۱۳ نتیجه برای ضریب عملکرد
فرزانه ویسی، ابراهیم حاجی دولو،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده
مدل سازی اجزا سیکل تبرید تراکمی بخار با استفاده از منحنی های مشخصه آن ها در حالت پایدار ارائه شده و سپس شبیه سازی کل سیکل انجام شده است. با استفاده از شبیه سازی، پیش بینی مشخصه های سیستم مانند نرخ دفع حرارت در کندانسور، کار کمپرسور، اثر تبرید و ضریب عملکرد در شرایط محیطی متفاوت انجام شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی با داده های تجربی بدست آمده از بررسی آزمایشگاهی یک دستگاه کولر گازی دو تکه مقایسه شده و مشخص گردید که مدل ارائه شده می تواند با دقت خوبی عملکرد سیستم را پیش بینی نماید. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش یک درجه دمای محیط ضریب عملکرد سیکل ۳,۵% کاهش می یابد و با افزایش ۱۰% رطوبت نسبی محیط ضریب عملکرد به طور متوسط ۶.۵% افزایش می یابد. افزایش ۱۰% در دبی حجمی هوای عبوری از روی کندانسور، سبب افزایش ۳.۲% در ضریب عملکرد سیکل می شود. همچنین تأثیر افزایش سطح کندانسور بر میزان حرارت دفع شده در کندانسور بررسی گردید و مشخص شد با افزایش سطح کندانسور تا حد معینی، دفع حرارت از آن محسوس بوده اما با افزایش بیشتر آن، تغییر چندانی در افزایش حرارت دفع شده در کندانسور مشاهده نمی شود.
علی صابری مهر، امیر سرورالدین آبادی، سید محمد سیدمحمودی،
دوره ۱۳، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله یک چرخه تبرید گکس اجکتوری پیشنهاد و عملکرد ترمودینامیکی آن با چرخههای تبرید تک اثره اجکتوری، گکس ساده، و تک اثره ساده مقایسه شد. برای اجکتور، بر اساس تئوری کینان و بهرهگیری از مدلهای ارائه شده در ادبیات فن، مدل جدیدی ارائه و اعتباردهی شد و سپس با مدلهای توسعه داده شده در نرم افزار ای ای اس (جهت شبیهسازی فرایندها در چرخهها) ترکیب شد. با بدست آوردن نسبت سطح مقطع بحرانی بهینه برای اجکتور، سه اجکتور با مشخصات فوق، برای بکارگیری در چرخه تبرید گکس اجکتوری و تبرید تک اثره اجکتوری انتخاب شدند. با تغییر دماهای اواپراتور و ژنراتور عملکرد این چرخهها از نقطه نظر قوانین اول و دوم ترمودینامیک مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که بازده قانون اول و دوم چرخه گکس اجکتوری به ترتیب در حدود ۲۵ و ۱۶ درصد نسبت به چرخه تبرید جذبی تک اثره اجکتوری، در شرایط یکسان، افزایش مییابد. همچنین مشاهده میشود که برای چرخه ترکیبی گکس- اجکتوری، افزایش دمای ژنراتور ابتدا باعث افزایش و سپس باعث کاهش قانون اول و دوم میشود در حالی که در شرایط مشابه افزایش دمای ژنراتور منجر به کاهش بازده قانون اول و دوم چرخه تبرید تک اثره اجکتوری میشود.
هدی طالبیان، مجتبی ماموریان، حمید نیازمند،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
با توجه به پایین بودن ضریب عملکرد و توان تبرید در چیلرهای جذب سطحی، تعیین محل و میزان بازگشت ناپذیریهای این سیستم میتواند عوامل محدود کننده افزایش پارامترهای عملکردی را شناسایی کرده و هم راستا با روشهای حاضر در بهبود عملکرد این سیستمها موثر واقع شود. در این مطالعه با استفاده از مدلسازی عددی بستر چیلر جذب سطحی و استفاده از توزیع دما که به کمک حل معادلات انرژی در اجزای مختلف آن محاسبه میشود به تعیین مقدار تخریب اکسرژی در فرایندها و اجزای مختلف بستر چیلر جذب سطحی پرداخته شده است. نتایج نشان میدهند بیشترین نرخ تخریب اکسرژی مربوط به مراحل جرم ثابت سیکل است؛ هرچند زمان کوتاه این مراحل سبب میشود که اکسرژی تخریبی کل مقدار کمی داشته باشد. مقدار کل تخریب اکسرژی در مرحله احیای فشار ثابت، به علت بازگشتناپذیری بالای فرایند احیا و همچنین زمان زیاد این مرحله، از دیگر مراحل بیشتر است. همچنین بررسی تاثیر ارتفاع و فاصله بین فینها بر میزان تخریب اکسرژی بستر نشان داد که افزایش ارتفاع و افزایش فاصله بین فینها تخریب اکسرژی بستر را افزایش میدهد؛ هرچند وابستگی تخریب اکسرژی به تغییر فاصله بین فینها اندک است.
