جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای مطالعه عددی
علی اکبر عباسیان آرانی، نرگس حاتمی نصار، محمد رضایی،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق انتقال حرارت جابهجایی ترکیبی نانوسیال آب- مس در یک محفظه ذوزنقهای با منابع حرارتی روی دیوارههای جانبی آن به صورت عددی بررسی شده است. منابع حرارتی روی دیوارههای قائم در دماهای Th و Tc واقع شده¬اند و دیوارههای افقی عایق میباشند. جریان جابهجایی اجباری توسط عبور سیال از آن و جابهجایی طبیعی با قرار دادن دیواره چپ در دمایی بالاتر از دیواره راست ایجاد می¬شود. برای بررسی اثر مکان دریچه ورودی و خروجی، دو حالت بررسی شده است. مقایسه بین نتایج نشان میدهد که نرخ انتقال حرارت در حالتی که ورودی به دیواره سرد نزدیکتر است بیشتر از حالتی است که دیواره گرم نزدیکتر میباشد. نتایج برای مقادیر مختلف کسر حجمی نانوذرات، عدد ریچاردسون و عدد رینولدز ارائه شدهاند. بر¬اساس نتایج مشاهده شد که به ازای اعداد رینولدز و ریچاردسون مورد بررسی، در یک عدد رینولدز و کسر حجمی مشخص با افزایش عدد ریچاردسون، عدد ناسلت افزایش مییابد و هم چنین در یک ریچاردسون و کسر حجمی مشخص افزایش عدد رینولدز باعث افزایش عدد ناسلت میشود. برای عدد ریچاردسون و رینولدز بالاتر، نانوسیال بر افزایش عملکرد انتقال گرما تأثیر بیشتری دارد.
علی طالع زاده لاری، غلامحسین رحیمی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
هرچند مطالعات گستردهای در زمینه اثر نقص هندسی بر کمانش پوستههای ساده انجام شده است، اما پوستههای مشبک کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند. در مقاله حاضر اثر نقص هندسی بر کمانش پوستههای ساده و مشبک کامپوزیتی با و بدون گشودگی بررسی شده است. بدین منظور نمونههای آزمایشگاهی مختلفی ساخته و تست شده است. همچنین طبق استاندارد، خواص مکانیکی الیاف و زمینه و نیز درصد حجمی الیاف به کار رفته در پوسته و ریب تعیین شده و نهایتاً خواص مکانیکی هر یک از اجزا به کمک روابط میکرومکانیک محاسبه شده است. از این خواص برای مدلسازی دقیق مسئله در نرمافزار المان محدود آباکوس استفاده شده است. دو تحلیل خطی مقدار ویژه و نیز تحلیلی غیر خطی، که امکان در نظر گرفتن نقص هندسی را فراهم میکند، به کار گرفته شده است. نتایج به دست آمده از مدل عددی به کمک نتایج تست تجربی اعتبارسنجی شده است. در نهایت با استفاده از این مدل، اثر اندازه ضریب نقص هندسی بر پوستههای ساده و مشبک با و بدون گشودگی مطالعه شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که میزان اثرگذاری نقص هندسی بر بار بحرانی پوسته مشبک کمتر از پوستههای ساده است، با این وجود در نظر نگرفتن این نقایص و استفاده از تحلیل مقدار ویژه بار بحرانی را بسیار بیشتر از مقدار واقعی تخمین میزند. این موضوع به خصوص برای پوستههای بدون گشودگی از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که در وجود گشودگی در پوستهها خود به عنوان یک نقص قابل توجه عمل کرده و اثرگذاری نقص هندسی را کاهش میدهد.
سیدشهابالدین حسینیدهشیری، شهرام طالبی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده
طرحهای جدیدی از میکرومیکسرهای منفعل Lشکل دوگانه براساس رویکرد تجزیه و بازترکیب جریان مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه عددی بر میکرومیکسرها در محدوده اعداد رینولدز ۵۰ تا ۲۰۰ انجام شده است. از معادلات سهبُعدی ناویراستوکس بهمنظور تحلیل رفتار جریان و اختلاط استفاده شده است. دو پیکربندی متفاوت از حالتهای قرارگیری واحدهای L مورد بررسی قرار گرفته و برای بهبود شاخص اختلاط دو راهکار ارایه شده است. چنانچه دو واحد Lشکل یکسان، در یک صفحه و بهصورت همراستا قرار گرفته باشند (طرح ۱)، شاخص اختلاط بهعلت عمل تجزیه و بازترکیب نامناسب، کم است. قرارگیری دو واحد Lشکل یکسان، در دو صفحه موازی مختلف و بهصورت ناهمراستا (طرح ۲)، شاخص اختلاط را بهبود بخشیده و در اعداد رینولدز ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ به شاخص اختلاط بالای ۹۵% رسیده است. راهکار متعامدکردن ورودیها تاثیری بر افت فشار نداشته و تنها در طرح ۱، شاخص اختلاط به بالای ۹۵% در تمام اعداد رینولدز رسیده است. راهکار نامتوازنکردن میکرومیکسر با افزایش افت فشار، شاخص اختلاط را بهبود بخشیده است. اثر پارامتر هندسی نسبت نامتوازن میکرومیکسر در هر دو طرح بررسی و طرح ۱ در نسبت نامتوازن ۲/۵ و طرح ۲ در نسبت نامتوازن ۲ و ۲/۵ در تمام اعداد رینولدز به اختلاط کامل رسیدهاند. همچنین عملکرد میکرومیکسرهای پیشنهادی نسبت به میکرومیکسر Lشکل بهعلت مکانیزم تجزیه و بازترکیب بهتر بوده است. علاوه بر این، شاخص اختلاط در میکرومیکسرهای پیشنهادی نسبت به میکرومیکسرهای تجزیه و بازترکیب محققان پیشین بهعلت استفاده از واحدهای Lشکل بیشتر بوده است.
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده