۱۴۳ نتیجه برای فرکانس
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده
فرکانس امواج زلزله متغیر بوده و مقدار سختی فنرها و میرایی میراگرهای متصل به تکیهگاههای سازه تابع فرکانس بارگذای است. برای حل مدلهای عددی در حوزه زمان در جهت رفع این مشکل، میتوان از یک فرکانس هدف جهت ثابت ماندن مقادیر سختی و میرایی استفاده نمود. در روش زیرسازه ارائه شده در پژوهش حاضر، فرکانس هدف بهینه آن فرکانسی است که نزدیکترین پاسخها را نسبت به مدل سه بعدی غیرخطی صحتسنجی شده در روش مستقیم ارائه میدهد. این مطالعه یک مدل عددی سهبعدی را برای تحلیل پاسخ لرزهای سیستم خاک-فونداسیون-سازه مدفون در خاک ماسهای (با دانسیته نسبی مختلف) با رفتار الاستیک ارائه میکند. این مدل قادر است تأثیرات ناهمگنی خاک (تغییرات افزایشی پیوسته مدول برشی در عمق با استفاده از مدل توانی سازگار با مدل رفتاری HSsmall) را لحاظ کرده و با تعیین یک فرکانس هدف بهینه با روش پرکاربرد زیرسازه ادغام گردد. پس از صحتسنجی مدل پیشنهادی، برای تعیین فرکانس هدف، پاسخ سازه (پل به عنوان مطالعه موردی) به ازای پنج فرکانس اصلی خاک (Case ۱)، فرکانس اصلی سازه (Case ۲)، فرکانس اصلی سیستم خاک-سازه (Case ۳)، فرکانس اصلی سازه با تکیهگاه فنری (Case ۴) و فرکانس اصلی سیستم با پای صلب و سختی اصلاح شده (Case ۵) با استفاده از نرمافزار Matlab محاسبه و با یکدیگر مقایسه شدند. مقایسه امپدانس (سختی و میرایی دینامیکی) شالودههای واقع بر خاک همگن و ناهمگن و همچنین بررسی پاسخ سازه در دو حالت مذکور از دیگر اهداف این تحقیق است. نتایج نشان داد که در تحلیل زیرسازه تحت زلزلههای سطح بهرهبرداری، برای تعیین فرکانس هدف مناسب استفاده از Case ۴ و Case ۵ ضمن ارائه روشی کاربردی پاسخهای واقعبینانهتری ارائه میدهند.
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف اصلی این تحقیق، ارائه نتایج آزمایشگاهی و مدلی تئوری است که اثر مواد تعلیق شکن در شکسته شدن امولسیون آب در نفت را نشان دهد. به عبارتی گروهی از مواد فعال سطحی در نظر گرفته شده است و نحوه عملکرد آنها به عنوان ماده تعلیق شکن در شکستن امولسیون نفت خام توسط آزمایش بطری بررسی شده است. به همین منظور، با استفاده از شباهت رفتار مواد فعال سطحی در جذب شدن بین دو فاز آب و نفت با فرآیند جذب سطحی مولکولهای گاز بر روی سطح جامد، رابطهای بر اساس خطوط همدمای جذب لانگمویر جهت ارتباط کشش بین سطحی دو فاز آب و نفت در امولسیون به غلظت تعلیقشکن، توسعه داده شده است. سپس بر اساس مدل توسعه داده شده، تابع فرکانس برخورد قطرات در معادلات موازنه جمعیت تصحیح شده است به نحوی که تاثیر مواد تعلیقشکن در بههم چسبیدن قطرات آب لحاظ شود. با توجه به اینکه مدل توسعه داده شده دارای تعدادی پارامتر تنظیم شدنی است که برای محاسبه آنها نیاز به دادههای تجربی میباشد، گروهی از مواد فعال سطحی در نظر گرفته شده است و نحوه عملکرد آنها بهعنوان ماده تعلیقشکن در شکستن امولسیون نفت خام توسط آزمایش بطری، مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه نتایج تجربی بازده جداسازی آب از نفت خام با نتایج حاصل از شبیهسازی بهوسیله معادله موازنه جمعیت، حاکی از این است که مدل توسعه داده شده، بهخوبی مقادیر دادههای آزمایشگاهی را در غلظتهای مختلف پیشبینی میکند.