دامون آقازاده دکانداری، سید محمد سید محمودی، علیرضا ستایش حق،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله ابتدا تاثیر افزودن اجکتور بر عملکرد ترمودینامیکی سیکل تبرید آبشاری بررسی گردید. با مدل¬سازی سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری در نرم افزار EES معلوم شد که با فرض ظرفیت تبرید مساوی در هر دو سیکل آبشاری ساده و سیکل اجکتوری-آبشاری، افزودن اجکتور و انتخاب مبرد R۱۳۴a برای واحد دما باعث بهبود ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل آبشاری تا حدود ۶،۵% می¬شود. در ادامه با انتخاب R۷۱۷، R۲۹۰، R۱۳۴a و R۱۲۳ به عنوان مبرد واحد دما بالای سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری تاثیر پارامترهای طراحی مانند دمای تبخیرکن واحد دما بالا، دمای تبخیرکن واحد دما پایین و دمای محیط در عملکرد سیکل تحلیل شد و کارایی سیکل با بکارگیری هر مبرد نسبت به دیگر مبردها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که کارایی سیکل تبرید اجکتوری-آبشاری (R۷۴۴-R۱۲۳) با انتخاب دمای بیشتر از ۲۵۵،۴ کلوین برای دمای تبخیرکن واحد دما بالا بهتر از مواقعی است که از سه مبرد دیگر مورد مقایسه استفاده شود. سرانجام ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل جدید تبرید اجکتوری-آبشاری با توجه به تغییرات دمای تبخیرکن واحد دما پایین، دمای تبخیرکن واحد دما بالا و دمای محیط بهینه¬سازی گردید مشخص شد که ضریب عملکرد و بازده قانون دوم سیکل جدید با انتخاب R۱۲۳ به عنوان مبرد واحد دما بالا به بیشترین مقدار خود خواهد رسید.
محمود فرزانه گرد، میثم سعدی،
دوره ۱۴، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده
لوله گردبادی دوجداره لوله گردبادی معمولی است که اجازه عبور دوباره جریان از روی لوله گرم را می دهد و برای اولین بار در این مقاله معرفی می شود. جریان در این طرح جدید، پس از عبور از شیر مخروطی اجازه پیدا نمی کند تا از خروجی گرم خارج شود، بلکه مجددا از روی لوله گرم می گذرد و اتلاف حرارتی لوله گرم را افزایش می دهد. برای بررسی میزان جدایش دمایی که بوسیله لوله گردبادی دو جداره اتفاق می افتد، عملکرد این لوله گردبادی بصورت تجربی آزمایش و با عملکرد لوله گردبادی معمولی مقایسه شده است. آزمایش برای فشار ثابت ۴ بار، با گاز طبیعی انجام می شود. نسبت طول لوله به قطر لوله گرم در هر دو نمونه لوله گردبادی ۱۰ می باشد. قطر اریفیس سرد هر دو ژنراتور ۴/۶ میلیمتر است. مشاهده گردید عبور مجدد جریان از روی لوله گرم در لوله گردبادی دو جداره، بازده سرمایشی لوله گردبادی معمولی را ۲۴% در نقطه حداکثر اختلاف دمای سرد بهبود بخشیده است. کسر جرمی سرد که در آن حداقل دمای سرد در لوله گردبادی دو جداره اتفاق می افتد کمتر از مقدار مربوط به لوله گردبادی معمولی می باشد.
