جستجو در مقالات منتشر شده


۷۱ نتیجه برای مدل سازی


دوره ۲، شماره ۵ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده

در طی مطالعه چند فاکتوری، اثرات مقادیر مختلف (۴, ۴,۵, ۵) pH، میزان تلقیح اولیه باکتریایی (۱۰۲ و ۱۰۴)، درجه حرارت نگهداری (۵، ۱۵، ۲۵، ۳۵ و ۴۵ درجه سانتیگراد) و نیز نوع ماده غذایی از نظر وجود عوامل مغذی در آنها (سوپ قارچ و سوپ جو) بر روی مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده و بسته بندی شده تجاری ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری به طور معنی داری تحت تاثیر فاکتورهای "دما"، "میزان تلقیح" و نیز تداخل دو فاکتوری "دما × میزان تلقیح" قرار گرفت (P

دوره ۲، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده

خشک کردن مصنوعی محصولات کشاورزی یکی از رایجترین روشهای نگهداری می باشد. روشهای مناسب خشک کردن، ضایعات و خسارات را در طول انبار داری کاهش داده و به اصلاح کیفیت محصول کمک می کند. مشخص و تحت کنترل بودن فرآیند خشک کردن در اصلاح طراحی خشک کن مهم است. لذا شبیه سازی روند خشک کردن محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از روش اجزا محدود برای حل عددی معادله انتقال جرم در طی خشک شدن که فرآیند خشک شدن دانه با فرض شکل دو مدل کروی و بیضوی دانه استفاده شد. فرض بر آن است که در داخل مرز دانه پخش رطوبت به صورت مایع و در مرز بصورت بخار می باشد. برای بررسی صحت داده های مدل شبیه سازی، توده بستر نازک گندم با پنج سطح دمای ۳۵?C؛ ۴۵، ۵۰، ۶۰ و ۷۰ خشک شد. روند تغییرات نسبت رطوبت حاصل از مدل کروی و بیضوی نزدیک به داده های آزمایشگاهی می باشد. مدل بیضوی نسبت به مدل کروی، داده های آزمایشگاهی را بهتر شبیه سازی نموده است. کمترین و بیشترین مقدار ریشه متوسط مربعات خطا داده های حاصل از مدل کروی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب ۰,۰۲۹۸۴ و ۰.۰۴۹۷۳و برای مدل بیضوی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب ۰.۰۰۹۷۱ و ۰.۰۲۰۱۲ بود. داده های مدل کروی و بیضوی با داده های تجربی به صورت جفتی مقایسه شد که در تمام داده های مدل بیضوی تفاوت معنی داری با داده های آزمایشگاهی نشان نداد.



دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده


حذف سولفیدهیدروژن از آب ترش قبل از استفاده یا رها سازی آن در محیط زیست ضروری است. با توجه به هزینه بالا روشهای متداول برای حذف آن، روش های زیستی به عنوان یک جایگزین مناسب برای حذف سولفید هیدروژن از آب ترش می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
حذف زیستی سولفیدهیدروژن از آب ترش در راکتور ناپیوسته و با استفاده از گونه تیوباسیلوس به­عنوان گونه غالب در جامعه میکروبی، مورد بررسی قرار گرفت. مدلی مفهومی به­منظور توصیف فرایند تجزیه زیستی سولفید توسعه داده شد. مدل، انتقال بین فازی اکسیژن و سولفیدهیدروژن، اکسایش زیستی سولفید به گوگرد عنصری و سولفات و همچنین اکسایش شیمیایی سولفید به تیوسولفات را در فاز مایع در نظر می­گیرد. معادلات مورد استفاده در مدل با استفاده از مفاهیم بقای جرم و واکنش­های زیستی استخراج شد. چندین آزمایش برای به­دست آوردن مقادیر تجربی تغییرات غلظت پیش­ماده (سوبسترا) و محصولات، نسبت به زمان انجام و کالیبره کردن مدل با استفاده از این داده­های تجربی صورت گرفت. برای کالیبره کردن مدل از کمینه­کردن اختلاف داده­های تجربی و پیش­بینی­های مدل به­وسیله روش بهینه­سازی، ازدحام ذرات و حل هم­زمان معادلات دیفرانسیل حاکم بر سامانه استفاده شد. آزمایش اضافه برای اعتبارسنجی مدل (استفاده نشده در کالیبره کردن مدل) انجام و نتایج آن با پیش­بینی­های مدل، مقایسه شد که نشان­دهنده دقت بالای مدل ارائه شده بود. یکی از نوآوری­های مدل در نظر گرفتن مسیرهای متفاوت برای اکسایش سولفیدهیدروژن است که در حقیقت مفهوم انتخاب­پذیری محصول را در خود گنجانده است.
یکی از مهم­ترین مولفه­ها در تعیین میزان فعالیت باکتری­ها، نرخ ویژه مصرف اکسیژن است. مقدار تخمین زده شده برای این مولفه در تمامی آزمایش­های اکسایش سولفیدهیدروژن، تقریباً ثابت و برابر با ۱۶ (میلی­گرم اکسیژن بر گرم زیست­توده بر دقیقه) بود که نشان­دهنده مستقل بودن این مولفه از غلظت ماده اولیه و باکتری است. نتایج به­دست آمده نشان داد که باکتری­ها بیشتر تمایل به اکسایش ناقص سولفیدهیدروژن به گوگرد را دارند؛ اگرچه میزان تمایل برای انتخاب مسیر اکسایش به میزان در دسترس بودن پیش­ماده و اکسیژن محلول بستگی دارد.  علاوه براین مشخص شد که باکتری­ها قادر به اکسایش کل پیش­ماده به گوگرد حتی در غلظت­های بالای پیش­ماده نیستند و در هر شرایط، بخشی از پیش­ماده به سولفات تبدیل خواهد شد.
 