دوره ۶، شماره ۶ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
بهمنظور بررسی ویژگیهای آکوستیکی تکیه در زبان تاتی، یک جفت کمینه انتخاب شد که در یکی تکیه روی هجای اول کلمه و در دیگری بر روی هجای آخر قرار داشت. این جفت کمینه در جملههای پرسشی و خبری توسط گویشوران بومی تاتزبان خوانده شد. با استفاده از نرمافزارPRAAT برای هر جمله، شبکهای متنی ساخته شد؛ بهطوریکه مرز واکهها مشخص شد. سپس مقادیر دیرش، فرکانس پایه، انرژی و فرکانس سازههای اول و دوم واکههای موردنظر در هجای تکیهبر و بدونتکیه محاسبه شد. نتایج آزمون تولیدی نشان داد، تفاوت مقدار میانگین دیرش، فرکانس پایه و انرژی در هجای تکیهبر و بدون تکیه معنیدار است و تفاوت فرکانسهای اول و دوم تفاوتی نداشت. این بدان معناست که مهمترین همبستههای آکوستیکی تکیه در زبان تاتی دیرش، فرکانس پایه و انرژیاند. همچنین منحنی تغییرات فرکانس پایه در این زبان نشان داد که الگوی فرکانس پایه در انتهای جملات خبریL% و در انتهای جملات سوالی H% است.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
تبدیل موجک روش ریاضی جدیدی است که در سالهای اخیر علاقه فراوانی برای استفاده از آن در حل مسائل مهندسی مشاهده میشود. این روش برای تحلیل موجهای غیرپایا مناسب است. با استفاده از تبدیل موجک میتوان بررسیهای مکانی در حوزه زمان و فرکانس را انجام داد. از تبدیل موجک در زمینههای تحلیل امواج، تحلیل تصاویر، حل معادلات دیفرانسیل، تحلیل عددی، نظریه ارتباطات، تحلیل دینامیکی و سایر زمینهها استفاده میشود. در این مقاله از تبدیل پیوسته موجک در تجزیه زمان - فرکانس امواج زلزله استفاده شده و نحوه محاسبه زمان وقوع فرکانسهای موجود در موج زلزله بیان میشود. در این روش از یک تابع پنجره استفاده شده که از ابتدا تا انتهای موج حرکت داده میشود. سپس این فرایند بهازای پنجرههایی با ابعاد مختلف تکرار میشود. نتایج حاصل نشاندهنده زمان وقوع مقیاسهای مختلف است. نتایج بهخوبی نشاندهنده توانایی این روش در محاسبه زمان وقوع فرکانسهای مختلف موجود در موج زلزله بوده و با استفاده از آن میتوان دید جدیدی نسبت به شتابنگاشت زلزله بهدست آورد. در این مقاله با استفاده از تبدیل پیوسته موجک، شتابنگاشت زلزله در بازه زمان - فرکانس تجزیه میشود. نتایج حاصل نشاندهنده زمان وقوع هر یک از فرکانسهای موجود در موج زلزله است. در این روش خطای محاسباتی کم است. با استفاده از این روش شتابنگاشتهای متعددی تجزیه شده و نتایج حاصل از آن با تبدیل فوریه مقایسه شده است.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده
حالت گفتار سبب افزودن اطلاعات اضافی نسبت به اطلاعات نوشتاری میشود. از طرف دیگر، وجود حالت در گفتار سبب بروز مشکل در فرایند بازشناسی گفتار میشود. در تحقیقات قبلی نشان داده شد که حالت گفتار سبب تغییرات اساسی در پارامترهای گفتاری میشود.
