسبت به سطوح اجزایی مانند یاتاقانهای غلتشی زبرتر است و این باعث میشود که اثرات زبری درتحلیل عملکرد چرخدنده از اهمیت بالایی برخوردار باشد. در این پژوهش، به کمک روش تقسیم بار تحلیل چرخدندههای ساده که در رژیم الاستوهیدرودینامیک مخلوط عمل مینمایند تحلیل شده است. در اثر تماس زبریهای سطح چرخدنده و پینیون، زبریها دچار تغییر شکلهای الاستیک، الاستوپلاستیک و پلاستیک کامل میشوند. درگیری پیـنیون و چرخ دنده برای هر نقطه در امتداد خط عمل با دو استوانه جایگزین شده است. شعاع استوانهها و بار انتقالی در امتداد خط عمل محاسبه شده است. خروجیهای این مدل، ضخامت لایه روانکار، ضریب اصطکاک و میزان بار تحمل شده توسط لایه روانکار و میزان بار تحمل شده توسط تماس زبریها میباشد که به کمک روش تقسیم بار تعیین میگردد. صحت سنجی مدل پیشنهادی با مقایسه نتایج پیشبینی شده در این مدل با نتایج مدلهای موجود در زمینه تحلیل چرخدندههای ساده انجام شده است.
صالح اکبرزاده، ابوالفضل ابراهیمی سرست،
دوره ۱۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
چرخ¬دندهها یکی از اجزای بسیار مهم در سیستمهای انتقال قدرت میباشند. از بین انواع چرخ¬دندهها، چرخ¬دنده¬های مارپیچ به علت ظرفیت بالای انتقال توان و سروصدای کمتر بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. هدف از این تحقیق، ارائه مدلی برای تحلیل درگیری یک دندانه چرخ¬دنده مارپیچ با لحاظ نمودن اثرات دما و زبری سطح است. در مدل حاضر هر چرخ¬دنده مارپیچ از تعداد محدودی چرخ¬دنده ساده¬ی باریک تشکیل شده که هر یک نسبت به قبلی به¬میزان زاویه کوچکی دوران داشته است. همچنین از جایگزینی دو استوانه معادل به¬جای هرنقطه از تماس دو چرخ¬دنده استفاده شده است. با توجه به این که رژیم حاکم بر روان¬کاری چرخ¬دنده¬ها رژیم الاستوهیدرودینامیک مخلوط است، بار کلی بین روان¬کار و زبری¬ها تقسیم شده است. تحلیل درگیری و روان¬کاری دو چرخ¬دنده مارپیچ براساس روش تقسیم بار انجام شده است و مشخصههای عملکردی مانند ضخامت لایه روغن، ضریب اصطکاک و افزایش دمای روغن پیشبینی شده است. نتایج حاصل از روش تقسیم بار با نتایج سایر روشها مقایسه شده است. دقت قابل¬ قبول، و زمان اجرای کوتاه از ویژگی¬های مطالعه¬ی پیش¬رو می¬باشد.
قدرت قصابی، محسن کهرم،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در تحقیقات پیش از این، مطالعه جامع آزمایشگاهی که، اثر تمام متغیرهای موثر و تقابل آنها را بر میزان عدم تشابه ممنتوم و انتقال حرارت صفحه تخت در حضور مانع بررسی نماید، صورت نگرفته است. اگرچه الگوی استفاده از مانع در نزدیکی صفحه تخت جهت افزایش انتقال حرارت در مبدلها و تمایل محققین جهت دریافت اطلاعات کامل در زمینه عوامل ایجاد عدم تشابه، باعث تحقیقات فراوانی در این زمینه شده بود. از طرفی، با حضور مانع مستطیلی در نزدیکی صفحه تخت، ضریب انتقال حرارت و ضریب اصطکاک، تحت تاثیر عواملی مختلفی قرار میگیرد که بررسی تمام تقابل های بین متغیرها، با توجه به بازه تغییرات آنها، بصورت آزمایشگاهی امکان پذیر نمی باشد. در این مقاله، ماکزیمم و مینیمم مقدار ضرایب اصطکاک و انتقال حرارت به ازای تمام ترکیب های ممکن برای متغیرهای مستقل تعیین شدند تا حداقل و حداکثر میزان عدم تشابه ممنتوم و انتقال حرارت مشخص شوند و وجود عدم تشابه، در میان ترکیب های متغیرهای مستقل، بررسی گردد. بدین منظور با توجه به تعدد متغیرها و بازه تغییرات آنها، ابتدا با استفاده از روش طراحی آزمایشها، تعداد آزمایشها کاهش یافته است بدون اینکه اطلاعات اساسی حذف شود. سپس آزمایشها در یک تونل باد آزمایشگاهی که دارای حداکثر سرعت ۱۳ متر بر ثانیه میباشد انجام گرفت و در آخرین مرحله، با استفاده از روش تاگوچی، حداکثر و حداقل مقادیر ضرایب اصطکاک و انتقال حرارت تعیین گردیدند. نتایج نشان میدهد عدم تشابه ممنتوم و انتقال حرارت به ازای تمام ترکیب های ممکن برای متغیرهای مستقل وجود دارد.