دوره ۴، شماره ۱۵ - ( ۹-۱۳۸۶ )
چکیده

امروزه برای کاهش هزینه های آزمایشگاهی و افزایش سرعت انجام آزمایشات میکروبی استفاده از مدلهای ریاضی توسعه یافته است. ضرورت آگاهی از کیفیت میکروبی شیر در زمانی کوتاه پس از دریافت شیر از مواردی است که صنایع شیر سخت به آن نیازدارند. لذا در این پژوهش شیر خام از دامداری های مختلف موجود در سطح شهر مشهد در دو فصل بهار و تابستان جمع آوری شد. سپس بر اساس متغیرهای مختلف بهترین مدل ریاضی برای پیشگویی شمارش کلی میکروارگانیسم های مزوفیل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که مدل رگرسیون چند خطی (مرکب) بهترین مدل برای پیش بینی شمارش کلی میکروبی شیرخام می باشد (R۲=۰,۶۵). همچنین مشخص شد که معادلات بهار و تابستان متفاوت بوده، به طوریکه در معادله بهار اثر متقابل کلی فرم مدفوعی و pH به تنهایی مهمترین عامل تعیین کننده مدل و در معادله تابستان متغیر چربی و اثر متقابل کلی فرم مدفوعی و چربی از عوامل تعیین کننده مدل در پیش بینی میزان شمارش کلی میکروارگانیسم های مزوفیل در شیر خام می باشد و در معادله تابستان فاکتور چربی اثر بیشتری روی مدل دارد. در این مقاله کلیه متغیرهای موثر در کیفیت میکروبی شیر خام و چگونگی تاثیر آنها در پیش بینی کیفیت به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.
مجید قریشی، سعید عصارزاده،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۵ )
چکیده

طبیعت پیچیده و اتفاقی فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی سبب بی‌نتیجه ماندن تلاشهای زیادی به منظور مدل‌سازی فیزیکی آن شده است. در این مقاله از دو شبکه عصبی با نظارت پس انتشار و تابع پایه شعاعی برای مدل‌سازی فرآیند استفاده شده است. شبکه‌ها دارای سه ورودی جریان، ولتاژ و دوره تناوب پالس‌ها به عنوان متغیرهای مستقل فرآیند و دو خروجی نرخ براده‌برداری و صافی سطح به عنوان مشخصه‌های عملکردی می‌باشند. آموزش شبکه‌ها با استفاده از داده‌های تجربی حاصل از آزمایش صورت گرفته و تواناییهای مدل‌ها در پیش‌بینی رفتار ماشینکاری مورد تایید قرار گرفته است. جهت مقایسه، مدل رگرسیون مرتبه دوم نیز برای تخمین خروجیهای فرآیند به کار گرفته شده است. خروجیهای حاصل از مدل‌های عصبی و رگرسیون با نتایج تجربی مقایسه شده و مقادیر خطاهای نسبی محاسبه گردیده‌اند. بر اساس این خطاهای تأییدی، نشان داده شده که شبکه عصبی با تابع پایه شعاعی عملکرد بهتری در این حالت خاص دارد و به‌ترتیب دارای مقادیر متوسط خطای %۱۱/۸ و %۷۳/۵ در پیش‌بینی نرخ براده‌برداری و صافی سطح می‌باشد. تحلیل بیشتر فرآیند ماشینکاری تحت شرایط مختلف ورودی مورد بررسی قرار گرفته است و مقایسه نتایج مدل‌سازی با ملاحظات تئوری، انطباق خوبی را نشان می دهد که کارایی و موثر بودن روش به کار گرفته شده را نیز مورد تأیید قرار می‌دهد.

