جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای مدل سازی ریاضی


دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

صنعت حملونقل هوایی، به خاطر تأثیر زیاد بر توسعه اقتصادی و سطح رفاه جوامع، نسبت به سایر روش های حمل - ونقلی اهمیت ویژه ای دارد. شبکه پروازی یکی از اساسیترین اجزای بازار حملونقل هوایی است که تأثیر چشم گیری بر درامد شرکتهای هواپیمایی دارد. برای افزایش کارایی شبکه، وجود یک برنامه ریزی مدون ضروری است. شبکه قطب واقمار به دلیل کاهش هزینه عملیاتی، ایجاد زمینه برای توسعه شبکه پروازی و رقابت، نسبت به شبکههای مختلف، در حملونقل هوایی کاربرد گستردهای دارد. برای طراحی شبکه قطب و اقمار با توجه به تنوع پارامترها و متغیرهای تصمیمگیری و همچنین شکل های مختلف شبکه، مدلهای گوناگونی ارائه شده است. در این پژوهش، مدلی مناسب برای ارزیابی و طراحی شبکه قطبواقمار، تعیین مسیرهای بهینه پروازی و تخصیص ناوگان به این مسیرها ارائه شده است. در مدل طراحیشده، هر دو حالت ارتباط مستقیم و ارتباط از طریق قطب در نظرگرفته میشود و سرانجام، شبکه بهینه با تلفیقی از این دو حالت ارائه میشود. همچنین مدل برای الگوی تقاضای ایران با روش انشعاب و تحدید، حل شده که نتایج نشان میدهد این مدل جوابهای منطقی را درباره ی مسئله ارائه میدهد.

دوره ۱۳، شماره ۵۴ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده در این تحقیق به بررسی مدل­سازی ریاضی فرآیند و سینتیک خشک شدن و انرژی مصرفی در خشک­کن­ جریان هوای گرم با چرخه هوای بازگشتی (۰، ۵۰%، ۷۵%) پرداخته شده است. برای این منظور از یک خشک­کن جریان هوای گرم با قابلیت باز­گردش هوای خروجی استفاده شد. برای برازش مدل­های استاندارد خشک­شدن لایه نازک با داده­های آزمایشی، از محیط برازش منحنی­هاینرم­افزار MATLAB ۲۰۰۷ استفاده گردید. از ضریب تعیین ( R۲)، مربع کای (c۲) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) به عنوان شاخص برای تعیین بهترین مدل استفاده شد. با مقایسه این شاخص­ها مشخص شد که مدل میدیلی مناسبترین مدل برای توصیف داده­های آزمایشگاهی است.انرژی مصرفی در سرعت m/s ۵/۰ و دمای هوای ۶۰ درجه سلسیوس برای سطوح ۰%، ۵۰% و ۷۵% هوای بازگشتی کمینه و در سرعت هوای m/s ۵/۱ و دمای هوای ۴۰ درجه سلسیوس برای سطوح ۰%، ۵۰% و ۷۵% هوای بازگشتی بیشینه می­باشد. همچنین بکارگیری سامانه بازگردشی هوای گرم سبب کاهش انرژی مصرفی و افزایش زمان خشک شدن در خشک کردن گیاه آلوئه ورا گردید.
سینا آریایی، ابوالفضل توتونچی، عباس کیان وش،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

در پژوهش حاضر به منظور ارائه ی مدل رگرسیون و بهینه سازی استحکام کششی و کرنش پذیری اتصالات دوگانه ی"کامپوزیت پایه اپوکسی تقویت شده با الیاف شیشه- فولاد سازه" از الگوریتم مرکب مرکزی چرخش پذیر استفاده گردید. با انتخاب دماو زمان پخت اتصالات به عنوان متغیرهای ورودی ، این پارامترها، پس از انجام آزمون توزین حرارتی ، کد گذاری شده و هرکدام در پنج سطح مورد مطالعه قرارگرفتند. به منظور براورد رویه پاسخ مورد نظر و ارائه ی مدل متناسب، سیزده آزمایش سیستماتیک انجام شد. بمنظور سنجش دقت و اعتبار مدل پیشنهادی از آنالیز واریانس داده ها استفاده گردید. برای بررسی تاثیر همزمان ومتقا بل زمان و دمای پخت بر استحکام اتصالات وبراورد شرایط بهینه فرایند اتصال، نمودارهای دو بعدی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. مقدار بهینه ی هرکدام از متغیرهای پخت با بهره گیری از داده های نموداری مدل ریاضی ارائه شده، C°۴۰ و ۱۸۰ دقیقه به ترتیب برای دما و زمان پخت اتصالات بدست آمد. در نهایت، بررسی¬های ریز ساختاری با میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی از سطوح شکست نمونه ها صورت گرفت که تطابق مناسبی با نتایج حاصل از مدل را نشان داد.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

در این تحقیق فرآیند خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی ­با روش تابشی انکساری و هوای داغ بررسی و تاثیر دما و سینتیک خشک شدن­ کدو حلوایی و ارائه بهترین مدل ریاضی به منظور برازش تغییرات نسبت رطوبت به زمان تعیین گردید. در ابتدا برش های کدو حلوایی با ضخامت‌های ۳، ۵­­ و­ ۷ (میلی متر) تهیه شد. خشک شدن با دو روش تابشی انکساری با دماهای ۷۵،­ ۸۵ و ۹۵ (درجه سانتی گراد) و جابجایی با هوای داغ با دماهای ۵۵، ۶۵ و ۷۵ (درجه سانتی گراد) در سه تکرار انجام شد. در ارزیابی سینتیکی نمونه های خشک شده با مدل‌های هایلا و کلاک ضخامت نمونه و دمای خشک شدن بهینه تعیین شد (روش جابجایی هوای داغ، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای ۵۵ (درجه سانتی گراد)؛ روش تابشی انکساری، با ضخامت ۷ (میلی متر) و دمای۹۵ (درجه سانتی گراد). پنج مدل تجربی سینتیکی برازش داده با چهار معیار ضریب تبیین، ریشه میانگین مربعات خطا، پیش بینی انحراف مربعات و نسبت ضریب تبیین به ریشه میانگین مربعات خطا تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، قانون دوم فیک برای ارزیابی ضریب نفوذ موثر رطوبت و معادله آرنیوس در تعیین انرژی فعال سازی (Ea) استفاده گردید­. ­­نتایج نشان داد که مدل هایلا و کلاک نسبت به سایر مدل ها به نحو مناسب تری مراحل خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی را ارزیابی می نماید. مقدار انرژی فعال سازی ۵۳۱۰۵۸۸/۳۷ (کیلوژول بر مول) برای هوای داغ و ۳۲۶۵۷/۲۰ (کیلوژول بر مول) برای روش تابشی انکساری تعیین گردید. بهترین مدل ریاضی خشک شدن لایه نازک کدو حلوایی با روش تابشی انکساری و روش جابجایی با هوای داغ مدل هایلا و کلاک پیشنهاد شد.

صفحه ۱ از ۱