امین روزبه، تاجبخش نوید چاخرلو، هادی تقیزاده،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقالهی حاضر به بررسی تغییر ضریب اصطکاک که یکی از پارامترهای اصلی و مهم در پدیدهی خستگی مالشی میباشد، پرداخته شده است. اندازهگیری ضریب اصطکاک به کمک دستگاه طراحی شده انجام گرفته است. مزیت استفاده از دستگاه طراحی شده این میباشد که دقت آن در اندازهگیری فشار تماسی و نیروی اصطکاکی و در نتیجه ضریب اصطکاک با حداقل خطا انجام میشود. آلیاژ مورد استفاده در این تست، آلیاژ آلومینیم ۳T -۲۰۲۴ Al میباشد که یکی از آلیاژهای پرکاربرد در سازههای هوا فضایی است. در این پژوهش ضریب اصطکاک به صورت پارامتری که تابعی از بارهای عمودی و بارهای محوری سیکلی میباشد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نکتهی مهم دیگر در انجام تستها، تغییر تنش اصطکاکی در بارهای عمودی و بارهای محوری متفاوت میباشد که بررسی گردیده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که با افزایش بار عمودی، ضریب اصطکاک کاهش یافته است اما تنش اصطکاکی افزایش مییابد. تغییر تنش اصطکاکی پارامتری تعیین کننده در بررسی سایش ایجاد شده بین سطوح میباشد. از نتایج حاصل میتوان در تحلیلهای عددی نظیر تخمین عمر و یا پیش بینی محل شکست اتصالاتی همچون اتصالات دو لبهی برشی که تحت خستگی مالشی میباشند، استفاده نمود.
اشکان علیمرادی، فرزاد ویسی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
در این کار جریان دائمی سیال در مبدلهای حرارتی پوسته- کویل شبیه سازی و مورد تحلیل قرار گرفته است. با استفاده از روش عددی تاثیر پارامترهای گام، قطر کویل، قطر لوله، قطر پوسته، ارتفاع کویل، ارتفاع پوسته وعدد رینولدز بر روی ضریب اصطکاک سمت کویل مورد بررسی قرار گرفته است. به طور کلی چهل وضعیت مختلف در کار عددی مورد تحلیل قرار گرفته است. آب به عنوان سیال کاری هر دو سمت انتخاب شده است که ویسکوزیته و هدایت حرارتی آن تابع دما در نظر گرفته شده است. برای در نظر گرفتن اثرات آشفتگی جریان از مدل k-έ استاندارد استفاده شده است. نتایج نشان میدهند که قطر کویل مهمترین پارامتر هندسی موثر بر روی ضریب اصطکاک سمت کویل میباشد به طوری که با ثابت ماندن پارامترهای دیگر، اگر قطر کویل %۶۰ افزایش یابد، ضریب اصطکاک کویل %۶/۳۰ کاهش مییابد. همچنین با ثابت ماندن پارامترهای دیگر اگر قطر لوله دو برابر شود ضریب اصطکاک %۵/۱۶ افزایش مییابد، اگر ارتفاع پوسته ۲ برابر شود ضریب اصطکاک سمت کویل %۷/۱۱ افزایش مییابد درحالی که اثر پارامترهای هندسی دیگر مبدل بر روی ضریب اصطکاک سمت کویل بسیار کمتر از اثر قطر کویل، قطر لوله و ارتفاع پوسته میباشد. همچنین رابطهای برای تخمین ضریب اصطکاک سمت کویل پیشنهاد شده است که علاوه بر اثر عدد رینولدز اثر کل پارامترهای هندسی تعریف شده را نیز شامل میشود. این رابطه برای محدودهی گستردهای از عدد رینولدز ( عدد رینولدز بین ۲۷۰۰ تا ۳۸۰۰۰) قابل استفاده میباشد و با روابط ارائه شده در کارهای قبلی مقایسه شده است.