برای بهبود نتایج بازشناسی گفتار با حالت، ابتدا باید تأثیر آن را بر پارامترهای گفتاری بهدست آورد و در مرحله بعدی، از پارامترهای مناسبی برای بهبود نتایج بازشناسی استفاده کرد. در این تحقیق با توجه به نتایج بهدست آمده در زمینه تأثیر حالتهای گفتاری خشم و اندوه بر پارامترهای گفتاری نظیر فرمنتها و فرکانس گام در زبان فارسی، بهبود نتایج بازشناسی گفتار با حالت، با مدلهای عادی مد نظر است. با توجه به تغییرات منظم پارامترهایی نظیر فرکانس گام، فرمنتها و شیب آنها با حالت گفتار، این پارامترها به بردار ویژگی سیستم بازشناسی اضافه میشوند. این کار سبب بهبود نتایج بازشناسی میشود. میزان این بهبود بستگی به نوع پارامتر، تعداد مخلوطها و حالت گفتار دارد. با توجه به اهمیت شناسایی حالت گفتار و همچنین نقش آن در بهبود کیفیت سیستم بازشناسی گفتار، با استفاده از فرمنتها و فرکانس گام بهعنوان ویژگیهای ورودی و بهکارگیری روشهای درخت تصمیمگیری و GMM، کار شناسایی حالت گفتار نیز انجام شده است
دوره ۹، شماره ۰ - ( ۱-۱۳۸۵ )
چکیده
هدف: یکی از روشهای کارامد در بررسی سیستم بینایی، بهرهگیری از آزمون VEP و ارزیابی پتانسیلهای برانگیخته بینایی است. مدولاسیون و القای پارامترهای اپتیکی مانند رنگ، فرکانس فضایی و کنتراست کمتر مورد توجه بوده که این امر عمدتاً ناشی از محدودیتهای فنّاوری و ابزاری است. توسعه نرمافزاری و سختافزاری کامپیوتر امکان تنوع و انعطاف چشمگیر در طراحی و پیادهسازی الگوهای برانگیزاننده پتانسیلهای بینایی را فراهم کرده است.
مواد و روشها: با استفاده از بسته نرمافزاری دلفی۵ ۱ و بهرهگیری از اصول سایکوفیزیک بینایی در حوزه رنگ، فرکانس فضایی و کنتراست الگوهایی طراحی و پیادهسازی شد. همچنین برای هماهنگی و همزمانی تغییر الگوها و سیستم ثبات مجموعه نرمافزاری و سختافزاری، مکملی به نرم افزار اصلی اضافه شد. بدین ترتیب با بهرهگیری از یک تخته مدار توسعه و مبدل آنالوگ به دیجیتال۲ و مدار تک پایداره۳ امکان تغییر الگوها از نظر شاخصهای اپتیکی بر اساس الگوریتم از قبل طراحی شدهای بهوسیله راهانداز۴ سیستم VEP فعال و راهاندازی شد.
نتیجهگیری: با استفاده از پنجرههای متعدد با روال منطقی، که برای کاربر حداکثر سهولت را فراهم سازد، این امکان در اختیار کاربر قرار گرفت که بتواند تمامی متغیرهای اپتیکی مهم در برانگیزش پتانسیلهای بینایی شامل رنگ، کنتراست و فرکانس فضایی را بهطور مستقل و نیز به طور متعامل با سایر پارامترهای اپتیکی تغییر دهد. به این ترتیب امکان القا و مدولاسیون عوامل اپتیکی میسر خواهد شد. مدولاسیون زمانی، فضایی و کانتراست الگوها به صورت مستقل و وابسته به سیگنال راهانداز دستگاه VEP فراهم شد. تعامل دینامیک عوامل اپتیکی را در بررسیهای VEP افقهای جدیدی را مطرح خواهد کرد.
