جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای عمق نفوذ
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش با ساخت ۱۸ نمونه استوانهای به قطر ۲۸ و ارتفاع cm۳۰ و اندازهگیری عمق نفوذ، قطر و حجم حفره ناشی از برخورد پرتابه، به صورت میدانی، عملکرد بتن نرمال (NC)، بتن مسلحشده با الیاف فولادی(SFRC)، بتن پرمقاومت(HSC) و بتن پرمقاومت مسلحشده با الیاف فولادی(SFRHSC)، در مقابل برخورد پرتابهای با دماغه اجایو، کالیبر mm۶۲/۷، وزن gr۵/۱۲ و سرعت برخورد m/s۸۳۰ مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزایش مقاومت فشاری ناشی از کاهش نسبت آب به مواد سیمانی و جایگزینی بخشی از سیمان با میکروسیلیس، موجب کاهش ۱۰% عمق نفوذ، ۱۵% قطر حفره و ۲۳% حجم حفره شدهاست، در حالیکه افزودن ۵/۰% حجمی الیاف فولادی به بتن، باعث گردید تا ۷% عمق نفوذ، ۱۰% قطر حفره و ۵۸% حجم حفره کاهش یابد. علاوه بر این در همه نمونههای بدون الیاف وقوع ترکهای بزرگ و انهدام هدف مشاهده گردید، ولی در نمونههای با الیاف فولادی، ناحیه خسارت دیده به طور قابل ملاحظهای کاهش یافته بود و ترکهای ریز بهچشم میخورد.
محمدرضا توکلی، پوریا بیات،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
ورود هوا به داخل مایعات به وسیله یک جت سیال، پدیده پیچیدهای است که کاربردهای مهمی در صنایع و محیط زیست دارد. در مقاله حاضر فرایند برخورد یک جت آب عمودی آرام که در حال حرکت افقی بر روی یک استخر آب ساکن با سرعت ثابت میباشد به صورت تجربی بررسی شده و به اندازهگیری عمق نفوذ و نحوه توزیع حبابهای ایجاد شده توسط این جت سیال، برای دو نوع سیال آب معمولی و آب دریا با استفاده از دو روش اپتیکی پرداخته میشود. این آزمایش برای دبیهای مختلف (متناظر با سرعتهای عمودی متفاوت) انجام شده و در هر کدام از این حالتها جت عمودی سیال با سرعتهای افقی متفاوت بر روی استخر حرکت مینماید. با شروع حرکت افقی جت، هوا از زیر محل برخورد جت سیال وارد استخر میشود. جهت اندازهگیری عمق نفوذ حبابهای ایجاد شده یک روش تصویربرداری سریع و برای اندازهگیری نحوه توزیع این حبابها، روش سایهنگاری پالسی به کار برده شده است. با افزایش سرعت عمودی و کاهش سرعت افقی جت سیال عمق نفوذ حبابهای هوا به داخل سیال افزایش یافته و نتایج نسبتا مشابهی برای آب معمولی و آب دریا بدست میآید. این در حالی است که تعداد و اندازه حبابهای تشکیل شده در آب دریا به طور قابل ملاحظهای با آب معمولی متفاوت می باشد. در این مطالعه، عمق نفوذ و نحوه توزیع حبابها برای جتهای مختلف با قطرهای متفاوت، سرعتهای عمودی مختلف و سرعتهای افقی متفاوت اندازهگیری و گزارش شدهاند.