حسن فرضی، علی کشاورز ولیان، علیرضا بتویی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
در دنیای امروز استفاده از موتورهای استرلینگ در صنایع فضایی، زیردریاییها و سیستمهای همزمان تولید حرارت و توان، نیاز به تحلیل دقیقتر این موتورها را افزایش میدهد. موتور استرلینگ یک موتور احتراق خارجی است که حرارت مورد نیاز جهت کارکرد خود را به وسیله هیتر از یک منبع حرارتی خارجی میگیرد به همین علت بحث انتقال حرارت در آن دارای اهمیت زیادی میباشد. در این مقاله عدد ناسلت و ضریب اصطکاک در جریان رفت و برگشتی در مبدل حرارتی یک موتور استرلینگ به صورت عددی مورد مطالعه قرار گرفته است. مبدل حرارتی مورد مطالعه، یک هیتر است که لولههای آن به شکل کمانی هستند. پارامترهای مختلفی جهت بررسی مقدار انتقال حرارت و یا ضریب اصطکاک در این هیتر انتخاب شدهاند. پنج پارامتر انتخاب شده عبارتند از: فرکانس زاویهای، جنس سیال، فشار گاز کاری، رژیم جریان و هندسه هیتر. با افزایش فرکانس زاویهای و فشار گاز کاری، مقدار عدد ناسلت افزایش مییابد و همچنین ضریب اصطکاک کاهش مییابد. تاثیر سیالهای کاری مختلف مانند کربن دی اکسید، هوا و هلیوم مورد بحث قرار گرفت. کربن دی اکسید دارای بیشترین عدد ناسلت نسبت به بقیه سیالها میباشد و رابطهای برای عدد ناسلت کربن دی اکسید و هوا، ارایه شده است. همچنین عدد ناسلت و ضریب اصطکاک با تغییر رژیم جریان مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسهای نیز بین دو هیتر با هندسه عصایی و کمانی انجام شده است که نشان میدهد انتقال حرارت در هیتر با هندسه کمانی بیشتر از هندسه عصایی است و ضریب اصطکاک آن دو بسیار نزدیک به هم است.
اسما دهقان، علی کشاورز ولیان، علیرضا بتوئی، حجت صابری نژاد،
دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از مهم ترین مشخصه های جریان در مبدل های حرارتی موتور استرلینگ، نوسانی بودن جریان است. در این تحقیق جریان رفت و برگشتی در خنک کن موتور استرلینگ به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. حل عددی بر اساس روش حجم محدود و الگوریتم فشار مبنا در کد تجاری نرم افزار فلوئنت انجام شده است. مبدل حرارتی از نوع پوسته و لوله، مایع-گاز است. سیال عامل به صورت گاز، در داخل لوله ها و سیال خنک کننده، آب در اطراف لوله ها در جریان است. ضریب انتقال حرارت، اختلاف دمای سیال عامل و دیواره، عدد ناسلت و ضریب اصطکاک در فشار کاری و فرکانس نوسان متفاوت برای سه سیال هلیم، کربن دی اکسید و نیتروژن بدست آورده شده است. عدد ناسلت، ضریب انتقال حرارت و اختلاف دمای سیال عامل و دیواره، با افزایش فرکانس نوسان و فشار کاری افزایش می یابد و ضریب اصطکاک کاهش می یابد. هلیم دارای بیشترین ضریب انتقال حرارت و ضریب اصطکاک و کمترین اختلاف دما بین سیال عامل و دیواره است. در بیشترین فشار کاری و فرکانس نوسان، بیشترین عدد ناسلت و کمترین ضریب اصطکاک برای کربن دی اکسید بدست آمد. در انتها، رابطهای برای عدد ناسلت و ضریب اصطکاک برای هلیم، کربن دی اکسید و نیتروژن برای محدوده عدد رینولدز جنبشی ۲,۹۶-۲۱۲.۵۰ با مقدار خطا %۰.۲۳-۸.۰۷ پیشنهاد شده است.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
