جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای طراحی و ساخت
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
عدم قطعیتها و ریسکهای ناشی از پیچیدگی محیطی، بسیاری از مفروضات و مبانی روش انجام پروژههای بزرگ صنعت احداث را زیرسؤال برده و از کارآیی و اثربخشی آنها میکاهد. در ادبیات موضوع به انتخاب روش مناسب انجام پروژهها در شرایط پیچیده پرداخته نشده است و پژوهشهای موجود نیز، بر مبنای نظم اول مدیریت پروژه که پیچیدگی محیطی را در سطح متعارف میبیند، ارائه شده است. بر مبنای چارچوبهای فکری[۱] جدید مدیریتی و علمی، مانند نظم دوم مدیریت پروژه، ضروری است با درک و نگاهی جدید از محیط، در راهکارها و مدلهای موجود، بازنگریهای لازم به عمل آورد.
هدف اصلی این مقاله، پیشنهاد طراحی و ساخت مناسب انجام پروژههای صنعت احداث است که در شرایط پیچیده محیطی (که عدم قطعیت بالا از پیامدهای آن است) برنامهریزی و اجرا میشوند. این مقاله نشان میدهد که در شرایط پیچیده همراه با عدم قطعیت بالا، روش انجام طراحی و
ساخت متداول[۲] با انتقال حداکثری ریسکها به پیمانکار، پاسخگوی انجام پروژههای بزرگ صنعتی نبوده و باید با اصلاح مبانی و بکارگیری سازوکارهای نوآورانه، آن را بهبود بخشید. اساس و مبنای روش طراحی و ساخت پیشنهادی این مقاله، افزایش انعطافپذیری و تسهیم ریسک بین ارکان میباشد. در این مقاله از روش پژوهش کیفی با استراتژی نظریهپردازی داده بنیاد (نوع ظهوریابنده گلیزر) برای شناسایی عدم قطعیتها، ریسکها و سازوکارهای پیشنهادی استفاده شده است.
علیرضا مطهری، حسن ظهور، محرم حبیبنژادکورایم،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله طراحی و ساخت یک بازوی رباتیکی بسیار- افزونه (Hyper-Redundant Manipulator) با تحریک پنوماتیکی دوحالته جدید ارایه شده است. با وجود مزایایی چون فضای کاری وسیع، توانایی عبور از موانع و کنترل ساده، تاکنون نمونههای کمی از بازوهای بسیار- افزونه با تحریک ناپیوسته، آن هم در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده است که نقایصی در آنها دیده میشود. این نقایص شامل بازه حرکتی کوچک، قیمت تمامشده نسبتاً بالا و حرکت غیریکنواخت و توام با تکان و لرزش بازو است. برای رفع این مشکلات در بازوی ارایهشده در این مقاله از مکانیزم لولایی- کشویی- کروی سهگانه (۳-RPS) بهعنوان بسته (Module) استفاده شده است که به دلیل داشتن تعداد پایههای کم، قیمت تمامشده پایینتری دارد. همچنین با جایگزینی مفاصل کروی با مفاصل چهارشاخه، بازه حرکتی بالاتر رفته است و در نهایت با استفاده از مجراهای قابل تنظیم در ورودی هر سیلندر، بهطور موثری از غیریکنواختی و تکانهای بازو کاسته شده است. در نهایت برای بررسی نحوه حرکت بازو، آزمونهایی اجرا شدهاند که نتایج آنها ارایه خواهد شد.
سیاوش گیتی فر، امیرسامان میرجلیلی، علی جمالی، سعید پیرولی زاده، وحید فخاری،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه با توجه به گسترش جوامع، پیشرفت روزافزون صنایع و تکنولوژی و همچنین افزایش نیاز جوامع به انرژی، تولید برق از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، که به محیط زیست آسیب نمیزند و آلودگی اندکی دارد، موردتوجه بسیاری از محققان و مهندسان قرار گرفتهاست. در این مقاله، به ارائه طرح جدیدی برای ردیاب خورشیدی دومحوره قطبی، طراحی و ساخت آن در ابعاد آزمایشگاهی و ارزیابی تجربی عملکرد آن به روش کنترل حلقه باز پرداخته میشود. به این منظور، پس از بررسی مزایا و معایب طرحهای پیشین، طرح مفهومی جدید و متفاوتی برای ردیاب پیشنهاد میشود. از جمله ویژگیهای ردیاب پیشنهادی میتوان به قابلیت همبندی، نصب و بهرهبرداری سریع و آسان، خاصیت خودقفلشوندگی، قابلیت دوران ۳۶۰ درجه حول هر دو محوراشاره نمود. این ردیاب، محدودیتی برای استفاده در نواحی جغرافیایی مختلف از جمله نواحی نزدیک به قطب شمال یا جنوب و در ساعات ابتدایی و انتهایی روز که راستای تشعشع خورشید به شدت مایل است، ندارد. در ادامه، به طراحی جزئی ردیاب پیشنهادی و ارائه روش کنترلی حلقهباز پرداخته میشود. در نهایت، با انجام آزمونهای تجربی، توان تولیدی ردیاب پیشنهادی در مقایسه با صفحه خورشیدی ثابت مورد ارزیابی قرار میگیرد. بر اساس نتایج حاصل، انرژی الکتریکی تولیدی بدست آمده از ردیاب خورشیدی پیشنهادی ۴۹ درصد بیشتر از صفحه خورشیدی ثابت است.