جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای طراحی پارامتری


دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده

برای کاهش خرابی ساختمانها در زلزله و جذب انرژی زلزله‌، اتصالی مناسب است که به‌طور قطع مفصل پلاستیک را در داخل تیر ایجاد نماید تا قطعات اتصال، جوش، چشمه اتصال و ستون دچار صدمه نشود. اتصال پشت‌بنددار یکی از انواع اتصالاتی است که توانایی ایجاد شرایط فوق را دارد. نمونه‌ای از این اتصال در دانشگاه برکلی آزمایش شده است. در این تحقیق این اتصال با در‌نظر گرفتن اثر پس کمانش، به‌‌روش المان محدود مدلسازی و با نتایج آزمایشگاهی کالیبره شده است. چیدمان دو ورق پشت‌بند در بالا و پایین تیر همراه با ورق سخت‌کننده جان تیر و جان ستون به‌گونه‌ای است که با عملکرد خرپایی آنها ناحیه صلبی ایجاد شده که مفصل پلاستیک در تیر ایجاد می‌کند. قطعات خود اتصال نمی‌شکنند، تمرکز جوش در اتصال پایین بوده و جوش در حین بارگذاری آسیب نمی‌بیند و چشمه اتصال از پلاستیک شدن حفظ می‌شود. در این تحقیق اثر هر یک از ورقهای پشت‌بند در بالا و پایین اتصال و جان تیر به‌وسیله برداشتن مورد مطالعه قرار گرفته است. برای بررسی، هر یک از ورقها برداشته شده و تحت اتصال جدیدی مورد بارگذاری قرار گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که با برداشتن ورقهای پشت‌بند، با وجود اینکه هنوز مفصل در تیر ایجاد می‌شود، لیکن تمرکز تنش در جوش بالا رفته و خود اتصال در آستانه خرابی قرار می‌گیرد. به‌علاوه چشمه اتصال دچار چرخش پلاستیک می‌شود. با برداشتن سخت‌کننده جان تیر، مفصل پلاستیک دقیقاً در محل اتصال ایجاد شده و آن را در آستانه خرابی قرار می‌دهد
محمدحسین صادقی، علی خسروی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده

فناوری طراحی پارامتری، در پاسخ به نیاز مهندسان طراح و با اطلاع از فرایند تکراری حاکم بر عملیات طراحی و مهندسی محصولات و آزمایش، خطاهای احتمالی و اصلاحات مکرر محصول تا رسیدن به مرحله تولید انبوه به‌وجود آمده است. برای قطعات یک خانواده و قطعاتی با هندسه یکسان اما با ابعاد مختلف، مانند فنرها، پیچها، بلبرینگها، مهره‌ها و چرخدنده‌ها استفاده از طراحی پارامتری با CAD/CAM بسیار مفید است و طراح می‌تواند با طراحی پارامتری، تمامی قطعات هم‌خانواده را با وارد‌کردن پارامترهای لازم ایجاد کند. به‌دلیل وجود کانتورهای پیچیده و دقت بالایی که دندانه‌های چرخدنده نیاز دارند، ساخت این قطعه بسیار تخصصی بوده و با روشهای ماشینکاری سنتی، مستلزم صرف زمان و هزینه بسیار است. طراحی و تولید این چرخدنده‌ها با استفاده از فرایند فورج‌ دقیق، در مقایسه با روشهای سنتی، باعث صرفه‌جویی قابل‌ملاحظه‌ای در مواد خام اولیه، زمان تولید و نیز بهبود خواص مکانیکی می‌شود. در این تحقیق، نمونه‌ای از چرخدنده هرزگرد ساده، به‌صورت پارامتری طراحی و قالبهای فورج دقیق آن با روش CAD/CAM، طراحی، تحلیل و ساخته شده است.

دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

اهداف: بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها که بخش بزرگی از کل انرژی مصرف‌‎شده در کشور را شامل می‌شوند، اهمیت زیادی دارد. پنجره نیز به‌عنوان رابط محیط داخل و خارج ساختمان بخش تاثیرگذاری بر این مساله است. هدف از این پژوهش، بهینه‌سازی بازشو در فضای اداری در شهر تهران از نظر دریافت نور کافی و کاهش مصرف انرژی است.
روش‌ها: شبیه‌سازی و بهینه‌سازی بازشو به‌صورت پارامتریک در گرسهاپر و آنالیز اهداف با استفاده از پلاگین هانیبی و لیدیباگ صورت گرفت. اتونومی فضایی نور روز و شدت مصرف انرژی برای تناسبات و موقعیت‌های متنوع پنجره در هشت جهت متغیر محاسبه شد.
یافته‌ها: پنجره در جبهه شمال شرقی و بعد از آن در شرق، بهترین نتایج را داشته‌اند. نسبت پنجره به دیوار ۲۰ تا ۲۸% با طول و عرض به‌ترتیب به‌طور میانگین ۵۳/۶ و ۹/۰متر برای مدل پژوهش ایده‌آل‌ترین پاسخ ممکن بود. فاصله جداره پنجره‌ها از لبه دیوار و فاصله لبه بالای پنجره از کف به‌ترتیب به‌طور میانگین ۶۵/۰ و ۲۲/۲متر بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از روش‌های نوین شبیه‌سازی مقداری طراحان را قادر سازد تا با رویکردهای علمی، انتخاب‌های آگاهانه‌تری در فرآیند طراحی داشته باشند. چارچوب قابل تکرار ارایه‌شده در این پژوهش می‌تواند برای ساختمان‌هایی با کاربری یا موقعیت و تناسباتی متفاوت به کار گرفته شود و درنهایت طراحان را قادر سازد که با افزایش بهره‌وری فضا، نقشی موثر در توسعه پایدار داشته باشند.


دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: بررسی عملکرد و میزان تاثیر پوسته ساختمان بر مولفه های روشنایی طبیعی و دریافت تابش، به عنوان مولفه های موثر بر کیفیت فضای داخلی، درقالب طراحی یک پوسته با الگوریتم ورونوی، هدف اصلی مقاله است.

ابزار و روش: با استفاده از الگوریتم ژنتیک و شاخص های روشنایی مفیدنور روز و انرژی دریافتی ازتابش خورشید، حالتهای بهینه از بین گزینه‌های طراحی پوسته ارایه شده اند. روش کار به صورت بهینه یابی چندهدفه -با استفاده ازالگوریتم ژنتیک رتبه‌بندی نامغلوب و مدل‌سازی پارامتریک در پلتفرم راینو و افزونه گرسهاپر با بهره‌گیری از ابزارهای آنالیز محیطی همچون انرژی‌پلاس و رادیانس برای محاسبات عددی- بوده است. طراحی پوسته دوم برای تمامی جهه هاحالات ممکن بررسی شدو برای هر جبهه به حالت بهینه نهایی دست یافتیم ودر انتها پوسته‌های طراحی انتخاب شده درسه حالتِ ۱- بدون پوسته دوم، ۲- لوورهای افقی و ۳- ایجاد پوسته ورنوی؛ موردآنالیز و مقایسه قرار گرفتند.

یافته ها: در حالت بهینه نهایی پوسته ورنوی به‌عنوان پوستۀ دوم میزان افزایش روشنایی مفید نور روز نسبت به حالت بدون پوسته دوم برابر با۶۳.۲۹ درصد افزایش و نسبت به حالت استفاده از لوور های افقی ۲۱.۰۲ درصد افزایش داشته است. همچنین استفاده از این ایده طراحی، میزان دریافت تابش خورشیددر مقایسه با حالت بدون پوسته دوم برابر با ۶۳.۸۶درصد کاهش و نسبت به حالت استفاده از لوورهای افقی به عنوان پوسته دوم ۱۵.۳۸ درصد کاهش یافته است.

نتیجه گیری: پوسته طراحی شده حاصل فرایند بهینه سازی و استفاده از هندسه ورونویی عملکرد مناسبی در بهبود شاخص روشنایی مفید نور روز و کاهش دریافت تابش خورشید دارد.
 

صفحه ۱ از ۱