جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای عملگر پلاسما
سید آرش سید شمس طالقانی، عبدالله شادآرام، مسعود میرزایی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده
- این مقاله به مطالعه اثرات سیکل کاری عملگرهای پلاسمایی بر بهبود توزیع فشار در سطح بالایی یک ایرفویل NLF۰۴۱۴ می پردازد. سه عملگر پلاسمایی از نوع تخلیه سد دی الکتریکی در سمت مکش ایرفویل و در موقعیتهای مختلف نصب شده اند تا در زوایای حمله بعد از واماندگی، سبب بهبود فشار حول ایرفویل شوند. داده برداری تجربی توسط تونل باد و حفره های فشار در Re_c=۷/۵×〖۱۰〗^۵ انجام شده است. هدف اصلی این آزمایشات این است که بتوانیم سیکلهای کاری موثرتر در فرکانسهای تحریک مختلف را برای زوایای حمله مختلف شناسایی نماییم. نتایج نشان می دهد که عملگرهای پلاسمایی در تحریکهای غیردائمی با فرکانس تحریک کم روی سیکلهای کاری پایین کارایی بهتری دارند. در حالی که در فرکانسهای تحریک بالاتر، سیکلهای کاری پایین کارایی خود را از دست می دهند.
سید آرش سید شمس طالقانی، عبداله شادآرام، مسعود میرزایی،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
این مقاله به اندازه گیری تجربی سرعت لحظه ای باد یونی تولید شده توسط عملگر پلاسمایی تخلیه سد دی الکتریکی(DBD) در محیط هوای ساکن با فشار اتمسفریک می پردازد. یک مطالعه پارامتریک برای افزایش سرعت باد یونی القایی توسط عملگر DBD انجام شده است. مشخصات الکتریکی و مکانیکی این عملگر در شرایط مختلف مطالعه شده است. هدف اصلی این کار کمک به بهینه سازی پارامترهای هندسی و الکتریکی برای فراهم کردن باد یونی موثرتر در کنترل جریان می باشد. پروفیلهای سرعت متوسط باد یونی القایی نشان می دهد که با افزایش فرکانس تحریک موقعیت سرعت ماکزیمم به سطح نزدیکتر می شود. همچنین نتایج ما بیان می دارند که عملگرهای پلاسمایی DBD گردابه هایی در همان فرکانس تحریک ولتاژ اعمال شده تولید می کنند. با افزایش درصد سیکل کاری، قدرت گردابه های شسته شده از عملگرها نیز افزایش می یابد. بر خلاف کارهای مشابه در این زمینه، این مطالعه رفتار غیردائمی موج ورودی به عملگر پلاسمایی را مورد بررسی قرار می دهد.
عاطفه سلماسی، عبدالله شادآرام، مسعود میرزایی، آرش شمس طالقانی،
دوره ۱۲، شماره ۶ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
یکی از روش¬های نوین در زمینه کنترل فعال جریان، استفاده از عملگر پلاسمایی است که بوسیله تزریق ممنتوم به لایه مرزی، سبب جلوگیری از وقوع پدیده جدایش می¬شود. هدف از این تحقیق، شبیه¬سازی عددی و تجربی ایرفویل NLF۰۴۱۴ تحت تاثیر نیروهای حجمی حاصل از عملگر پلاسمایی می¬باشد. برای این منظور، ایرفویل مذکور تحت جریان هوای عبوری با سرعت m/s ۲۵ و زوایای حمله مختلف، در دو حالت حضور و عدم حضور عملگر پلاسمایی به هر دو صورت عددی و تجربی شبیه¬سازی می¬شود تا میزان و چگونگی تاثیر حضور عملگر پلاسمایی بر روی جریان به خوبی بررسی شود. این بررسی نشان داد که حضور عملگر پلاسمایی بر روی سطح ایرفویل و در نزدیکی شروع جدایش سبب جابجا شدن نقطه جدایش از mm ۱۶x= به mm ۴۱x= در زاویه حمله ۱۸ درجه می¬شود. این میزان تاخیر در شروع جدایش بر روی سطح ایرفویل سبب افزایش ۳۵% نسبت ضریب نیروی برا به ضریب نیروی پسا و یا در حقیقت بازده ایرفویل در این زاویه حمله می¬شود.