حبیب اله صفرزاده، سبحان فتح اللهی،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
سیستم های پمپ حرارتی خورشیدی انبساط مستقیم، امروزه به صورت گسترده جهت گرمایش آب مصرفی ساختمان ها و مراکز صنعتی، گرمایش فضاهای خانگی و صنعتی و همچنین در صنعت تهویه مطبوع، مورد استفاده قرار می گیرند. این سیستم ها عمل انتقال انرژی از منبع با دمای کمتر به منبع با دمای بیشتر را انجام میدهند. در سیستم پمپ حرارتی خورشیدی انبساط مستقیم، به منظور انتقال بهینه ی گرمای ناشی از تابش خورشیدی به مبرد، از کلکتور خورشیدی صفحه تخت به عنوان تبخیرکننده استفاده می شود. در این مقاله، با استفاده از شبیه سازی عددی، عملکرد حرارتی یک پمپ حرارتی خورشیدی انبساط مستقیم به منظور گرمایش آب خانگی یک منزل مسکونی در شهرکرمانشاه، مورد بررسی قرار گرفته است. سیستم شامل یک کلکتور خورشیدی صفحه تخت با مساحت ۴ مترمربع، یک تانک ذخیره آب گرم به حجم ۱۵۰ لیتر، یک کمپرسور چرخشی نوع هرمتیک و یک شیرانبساط ترموستاتیکی بوده و سیال عامل مورد استفاده در سیستم، مبرد R۱۳۴a می باشد. نتایج نشان میدهد که در شرایط آب و هوایی شهر کرمانشاه، تعداد ساعات کارکرد سیستم در طول ماه های مختلف بین ۳۷ تا ۱۳۰ ساعت متغیر بوده و همچنین میانگین ماهانه ضریب عملکرد گرمایی سیستم و بازده کلکتور خورشیدی به ترتیب بین مقادیر ۹۶/۳ تا ۷۱/۶ و ۶۸ تا ۹۹ درصد متغیر میباشد. همچنین تأثیر پارامترهای مختلف از جمله تابش خورشیدی، دمای محیط، مساحت سطح کلکتور، سرعت کمپرسور، تعداد پوشش کلکتور و سرعت باد نیز بر عملکرد حرارتی این سیستم مورد بررسی قرار گرفته است.
احمد رضایی سنگتابی، علی کیانی فر،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
یخچال ترموآکوستیک با استفاده از امواج صوتی، گرما را از منبع دما پایین به منبع دما بالا منتقل میکند. به دلیل عدم استفاده از قطعات متحرک، مواد سمی و آلاینده یخچالهای ترموآکوستیک مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. در این مقاله، از کدهای اپنفوم برای شبیهسازی یخچال ترموآکوستیک استفاده شده است. معادلات ناویراستوکس تراکمپذیر گذرا و معادله حالت در الگوریتم پیمپل بهطور همزمان حل شده اند. تاثیر پارامترهایی چون نسبت فشار مولدصوتی، اختلاف دمای مبدلهای حرارتی و فرکانس مولدصوتی برای دو سیال هوا و هلیوم بررسی شده است. در این تحلیل طول مبدلهای حرارتی و استک ثابت درنظر گرفته شده است. نتایج نشان میدهند که با افزایش نسبت فشار توان سرمایش یخچال افزایش پیدا میکند اما ضریب عملکرد آن کاهش پیدا میکند. هلیوم توان سرمایش بیشتری نسبت به هوا داراست اما به دلیل توان ورودی بیشتر ضریب عملکردی برابر با هوا خواهد داشت. همچنین با افزایش اختلاف دمای مبدلهای حرارتی از توان سرمایش یخچال کاسته میشود و ضریب عملکرد یخچال برای هوا کاهش و برای هلیوم افزایش مییابد. کاهش فرکانس باعث افزایش طول دستگاه و کاهش توان سرمایش و ضریب عملکرد میشود. با افزایش فرکانس، طول مبدل حرارتی سرد از جابهجایی ذرات هوا بیشتر شده و مبدل حرارتی سرد به جای دفع گرما، گرما را از سیال جذب میکند و ضریب عملکرد صفر خواهد شد.