یوسف حجت، مجید محمدی مقدم، محمدمراد شیخی، حسین موسویهندری،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
- یک سامانه یاتاقان مغناطیسی فعال طراحی و ساخته شده که در آن، با اعمال جریان کنترل شده به سیمپیچها، توسط یک کنترل کننده ID، نیروی جاذبه الکترومغناطیسی ایجاد و فاصله بین میله و آهنرباها کنترل میشود.سپس تأثیر پارامترهایی مانند فرکانس نمونهبرداری، الگوی تحریک آهنرباها و فاصله هوایی بین رتور و استاتور بر پایداری سامانه یاتاقان مغناطیسی بهصورت آماری با استفاده از نتایج آزمایشی تجربی تحلیل و بررسی شده است. همچنین تحلیل دینامیکی و تأثیر میدان مغناطیسی و تحلیل نیرو و با استفاده از تحلیل عددی ارائه شده است. با توجه به غیرخطی بودن سامانه تعلیق یاتاقان مغناطیسی، از نتایج این آزمایش برای بررسی اثر غیرخطی و کنترل مناسبتر سامانه استفاده شده است. در تحلیل عددی نحوه و شکل خطوط میدان مغناطیسی، پراکندگی و توزیع چگالی شار مغناطیسی و نیروی مغناطیسی اعمال شده بر میله آهنی به دو روش کار مجازی و تنسور تنش ماکسول بررسی شده است. در تحلیل آماری، نتایج تجربی مربوط به تأثیر تغییرات فرکانس و فاصله هوایی بین رتور و استاتور برای تعیین نقاط پایدار کاری استفاده شده است.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اثر محرک رنگ بشقابهای میناکاری شده بر تغییرات توان باند فرکانسی تتا، آلفا و بتای امواج مغزی با تأکید بر عامل جنسیت بهعنوان یک متغیر جمعیتشناختی منتخب بود تا به این سؤال پاسخ داده شود که فعالیت بیوالکتریک قشر مغز تحتتأثیر عنصر رنگ در یک کالای تجملی فرهنگی مانند بشقاب میناکاری شده در مقایسه بین دو جنس زن و مرد چگونه تغییر میکند. پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و با طرح نیمهتجربی انجام شده است. به این منظور الکتروانسفالوگرافی در دو ناحیه F۳ و F۴ طی مشاهده ویدئوی تجاری مربوط به بشقاب میناکاری شده در چهار رنگ آبی، زرد، سبز و قرمز در دو گروه مردان و زنان ثبت شد. دادهها با استفاده از سامانه بایوفیدبک ۲۰۰۰ شرکت شفرد اتریش در حین نمایش ویدئوی تجاری ثبت شد. پردازش دادههای EEG با استفاده از نرمافزار متلب ۲۰۱۸ و مقایسه آماری با استفاده از نرمافزار اسپیاساس نسخه ۲۰ با روش آزمون تحلیل واریانس چندعاملی انجام شد. نتایج نشان داد که عامل رنگ اثر معناداری بر توان باند فرکانسی تتا، آلفا و بتا ندارد. برخلاف آن اثر جنسیت معنادار بود و الگوی الکتروانسفالوگرافی مغز شرکتکنندگان فارغ از رنگ در دو جنس زن و مرد متفاوت بود، بهطوری که توان عادی شده الکتروانسفالوگرافی زنان در تمامی رنگها بیشتر از مردها مشاهده شد. بنابراین رنگ درباره کالای تجملی فرهنگی نتوانست اثر متفاوتی بر الگوی الکتروانسفالوگراف ناحیه فرونتال گروه زنان و مردان بگذارد، اما قشر مغزی زنان زمان پردازش رنگهای مختلف نسبت به مردان فعالتر عمل کرد.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده
کیندلینگ الکتریکی یکی از محبوبترین تکنیکهای مدل صرعی است که باعث ایجاد تشنجهایی مانند صرع لوب گیجگاهی