دوره ۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

نمای ساختمان، به عنوان یک لایه جدا کننده میان شرایط آب و هوایی داخل و خارج آن عمل می کند. در میان روش های گونا گون مورد استفاده برای بهبود عملکرد حرارتی ساختمان، یکی از راه حل های مطرح، استفاده از نماهای نوین تهویه هستند که از جمله )OJVF به اختصار ( » نماهای تهویه شونده با درز باز « ، شونده است. یک گروه از نماهای تهویه شونده نما از تعدادی قطعات، که با درزهای باریک و باز از یکدیگر جدا ،OJVF فناوری های روزآمد و نو در معماری می باشند. در شده اند، تشکیل شده است و تهویه از طریق این درزها صورت می گیرد. این تهویه باعث دفع رطوبت ناشی از بارندگی، کاهش مشکلات ناشی از میعان و تضمین سامت دیوار می شود.
آنچه به عنوان یک سوال اساسی مطرح است، میزان تاثیر )مثبت یا منفی( درزهای باز بر عملکرد حرارتی این گونه نمای OJVF مطرح در کشورهای صنعتی، در اوقات مختلف سال است. هدف این تحقیق، بررسی رفتار حرارتی و جریان هوا در در معرض تابش خورشید درضلع جنوبی ساختمان و کمّی سازی میزان صرفه جویی در مصرف انرژی، در مقایسه با یک
شبیه سازی گردیده Fluent نمای با لایه هوای بسته است. بدین منظور دو سیستم نمای باز و بسته، در نرم افزار فلوئنت و عملکرد انرژی آن ها مقایسه شده اند. نتایج بیانگر آن است که استفاده از نمای با درز باز، در تهران و یزد که با توجه به دو اقلیم با تابش خورشید متوسط و زیاد انتخاب شده اند، صرفه جویی در مصرف انرژی سالانه بیشتری را به همراه دارد.
استفاده از آن در ضلع جنوبی ساختمان در اقلیم های یاد شده، مناسب تر ،OJVF بنابراین با توجه به فناوری نسبتا ساده از نماهای بسته رایج است.

دوره ۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده

در حال حاضر در انواع ساختمان‌ها با کاربری‌های گوناگون، آنچه در امر طراحی معماری بیشتر به نظر می‌آید، تغییرات پس از بهره‌برداری توسط کاربران می‌باشد که این تغییرات از نظر عدم رعایت الزامات طراحی و توجه نکردن به تغییرات ابعاد دیگر آن مانند تأسیسات و ... در مرحله پیش از بهره برداری است. در فرآیند طراحی گاه با تغییری ناگهانی مواجه می شویم و با توجه به ساختار سنتی روند طراحی، این تغییر در ابعاد دیگر اعمال نمی‌گردد و در مرحله پس از بهره‌برداری خطاهای طراحی، خود را نشان می‌دهند و تغییرات الزام آور می شود، از این بُعد می‌توان ارائه مدلی که تغییرات طراحی را دنبال کند و در مرحله‌ی پیش از بهره‌برداری به رفع آن‌ها بیانجامد؛ لازم دانست. مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) با رفع پیچیدگی‌ها، در مراحل طراحی، تولید و ساخت، تغییرات احتمالی را با یکپارچه‌سازی اطلاعات ساختمان در دیگر اجزای بنا، پیش‌بینی کرده و خطاهای پس از بهره‌برداری و ساخت را کاهش می‌دهد.
هدف کلی پژوهش حاضر، توسعه‌ی نوعی روش بهبود طراحی معماری در مرحله‌ی پیش از بهره‌برداری است؛ با هدف اثربخشی فاکتورهای بهبود‌دهنده، با استفاده از مدل اطلاعات ساختمان، طراحی نهایی انجام می‌گردد. در حقیقت این الگو فرضیات مورد نیاز طراح را در قالب ضعف‌ها، قوت‌ها، تهدیدها و فرصت‌ها به منظور کاهش خطاهای حاضر و بهبود طراحی در آینده ارائه داده و طراح با استفاده از مدل اطلاعات ساختمان فرآیندهای مرتبط را در قالب نحوه‌ی پاسخگویی فرآیند ساخت به فشارهای در حال افزایش از جانب پیچیدگی بیشتر، توسعه سریع‌تر و تداوم‌پذیری بهبود یافته در قالب فناوری BIM ترسیم می‌نماید؛ زیرا که فعالیت‌های سنتی قادر به پاسخگویی این فشارها نمی‌باشند. امید است با فراگیر شدن روش مدل اطلاعات ساختمان در عرصه‌ی ساخت و ساز کشور، هزینه‌های ساخت و استفاده‌های عملکردی بعدی کاهش پیدا کند و عملکرد بهبود‌یافته از خطاهای احتمالی در پس از بهره برداری بکاهد.

دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

امروزه، با توجه به افزایش روزافزون رقابت میان سازمان ها استفاده از یک زنجیره تأمین کارا، می تواند به عنوان مزیت رقابتی برای هر سازمانی به شمار آید. در این زمینه، یکی از راهکارها، تلفیق رویکرد ناب و زنجیره تأمین است که سبب حذف اتلافها  در زنجیره تأمین می شود. از جانب دیگر براساس شرایط ایران و وجود منابع نفت و گاز فراوان، پیاده سازی رویکرد ناب در زنجیره تأمین، از  اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
هدف این مطالعه که در یکی از بزرگ ترین شرکت های فعال در بخش فراساحل نفت و گاز اجرا شده، ارائه مدل زنجیره تأمین ناب در این حوزه می باشد. در این راستا، در ابتدا با مرور ادبیات و سپس نظرسنجی از خبرگان، ۱۱ عامل اساسی که سبب ناب سازی زنجیره تأمین در فراساحل صنعت نفت و گاز می شوند، شناسایی شدند. سپس با بهره گیری از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری، مدل تحقیق تدوین شد که بر اساس آن «رهبری و مدیریت»، «به اشتراک گذاری اطلاعات»، «تأمین مالی» و «ارتباط با تأمین کننده» به عنوان عوامل زیربنایی زنجیره تأمین ناب شناخته شدند. در گام بعد، از بعد کمی با کمک تحلیل های آماری و نرم افزار smartPLS نسخه ۲ و نیز  بعد کیفی به اعتبار سنجی مدل پرداخته شد. نهایتاً بر اساس پنج سطح مدل، پیشنهاداتی جهت ناب سازی فرایند تأمین کالا در بخش فراساحل صنعت نفت و گاز ارائه گردید.
 

دوره ۸، شماره ۲۸ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده منحنی رطوبت تعادلی همدمای جذب و دفع خرمای استعمران، در چهار دمای ۴۰، ۵۰، ۶۰، و ۷۰ درجه سلسیوس به وسیله محلول های نمکهای اشباع با فعالیت آبی بین ۰۵/۰ تا ۸۵/۰ استخراج و رسم گردید. برای دماهای ۴۰ و ۵۰ درجه سلسیوس، با افزایش دما، در فعالیت آبی کمتر از ۳/۰، رطوبت تعادلی کاهش یافت و برای فعالیت آبی بیشتر از ۳/۰، با افزایش دما رطوبت تعادلی، افزایش یافت و پدیده عبور مشاهده گردید که می توان آن را به حل شدن قندها نسبت داد. برای دماهای ۶۰ و ۷۰ درجه سلسیوس این حالت در فعالیت آبی ۰۵/۰ مشاهده گردید. معادله های مدل GAB، هاسلی اصلاح شده، چانگ-پی فوست اصلاح شده، اسمیت اصلاح شده، اوسوین اصلاح شده و هندرسون اصلاح شده برای هر دو حالت جذبی و دفعی جهت برازش داده ها استفاده شد که در این میان، مدل GAB بهترین برازش را داشت. میزان رطوبت تک لایه Mm برای هر دو حالت جذب و دفع با استفاده از مدل GAB محاسبه گردید. نتایج تحقیق نشان داد که (Mm) با افزایش دما کاهش پیدا کرد. گرمای خالص جذب و دفع نیز با استفاده از رابطه کلازیوس کلاپیرون محاسبه گردید. نتایج محاسبات نشان داد که این گرما با افزایش فعالیت آبی کاهش یافته و مقدار این گرما برای حالت جذبی بیشتر از حالت دفعی است.
بابک پورحاجت، سید محمد جواد کلینی، احمد خدادادی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده

سلول‌های فلوتاسیون ستونی از نظر نحوه توزیع هوا و خوراک و آب شستشو، نسبت به سلول‌های مکانیکی برتری هایی دارند که عملکرد متالورژیکی بهتر آنها را سبب شده است. در مقاله حاضر روش‌های بزرگ‌نمایی سلول ستونی فلوتاسیون با توجه به نتایج آزمایشگاهی بررسی شده و داده‌های مورد نیاز برای طراحی ستون فلوتاسیون، از آزمایش‌های فلوتاسیون ستونی در مقیاس آزمایشگاهی با ستونی به ارتفاع ۱۵۰ سانتی متر و قطر ۷۴ میلی‌متر در مرحله شستشوی نهایی کنسانتره روی تهیه شده است. با طراحی آزمایش‌ها به روش تاگوچی، تعداد چهار پارامتر عملیاتی ستون در سه سطح مورد ارزیابی قرار گرفت. در شرایط بهینه، محصولی با عیار ۸۴/۵۲ % روی با بازیابی۸۶/۶۹% وکارایی جدایش ۶۱/۳۲% برای روی به‌دست آمد. عملکرد سلول‌های مکانیکی فلوتاسیون کارخانه در مرحله شستشوی نهایی کنسانتره روی بررسی شد. نتایج نشان داد که سلول‌های مکانیکی در این مرحله، قادر به تولید کنسانتره روی با عیار ۱۵/۵۲% روی با بازیابی۱۰/۷۵% و کارا‌یی جدایش ۸۴/۳۰% برای روی است. مقایسه نتایج عملکرد سلول‌های مکانیکی فلوتاسیون کارخانه با عملکرد سلول ستونی فلوتاسیون در مرحله شستشوی نهایی کنسانتره روی نشان داد که عملکرد فلوتاسیون ستونی نسبت به فلوتاسیون مکانیکی، ۶۹/۰% افزایش در عیار و ۷۷/۱% افزایش در کارایی جدایش روی را نشان می‌دهد. همچنین براساس داده‌های به‌دست آمده، یک سلول فلوتاسیون ستونی به ارتفاع ۸ و قطر ۴/۱ متر طراحی شد.
علی جلالی، محمد حسن کیهانی، محمود نوروزی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

در این پژوهش، مدل سازی عددی جریان سیال ویسکوالاستیک در حال توسعه در کانال¬های مستطیلی مدنظر قرار گرفته است. در بیشتر پژوهش های انجام شده در این زمینه، با صرف نظر کردن از اثر ناحیه ورودی، فقط ناحیه توسعه یافته تحلیل شده است. با توجه به در دست نبودن تحلیلی جامع در این زمینه، مدل سازی سه بعدی ناحیه ورودی، نوآوری¬ این پژوهش است. برای مدل سازی عبارت تنش، از مدل PTT که یکی از کامل¬ترین مدل های پیشنهادی برای سیالات ویسکوالاستیک است، استفاده کردیم. لازم است ذکر شود که در این پژوهش شرایط اولدروید درنظر گرفته شده و جریان های گردابی آشکارسازی شده است. با توجه به غیر خطی بودن معادلات حاکم و همچنین سه¬بعدی بودن محدوده حل، برای حل معادلات از روش فشرده سازی مصنوعی همراه با شبکه جابه¬جا شده استفاده شده است. نتایج به دست آمده در ناحیه توسعه یافته، هم خوانی خوبی را با دیگر نتایج موجود در این زمینه نشان می دهد.

دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

صنعت حملونقل هوایی، به خاطر تأثیر زیاد بر توسعه اقتصادی و سطح رفاه جوامع، نسبت به سایر روش های حمل - ونقلی اهمیت ویژه ای دارد. شبکه پروازی یکی از اساسیترین اجزای بازار حملونقل هوایی است که تأثیر چشم گیری بر درامد شرکتهای هواپیمایی دارد. برای افزایش کارایی شبکه، وجود یک برنامه ریزی مدون ضروری است. شبکه قطب واقمار به دلیل کاهش هزینه عملیاتی، ایجاد زمینه برای توسعه شبکه پروازی و رقابت، نسبت به شبکههای مختلف، در حملونقل هوایی کاربرد گستردهای دارد. برای طراحی شبکه قطب و اقمار با توجه به تنوع پارامترها و متغیرهای تصمیمگیری و همچنین شکل های مختلف شبکه، مدلهای گوناگونی ارائه شده است. در این پژوهش، مدلی مناسب برای ارزیابی و طراحی شبکه قطبواقمار، تعیین مسیرهای بهینه پروازی و تخصیص ناوگان به این مسیرها ارائه شده است. در مدل طراحیشده، هر دو حالت ارتباط مستقیم و ارتباط از طریق قطب در نظرگرفته میشود و سرانجام، شبکه بهینه با تلفیقی از این دو حالت ارائه میشود. همچنین مدل برای الگوی تقاضای ایران با روش انشعاب و تحدید، حل شده که نتایج نشان میدهد این مدل جوابهای منطقی را درباره ی مسئله ارائه میدهد.

دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

در این نوشتار به پژوهشی که برای شناسایی عوامل مؤثر بر فراوانی و شدت تصادفات بزرگراههای درون شهری انجام شده پرداخته می شود و به عنوان مطالعه موردی از داده های تصادفات بزرگراههای شهری مشهد استفاده می شود. مدل های آماری که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته، مدل های رگرسیون پواسن، دوجمله ای منفی، پواسن پرصفر و دوجمله ای منفی پرصفر می باشد، بعلاوه از متغیرهای مربوط به جریان ترافیک و طرح هندسی راه به عنوان متغیرهای ناوابسته مدل ها استفاده شده است. کار ویژه ای که در این پژوهش صورت گرفته، جداسازی حجم کل ترافیک به حجم خودروهای سواری، خودروهای سنگین و خودروهای غیر سواری سبک است تا نقش حجم ترافیک در رخداد تصادفات بطور ویژه و موشکافانه بررسی گردد و روشن شود دقیقاً کدام بخش از ترافیک نقش مؤثر یا مؤثرتری در رخداد تصادفات دارد. در این پژوهش کارایی مدل های رگرسیون پرصفر در برابر مدل های رگرسیون ساده پواسن و دوجمله ای منفی در مدل سازی تصادفات بزرگراه های درون شهری بررسی می گردد. نتایج پژوهش نشان می دهد شمار راههای دسترسی و قوس های افقی در بخش های بزرگراه و حجم خوروهای غیرسواری سبک نقش افزاینده ای در احتمال رخداد تصادفات دارند، همچنین مدل رگرسیون دوجمله ای منفی پرصفر بهترین و برازنده ترین مدل هم برای مدل سازی تصادفات با زیان مالی و هم تصادفات با زیان جانی است و بر این اساس می توان کفایت مدل های رگرسیون پرصفر را در مدل سازی تصادفات بزرگراه های درون شهری مشهد تأیید کرد.

دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

در این نوشتار به پژوهشی برای شناسایی عوامل مؤثر بر فراوانی و شدت تصادفات بزرگراههای درون شهری انجام شده پرداخته می شود و به عنوان مطالعه موردی از داده های تصادفات بزرگراههای شهری مشهد استفاده می شود. مدل های آماری که در این پژوهش استفاده شده، مدل های رگرسیون پواسن، دوجمله ای منفی، پواسن پرصفر و دوجمله ای منفی پرصفر است، از متغیرهای مربوط به جریان ترافیک و طرح هندسی راه به عنوان متغیرهای ناوابسته مدل ها استفاده شده است. کار ویژه ای که در این پژوهش انجام شده، جداسازی حجم کل ترافیک به حجم خودروهای سواری، خودروهای سنگین و خودروهای غیر سواری سبک است تا نقش حجم ترافیک در رخداد تصادفات به گونه ای ویژه و موشکافانه بررسی و روشن شود دقیقاً کدام بخش از ترافیک نقش مؤثر یا مؤثرتری در رخداد تصادفات دارد. در این پژوهش کارایی مدل های رگرسیون پرصفر در برابر مدل های رگرسیون ساده پواسن و دوجمله ای منفی در مدل سازی تصادفات بزرگراه های درون شهری بررسی می شود. نتایج پژوهش نشان می دهد شمار راه های دسترسی و قوس های افقی در بخش های بزرگراه و حجم خوروهای غیرسواری سبک، نقش افزاینده ای در احتمال رخداد تصادفات دارد، همچنین مدل رگرسیون دوجمله ای منفی پرصفر بهترین و برازنده ترین مدل، هم برای مدل سازی تصادفات با زیان مالی و هم برای تصادفات با زیان جانی است و بر این اساس می توان کفایت مدل های رگرسیون پرصفر را در مدل سازی تصادفات بزرگراه های درون شهری مشهد تأیید کرد.

دوره ۱۱، شماره ۲۰ - ( ۹-۱۳۸۶ )
چکیده

رشد رو به گسترش اینترنت و به تبع آن، توسعه کسب و کارهای الکترونیک در جهان باعث شده تا وب سایتها از اهمیت بالایی برخوردار شده، نقش غیرقابل‌انکاری در برقراری ارتباط الکترونیکی بین سازمانها و مؤسسات با مشتریانشان پیدا کنند. هرچند در سالهای ابتدایی توسعه خدمات الکترونیکی، توسعه وب سایت از نظر کمی و اندازه مورد توجه بود، اما اکنون توسعه وب سایتها از نظر کیفی و کارایی مد نظر است؛ به این معنا که چگونه و با چه ابزارهایی می توان عملکرد وب سایتها را بهبود داد تا مشتریان زودتر و مؤثرتر به مقاصد خود در وب سایت دست یافته، از سرگشتگی آنها در شبکه عظیم صفحات وب جلوگیری گردد. در این راستا، ساختار وب سایت، بیانگر نحوه سازمان دهی پیوندها و ارتباطات صفحات وب سایت بوده، ارزیابی آن نیازمند استفاده از روش و شاخصی مناسب است. این مقاله، علاوه بر مرور روشهای فعلی مدل سازی وب سایت و ارزیابی ساختار آن، روشی را برای اندازه گیری وضعیت فعلی ساختار ارتباطات صفحات سایت ارائه کرده و نتایج استفاده از آن را در سایت یکی از دانشگاههای کشور ارائه می کند.
فرزانه ویسی، ابراهیم حاجی دولو،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۱ )
چکیده

