جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای فرکانس تشدید
یاسر میرزایی، حسام موسوی اکبرزاده، سید محمد هاشمی نژاد،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
با بکارگیری تئوری الاستیسیته خطی سه بعدی، محیط آکوستیکی کروی که در آن کره دیگری بصورت ناهمرکز واقع شده است مدل گردید. شرایط مرزی بر روی کره خارجی و کره ناهمرکز داخی بصورت شرط مرز نیومن در نظر گرفته شده است. توابع جمع برداری انتقالی امواج کروی همراه با روش جداسازی متغیرها بکار گرفته شد تا شرط مرزی نیومن بر روی مرز کره داخلی و مرز کره خارجی اعمال گردد. با اعمال شرایط مرزی و بدست آوردن مساله مقدار ویژه، نهایتا معادله فرکانسی از صفر کردن دترمینان ماتریسی با درایههای تابع بسل کروی حاصل میشود. در محیط آکوستیکی کروی با حفره هم مرکز بعلت تقارن هندسی، در برخی فرکانسهای رزونانس، تکرار فرکانسهای رزونانس دیده میشود. خارج از مرکز شدن حفره تاثیرات متفاوتی بر فرکانسهای رزونانس دارد که بستگی به پارامترهای هندسی مساله دارد. نتایج عددی مبسوطی برای مسائل پیشنهادی دارای نسبت شعاع داخلی به خارجی متفاوت ارائه گردید. نتایج عددی نحوه تاثیر خارج از مرکز شدن حفره بر خصوصیات فرکانسی محیط آکوستیکی کره ناهمرکز فوق را بصورت کیفی و کمی مورد بررسی قرار میدهد. پدیدههای خوشه فرکانسی (چندین مد آکوستیکی با فرکاس رزونانس برابر) ، چند شاخه شدن خوشههای فرکانسی و جابهجا شدن مدهای آکوستیکی ملاحظه گردید.
بابک افضلی، حسن کریمی،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
لوله هارتمن-اسپرنجر دستگاهی است که در آن جریان جت فرومنبسط وارد لولهای با انتهای بسته میشود که در فاصله مشخصی از نازل قرار گرفته است. در شرایط خاص، تولید حرارت متمرکز درون لوله قابل مشاهده است که منجر به افزایش دمای سریع درون لوله میشود و میتواند در کاربردهای مهندسی نظیر آتشزنههای آکوستیکی مورد استفاده قرار بگیرد. در پژوهش حاضر، عملکرد حرارتی دستگاه برای مجموعهای از شش نمونه مختلف از لولههای تشدید با پارامترهای فیزیکی متفاوت مورد تحلیل قرار گرفته است. پارامترهای تغییر یافته عبارتند از جنس لوله، طول لوله، فاصله لوله از نازل و شرایط دیوار انتهای لوله که میتواند بصورت کاملاً بسته و یا همراه با یک سوراخ ریز برای استخراج گاز داغ باشد. در تمامی نمونهها، شکل داخلی لوله بصورت مخروطی انتخاب شده است. مدلسازی عددی در کنار آزمایشات تجربی بر روی این نمونهها انجام گرفته و نتایج برای بررسی تأثیر پارامترهای مذکور بر دمای قابل حصول در انتهای لوله و مکانیزم داخلی جریان مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که مهمترین عامل افزایش دما، وجود جریان نوسانی همراه با عبور امواج شوک قوی درون لوله است. با تغییر فاصله لوله و نازل، جریان نوسانی حذف شده و اثری از افزایش دما مشاهده نمیشود. وجود یک سوراخ ریز در انتهای لوله همچون استفاده از لولههای کوتاهتر، باعث کاهش دمای قابل دستیابی درون لوله میشود. فرکانس نوسانات برای لولههای بلندتر نزدیک به فرکانس تشدید لوله است. همچنین استفاده از مواد با ضریب انتقال حرارت پایین، سبب افزایش دما درون لوله خواهد شد.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
در این تحقیق فرکانس های طبیعی مدل های کوچک-مقیاس شیب ماسه ای خشک درون جعبه قوی توسط شبیه سازی های آزمایشگاهی در میدان شتاب ۱g اندازه گیری شده است. در مدلسازی های ژئوتکنیکی، ارتباط بین فرکانس های مدل و نمونه واقعی از اهمیت کلیدی برخوردار است. در این مقاله با انجام آزمایش های دینامیکی پالس ضربه چکش، محدوده فرکانس های بهینه تحریک مدل بر مبنای ابعاد و مقیاس هندسی مدل های فیزیکی شیب انتخاب شده است. شیب های ماسه ای مدل با زوایای مختلف ۲۵ تا ۶۰ درجه ای داخل جعبه مدلسازی ایجاد شده اند. دانسیته نسبی مدل های شیب ماسه ای متوسط و در حدود ۵۰ تا ۵۲ درصد است. محدوده فرکانسی مورد بررسی با توجه به مطالعه پیش لرزه ای مدل های میز لرزان بین ۰۰۱/۰ تا ۱۵۰ هرتز درنظرگرفته شده است. مطابق یافته های پژوهش حاضر، در یک مدل شیب ثابت، فرکانس هایی که در آن ها حداکثر انرژی لرزه ای نهفته است، در مقایسه با فرکانس های با حداکثر دامنه پاسخ بزرگنمایی شده شتاب، کاملا متفاوت هستند. نتایج مطالعه حاضر وجود رابطه ای مابین زاویه شیب ماسه ای، فرکانس های مدل فیزیکی و فرکانس بزرگنمایی را اثبات می کند. به طوری که با افزایش زاویه شیب های مدل در یک ارتفاع ثابت، مقادیر بزرگنمایی پاسخ شتاب ضربه کاهش می یابد.
محمد یونسی، حجت قاسمی،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده
در خروجی یک نازل همگرا که به یک منبع گاز پر فشار متصل است، بر اساس مقدار فشار ورودی آن، یک جریان فرومنبسط و فرا صوت که با موج شوک همراه می باشد ایجاد میگردد. با قرار دادن یک لوله ته بسته در مقابل این نازل همگرا، طرح ساده از دستگاه لوله تشدید هارتمن اسپرنگر شکل میگیرد. تأثیر شوک به همراه جریان خروجی نازل بر لوله، گرمایش شدیدی در گاز محبوس در داخل لوله ایجاد میکند. در این پژوهش سیکل عملکردی لوله تشدید و ماهیت نوسانی جریان داخل آن بررسی گردید. پارامترهای اصلی مساله به صورت فشار ورودی به نازل و فاصله بین لوله و نازل، تعیین و تاثیر تغییر مقدار آنها در عملکرد نوسانی جریان داخل لوله و نوسانات فشار انتهای لوله نشان داده شد. فرکانسهای غالب این نوسانات تعیین و بیان شد که در محدوده فشار ورودی یک تا ده بار، محدوده فرکانسهای غالب بین ۶۰۰ تا ۹۳۳ هرتز بهدست میآید که با فرکانس آکوستیکی طبیعی لوله اختلاف دارند. تشدید نوسانات و فرکانسهای غالب تنها در تعداد مشخصی از مقادیر پارامترهای اصلی قابل مشاهده است و گرمایش مورد نظر صرفا در این شرایط ایجاد میگردد.