میشود. تاکنون برای درمان صرع، از تکنیکهای درمانی مختلفی استفاده شده است. از بین این تکنیکها، تحریک الکتریکی با فرکانس پایین (LFS) ، به طور گستردهای برای بهبود صرع مقاوم به دارو مورد توجه قرار گرفته است، اما مکانیزم اثر آن به خوبی روشن نشده است. از آنجا که وارد شدن کلسیم به سیتوپلاسم و افزایش غلظت آن یکی از مهمترین دلایل بروز تشنج است، گیرنده متابوتروپیک گلوتامات (mGluR۱)، گیرنده دوپامین (D۱) و ADPR سیکلاز (CD۳۸)، سه گیرندهای که از مسیرهای مختلف باعث افزایش کلسیم در سیتوپلاسم میشوند، انتخاب شدند. با این هدف که با بررسی تغییر بیان این گیرندهها کمک به سزایی به مشخص شدن مسیر بهبود بخشی LFS شود. در این مطالعه از هیپوکمپ موشهای صحرایی استفاده شد و تغییر بیان ژنها با تکنیک real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیان هر سه ژن انتخابی پس از کیندلینگ به طور معنی داری افزایش یافته و بعد از اعمال تحریکات LFS میزان بیان هر سه به مقدار کنترل بازگشته است. از این رو یکی از مسیرهایی کهLFS برای بهبود بخشی تشنج های کیندلینگ مداخله می نماید، ممکن است مربوط به مسیر ورود کلسیم به سیتوپلاسم باشد
کمیل خرمی، شاهرخ حسینی هاشمی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله ارتعاش پوسته¬ی استوانه¬ای FGM با استفاده از روش مربعات دیفرانسیلی (DQM) مطالعه می شود. ماهیت روش مربعات دیفرانسیلی، مشتق جزئی تابع یکنواخت نسبت به متغیری است که توسط مجموع وزنی مقادیر تابع در تمامی نقاط گسسته در آن جهت تقریب زده شده است. ضرایب وزنی مربوط به آن، به مسأله ی خاصی مربوط نیست و فقط به نقاط شبکه و مرتبه¬ی مشتق بستگی دارد. پوسته¬ی FGM خواص متغیری در راستای ضخامت بر حسب تابع نمایی دارد. همگرایی سریع روش DQM نشان داده شده و دقت آن با سایر مقالات و تئوری¬های پوسته، و همچنین با نتایج نرم افزار ABAQUS مقایسه و تأیید شده است. اثر کسر حجمی بر فرکانس¬های طبیعی پوسته¬ی استوانه¬ای FGM برای شرایط مرزی کلاسیک (تمامی ترکیبات شرایط مرزی ساده و گیردار) در برابر تعداد موج پیرامونی، نسبت طول به شعاع و نسبت ضخامت به شعاع برای مقادیر مختلف توان نمایی بررسی شده است.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
شاهرخ حسینی هاشمی، هدی اخوان، محمد فدایی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله، تحلیل ارتعاشات آزاد ورق مستطیلی نسبتاً ضخیم هدفمند (FG) با لایه های هوشمند براساس تئوری میندلین و ارائه یک حل دقیق پاسخ-بسته، مورد بررسی قرار گرفته است. این ساختار متشکل از یک ورق FG و دو لایه پیزوالکتریک می باشد. در این حل فرض بر آن است که دو لبه ی مقابل ورق دارای شرط مرزی ساده (یعنی ورق مستطیلی Levy-type) باشند. لایه های پیزوالکتریک مدار بسته در نظر گرفته شده اند، بنابراین از این ورق می توان به عنوان محرک استفاده کرد. برای بیان نحوه توزیع خواص در ماده FG، از یک مدل تابع توانی استفاده میشود. با استفاده از اصل همیلتون و معادله الکترواستاتیکی ماکسول، شش معادله دیفرانسیل وابسته بدست می آید. به منظور حل معادلات مذکور، یکسری توابع کمکی و پتانسیل جدید معرفی شده و از روش جداسازی متغیرها استفاده میشود. دقت فرکانس های بدست آمده به وسیله انجام یکسری مطالعات مقایسه ای با مقالات موجود و همچنین تحلیل المان محدود تایید می شود. در حل دقیق حاضر امکان پیش بینی مدهای درون-صفحه ای نیز علاوه بر مدهای خارج-صفحه ای با دقت بسیار بالایی میسر می شود. همچنین، تاثیر پارامترهای ورق مانند شرایط مرزی، اندیس گرادیانی و افزایش ضخامت لایه پیزوالکتریک بر روی فرکانس های طبیعی ورق مورد بررسی قرار می گیرد.