جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای مقاومت حرارتی

شهاب حقایق، محمد حسن سعیدی، حسین افشین، محمد بهشاد شفیعی، علی ادیب نیا،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

توسعه تجهیزات الکترونیکی با عملکرد بالا به وسایل انتقال حرارت با ظرفیت بالا نیاز دارد. لوله های حرارتی نوسانی نسبت به لوله های حرارتی معمولی عملکرد بهتری دارند و می توانند برای بهبود خنک کردن وسایل الکترونیکی در آینده مورد استفاده قرار گیرند. همچنین لوله های حرارتی به عنوان مبدل های انتقال حرارت در بسیاری از کاربرد های صنعتی قابلیت استفاده دارند. در این تحقیق یک لوله حرارتی نوسانی با پنج دور ساخته شده و در آن از نانوسیال فروفلوید استفاده شده است و تأثیر طول ناحیه تبخیر کننده بر عملکرد حرارتی آن به صورت تجربی بررسی شده است. نتایج آزمایش ها نشان می دهد که عملکرد لوله حرارتی با افزایش طول ناحیه تبخیر کننده بهبود می یابد.
مسعود نیک مهر، ولی کلانتر،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

امروزه با افزایش توان تجهیزات الکترونیکی، نرخ تولید حرارت آنها نیز افزایش یافته است لذا برای خنک‌سازی قطعات مختلف نیاز به استفاده از روش‌های جدید است. یکی از راه حل‌های مناسب برای خنک‌سازی قطعات توان بالا، استفاده از محفظه‌های بخار است. محفظه بخار از سه بخش تشکیل می‌شود، بخش تبخیر، میانی و چگالش که به صورت مسطح ساخته می‌شوند و می‌توانند مقدار قابل توجهی از حرارت را بدون نیاز به توان خارجی و فقط با استفاده از تغییر فاز سیال، منتقل نمایند. در این تحقیق دو محفظه بخار با طول و عرض ۱۲۰ و ارتفاع ۱۵میلی‌متر برای خنک‌سازی برد مدار چاپی حرارت بالا ساخته شده است که بخش تبخیر یکی از آنها زبر شده و بخش چگالش آنها به وسیله پره و از طریق هوا خنک می‌شود. در این پژوهش تأثیر زبرنمودن بخش تبخیر، زاویه قرارگیری محفظه بخار با افق، حرارت‌های ورودی مختلف و تغییر شکل هندسی منبع حرارتی در مساحت ثابت و همچنین تغییر محل نصب منبع حرارتی در بخش تبخیر بر عملکرد حرارتی محفظه بخار به صورت تجربی بررسی و مقایسه شده است. نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهد افزایش میزان حرارت و زبرنمودن بخش تبخیر باعث بهبود عملکرد محفظه بخار شده است همچنین مقاومت حرارتی محفظه بخار تابع تغییر زاویه آن با افق، تغییر شکل و محل نصب منبع حرارتی است.



دوره ۲۰، شماره ۱۳۵ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

در این تحقیق موسیلاژ دانه کتان استخراج شد. فیلم مرکب آلژینات سدیم و موسیلاژ دانه کتان تهیه شد. از رنگدانه نوربیکسین و نانوذرات اکسید تنگستن (WO۳) برای اصلاح ساختار فیلم استفاده شد. خواص رنگی، کریستالی، حرارتی و مکانیکی فیلم ها بررسی شد. همچنین خاصیت ضد باکتریایی فیلم های تهیه شده نسبت به باکتری اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد فیلم خالص موسیلاژ/آلژینات شفافیت خیلی بالایی ندارد که با افزودن نانوذرات اکسید تنگستن و رنگدانه نوربیکسین شفافیت کاهش یافته است. تاثیر نانوذرات تگستن در کاهش شفافیت فیلم بیشتر از تاثیر نوربیکسین بوده است. بررسی فاکتور a (سبزی-قرمزی) نشان می دهد که با افزایش نوربیکسین و نانوذرات اکسید تنگستن این فاکتور افزایش یافته است. بررسی فاکتور b (آبی-زردی) نشان می دهد که با افزایش نوربیکسین و نانوذرات اکسید تنگستن این فاکتور افزایش یافته است. با برسی طیف XRD فیلم خالص موسیلاژ/آلژینات مشخص شد که این فیلم دو پیک پهن در ۲ تتاهای ۱۰ و ۲۰ درجه نشان می دهد که نشان دهنده ساختار نسبتا آمورف این فیلم می باشد. در فیلم موسیلاژ/آلژینات اصلاح شده با نانوذرات اکسید تنگستن پیک های مربوط به نانوذرات کریستالی در ۲ تتاهای تقریبی ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۵۰، ۵۵ و ۶۵ درجه کاملا مشخص هست که نشان می د هد این نانوذرات ساختار کریستالی فیلم را بهبود بخشیده است. با بررسی منحنی های TGA فیلم ها مشخص شد که نانوذرات اکسید تنگستن و نوربیکسین پایداری حرارتی فیلم را افزایش داده است. بررسی خاصیت آنتی باکتریالی فیلم ها نشان داد که افزودن نانوذرات اکسید تنگستن و رنگدانه نوربیکسین خاصیت آنتی باکتریالی فیلم را به طور معنی داری (p<۰,۰۵) افزایش داده است.
 

دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

از گذشته های دور، بتن را دارای خواص ضد حریق می دانستند. به همین سبب بیشترین نگرانی از سازه های بتنی در زمان آتش سوزی مربوط به آرماتورها و جاری نشدن آنها بوده است. اما با توسعه تکنولوژی بتن، نگاه ها به بهبود خواص مکانیکی بتن برای افزایش مقاومت آن در برابر حریق نیز معطوف شد. کاربرد پوزولانها و افزودنیها در بتن برای دستیابی به بتن های با مقاومت بالا و با دوام، چند سال است که در صنعت بتن جا باز نموده است. در این تحقیق نقش پودر صدف دریایی و کوهی و تأثیر آن بر خواص مکانیکی و پایایی بتن و رسیدن به درصد بهینه استفاده از پودر صدف جهت کسب مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و دوام مناسب مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور در این تحقیق تستهای آزمایشگاهی که شامل بررسی اسلامپ ، درصد جذب آب و تست مقاومت فشاری نمونه تحت حرارت بر روی نمونه هایی با ۲,۵، ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد وزنی پودر صدف جایگزین سیمان در شرایط سنی۷، ۱۴ و۲۸ روزه صورت پذیرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر میرسد که بدون توجه به نوع پودر صدف، استفاده از ۵% پودر صدف میتواند منجر به حصول مقاومت فشاری بالاتری در برابر حرارت شود و همچنین نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که درصد بهینه استفاده از پودر صدف دریایی و کوهی به جای سیمان پرتلند میتواند در نهایت منجر به حصول یک بتن مناسب از نظر احترام به محیط زیست شود.
عطیه علی حسینی، مازیار شفائی روشنی، سعید قاسمیان،
دوره ۲۲، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۴۰۱ )
چکیده

یکی از مشکلات عمده بر سر راه استفاده­ ی تجاری از باتری ­های لیتیوم-یون برای مصارف بالای انرژی، مشکلات گرمایی مربوط به این باتری­ ها است. از آن­جا که در بسیاری از کاربردها، به منظور تولید توان بالاتر، از تعداد زیادی باتری کنار هم استفاده می­ شود، پیش­ بینی عملکرد حرارتی آن­ها از اهمیت زیادی برخوردار است. در این مطالعه، یک سیستم مدیریت حرارت باتری لیتیوم-یون مجهز به لوله حرارتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، قسمتی از یک بسته­ ی باتری که شامل دو باتری و یک لوله حرارتی می­ باشد، انتخاب شده و عملکرد آن به­ صورت تجربی بررسی شده است. آزمایش­ ها در دماهای مختلف محیط به کمک یک اتاق آزمون ساخته شده که قابلیت کنترل دقیق دما را دارد، انجام شده است. نتایج تجربی نشان می­ دهد که با افزایش دمای محیط، هرچند که دمای سطح باتری افزایش پیدا می­ کند، اما با کاهش مقاومت حرارتی لوله حرارتی ساخته شده، اثر این افزایش دما تا حدودی تعدیل می ­شود و می ­تواند به صورت یک روش فعال عمل کند. علاوه براین، با استفاده از انتقال حرارت اجباری در ناحیه کندانسور، نه تنها می­ توان درجه حرارت سطح باتری را کمتر از ۴۰ درجه سانتی­گراد کنترل کرد، بلکه باعث توزیع یکنواخت دما روی سطح باتری می ­شود. همچنین استفاده از لوله حرارتی کمک می ­کند در سیکل­ های متوالی باتری، شرایط دمایی پایدارتر با نوسان دمایی پایین­ تر فرآهم شود.

صفحه ۱ از ۱