جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای ماتریس انتقال


دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده

برای تحلیل تقویت کننده نیمه هادی از شیوه‌ای مبتنی بر روش ماتریس انتقال استفاده شده است. ورودی تقویت کننده، سیگنال نوری تک فرکانس مدوله شده است و از مدولاسیون سیگنال بایاس الکتریکی صرف‌نظر شده است. مشاهده می‌شود که هر چه فرکانس مدولاسیون ورودی کمتر باشد، بهره دچار اعوجاج بیشتری می‌شود اما در فرکانسهای مایکروویو، بهره مقدار متوسطی خواهد داشت و شکل موج خروجی از ورودی تبعیت می‌کند.

دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده

در این مقاله لیزر DBR کوک‌پذیر سه‌قسمتی با استفاده از روش ماتریس انتقال (TMM) و تئوری خط انتقال و پراکندگی تحلیل می‌شود. با اصلاح شرایط نوسان و با استفاده از شرایط نوسان دقیق، مشخصه‌های کوک لیزر با مدلسازی قسمتهای فاز و توری شبیه‌سازی شده و جابه‌جایی فرکانس براگ و تغییرات بهره آستانه لیزر در اثر تزریق جریان به قسمتهای فاز و توری محاسبه می‌شوند. در شبیه‌سازی آثار ناپیوستگی ضریب شکست بین نواحی فعال و غیرفعال و همچنین نواقص ناشی از فرایند ساخت در نظر گرفته شده و وابستگی مشخصه‌های کوک به پارامترهای فیزیکی لیزر و نواقص ساخت بررسی می‌شود.
هادی پورشهسواری، اسماعیل قربانی، مهدی کشمیری،
دوره ۱۳، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده

تعمیم و گسترش مفهوم آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان پریودیک و استفاده از آن به منظور استخراج فرکانس های طبیعی یک تیر تحت اثر جرم متحرک مدنظر است. در همین راستا ابتدا مفهوم کلی آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان در حوزه زمان بیان و چگونگی استخراج مشخصه های دینامیکی، شبه پارامترهای مودال، این سیستم ها با استفاده از محاسبه مقادیر ویژه ماتریس انتقال حالت سیستم ارائه می گردد. پس از معرفی شبه پارامترهای مودال، روند تعیین ماتریس انتقال حالت یک سیستم خطی متغیر با زمان بیان و در ادامه شبه پارامترهای مودال تشریح می شود. برای دنبال کردن هدف اصلی مقاله، پس از مدل سازی مسئله در نرم افزار متلب و ثبت دادهای ورودی و خروجی، شبه فرکانس های طبیعی یک تیر با جرم متحرک ، به عنوان سیستمی متغیر با زمان، با استفاده از روش تشریح شده محاسبه و در انتها نیز نشان داده می شود که شبه پارامترهای مودال یک سیستم خطی متغیر با زمان پریودیک، با همان دوره تناوب تکرار می شوند.
محمدحسن شجاعی فرد، روح الله طالبی توتی، منصور ترابی، رضا احمدی،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این پژوهش پیش‌بینی تراکنش توان صوتی پنل‌های چندلایه‌ی‌ عایق صوت متشکل از لایه‌های مختلف از جمله مواد متخلخل، مواد الاستیک و هوا با روش ماتریس انتقال (TMM) صورت پذیرفته است. پس از اشاره به تئوری‌های موجود در این حوزه، نحوه‌ی تحلیل آکوستیکی و استخراج پارامتر‌هایی چون ضریب افت انتقال صوت با استفاده از روش ماتریس انتقال بسط و تشریح شده است. نتایج حاصل از روش مذکور با نتایج آزمایشگاهی موجود مقایسه و پس از اطمینان از صحت آن، به بهینه‌سازی چند‌هدفی رفتار آکوستیکی پنل چندلایه پرداخته شده است. فرآیند‌ بهینه‌سازی به کمک الگوریتم ژنتیک (NSGA-II) با دو هدف بیشینه‌ ساختن ضریب افت انتقال صوت پنل و در عین حال کمینه‌کردن وزن سازه صورت پذیرفته است. نتایج بهینه‌سازی چندهدفه نشان می‌دهد که اگر هدف طراح دست‌یابی به متوسط ضریب افت انتقال صوت مشخصی در بازه‌ی فرکانسی ۱۰ تا ۵۰۰ هرتز برای پنل با ضخامت ثابت باشد، چنان‌چه پنل با تعداد لایه‌ی کمتری انتخاب نماید (سه لایه) از نظر وزنی به شرایط بهتری دست خواهد یافت. اما اگر متوسط ضریب افت انتقال صوت بیشتری در همان بازه‌ی فرکانسی مدنظر طراح باشد، انتخاب یک پنل با تعداد لایه‌ی بیشتر (شش لایه‌) از نظر وزنی شرایط مطلوب‌تری خواهد داشت.
امیر مسعود بخشی، علیرضا آریایی،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