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- این پژوهش به تشخیص ترک در سازه سد به وسیله آنالیز موجک (Wavelet)پرداخته است. نمونه مطالعه شده، سد بتن
دوقوسی کارون ۱ (شهید عباس پور) با ارتفاع ۲۰۰ متر است. این سد به دلیل تفاوت شعاع ها و زوایای داخلی و خارجی و عدم تقارن
مرکز قوس های داخلی و بیرونی در ترازهای مختلف از پیچیده ترین سد ها است. بر این اساس با داشتنِ مشخصات هندس ی سد
در دو حالت ABAQUS مذکور از روی نقشه های طراحی مربوطه و همچنین مشخصات فیزیکی و مکانیکی، با نرم افزارِ المان محدود
امکان تشخیص ،ABAQUS بدنه بدون ترک و ترکدار سد، مدل سازی شده است. با استفاده از پاسخ آنالیز فرکانسی سد با نرم افزار
بررسی شده است
سمیرا فاضلی، شاهرخ حسینی هاشمی، محمد فدایی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده
در این تحقیق فرکانس های طبیعی ورق مستطیلی میندلین کامپوزیت شده با وصله های پیزوالکتریک به دست آمده است. شرایط مرزی تکیه گاه ساده به سازه اعمال شده و برای دستیابی به پارامترهای فرکانسی سازه از روش ریتز، بر مبنای روش مینیمم انرژی پتانسیل استفاده شده است. توابع جابجایی و تابع پتانسیل الکتریکی با استفاده از سری های مثلثاتی (توابع حل دقیق) تخمین زده شده اند و در نتیجه حل نیمه تحلیلی مسئله به دست آمده است. به منظور بررسی دقت روش به کار رفته شده نتایج حاصل برای ورق های مستطیلی ایزوتروپیک و پیزوالکتریک به طور جداگانه با نتایج حل دقیق موجود در مراجع مقایسه گشته است. همانطور که از نتایج پیداست، انطباق خوبی میان نتایج حاصل از روش حاضر با نتایج حل دقیق موجود در مراجع دیده می شود. در انتها با استفاده از این روش فرکانسهای طبیعی ورق مستطیلی ارتوتروپیک کامپوزیت شده با دو وصله پیزوالکتریک در بالا و پایین آن، به دست آمده است.
سید آرش سید شمس طالقانی، عبدالله شادآرام، مسعود میرزایی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده
- این مقاله به مطالعه اثرات سیکل کاری عملگرهای پلاسمایی بر بهبود توزیع فشار در سطح بالایی یک ایرفویل NLF۰۴۱۴ می پردازد. سه عملگر پلاسمایی از نوع تخلیه سد دی الکتریکی در سمت مکش ایرفویل و در موقعیتهای مختلف نصب شده اند تا در زوایای حمله بعد از واماندگی، سبب بهبود فشار حول ایرفویل شوند. داده برداری تجربی توسط تونل باد و حفره های فشار در Re_c=۷/۵×〖۱۰〗^۵ انجام شده است. هدف اصلی این آزمایشات این است که بتوانیم سیکلهای کاری موثرتر در فرکانسهای تحریک مختلف را برای زوایای حمله مختلف شناسایی نماییم. نتایج نشان می دهد که عملگرهای پلاسمایی در تحریکهای غیردائمی با فرکانس تحریک کم روی سیکلهای کاری پایین کارایی بهتری دارند. در حالی که در فرکانسهای تحریک بالاتر، سیکلهای کاری پایین کارایی خود را از دست می دهند.