دوره ۱۶، شماره ۸۷ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
در سالهای اخیر تابش مادونقرمز به عنوان یکی از روشهای مناسب جهت خشککردن و آلودگیزدایی ادویهجات مورد توجه قرار گرفته است. اما عمق نفوذ پایین مادونقرمز استفاده از آن را جهت فرآوری موادغذایی در صنعت محدود کرده است. به علت اهمیت زیره سیاه به عنوان ادویهای با ویژگیهای دارویی، این تحقیق با هدف تعیین اثر ویژگیهای ساختاری (پودر و دانه)، فعالیت آبی نمونه (۲۴/۰، ۵۶/۰ و ۸۹/۰) و توان منبع پرتودهی (۲۲۲ تا ۹۶۰ وات) بر عمق نفوذ مادونقرمز درون زیره سیاه انجام گرفت. به این منظور شار حرارتی دریافتی توسط صفحه سیاه مسی که در زیر نمونههای زیره با ضخامتهای مختلف قرار داشت، اندازهگیری شد. سپس عمق نفوذ مادونقرمز با استفاده از مدل ریاضی محاسبه گردید. نتایج نشان داد فعالیت آبی، توان مادونقرمز و برهمکنش آنها اثر معنیداری بر عمق نفوذ مادونقرمز درون زیره سیاه دارند اما اثر ساختار نمونه بر عمق نفوذ مادونقرمز بیمعنی بود. در همه نمونهها، افزایش توان مادونقرمز تا سطح ۶۰۱ وات باعث افزایش عمق نفوذ گردید. بیشترین عمق نفوذ مادونقرمز برای پودر و دانههای زیره سیاه با فعالیت آبی ۲۴/۰ به ترتیب ۲۷/۰±۰۷/۴ و ۲۳/۰±۸۵/۳ میلیمتر در پرتودهی با توان ۶۰۱ وات بدست آمد در حالیکه بیشترین عمق نفوذ مادونقرمز در نمونهها با فعالیت آبی ۸۹/۰ زمانی مشاهده شد که آنها با توان ۸۴۵ وات مادونقرمز پرتودهی شدند (۱۸/۰±۱۲/۴ و ۱۳/۰±۰۹/۴ میلیمتر، به ترتیب). با توجه به نتایج بدست آمده تعیین عمق نفوذ پرتو مادونقرمز درون ادویهها میتواند جهت تعیین ضخامت بهینه آنها طی فرآیند با مادونقرمز مورد استفاده قرار گیرد.
مصطفی سیاحبادخور، مهدی آقاملاطهرانی، توحید میرزاباباییمستوفی، علیرضا ندافاسکوئی،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
در مکانیک ضربه، اهداف ترکیبی بهعلت بالابودن مقاومت در برابر نفوذ پرتابهها، اهمیت ویژهای دارند. در این مقاله به بررسی تحلیلی و عددی نفوذ پرتابههایی از جنس تانتالیوم در اهداف نیمهبینهایت ترکیبی سرامیک- فلز پرداخته شده است. در بخش تحلیلی ضمن بررسی مدل تحلیلی فلوز به ارایه یک مدل تحلیلی اصلاحی جدید نیز پرداخته شده است. اصلاحات انجامشده در مدل تحلیلی فلوز شامل تغییر سرعت پرتابه و سرامیک، زاویه و زمان تشکیل مخروط سرامیکی، فرسایش سرامیک، پرتابه و پشتیبان است. هر کدام از این اصلاحات بهتنهایی موجب کاهش یا افزایش عمق نفوذ میشود و انجام همه این اصلاحات با هم موجب بهبود عمق نفوذ شده است. بررسی عددی با استفاده از نرمافزار آباکوس انجام شده است. رفتار پرتابه، سرامیک و آلومینیوم براساس رفتار واقعی مواد و تغییر شکلپذیر مدل شده است. رفتار پرتابه و پشتیبان با معادلات جانسون- کوک و رفتار سرامیک با معادلات پلاستیسیته دراکر- پراگر و معادله حالت مای- گرونیزن مدلسازی شده است. نتایج مدل تحلیلی اصلاحی جدید و شبیهسازی عددی با نتایج تحلیلی سایر نویسندگان و آزمایشهای تجربی مقایسه شده است. نتایج بهدستآمده نشاندهنده تطابق بسیار خوبی بین نتایج است. مدل تحلیلی اصلاحی جدید، با رفع نواقص مدل فلوز، پیشبینی دقیقتری از عمق نفوذ پرتابه در اهداف ترکیبی سرامیک- فلز دارد و ضعف این مدل را که مربوط به عدم پیشبینی عمق نفوذ در سرعتهای پایین است، برطرف کرده است.