جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای ماشین کاری

جمشید پرویزیان، حمید آبیار، امیر عبداله، اسماعیل غدیری زهرانی،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

یکی از مهمترین مشکلات فرآیند وایرکات، خطای ماشینکاری گوشه و شعاع گوشه است. این تحقیق خطای شعاع گوشه محدب در یک برش متوالی (شامل یک مرحله خشن و دو مرحله پرداخت) وایرکات را بررسی نموده است. طراحی آزمایش ها بر اساس فرکانس تخلیه و سرعت پیشروی مرحله ی خشن کاری به روش فاکتوریل کامل انجام و بار باقیمانده روی مسیر مستقیم و قوس گوشه به عنوان پارامترهای خروجی در نظر گرفته شده اند. نتایج حاکی از تاثیر قابل توجه بهینه سازی این پارامترها روی کنترل بار باقیمانده در مسیر مستقیم در مقایسه با مسیر قوس گوشه ¬اند. دیگر آن که خشن کاری مؤثرین مرحله ی برش است و به وسیله بهینه سازی پارامترهای وایرکات نمی توان خطای شعاع گوشه را به طور کامل حذف کرد. در ادامه، شعاع گوشه ی مقعر ایجاد شده در برش های متوالی و اثر زاویه و شعاع گوشه و خطای شعاع در زوایای مختلف گوشه مطالعه شده¬است. تحلیل داده های به دست آمده نشان می دهد که تاثیر بار باقیمانده بر خطای شعاع گوشه با افزایش زاویه گوشه افزایش می یابد. یک رویکرد موثر به منظور بهبود دقت ماشینکاری شعاع گوشه ی مقعر برای برش پرداخت ارائه گردیده است. نتیجه مهم آن که در یک گوشه ی کوچک-شعاع مقعر، برای دستیابی به دقت مناسب، طول قوس پیموده شده باید تا حد امکان افزایش یابد.
محمدامین رعنائی، احمد افسری، سید یوسف احمدی بروغنی، محمد محسن مشکسار،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

یکی از معضلات اساسی ماشینکاری تخلیه الکتریکی (EDM)، سایش الکترود ابزار طی فرآیند ماشینکاری است. در این تحقیق به منظور بهبود عملکرد و افزایش مقاومت مس خالص در برابر سایش الکتریکی طی فرآیند EDM، از ساختار بسیار ریز (در حد نانو و چند صد نانومتر) استفاده گردید. لذا در ابتدا کوشش شده تا این نوع ساختار در درون ماده ایجاد شود. برای این منظور از روش اکستروژن در کانال های هم مقطع زاویه دار (ECAP) استفاده گردید. مس خالص طی هشت مرحله تحت فرآیند ECAP قرار گرفت. تاثیر اندازه ساختار کریستالی الکترود، شدت جریان و زمان ماشین کاری بر نرخ براده برداری و سایش الکتریکی الکترودهای مسی طی فرآیند EDM بررسی گردید. علاوه بر این ریز ساختار و هدایت الکتریکی الکترودها نیز مطالعه شد. نتایج حاصله نشان دادند که پس از اعمال فرآیند ECAP، اندازه دانه ساختار کریستالی مس به شدت کاهش یافته به طوری که پس از هشت مرحله، ساختار کریستالی نسبتاً همگن با دانه های بسیار ریز در محدوده ۵۰ تا ۲۰۰ نانومتر درون ماده ایجاد گردید. از طرفی با ریز شدن ساختار کریستالی الکترود مسی، سایش الکتریکی آن کاهش یافته اما نرخ برداشت مواد تقریباً ثابت مانده و تغییر چندانی نکرده است.
حسین امیرآبادی، وحید آقایی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

با توجه به رشد سریع صنعت و افزایش رقابت میان شرکت‌ها، نیاز به ساخت قطعات دارای سطوح با فرم آزاد با هزینه کمتر و دقت بالاتر احساس می‌شود. امروزه با وجود مزایای زیاد ماشین‌های CNC پنج محوره، به دلیل هزینه‌ی بالای خرید، اپراتوری و نگهداری این ماشین‌ها و پایداری دینامیکی پایین و برنامه‌نویسی پیچیده‌ی آنها، در صنعت تا حد امکان استفاده از ماشین‌های سه محوره ترجیح داده می‌شود. به دلیل عدم توانایی ماشین‌کاری قطعات پیچیده توسط ماشین‌های سه محوره، ماشین‌های ۲+۳ محوره پیشنهاد داده شده است. در این پژوهش برای تعیین جهت‎گیری‎های مناسب ابزار برای ماشین‎کاری ۲+۳ محوره از روش جدیدی استفاده شده است. در این روش نقاط قابل روئیت و مخفی قطعه‎کار و کمترین طول ابزار با استفاده از ابرنقاط قطعه‎کار به دست آمد و سطح قطعه‎کار بر اساس جهت‎گیری‎های ابزار به تکه سطح‎هایی تقسیم‎بندی شد. در این پژوهش کمترین تعداد جهت‎گیری ابزار محاسبه شد تا علاوه‎بر کمتر شدن زمان کلی ماشین‎کاری، مرز بین تکه سطح‎ها کاهش یابد و در نتیجه باعث بهبود کیفیت سطح شود. برای ارزیابی کارآیی روش ماشین‎کاری ۲+۳ محوره، دقت سطوح ماشین‎کاری شده با این روش توسط دستگاه اندازه‎گیری مختصات اندازه‌گیری شد و با مدل قطعه مقایسه گردید.
حسن عبداللهی،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

از آنجائیکه کانتیلیور‌ها پایه و اساس بیشتر قطعات مبتنی بر ساختارهای MEMS می‌باشند، در این مقاله فرآیند ساخت کانتیلیور‌ با فناوری میکرو ماشین‌کاری حجمی بیان شده است و از آن فرآیند برای ساخت آرایه‌ای از میکروکانتیلیورهای تک‌ماده‌ای از جنس SiO۲ استفاده شده است. نتایج حاصل از این مقاله می‌تواند پایه و اساس طراحی و ساخت حسگرهایی باشد که بر پایه کانتیلیور‌ از جنس SiO۲ استوار است. طراحی فرآیند ساخت کانتیلیور‌ها در ۱۳ مرحله با ۲ ماسک شیشه‌ای و طلقی انجام‌شده است و معلق‌سازی آن‌ها نیز به روش رهاسازی‌تر است. از مهم‌ترین مزایای روش ارائه‌شده می‌توان به عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته لایه نشانی، طراحی با حداقل ماسک، سادگی در پیاده‌سازی سریع کانتیلیور‌ها، اجتناب از پیچیدگی رهاسازی از لایه قربانی، رهاسازی کانتیلیور در دمای محیط، کم هزینه بودن و در نهایت امکان پیاده‌سازی آن در آزمایشگاه‌های میکروالکترونیک با تجهیزات محدود اشاره نمود. کانتیلیور‌های تک‌ماده‌ای از جنس SiO۲ با طول‌های ۵۰µm، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۳۵۰ و ۴۰۰، به ضخامت‌های۱µm و ۲ و به عرض‌های ۲۰µm و ۴۰ ساخته شدند. مقادیر فرکانس رزونانس و ثابت فنر آن‌ها نیز برای مواد مختلف Si۳N۴، Si، Au، SiO۲، Al و SU۸ با ابعاد متفاوت محاسبه‌شده‌اند. نتایج حاصل از تصاویر روبشی نشان می‌دهند که عملیات لیتوگرافی باوجود ناهمواری در پشت زیر لایه به‌ درستی صورت پذیرفته است، کنترل فرآیند ساخت و کنترل عملیات زدایش Si در حد قابل قبول است و کانتیلیور‌ها با استرس ناچیز به خوبی به حالت معلق درآمده‌اند.
هادی پروز، مهدی حیدری، سید وحید حسینی،
دوره ۲۱، شماره ۹ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقادیر نیروهای عکس ­العمل در قید و بندها جزو پارامترهای اساسی در مراحل طرح­ ریزی و طراحی المان­ های قید و بند به شمار می ­رود. مقدار این نیروها در هریک از نقاط جاسازی ثابت نبوده و تابعی از مقدار و جهت نیروی برآیند بست (به عنوان نیروی گذرا) و نیرو و گشتاور ماشین­ کاری (به­ عنوان نیروی فعال) است. از آنجا که بزرگی، موقعیت و جهت نیرو و گشتاور ماشین­ کاری در هر لحظه متغیر است، مطالعه اثر آن بر روی نیروهای عکس ­العمل، فرآیندی پیچیده به شمار می­رود. در این مقاله، یک مدل تحلیلی برای بررسی اثر نیروها و گشتاور ماشین­ کاری بر روی مقادیر برلحظه نیروهای عکس­ العمل در جاسازها ارائه شده است. در این مدل، ابتدا مقادیر و جهت نیروها و گشتاورهای ماشین­ کاری در هرلحظه بر روی مسیر حرکت ابزار محاسبه شده و سپس با استفاده از این پارامترها به­ عنوان ورودی مدل تحلیلی، مقادیر برلحظه نیروهای عکس ­العمل در هریک از جاسازهای شش ­گانه محاسبه شده است. آنالیز المان محدود برای صحت­ سنجی مقادیر پیش ­بینی­شده توسط مدل تحلیلی اجرا شده است. برای این منظور، کدهای لازم نوشته شده و مقادیر نیروهای عکس­العمل بدست­آمده از شبیه­سازی با مقادیر متناظر آن­ها از مدل تحلیلی مقایسه شده است. یک قطعه­کار سه­بعدی با سیستم جاسازی ۱-۲-۳ که تحت عملیات فرزکاری قرار گرفته است، به­عنوان مطالعه موردی برای بررسی کارائی مدل پیشنهادی استفاده شد. بیشینه مقدار خطا در محاسبه نیروهای عکس­العمل از مدل تحلیلی پیشنهادی برابر با ۹/۱۰ درصد بدست آمد که بیانگر دقت بالای نتایج تحلیلی است.
وحید طهماسبی، سپهر آئینه بندی، محمد حافظ باقی، امین سوسن آبادی فراهانی،
دوره ۲۳، شماره ۸ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