قاسم حیدری نژاد، محمدرضا اسعدی مقدم، هادی پاسدارشهری،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
یک روش کاربردی برای افزایش ضریب کارایی چیلرهای هواخنک، پیشسرمایش هوای ورودی به کندانسور آن با استفاده از یک سیستم مهآب است. این مقاله به مطالعهی سیستم مهآب با نازلهای اسپری مخروط حفرهای میپردازد و اثر دبی آب اسپری، قطر قطرات آب و تعداد نازلها را بر عملکرد سیستم بررسی مینماید. شبیهسازیها با استفاده از نرمافزار فلوئنت و بر اساس دیدگاه اولری-لاگرانژی انجام شده است. استقلال حل از شبکه محاسباتی بدست آمده و صحت جواب با دادههای تجربی تأیید شده است. طبق نتایج بدست آمده در دبی ثابت هوای ۸,۳ کیلوگرم بر ثانیه، با افزایش دبی آب از ۰.۰۵ تا ۰.۴ کیلوگرم بر ثانیه، درصد افزایش ضریب کارایی چیلر از ۳ به حدود ۱۴ میرسد، اما درصد آب تبخیرشده از ۱۲.۱۳ به ۷.۶۲ کاهش مییابد (البته میزان آب تبخیرشده افزایش مییابد). همچنین با کاهش قطر قطرات آب از ۲۰۰ میکرومتر به ۵۰ میکرومتر، درصد افزایش ضریب کارایی از ۴ به حدود ۲۴ افزایش مییابد. بهدلیل درصد تبخیر آب کمتر در دبیهای بالاتر، در دبی کل ثابت تعداد نازلهای اسپری افزایش داده شد که مطابق نتایج، افزایش تعداد نازلها سبب بهبود عملکرد سیستم میگردد. همچنین با شبیهسازیهای دیگر نتیجه شد که افزایش تعداد نازلها در دبیهای بیشتر و قطرهای کمتر ذرات آب مؤثرتر است. در نهایت با توجه به مطالعهی موردی انجامشده نشان داده شد که در صورت استفاده از تعداد کافی نازل اسپری، میتوان در دبیهای پایینتر به ضریب کاراییهای بالاتر دست یافت و در نتیجه علاوه بر کاهش مصرف انرژی، کاهش آب مصرفی نیز حاصل میشود.
محمد شریف زاده، محسن قاضی خانی، حمید نیازمند،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش تحلیل انرژی و اگزرژی یک سیستم سرمایش جذب سطحی انجامشده است. سیلیکاژل و آب بهعنوان جفت جاذب-جذب شونده در سیستم بهکاررفته است. تحلیل با هدف تعین اثر پارامترهای عملکردی روی زمان بهینه و سپس روی مقدار بیشینه ظرفیت سرمایش ویژه، ضریب عملکرد و تأثیرپذیری و مقدار کمینه بازگشتناپذیریهای داخلی و خارجی انجام میشود. جهت رسیدن به این هدف یک مدل ریاضی ظرفیت فشرده به همراه یک روش بهینهسازی با نام الگوریتم pso استفادهشده است. در این مدل بازگشتناپذیریهای داخلی و خارجی با روشی جدید و بدون محاسبه بازگشتناپذیریهای اجزای داخلی سیکل محاسبه میشود. تحلیل انرژی نشان میدهد با افزایش دما و دبی جرمی آب گرم ورودی، ماکزیمم مقدار ظرفیت سرمایش ویژه افزایش مییابد و افزایش دمای آب گرمکننده باعث افزایش ضریب عملکرد میشود اما افزایش دبی جرمی آب گرمکننده ضریب عملکرد را کاهش میدهد. تحلیل اگزرژی نشان میدهد بسته به مقدار دما و دبی جرمی آب گرم ورودی ۶۵-۹۰ درصد از اگزرژی ورودی بهوسیله بازگشتناپذیریهای داخلی، ۱-۲۰ درصد بهوسیله بازگشتناپذیریهای خارجی از بین رفته و ۸-۱۴ درصد آن به منبع دماپایین منتقلشده است. همچنین نتایج نشان میدهد در دماهای پایین برای آب گرم ورودی اگر دبی جرمی کمتر از ۰,۶ باشد، تأثیرپذیری برای دمای ۷۵ درجه بیشتر از ۶۵ خواهد بود.
