جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای فرکانس‌های طبیعی


دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده- در مقاله حاضر، بر اساس تبدیل ارتقا یافته هیلبرت- هوآنگ که به تازگی به وسیله مؤلفان توسعه یافته، روشی خروجی-تنها برای شناسایی فرکانس های طبیعی سازه های چند درجه آزاد پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی، با تحلیل پاسخ سازه به وسیله تبدیل ارتقا یافته هیلبرت- هوآنگ، یک طیف دامنه- فرکانس موسوم به «طیف حاشیه ای میانگین» برای سازه فراهم می شود که به وسیله آن فرکانس های طبیعی سیستم سازه ای شناسایی می شوند. برای ارزیابی کارایی روش شناسایی پیشنهادی، شتاب نگاشت های حاصل از آزمایش ارتعاش محیطی انجام گرفته روی یک پل و یک ساختمان در قالب دو مطالعه موردی تحلیل شده اند که در آن ها شش فرکانس اول پل در جهت قائم و سه فرکانس اول ساختمان در سه جهت شرق- غرب، شمال- جنوب و پیچشی شناسایی شده اند. با توجه به سادگی روش پیشنهادی و تطابق نتایج حاصل از آن با دیگر روش های معتبر شناسایی سیستم، زمینه کابرد آن به عنوان ابزاری کارامد در شناسایی سیستم های سازه ای فراهم است.
مصطفی رستاقی، مهرداد نوری خاجوی،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق، سایز و موقعیت نسبی ترک، با استفاده از فرکانس¬های طبیعی لوله¬ی محتوی مایع تحت فشار به کمک شبکه عصبی تشخیص داده می¬شود. شبکه¬ی عصبی به کار رفته از نوع پرسپترون چندلایه (MLP) می¬باشد. با مقایسه ی بین ورودی¬های مختلف، ورودی¬های مطلوب انتخاب شدند. سیال داخل لوله آب می¬باشد. لوله¬های مورد استفاده از دو جنس آلومینیوم و فولاد هستند. لوله در چهار وضعیت: خالی از سیال، حاوی سیال با فشار صفر، با فشارMPa ۴۹۸/۰و با فشار MPa ۹۸۱/۰ می¬باشد. محدوده¬ی سایز ترک از ۱۹۰۴۳/۰ تا ۶۳۴۶/۰ و محدوده¬ی موقعیت از ۱۹۹/۰ تا ۴۰۳/۰ می¬باشد. در زمینه¬ی تشخیص ترک سازه¬ها بر مبنای خصوصیت تغییرات فرکانس طبیعی با کمک شبکه عصبی تحقیقات زیادی انجام شده است. اما تا آنجایی که مولفین آگاهی دارند، جهت شناسایی ترک در لوله¬های حاوی سیال از روش فوق الذکر استفاده نشده است. همچنین استفاده همزمان از سازه¬های با دو جنس مختلف برای آموزش و تست شبکه عصبی از دیگر نوآوری¬های این تحقیق می باشد. مقایسه روش پیشنهادی در این تحقیق با روش¬های تحلیلی انجام شده، نشان می¬دهد که روش پیشنهادی همواره در تخمین سایز دقیق¬تر می¬باشد ولی در تخمین موقعیت با توجه به تعداد کم نمونه¬ها همواره دقیق¬تر نیست.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

روش‌ های COMAC و نشانه آسیب (DI) که بر پایه تغییر در شکل‌های مودی می‌باشند، در شناسایی مقطع طولی آسیب‌دیده در وسط دهانه عرشه پل‌ها قادر به تشخیص مقطع طولی آسیب‌دیده نمی‌باشند و در برخی موارد مقطع عرضی آسیب‌دیده را نیز بدرستی تشخیص نمی‌دهند. در این تحقیق‌ ابتدا ضعف روش‌های ذکر شده، نشان داده می‌شود و سپس روشی جدید برای تشخیص آسیب در عرشه پل از طریق توسعه روش‌های مذکور ارائه می‌شود. برای این منظور مدل عددی یک پل دو دهانه هفتاد و سه متری و مدل یک پل پنج‌دهانه بیست و پنج متری مورد استفاده قرار گرفته است. آسیب ایجاد شده روی عرشه پل، از طریق کاهش مدول الاستیسیته یک المان در کنار تکیه‌گاه پل‌ها تعریف می‌گردد. نشان داده شده است که با در نظرگرفتن تنها شکل‌مودهای یک مقطع طولی،این روش‌ها قادر به شناسایی مکان آسیب‌دیده نمی‌باشند و بایستی از شکل‌های مودی چندین مقطع طولی استفاده شود. روش‌ های COMAC و نشانه آسیب (DI) که بر پایه تغییر در شکل‌های مودی می‌باشند، در شناسایی مقطع طولی آسیب‌دیده در وسط دهانه عرشه پل‌ها قادر به تشخیص مقطع طولی آسیب‌دیده نمی‌باشند و در برخی موارد مقطع عرضی آسیب‌دیده را نیز بدرستی تشخیص نمی‌دهند. در این تحقیق‌ ابتدا ضعف روش‌های ذکر شده، نشان داده می‌شود و سپس روشی جدید برای تشخیص آسیب در عرشه پل از طریق توسعه روش‌های مذکور ارائه می‌شود. برای این منظور مدل عددی یک پل دو دهانه هفتاد و سه متری و
سعید فدایی نایینی، عباس مزیدی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

