جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای عدد استروهال
علیرضا موحدی، علی اکبر دهقان، مجتبی دهقان منشادی،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
در مطالعه حاضر، مشخصات آیروآکوستیکی جریان حول یک سیلندر مربعی متصل به کف با ارتفاع محدود در زوایای حمله مختلف بررسی شده است. نسبت منظری مدل مورد بررسی برابر ۷ بوده و ضخامت لایه مرزی در محل نصب مدلδ⁄D=۴,۲۷ است. آزمایشها در تونل باد آیرودینامیکی اصلاح شده آکوستیکی انجام گرفتند. هدف اصلی این مطالعه برقراری ارتباط بین میدانهای جریان و اکوستیک حول سیلندر مذکور است. نویز ناشی از جریان با استفاده از یک میکروفون اندازهگیری و با جریانسنج سیم داغ به مشخصات جریان ارتباط داده شده است. مشخصات نویز متشر شده بر حسب فرکانس و اندازه بررسی گردیده است. نتایج نشان می دهد که در طیف فشار دوردست برای جریان حول سیلندر مورد بررسی، یک قله در فرکانسی برابر با فرکانس ریزش گردابه (اندازه گیری شده با جریانسنج سیم داغ) دیده میشود. یعنی عامل مهم در انتشار صدا از چنین هندسه هایی پدیده ریزش گردابه است. عدد استروهال به دست آمده برای سرعت سنج سیم داغ و میکروفون برای جریان حول سیلندر با زاویه حمله صفر درجه تقریباً برابر با ۰.۱۱ به دست آمد که با مطالعات قبلی سازگاری داشت. ضمناً بیشترین فرکانس ریزش گردابه در سرعتهای مختلف مربوط به زاویه حمله ۱۵ درجه به دست آمد. همچنین مشخص گردید سطح فشار صوتی با افزایش سرعت جریان سطح نویز آیرودینامیکی منتشر شده از سیلندر افزایش مییابد. سطح فشار صوتی کلی در محدوده سرعت بالادست ۵-۱۵ m/s در محدوده ۸۴.۲-۱۱۰.۹۵ dB تغییر نمود. زاویه حمله، در مقایسه با سرعت بالادست اثر کمتری بر سطح کلی نویز منتشر شده دارد.
سعید اصیل قره باغی، محمد شیرزاد،
دوره ۲۴، شماره ۹ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
ارتعاش ناشی از گردابه پدیدهای مهم است که در سازههای فراساحلی رخ میدهد و میتواند باعث خستگی این سازهها و آسیب به آنها شود. مطالعات گذشته نشان میدهد که این سازهها رفتاری پیچیده و گاهی غیرخطی از خود نشان میدهند. در این مطالعه، بهمنظور ارزیابی پارامترهای هیدرودینامیکی در این سیستمها، از یک استوانه صلب با تکیهگاه غیرخطی استفاده شده است. میزان غیرخطی بودن تکیهگاه تغییر داده شده و تأثیر آن بر پارامترهای هیدرودینامیکی سیستم مورد بررسی قرار گرفته است. با حل همزمان معادلات دوبعدی ناویر-استوکس با میانگین رینولدز و معادله حرکت استوانه، جابهجایی و سرعت استوانه بهدستآمده است. ضرایب برآیی، پتانسیل و گردابه محاسبه شده و در نهایت عدد استروهال تعیین شده است. نتایج حاصلشده نشان میدهد که رفتار سیستم از دو شاخه تشکیل میشود. در شاخه ۱ دامنه حرکت استوانه کوچک است اما در شاخه ۲ دامنه حرکت آن چند برابر میشود. با افزایش میزان غیرخطی بودن تکیهگاه، محدوده شاخه ۲ کوچکتر میشود و سرعت نوسان استوانه افزایش مییابد. همچنین افزایش میزان غیرخطی بودن تکیهگاه موجب کاهش نیروی برآیی وارد بر استوانه و عدد استروهال میشود.
احسان اردکانی، محمد علی اردکانی، فواد فرحانی،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده
یکی از روشها، برای بهبود عملکرد دبیسنج گردابهای، بهویژه برای دبیهای کم، استفاده نمودن از جسم لبهپهن دوتایی میباشد که سبب تقویت فرکانس ریزش گردابهها میشود. در این تحقیق تجربی با استفاده از تونل باد و جریانسنج سیمداغ، ریزش گردابههای ناشی از مدل دوتایی با سطح مقطع نیمدایره بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که مقدار عدد استروهال برای مدل دوتایی به عدد رینولدز و نسبت بیبعد l d ( d قطر و l شکاف بین دو استوانه نیمدایرهای) بستگی دارد. در بازه ۰/۸≤ l d <۲ عدد استروهال نسبت به عدد رینولدز دارای تغییرات و پرش میباشد، لذا مناسب استفاده در دبیسنج نمیباشد. با بررسی طیف فرکانسی سرعت لحظهای، میتوان تشخیص داد که بیشترین مقدار از شدت اغتشاشها مربوط به سرعت نوسانی با فرکانس ریزش گردابهها است و از این رو برای بررسی قدرت سرعت نوسانی ریزش گردابهها، شدت اغتشاشها بررسی شد که مقدار آن به عدد رینولدز و نسبت l d بستگی دارد. با توجه به میزان انحراف معیار عدد استروهال نسبت به عدد رینولدز و همچنین قدرت فرکانس ریزش گردابهها (بررسی شدت اغتشاشها) استفاده از مدل دوتایی با سطح مقطع نیمدایره برای فاصله ۰< l d <۰/۸ و ۲≤ l d ≤۳ جهت استفاده در دبیسنج گردابهای پیشنهاد میشود.