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده
مسئله اصلی بیان شده در این مقاله طراحی رویتگر غیرشکننده میباشد. پایداری این رویتگر برای دسته ای از سیستمهای غیرخطی لیپشیتز با بکارگیری توزیع پیوسته فرکانسی و براساس قضیه پایداری لیاپانوف مرتبه صحیح به اثبات میرسد. این رویتگر با وجود اغتشاش بر روی بهره رویتگر و ورودی سیستم پایدار می باشد. برای نخستین بار ضمن بهرهگیری از نامساوی خطی ماتریسی یک روش سیستماتیک نیز جهت یافتن بهره رویتگر بهینه پیشنهاد شده است تا ضمن کمینه ساختن اثر اغتشاش بر روی خطای رویت سیستم، نرم بهره رویتگر نیز کمینه گردد. مقایسه ای بین رویتگر طراحی شده و پژوهش های پیشین با موضوع رویتگر غیرشکننده برای سیستم غیرخطی مرتبه کسری صورت گرفته است. مقایسه بیانگر وسعت ناحیه دارای پاسخ قابل قبول برای رویتگر مبتنی بر لیاپانوف مرتبه صحیح به همراه محاسبات ساده تر میباشد. در پایان با سنکرون سازی یک سیستم آشوب عملکرد مناسب رویتگر مطلوب نمایش داده شده است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
ارتعاش محسوس تیرهای باربر فولادی در دهانه های بزرگ امری ناخوشایند در ساختمان ها است. حتی اگر محاسبات مربوطه به این تیر ها از نظر مقاومت و معیارهای کنترل تغییر شکل طبق آیین نامه به خوبی صورت گرفته باشد، با این وجود ممکن است هنگام عبور افراد دچار نوساناتی گردند. مبحث دهم مقررات ملی ساختمان رابطه ای برای کنترل ارتعاش تیرهای با اتصال مفصلی در حالت بهره برداری ارائه کرده است اما برای تعیین فرکانس تیرهای با اتصالات گیردار روابطی را بیان نکرده است. از آنجا که این تیرها سهم قابل توجهی از قابهای ساختمانی را به خود اختصاص می دهند، کنترل ارتعاش آنها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. روابط ارائه شده در تحقیقات سال های اخیر برای تعیین فرکانس تیر های گیردار دارای پیچیدگی های زیاد می باشد که استفاده از آنها برای کنترل ارتعاش سقف ها مشکل است. در این مقاله رابطه ارائه شده در آیین نامه ی طرح و اجرای ساختمان های فولادی ایران بررسی شده است، همچنین با استفاده از تحلیل دینامیکی، روش اجزای محدود و شبکه های عصبی روابطی برای تعیین فرکانس تیر های دو سر گیر دار و کنسول پیشنهاد گردیده است. مقایسه فرکانس حاصل از روابط مورد نظر با داده های بدست آمده از شبکه عصبی با خطای بسیار کم همراه بود که حاکی از دقت بالای روابط معرفی شده می باشد. پس پیشنهاد می گردد برای محاسبه فرکانس طبیعی تیرهای کنسول و دو سر گیر دار جهت کنترل ارتعاش سقف های ساختمانی از روابط معرفی شده در این مقاله استفاده گردد.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