در این پژوهش، معادلات حرکت برای یک توربین بادی محور افقی با پایه متحرک بدست آمده و فرکانس‌های طبیعی و ارتعاشات آزاد سیستم مورد بررسی قرار گرفته‌است. پایه توربین بادی بصورت صلب و پره‌های آن بصورت تیرهای انعطاف‌پذیر مدلسازی شده‌است. خمش و پیچش پره به عنوان دو درجه آزادی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. شافت متصل به پره، به صورت صلب فرض شده‌است. در این مقاله به طور خاص یک توربین بادی ۵ مگاواتی محور افقی مورد بررسی قرار گرفته‌است که پایه آن در آب شناور بوده و دارای سه سرعت زاویه‌ای در جهات مختلف است. با توجه به شکل پیچیده پره و متغیر بودن خواص آن در طول، خصوصیات مقطع به مقطع پره یک توربین ۵ مگاواتی واقعی استخراج شده و سپس جرم و پارامترهای هندسی آن به کمک برازش منحنی توسط نرم‌افزار متلب در طول پره استخراج شده‌اند. معادلات حرکت و شرایط مرزی به کمک اصل همیلتون استخراج شده‌اند و سپس با استفاده از روش گالرکین به معادلات دیفرانسیل معمولی تبدیل شده‌اند. پس از آن با تنظیم معادلات به فرم فضای حالت، مقادیر ویژه محاسبه و فرکانس‌ها بدست آمده اند. به منظور بررسی صحت معادلات، نتایج بدست آمده در حالت‌های خاص با نتایج پژوهش‌های پیشین مقایسه شده که همخوانی خوبی بین نتایج وجود دارد. سپس اثر پارامترهای مختلف بر روی تغییرات فرکانس توربین و پاسخ‌های زمانی ارتعاشات پره توربین بررسی شده‌است. نتایج نشان می‌دهد سرعت دورانی پایه توربین و همینطور تغییرات سرعت دورانی پره‌هابرفرکانس‌های سیستم و ارتعاشات آزاد پره توربین تاثیرات قابل توجهی دارند.
موسی رضائی، وحید عرب ملکی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

ارتعاشات ناشی از سیال در لوله‌های حامل سیال می‌تواند باعث خستگی و شکست در این سیستم‌ها شود، از این رو کنترل ارتعاشات ناخواسته و کاهش دامنه نوسانات در لوله‌‌های حامل سیال حائز اهمیت می‌باشد. بدین منظور، در تحقیق حاضر با ارائه جاذب ارتعاشی غیر فعال برای لوله‌های حامل سیال، تأثیر پارامترهای جاذب بر مشخصه‌های ارتعاشی سیستم بررسی شده است. معادلات حاکم بر حرکت با استفاده مستقیم از قانون دوم نیوتن استخراج و با حل تحلیلی معادلات بر مبنای سری‌های توانی، معادله مشخصه و شکل مودهای ارتعاشی سیستم استخراج شده است. پس از صحه‌سنجی نتایج، تأثیر پارامترهای جاذب ارتعاشی و سرعت سیال بر مشخصه‌های ارتعاشی لوله حامل سیال بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که تأثیر جاذب بر کاهش حداکثر دامنه نوسانات با افزایش جرم جاذب کمتر شده و در سرعت‌‌های مختلف سیال، با تعیین مقدار مناسب پارامترهای جاذب، می‌توان دامنه نوسانات سیستم را به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش داد. استفاده از جاذب ارتعاشی مناسب باعث می‌شود تا در سرعت‌های سیال نزدیک به سرعت بحرانی سیال که دامنه نوسانات سیستم به بیشترین مقدار خود می‌رسد، حداکثر دامنه نوسانات سیستم به ازای جاذب واقع در موقعیت ۰,۰۷ از انتهای لوله در حدود ۹۸ درصد کاهش یابد. روش ارائه شده در تحقیق حاضر به سهولت می‌تواند جهت طراحی جاذب ارتعاشی غیر فعال برای لوله‌های حامل سیال با انواع مختلف شرایط مرزی مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