جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای ضریب تقویت
حسن بیگلری، میلاد آزور،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، پاسخ دینامیکی تیر ساندویچی مرکب نسبتا ضخیم تحت بارگذاری جرم متحرک با در نظرگیری اثرات اینرسی دوارنی و تغییر شکل برشی جانبی با شرایط تکیه¬گاهی ساده صورت می¬پذیرد. معادلات حاکم بر مساله با استفاده از اصل هامیلتون استخراج شده است. سپس معادلات دیفرانسیلی جزئی حاصل، با استفاده از روش آنالیز مودال به معادلات دیفرانسیل معمولی با ضرایب متغیر با زمان تبدیل ¬می-شوند. حل معادلات دیفرانسیل معمولی به صورت تحلیلی-عددی با استفاده از روش رانگ-کوتای مرتبه چهار صورت گرفته است. نتایج حاصله با نتایج موجود در ادبیات موضوع صحه¬گذاری گردیده است. هدفِ مقاله، بررسی تاثیر پارامترهای مختلف از جمله ضریب لاغری، نحوهی چینش الیاف در رویه¬ها، ضخامت و سفتی جانبی هسته، سرعت بارگذاری و اثر اینرسی جرم متحرک روی پارامترهای مهم پاسخ دینامیکی تیر از قبیل ضریب تقویت بار و سرعت بحرانی می¬باشد. بررسیها نشان می¬دهد که ضخامت و سفتی جانبی هسته تاثیر بسزایی در سرعت بحرانی دارد. همچنین تاثیر اینرسی جرم متحرک در سرعتهای زیر و فراتر از سرعت بحرانی اول، بر روی پاسخ تیر متفاوت است.
نعمت کرامتسیاوش، غلامحسن نجفی، تیمور توکلی، برات قبادیان، اسمعیل محمودی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در پژوهش حاضر عملکرد یک توربین بادی پوششدار در مقایسه با توربین بادی معمول در تونل باد بررسی شده است. توربینهای پوششدار نوعی از توربینهای بادی کوچک هستند که یک دیفیوزر در اطراف روتور قرار گرفته و باعث افزایش دبی جریان هوا از میان پرهها شده است و در نتیجه توان بیشتری را جذب میکنند. پره توربین از کامپوزیت رزین پلیاستر با الیاف شیشه و بهصورت توخالی ساخته شده است. پوشش مورد استفاده نیز به روش نورد نوارهای فولادی روی سطح شیبدار ساخته شده است تا بتواند شکل ظاهری قابل قبولی نیز داشته باشد. طبق طراحی BEM، توان توربین بدون پوشش با درنظرگرفتن ۲۰% اُفت توان بهعلت اصطکاک، اینرسی و بازده ژنراتور، ۳۰۰وات در سرعت باد ۱۰متر بر ثانیه است که نتایج تونل باد، ۱۶۵وات را در این سرعت نشان داد. ارزیابی سامانه در تونل باد نشان داد که توان تولیدی سامانه پوششدار نسبت به توربین معمولی بهطور متوسط ۳۷% بیشتر است. بیشترین توان تولیدی توربین پوششدار ۲۸۶وات به دست آمد. سرعت روتور توربین پوششدار بهطور متوسط ۶۱% بیشتر از توربین بدون پوشش بود که باعث بالارفتن نسبت سرعت نوک پره میشود.
داوود میرزایی، سعید امینی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده
امروزه کاربرد ابزارهای التراسونیک در فرآیندهای مختلف از جمله ماشینکاری، جوشکاری، همگنساز و غیره، گسترده گردیده است. یکی از اجزای مهم و کلیدی در انتقال انرژی اکوستیکی در کاربردهای همگنسازی امولسیون، هورن التراسونیک میباشد. این قطعه از دیدگاه انرژی پایستار میباشد ولی میتوان با تغییرات شکل و جنس، میزان دامنه ارتعاشی را تغییر داد. هدف از این مقاله، تحلیل هورن التراسونیک چند پلهای برای دستیابی به دامنه ارتعاش مورد نظر در کاربردهای گوناگون میباشد. طراحی بهینه هورن با هدف افزایش دامنه ارتعاش، افزایش و توزیع سطح انتقال امواج و در نظر گرفتن استحکام هورن، نسبت طول به قطر مناسب برای دستیابی به یکنواختی کاویتاسیون در امولسیون انجام شده است. هدف دستیابی به هورن با ضریب تقویتکنندگی بالا و مساحت انتشار بزرگتر و گستردهتر در انتها و طول هورن میباشد. بالا بودن دامنه ارتعاش وگستردگی مساحت انتشار امواج در نوک و طول هورن موجب افزایش میزان کاویتاسیون در فرآیند امولسیون میگردد و هرچقدر بتوان نواحی انتشار موج را گسترده تر نمود، راندمان فرآیند همگنسازی افزایش خواهد یافت.