مدل سازی اجزا سیکل تبرید تراکمی بخار با استفاده از منحنی های مشخصه آن ها در حالت پایدار ارائه شده و سپس شبیه سازی کل سیکل انجام شده است. با استفاده از شبیه سازی، پیش بینی مشخصه های سیستم مانند نرخ دفع حرارت در کندانسور، کار کمپرسور، اثر تبرید و ضریب عملکرد در شرایط محیطی متفاوت انجام شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی با داده های تجربی بدست آمده از بررسی آزمایشگاهی یک دستگاه کولر گازی دو تکه مقایسه شده و مشخص گردید که مدل ارائه شده می تواند با دقت خوبی عملکرد سیستم را پیش بینی نماید. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش یک درجه دمای محیط ضریب عملکرد سیکل ۳,۵% کاهش می یابد و با افزایش ۱۰% رطوبت نسبی محیط ضریب عملکرد به طور متوسط ۶.۵% افزایش می یابد. افزایش ۱۰% در دبی حجمی هوای عبوری از روی کندانسور، سبب افزایش ۳.۲% در ضریب عملکرد سیکل می شود. همچنین تأثیر افزایش سطح کندانسور بر میزان حرارت دفع شده در کندانسور بررسی گردید و مشخص شد با افزایش سطح کندانسور تا حد معینی، دفع حرارت از آن محسوس بوده اما با افزایش بیشتر آن، تغییر چندانی در افزایش حرارت دفع شده در کندانسور مشاهده نمی شود.

دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

- در این مقاله، نتایج مدل‌سازی جریان و توزیع غلظت هوای وارد‌شده از سطح جریان در تنداب سرریز، تشریح شده است. در تحلیلگر میانگین عمقی نرم‌افزار NASIR که از آن استفاده شده است، معادلات آب‌های کم‌عمق اصلاح‌شده برای شیب تند با روش حجم محدود (رئوس سلول هم‌پوشان و مرکزیت سلول) روی شبکه مثلثی بی‌ساختار حل می‌شوند. با به‌کارگیری پارامترهای عمق و سرعت میانگین عمقی جریان تحلیل‌شده به وسیله‌ی نرم‌افزار، پارامترهای هواگیری از سطح (مانند تعیین موقعیت نقطه شروع هواگیری، محاسبه غلظت میانگین هوا و توزیع عمقی آن) از روابط تجربی ارائه‌شده به وسیله‌ی محققین قبلی، گرفته شده است. در این پژوهش برای بررسی عددی پدیده هواگیری از سطح جریان در تنداب از سه شیوه استفاده شده است: ۱) بدون در نظر گرفتن تأثیر ورود هوا، پارامترهای جریان، تحلیل عددی شده، سپس با استفاده از نتایج تحلیل و یک پس پردازنده، توزیع هوای وارد‌شده از سطح محاسبه می‌شود؛ ۲) حل همگام جریان آب و توزیع هوا بدون اعمال تأثیر چگالی مخلوط آب و هوا در مقدار حرکت جریان با در نظر گرفتن تأثیر ورود هوا بر کاهش تنش‌های استهلاکی و تورم عمق جریان، در هر گام محاسباتی، انجام می‌شود، ۳) حل هم‌زمان غلظت هوا و جریان آب با اعمال چگالی مخلوط آب و هوا در مقدار حرکت جریان انجام می‌شود و علاوه بر تأثیر ورود هوا بر کاهش تنش‌های استهلاکی و تورم عمق جریان در هر گام محاسباتی، تأثیر تغییر چگالی مخلوط آب و هوا بر تغییرات استهلاک مقدار حرکت نیز در نظر گرفته می شود. برای ارزیابی کیفیت نتایج به دست‌آمده از سه شیوه مدل‌سازی، نتایج محاسباتی جریان و غلظت هوا در تنداب سرریز سد آویمور با اندازه‌گیری‌های میدانی گزارش‌شده در مراجع، مقایسه شده است.
خلیل خلیلی، محسن حیدری،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

