جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای عروق کرونری

مهدی کاظمیان، حامد افراسیاب، محمدهادی پاشایی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مشاهدات انجام شده در پژوهش‏ های اخیر نشان داده است گرفتگی عروق در حدود ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به بیماری تصلب شرایین به صورت پلاک های چندگانه اتفاق می افتد. لذا با توجه به فراوانی وقوع گرفتگی های دوگانه در عروق، این مقاله خطر پارگی پوسته پلاک را در آرایش های مختلف از شکل های متداول پلاک مورد بررسی و مقایسه قرار داده است. به این منظور با کمک شبیه‎سازی اجزاء محدود برهمکنش سیال- جامد بین جریان خون، رگ و پلاک، تنش فون‎میزز ایجاد شده در پوسته محافظ پلاک محاسبه گردیده است. شبیه‎سازی برهمکنش سیال- جامد به روش لاگرانژی- اویلری اختیاری انجام گرفته و برای اطمینان از صحت مدل ایجاد شده از یک مسأله محک که شامل انتشار موج حاصل از جریان در یک لوله الاستیک می شود استفاده شده است. شرایط مرزی سرعت و فشار مطابق با جریان ضربانی واقعی خون در رگ کرونری تعریف شده اند. خون بصورت یک سیال نیوتنی مدل شده و از مدل هایپر الاستیک برای شبیه‎سازی رفتار غیر خطی بافت انسان و اجزای پلاک استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان دادند ترکیب حاصل از دو پلاک مستطیلی شکل در معرض بیشترین تنش و ترکیب حاصل از پلاک‎های صعودی و نزولی در معرض کمترین تنش قرار دارند. تأثیر پارامترهای مختلف مانند درصد گرفتگی رگ، فاصله ی بین دو پلاک و طول گرفتگی پلاک نیز مورد مطالعه و بحث قرار گرفته است.
قاسم حیدری نژاد، حمیدرضا باباخانی، علیرضا رستمی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

گرفتگی در عروق کرونری و بیماری‌های قلبی - عروقی دیگر نظیر آترواسکلروسیس، از دلایل عمده مرگ و میر در دنیا است. شبیه‌سازی عددی جریان خون در عروقی که دچار گرفتگی شده است، می‌تواند به ارزیابی پزشکی برای درمان گرفتگی کمک کند. هدف از این مقاله، یافتن تاثیر گرفتگی عروق بر روی پارامترهای همودینامیکی با شبیه‌سازی عددی جریان خون در شاخه LAD عروق کرونری است. دامنه محاسباتی با استفاده از تصاویر CT برگرفته از قلب انسان تعیین شده است. در این تحقیق خون، سیالی هموژن، نیوتونی و جریان خون، ضربانی فرض شده است. برای مدل‌سازی واقعی موج جریان و فشار خون، در خروجی عروق کرونری از مدل لامپ هفت المانی استفاده شده است، به عبارت دیگر مدل لامپ صفر بعدی (۰D) به مدل سه بعدی (۳D) کوپل شده است. نتایج نشان می‌دهد که موج جریان محاسبه شده در عروق کرونری برخلاف جریان در آئورت، در فاز سیستول مینیمم و در فاز دیاستول ماکزیمم است. هم‌چنین با افزایش درصد گرفتگی از ۳۰ به ۶۰ درصد در حالت فیزیکی استراحت افت جریان قابل توجهی مشاهده نمی‌شود و این مساله با نتایج آزمایشگاهی صحت‌سنجی شده است. از طرفی نتایج نشان می‌دهد با افزایش گرفتگی، تنش برشی متوسط زمانی در ناحیه گرفتگی افزایش و در نواحی قبل و بعد از گرفتگی کاهش می‌یابد، هم‌چنین بررسی شاخص برش نوسانی نشان می‌دهد که در وضعیت گرفتگی ۶۰ درصد و در شاخه اصلی پایین‌دست این شاخص ماکزیمم مقدار خود را دارد که نشان دهنده وجود جریان‌های به هم ریخته در این ناحیه است.
محمد سجاد سکوت، برهان بیگ زاده،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

تشخیص هوشمند بیماریها با دقت بالا، سرعت زیاد، هزینه پایین و به صورت غیرتهاجمی امروزه به یک ضرورت در روند درمان بیماریها تبدیل شده است. در این راستا، گرفتن سیگنال نبض، امری بسیار آسان و کم هزینه است که با توجه به در دسترس بودن آن و نیز آسان بودن فرآیند مربوطه، می تواند در تشخیص سریع و کم هزینه بیماریهای قلبی بسیار مفید باشد. چنانچه در این زمینه بتوان از روش مناسب پردازش سیگنال و هوشمندسازی آن نیز بهره جست بگونه ای که دقت آن با سایر روشهای هزینه بر و زمان بر برابری کند، می توان گفت که به دستاورد ارزشمندی رسیده ایم که هدف از این مطالعه نیز همین امر است. در ابتدا با استفاده از دستگاه تسک فورس مانیتور، داده های مربوط به سیگنال فشاری نبض در انگشت دست چپ برای دو گروه سالم و مبتلا به بیماری عروق کرونر دریافت شده است. سپس سیگنالها فیلتر شده و موارد نادرست از آن جدا شده است. آنگاه ویژگی های مربوط به حالت سالم و بیمار استخراج شده و در نهایت با انتخاب ویژگی های برتر، داده های افراد سالم و افراد بیمار با دقت بیش از ۸۵ درصد با استفاده از الگوریتم ماشین‌های بردار پشتیبان از هم جدا می شوند.

صفحه ۱ از ۱