شهاب الدین همراهی، کورش گودرزی، محمود یعقوبی، مهراورنگ قائدی،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف از این کار، طراحی و ساخت یک دستگاه چیلر جذبی خورشیدی میباشد که توسط کربن فعال/ متانول عمل میکند. سیستمهای تبرید پیوسته توانایی ایجاد سرمایش بصورت مداوم را دارند. در این مقاله به بررسی تاثیر میکرو کربن فعال بر عملکرد یک دستگاه چیلر جذبی پیوسته پرداخته میشود. منبع گرمای این چیلر از طریق نور خورشید و توسط کلکتور سهموی مرکب که نیاز به ردیابی نور خورشید نمیباشد، تامین میگردد. سیستم توسط دو بستر جاذب عمل میکند که هرگاه یکی در حال جذب باشد، دیگری در حال دفع قرار میگیرد. آزمایشها در شهر یاسوج طی سه روز مختلف و به ازاء سه دمای آب گرم ورودی C°۳۸، C°۳۴ و C°۳۰ به چیلر در ماه بهمن صورت پذیرفته است. دمای میانگین محیط در طول آزمایش C°۱۸ میباشد. نتایج تجربی نشان داد که به ازاء انرژی کل ورودی MJm-۲۱۳ و دمای ورودی آب گرم چیلر C°۳۸، C°۳۴ و C°۳۰ میانگین ضریب عملکرد دستگاه به ترتیب ۳/۱۲، ۳/۱۰ و ۱۰ درصد بدست میآید. همچنین میانگین توان مخصوص دستگاه به ازاء دماهای اشاره شده به ترتیب Wkg-۱۸۸، Wkg-۱۶۵ و Wkg-۱۵۰ بدست آمد.
دامون آقازاده دکانداری، علی ناصری، مختار بیدی، رامین حقیقی خوشخو،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مطالعه با آنالیز قانون اول و دوم ترمودینامیک سیکل تبرید اجکتوری-انبساطی (EERC) با بکارگیری مبرد N۲O تاثیر برخی پارامترهای کلیدی بر عملکرد سیکل بررسی شد. نتایج شبیه سازی سیکل تبرید اجکتوری-انبساطی با مبرد N۲O نشان داد که نسبت مکش اجکتور به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار بر عملکرد سیکل، نسبت مستقیم با فشار مبرد در خروج از کمپرسور خواهد داشت اما کیفیت مبرد خروجی از اجکتور نسبت عکس با فشار مبرد خروجی از کمپرسور دارد.
مشاهده شد که با افزایش فشار مبرد در خروج از کمپرسور و در نتیجه افزایش نسبت مکش اجکتور، ضریب عملکرد سیکل افزایش یافته و بعد از رسیدن به بیشینه مقدار با کاهش همراه است. همچنین ضریب عملکرد سیکل با افزایش دمای اواپراتور افزایش مییابد. مشخص گردید که ضریب عملکرد سیکل تبرید اجکتوری-انبساطی ۱۲ درصد بیشتر از سیکل تبرید با مبدل حرارتی داخلی و ۱۴ درصد بیشتر از سیکل تبرید تراکمی بخار است همچنین بازده اگزرژی آن به ترتیب ۱۵ و ۱۶,۵ درصد بالاتر از سیکل تبرید با مبدل حرارتی داخلی و سیکل تبرید تراکمی بخار است. همچنین تلفات اگزرژی سیکل تبرید اجکتوری-انبساطی به ترتیب ۵۴ و ۶۳.۳ کمتر از دو سیکل تبرید تراکمی بخار و سیکل تبرید با مبدل حرارتی داخلی خواهد. در ادامه تاثیر نوع مبرد بر عملکرد سیکل تبرید اجکتوری-انبساطی مقایسه گردید، مشخص گردید که با مبرد N۲O سیکل مذکور عملکرد بهتری خواهد داشت بطوری که بیشترین ضریب عملکرد با انتخاب مبرد N۲O و به میزان ۵.۰۱۲ خواهد بود که در فشار بالای برابر با MPa ۷.۳۲۸ سیکل حاصل میگردد.