در این مقاله کاربرد تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته بهمنظور جایابی خطا در شبکههای توزیع شامل خطوط هوایی و کابل ارائه میشود. سیگنالهای گذرای فرکانس بالا که توسط خطا در شبکه بوجود میآیند، با استفاده از این دو تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته تحلیل میشوند. تبدیل S را میتوان بعنوان یک ابزار مناسب در جایابی خطا بر پایه سیگنال گذرا مورد استفاده قرار داد. این تبدیل گسترش روش موجک پیوسته بوده و بر پایه یک پنجره گوسی متغیر و قابل حرکت بنا شده است. از آنجاییکه انرژی سیگنالهای خطا حول تعدادی از فرکانسهای خاص دارای دامنه زیاد میباشد، جایابی خطا را میتوان با در نظرگرفتن ارتباط مابین این فرکانسها و فرکانسهایی که به فرکانس مشخصه مسیر معروف هستند صورت داد. انرژی سیگنال گذرای ولتاژ از طریق تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته محاسبه میشود. بمنظور بررسی کارآیی روش پیشنهاد شده، سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و کابلهای زمینی مورد بررسی قرار میگیرند. شبکه توزیع استاندارد ۳۴ باسه IEEE با استفاده از نرم افزار EMTP-RV شبیه سازی شده و همچنین تحلیل تبدیل S و موجک پیوسته با استفاده از محیط کد نویسی MATLAB انجام شده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده- در مقاله حاضر، بر اساس تبدیل ارتقا یافته هیلبرت- هوآنگ که به تازگی به وسیله مؤلفان توسعه یافته، روشی خروجی-تنها برای شناسایی فرکانس های طبیعی سازه های چند درجه آزاد پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی، با تحلیل پاسخ سازه به وسیله تبدیل ارتقا یافته هیلبرت- هوآنگ، یک طیف دامنه- فرکانس موسوم به «طیف حاشیه ای میانگین» برای سازه فراهم می شود که به وسیله آن فرکانس های طبیعی سیستم سازه ای شناسایی می شوند. برای ارزیابی کارایی روش شناسایی پیشنهادی، شتاب نگاشت های حاصل از آزمایش ارتعاش محیطی انجام گرفته روی یک پل و یک ساختمان در قالب دو مطالعه موردی تحلیل شده اند که در آن ها شش فرکانس اول پل در جهت قائم و سه فرکانس اول ساختمان در سه جهت شرق- غرب، شمال- جنوب و پیچشی شناسایی شده اند. با توجه به سادگی روش پیشنهادی و تطابق نتایج حاصل از آن با دیگر روش های معتبر شناسایی سیستم، زمینه کابرد آن به عنوان ابزاری کارامد در شناسایی سیستم های سازه ای فراهم است.
سید آرش سید شمس طالقانی، عبداله شادآرام، مسعود میرزایی،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
این مقاله به اندازه گیری تجربی سرعت لحظه ای باد یونی تولید شده توسط عملگر پلاسمایی تخلیه سد دی الکتریکی(DBD) در محیط هوای ساکن با فشار اتمسفریک می پردازد. یک مطالعه پارامتریک برای افزایش سرعت باد یونی القایی توسط عملگر DBD انجام شده است. مشخصات الکتریکی و مکانیکی این عملگر در شرایط مختلف مطالعه شده است. هدف اصلی این کار کمک به بهینه سازی پارامترهای هندسی و الکتریکی برای فراهم کردن باد یونی موثرتر در کنترل جریان می باشد. پروفیلهای سرعت متوسط باد یونی القایی نشان می دهد که با افزایش فرکانس تحریک موقعیت سرعت ماکزیمم به سطح نزدیکتر می شود. همچنین نتایج ما بیان می دارند که عملگرهای پلاسمایی DBD گردابه هایی در همان فرکانس تحریک ولتاژ اعمال شده تولید می کنند. با افزایش درصد سیکل کاری، قدرت گردابه های شسته شده از عملگرها نیز افزایش می یابد. بر خلاف کارهای مشابه در این زمینه، این مطالعه رفتار غیردائمی موج ورودی به عملگر پلاسمایی را مورد بررسی قرار می دهد.