پیشرفت‌های صورت گرفته در بسیاری از زمینه‌های مهندسی مرهون دستیابی به مواد اولیه با ویژگی‌های مطلوب است. استفاده از کامپوزیت‌های زمینه فلزی به دلیل دارا بودن نسبت استحکام به وزن مناسب، مقاومت به سایش و خزش و... به‌عنوان یک جایگزین برای مواد اولیه رایج ازجمله آلیاژهای آهنی در حال رشد سریع می‌باشد. ماشین‌کاری کامپوزیت‌های پایه فلزی به دلیل وجود ذرات تقویت‌کننده بسیار ساینده در زمینه فلزی آن، کاری دشوار و همراه با مشکلات فراوان روبه‌رو است. ازاین‌رو بررسی عوامل اثرگذار بر روی این مواد امری لازم و اجتناب‌ناپذیر است. در این مطالعه سعی بر این شده است مطالعه ای روشمند به منظور بررسی تأثیر پارامترهای سرعت دوران اسپیندل، سرعت پیشروی، عمق برش و درصد ذرات تقویت‌کننده بر روی رفتار نیروی برشی و سایش ابزار با استفاده از روش‌های طراحی ازمایش،  مدلسازی و روش های تحلیل حساسیت آماری صورت گیرد. تحلیل دقیق رفتارها با ارائه معادلات رگرسیون  آماری و بهینه سازی به روش درینگر و تحلیل حساسیت ای - فست انجام شده است. مطابق با نتایج به‌دست‌آمده عمق برش بیشترین تأثیر را بر نیروی ماشین‌کاری را داد. همچنین سرعت برشی با ۷۷%، نرخ پیشروی با ۹% درصد و عمق برش و درصد وزنی ذرات تقویت‌کننده با ۷% درصد سایر پارامترهای اثرگذار بر روی سایش ابزار در فرآیند فرزکاری این کامپوزیت هستند.
محمدرضا کریمیان ریزی، سعید فراهت،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

بهینه سازی مصرف انرژی در ربات های صنعتی می تواند هزینه های عملیاتی را کاهش دهد، عملکرد را بهبود بخشد و طول عمر ربات را در طول ساخت قطعه افزایش دهد. در سال‌های اخیر با پیشرفت علم و فناوری، فناوری‌های جدیدی مانند محاسبات ابری، داده انبوه و غیره به‌طور مداوم ظهور کرده‌اند و از فناوری رایانش ابری در تحقیقات ربات‌ها استفاده شده است که باعث شده ربات طراحی‌شده عملکرد بلادرنگ بالایی داشته باشد. و راندمان انرژی بالا، هزینه کم و یک سری مزایا. یکی از مهم ترین جنبه های این فناوری استفاده از آن در نظارت مستمر بر عملکرد ربات ها دارد که می تواند تضمین کننده عملکرد بهینه آن شود. در این تحقیق ابتدا مرروی بر روش های کاهش مصرف انرژی ارائه شده است و در ادامه میزان اثرگذاری استفاده از فناوری محاسبات لبه در کاهش انرژی تجزیه و تحلیل شده است. برای این منظور استفاده از الگوریتم های بهینه سازی عملکرد ربات شامل خط سیر و زمان های کاری آن توسط لبه کنترل می شود. نتایج شبیه سازی های نشان می دهد که با استفاده از فناوری لبه می توان به میزان قابل توجهی انرژی مصرفی  را کاهش داد.
محمدجواد ناطق،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

سومین همایش ملی ماشین کاری و ماشین های ابزار پیشرفته در راستای تخصصی کردن گردهمایی­‌های مهندسی ساخت و تولید ایران در ۲۶ مهرماه ۱۴۰۲در دانشگاه اراک برگزار گردید. این همایش با شعار "ماشین های ابزار، پیشران تولید" در سالی که به نام "رشد تولید و مهار تورم" نام گذاری شده، برگزار گردید. در این همایش پژوهشگرانی که در زمینه ماشین‌­کاری و ماشین‌­های ابزار فعالیت دارند، به تبادل دستاوردهای علمی و عملی خود پرداختند. این همایش با میزبانی دانشگاه اراک به عنوان دانشگاه مادر استان مرکزی با همکاری اساتید سایر دانشگاه­های کشور و صنعتگران صنایع مرتبط کشور از جمله صنایع هوایی و دریایی وزارت دفاع و موسسه آموزشی و تحقیقاتی وزارت دفاع به صورت حضوری و مجازی برگزارگردید

صفحه ۱ از ۱