عباس ابراهیمی، محمدرضا موحدی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این پژوهش، امکان استفاده از عملگر پلاسما بهعنوان ابزاری برای کنترل جریان روی پرهی روتور توربین باد محور افقی مگاواتی و افزایش توان خروجی آن بررسی شده-است. برای اینکار، روتور توربین باد ۵ مگاواتی مرجعِ ان.آر.ای.ال. انتخاب و عملگر پلاسمای دی.بی.دی. خطی در چند حالت مختلف، در نزدیکی ریشه و نوک پره، قرارداده شدهاست. توربین باد موردنظر، از روش کنترل گام پره در سرعتهای بادِ بالاتر از سرعت نامی توربین برای ثابت نگهداشتن توان خروجی استفاده میکند و در سرعتهای باد پایینتر، این سامانه غیرفعال است. در این پژوهش شرایط عملکردی بررسیشده برای توربین در سرعتی کمتر از سرعت نامی است که سامانه کنترل گام پره غیرفعال است. عملگر پلاسمای دی.بی.دی از دو الکترود و ماده دیالکتریک مابین آنها تشکیل شده که با اعمال ولتاژی به اندازه کافی بزرگ به الکترودها، میدان الکتریکی در اطراف عملگر شکل میگیرد و با یونیزهکردن هوای اطراف، جتِ جریانی در نزدیک دیواره در اثر میدان الکتریکی القا میکند. اعتبارسنجی برای شبیهسازی اثر عملگر پلاسما و جریان روی پره روتور انجامشده و با نتایج مراجع مقایسه شدهاست. نتایج نشان میدهد در تمامی حالتهای مختلف قراردادن عملگر پلاسما روی پره، الگوی جریان در قسمت کنترلشده بهبود یافته که منجربه بهبود توزیع فشار و درنتیجه افزایش گشتاور آیرودینامیکی و توان خروجی توربین شدهاست. بیشترین میزان افزایش توان خروجی در حالتی رخداده است که عملگر در راستای دهانه پره در نزدیکی ریشه و در راستای وتر پره قبل از ناحیه کمسرعت روی سطح بالایی مقطع پره نصب شدهاست.
محدثه فدائی، علیرضا داوری، فریدون ثابتقدم، محمدرضا سلطانی،
دوره ۲۰، شماره ۹ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده
توربینهای باد یکی از مهمترین تجهیزات تولید انرژی تجدیدپذیر بوده و بهبود راندمان آنها منجر به بهرهوری بیشازپیش از انرژیهای پاک میشود. از جمله مشکلات عمده در کاربرد توربینهای باد وقوع پدیده جدایش جریان بر روی پره توربین است. در مقاله حاضر، اثر عملگر پلاسما تخلیه سد دیالکتریک بر روی کنترل جدایش جریان اطراف یک مقطع بحرانی پره توربین برق- بادی ۶۶۰کیلووات طراحیشده در داخل ایران مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدا، آزمون تجربی جهت صحتسنجی و اطمینان از دقت مدلسازیها صورت پذیرفت. پس از حصول انطباق قابل قبول، شبیهسازیهای عددی دوبعدی با وجود عملگر پلاسما در شرایط عملکردی و زوایای حمله مختلف انجام گرفت. در مدلسازی عددی عملگر از اخیرترین مدل الکتروستاتیک ارتقایافته استفاده شده است. جریان عبوری از روی ایرفویل تراکمناپذیر و سرعت جریان آزاد ۲۰متر بر ثانیه و مکان نصب عملگر در لبه حمله ایرفویل است. نتایج بهدستآمده حاکی از تاثیر قابل ملاحظه فرکانس و ولتاژ عملگر بر ضرایب برآ و پسا و راندمان آیرودینامیکی ایرفویل است. با افزایش فرکانس و ولتاژ و در نتیجه القای جریان و افزایش مومنتم داخل لایه مرزی بازیافت فشار در ناحیه ویک بهتر صورت گرفته و نقطه جدایش به تعویق میافتد. روند خطی بین تاثیر فرکانس بر تغییر ضرایب آیرودینامیکی ملاحظه شد. همچنین بهبود راندمان آیرودینامیکی در این مطالعه بیشتر از ۸۰۰% و جابهجایی نقطه جدایش تا حدود ۵۰% طول وتر حاصل شد.