افت دمای محیط و اصطکاک زیاد بین سطح تماس روسازی بتنی با لایه زیرین دو عامل اصلی ایجاد ترک در روسازی های بتنی محسوب می شوند. در این پژوهش به منظور ارزیابی اثر تغییرات دو عامل گفته شده روی مقدار تنش اصطکاکی و تنش کششی ایجاد شده در دال روسازی بتنی ساده درزدار، تحلیل های المان محدود روی دال بتنی درزدار در دو حالت دارای میلگرد انتقال بار و بدون میلگرد انتقال بار و با فرض افت دماهای گوناگون و همچنین ضریب اصطکاک های متغیر بین دال بتنی و لایه زیر آن انجام شده است. نتایج حاصل از تحلیل عددی نشان می دهد افت دمای زیاد به همراه ضریب اصطکاک قابل ملاحظه، می تواند در ۷ تا ۸ ساعت اولیه اجرای روسازی بتنی، تنش حرارتی معادل ۱۲۴۰۰۰ پاسکال ایجاد نماید که این مقدار تنش بیش از مقاومت کششی بتن در ساعات اولیه است بنابراین، در ساعات اولیه و تحت شرایط گفته شده، بروز ترک در رویه بتنی محتمل خواهد بود. همچنین نتایج این تحقیق نشان می دهد وجود انحراف از حالت افقی در میلگرد انتقال بار می تواند موجب افزایش بیش از ۵۰ برابری مقدار تنش در محدوده قرارگیری میلگردهای انتقال بار شود.
محمد سعادت بخش، صادق صادق زاده،
دوره ۲۴، شماره ۵ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده
سطوح فوق آبگریز به عنوان روشی اساسی جهت کاهش پسای اصطکاکی اجسام غوطه ور در آب مورد توجه زیادی قرار گرفته اند. ارزیابی دقیق و پیشبینی مقدار کاهش پسای ناشی از به کارگیری این سطوح نیازمند اندازه گیری های هزینه بر، شبیه سازی های عددی و یا توسعه مدلها و روابط قابل اعتماد می باشد. در این مقاله یک مدل برای محاسبه ضریب اصطکاک پوستهای و کاهش پسای سطوح تخت فوقآبگریز ارائه می شود. از دادههای پیشین مربوط به ضریب اصطکاک پوستهای سطوح تخت با شرایط مرزی عدم لغزش استفاده شده و مدلی ارائه می شود که به کمک آن بتوان کاهش پسای اصطکاکی و ضریب اصطکاک پوسته ای این سطوح را پس از اعمال پوشش های فوق آب گریز محاسبه نمود. با استفاده از شبیهسازی عددی، نتایج مدل با نتایج شبیهسازی جریان سیال روی صفحه تخت در سرعتهای مختلف مقایسه شده و اعتبار مدل تایید شده است. نتایج مدل و شبیه سازی نشان دهنده آن است که در سرعتهای ورودی ۱، ۵ و ۲۵ متر بر ثانیه و طول لغزش ۵۰ میکرون، کاهش پسای اصطکاکی به ترتیب ۱۵، ۴۱ و ۷۷ درصد انتظار میرود. همچنین، با افزایش عدد رینولدز جریان، کاهش اصطکاک پوستهای افزایش می یابد. مدل توسعه داده شده برای سطوح تخت اعتبارسنجی شده و توانایی آن در محاسبه ضریب اصطکاک پوسته ای و نیروی پسای این سطوح به دقت مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال برای بررسی اعتبار مدل برای سطوح با انحنا و طول لغزش متغیر، تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.