روشی تحلیلی برای تعیین اثر شکستگی روی رفتار ارتعاشی تیرهای تیموشنکوی چند تکه دارای قیود انعطاف‌پذیر میانی تحت عبور سیستم دو درجه آزادی بسط داده شده است. در تیرهای چند تکه دارای قیود انعطاف‌پذیر میانی علاوه بر ناپیوستگی‌ها در محل قیود انعطاف‌پذیر ناپیوستگی‌هایی هم در محل زاویه شکستگی وجود دارد. با بررسی شرایط سازگاری در محل هر شکستگی‌ و ترک‌، روابط بین ضرایب شکل مود هر دو تکه به¬دست می¬آید. در ادامه با استفاده از روش تحلیلی ماتریس انتقال، حل¬های ویژه سیستم چند تکه به طور صریح قابل محاسبه است. پاسخ اجباری را می¬توان با استفاده از توابع ویژه تئوری بسط مودال به¬دست آورد. برای تعیین پاسخ اجباری از تعامد مودها استفاده می‌شود. از این¬رو با بررسی روابط، رابطه‌ای جدید در حالت وجود شکستگی برای تعامد مودها اثبات می‌شود. مشاهده می‌گردد که با افزایش زاویه شکستگی بر مقدار فرکانس‌های طبیعی افزوده می‌شود و بیشینه جابجایی تیر کاهش می‌یابد. همچنین وجود ترک باعث کاهش فرکانس‌های طبیعی و افزایش جابجایی بیشینه در تیر می‌شود. اعتبار تکنیک بیان شده با مقایسه نتایج با دیگر مقالات و نتایج بدست آمده از حل‌های عددی فراهم گردیده است.
روح الله طالبی توتی، امیرمحمد چوداری خامنه،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، افت انتقال صوت در پوسته‌های استوانه‌ای دوجداره‌ی ارتوتروپیک بر مبنای تئوری الاستیسیته‌ی سه‌بعدی مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مقاله، بررسی تاثیر برخورد موج آکوستیکی، تحت دو زاویه‌ی مختلف، بر افت انتقال صوت پوسته می‌باشد. مدل ارائه شده در این مقاله، یک پوسته‌ی استوانه‌ای ارتوتروپیک دوجداره با طول بی‌نهایت و غوطه‌ور در سیال می‌باشد، که یک موج آکوستیکی صفحه‌ای تحت دو زاویه‌ی θ و δ به سطح خارجی آن برخورد می‌نماید. به جهت مدلسازی هر دو جداره‌ی پوسته‌ی استوانه‌ای، از روش فضای حالت و به کارگیری روش مدل لایه‌ای تقریبی به همراه رویکرد ماتریس انتقال، بهره‌گیری شده است. همچنین به دلیل برخورد موج صفحه‌ای تحت دو زاویه‌ی θ و δ، معادلات انتشار امواج با در نظر گرفتن این دو زاویه‌ بازنویسی شده‌اند. مقایسه‌ی نتایج حاصله با نتایج سایر محققان، بر دقت و صحت مدل ارائه شده در این مقاله صحه‌گذاری می‌نمایند. علاوه بر این، به منظور بررسی دقیق‌تر افت انتقال صوت از این پوسته‌ها، پارامترهای مختلفی که در میزان افت انتقال صوت موثر می‌باشند مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌اند. نتایج نشان می‌دهند که میزان افت انتقال صوت در پوسته‌های استوانه‌ای دوجداره نسبت به پوسته‌های استوانه‌ای تک جداره، به خصوص در فرکانس‌های بالا، بیشتر می‌باشد. همچنین میزان افت انتقال صوت وابسته به هر دو زاویه‌ی θ و δ می‌باشد. به نحوی که تغییر در هریک از این زوایا، سبب تغییر در افت انتقال صوت سازه می‌شود.
حامد کریمیان علی آبادی، احمد احمدی، علیرضا کرامت،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله تحلیل جریان گذرا در خط لوله ویسکوالاستیک در حوزه فرکانس با درنظر گرفتن اثرات اندرکنشی سیال–سازه بر مبنای یک فرمول‌بندی جدید انجام شده است. در این راستا ابتدا مبانی ریاضی به منظور دستیابی به ماتریس انتقال تعمیم یافته تدوین شده است. در ادامه معادلات حاکم بر جریان سیال و معادلات سازه‌ای از حوزه زمان به حوزه فرکانس تبدیل شده و تلاش گردیده تا با استفاده از فرمول‌بندی مساله در قالب ماتریس انتقال مشتمل بر بردار متغیرهای هیدرولیکی و سازه‌ای، نمایش ساده‌تری از رفتار ویسکوالاستیک حاصل گردد. عدم نیاز به حل انتگرال پیچش و دستیابی به معادلات جبری بجای معادلات انتگرالی حاصل بکارگیری ابزارهای حوزه فرکانس در این تحقیق می‌باشد. در ابتدا برای صحه‌گذاری مدل پیشنهادی دو حالت پایه، یکی لوله صلب و دیگری لوله الاستیک تحلیل گردیده و نتایج حاصل از آنها با داده‌های تجربی موجود و همچنین نتایج حل زمانی مبتنی بر شیوه مشخصه‌ها مقایسه شده‌اند. نتایج در سطح مطلوب بر داده‌های مرجع منطبق بودند. در ادامه با داشتن اطلاعات و مشخصات یک مدل آزمایشگاهی معتبر برای شرایط لوله ویسکوالاستیک کد شبیه‌سازی رفتار گذرا در محیط متلب پیاده‌سازی گردیده و در این حالت نیز نتایج حاصل از مدل پیشنهادی، انطباق خوبی با داده‌های تجربی و منحنی های آزمایشگاهی نشان می دهد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد استفاده از ابزارهای تحلیل در حوزه فرکانس می‌تواند با سرعت و دقت بالا عملکرد گذرای یک خط لوله را بدست دهد.

صفحه ۱ از ۱