در مطالعه حاضر پدیده خشک شدن یک سرامیک خاص مطالعه و تحلیل شده است. معادلات تنش- کرنش وابسته به انتقال جرم و انتقال حرارات، هنگام خشک شدن محیط دو فازی با قابلیت تغییر شکل، مدل شده و چینش های دو بعدی و سه بعدی بررسی شده اند. با هدف مقایسه نتایج، از یک سرامیک با انالیز شیمیایی واحد برای هر دو چینش استفاده شده است. محصول دو فازی، همگن، نمگیر، ایزوتروپیک و با قابلیت انقباض بالا لحاظ شده است. معادلات اصلی به دلیل رفتار انقباضی به بیان لاگرانژی نوشته شده اند و مدل به صورت عددی با روش تفاضل محدود حل شده است و ارزیابی نتایج با مقایسه اطلاعات تجربی و عددی انجام شده است. به کمک شبیه سازی می توان توزیع رطوبت ، کرنش ، و تنش را در فضا و مکان محاسبه کرد. اختلاف زیادی بین نتایج حاصل از دو چینش به ویژه در شدت تنش که عامل ایجاد ترک است مشاهده شد.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

چکیده- ضوابط موجود در آیین نامه های مختلف در مورد دیوارهای بنایی کلاف دار عموماً بر مبنای مطالعات آزمایشگاهی و مشاهده خسارت های وارد بر این دسته از سازه ها در زلزله های گذشته می باشد. از این رو این ضوابط اغلب به صورت تجویزی بوده و روابط تحلیلی مناسبی برای ارزیابی مقاومت لرزه ای آن ها وجود ندارد. در این تحقیق با استفاده از روش اجزای محدود غیرخطی به بررسی رفتار درون صفحه ای دیوارهای بنایی کلاف دار پرداخته می شود. پس از اعتبار سنجی مدل عددی و مدل های رفتاری استفاده شده، اثر وجود بازشو و هم چنین چیدمان دیوارهای بنایی مجاور هم بر رفتار لرزه ای هر کدام از دیوارها به صورت عددی مطالعه می شود. مطالعات انجام شده نشان می دهد که با افزایش مساحت بازشو در قسمت میانی پانل دیوار، حداکثر مقاومت دیوار به صورت لگاریتمی کاهش پیدا می کند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که دیوارهای مجاور سبب افزایش نیروهای اندرکنشی بین کلاف های بتنی و دیوار بنایی شده است، در نتیجه ظرفیت باربری هر کدام از دیوارها به صورت مجزا افزایش پیدا می کند. در ادامه با بررسی پاسخ های به دست آمده از نمونه های تحلیلی، یک منحنی جامع سه خطی برای به دست آوردن ظرفیت دیوارهای بنایی کلاف دار پیشنهاد می شود.
ابراهیم افشاری، ناصر بهارلو هوره،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

در این مطالعه با قرار دادن یک یا چند مانع مسدود کننده در کانال کاتد پیل سوختی غشا پلیمری، تاثیر شکل صفحه مسدود کننده (مستطیلی، مثلثی، ذوزنقه ای و خمیده)، ضخامت و ارتفاع صفحه، تعداد صفحات و ضریب تخلخل لایه پخش گاز بر انتقال اکسیژن به داخل لایه پخش گاز و لایه کاتالیست و افت فشار سمت کاتد بررسی شده است. بدین منظور، معادلات پیوستگی، ممنتم و بقای اجزای شیمیایی در سمت کاتد پیل به صورت مدل تک ناحیه ای تدوین و به روش عددی حل شده اند. نتایج نشان می دهد که با قرار دادن یک مانع مستطیلی بزرگ، بیشترین افزایش سرعت در لایه پخش گاز و در نتیجه بیشترین غلظت اکسیژن در فصل مشترک لایه پخش گاز/لایه کاتالیست با وجود بیشترین افت فشار، اتفاق می افتد. با افزایش تخلخل لایه پخش گاز، افزایش تعداد صفحات تیغه ای و ضخامت صفحه و کاهش فاصله بین مانع و لایه پخش گاز، غلظت اکسیژن در این لایه افزایش می یابد؛ هر چند که حساسیت تغییرات غلظت به این پارامترها متفاوت است. بیشترین حساسیت به تخلخل لایه پخش گاز، تعداد صفحات و کاهش فاصله بین مانع و لایه پخش گاز است و کمترین حساسیت به افزایش ضخامت صفحه مسدود کننده می باشد.

صفحه ۱ از ۴    
اولین
قبلی
۱