امین جودت، مجتبی نجفیان،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش بهصورت تجربی، با استفاده از تکنولوژی نبولایزر، اثر تزریق آب تقطیرشده در کویل تبخیرکننده، بر هوای ورودی چگالنده در جهت افزایش ضریب عملکرد سیستمهای تهویه مطبوع انبساط مستقیم مطالعه شده است. دستگاه آزمایشگاهی از یک تونل تهویه مطبوع به ابعاد ۳۵×۳۵×۲۰۰سانتیمتر تشکیل شده است که دارای یک چرخه تبرید تراکمی به ظرفیت یک تن تبرید با مبرد R۴۰۴a است. سیستم کنترلی و ثبت دادهها بههمراه سنسورهای فشار و دمای نصبشده در نقاط مختلف این دستگاه، قابلیت ثبت دادههای اندازهگیری را با دقت خوب تامین نموده است. نتایج نشان میدهد استفاده از نبولایزر سبب کاهش فشار خروجی و توان مصرفی کمپرسور شده و ضریب عملکرد چرخه تبرید را افزایش خواهد داد. با افزایش دمای هوای عبوری از سطح چگالنده، استفاده از نبولایزر اثربخشی بیشتری خواهد داشت. با افزایش دمای هوای عبوری چگالنده از ۲۱ به ۳۶درجه سانتیگراد، استفاده از نبولایزر موجب کاهش فشار خروجی کمپرسور تا بیش از ۲۷%، کاهش توان مصرفی کمپرسور بیش از ۸% و افزایش ضریب عملکرد چرخه تبرید بیش از ۶۴% خواهد شد. نتایج نشان میدهد تکنولوژی نبولایزر در روزهای گرم سال میتواند با بازیافت آب اتلافی سیستمهای تهویه مطبوع، بهعنوان روشی عملی و کمهزینه جهت افزایش ضریب عملکرد سیستمهای تهویه مطبوع انبساط مستقیم استفاده شود.
الهام اسکندری، ابراهیم حاجی دولو، محمدرضا صفاریان، سعید محقق، امید ادیبی،
دوره ۲۴، شماره ۹ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
استفاده از یخچالهای پردههوای عمودی در فروشگاههای مواد غذایی با استقبال روبرو شده است، زیرا زمینه دسترسی آسان مشتریان به محصولات را فراهم میسازد. علیرغم جذابیت یخچالهای پردههوا، مصرف انرژی این یخچالها حدود ۵۰% بیشتر از یخچالهای دربدار میباشد. در این مقاله تاثیر تغییر دمای محیط بر عملکرد یخچال بصورت تجربی مورد بررسی قرار گرفته شده است. اندازه گیری تجربی شامل پارامترهای دما، فشار، رطوبت نسبی، سرعت و جریان مصرفی در سیکل هوا و سیکل تبرید میباشد. همچنین توان کمپرسور، اثر تبرید، بار کل یخچال، ضریب عملکرد، نسبت فشار، ضریب نفوذ حرارتی، توان تبرید، دبی حجمی و جرمی هوای فن اواپراتور و کندانسور، دبی جرمی مبرد، حرارت کندانسور، توان کندانسور، راندمان حرارتی پردههوا، عدد ریچاردسون، عدد رینولدز و مدول انحراف در شرایط مختلف محیطی محاسبه گردید. نتایج تجربی نشان می دهد که عملکرد برودتی یخچال تحت تاثیر دمای هوای محیط کارکرد بوده که مستقیما بر نرخ نفوذ هوای محیط به محفظه یخچال و دمای هوای برگشتی به اواپراتور تاثیر میگذارد. لذا دمای هوای برگشتی به اواپراتور شاخص مهمی برای ارزیابی میزان کارآیی یخچال پرده هوا می باشد. هرچه دمای محیط افزایش توان مصرفی کمپرسور افزایش، اثر تبرید و ضریب عملکرد یخچال کاهش مییابند. همچنین نتایج نشان میدهد که با افزایش دمای محیط راندمان پرده هوا کاهش مییابد بطوریکه تفاوت دمای جلو و عقب طبقات تا ۶/۴ درجه سلسیوس رسیده و با افزایش هر درجه دمای محیط بهطور تقریبی توان مصرفی کمپرسور به مقدار ۶۴/۰% افزایش یافته و اثر تبرید و ۰۶/۰% ضریب عملکرد ۷۷/۱ % کاهش مییابد.