جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مواد دانهای
مهرنوش ریاحیپور، علیرضا شفیعی، سیدامیرمسعود صالحیزاده،
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده
روش نقطه مادی، روش عددی توانمند برای مدلکردن تغییر شکلهای بزرگ و اثر متقابل بین فازهای مختلف ماده است. این روش ترکیبی از مزایای روشهای اویلری و لاگرانژی است در حالی که از معایب آنها اجتناب میکند. در این روش جسم با ذراتی که همه خواص فیزیکی از جمله جرم، مومنتوم، تنش و کرنش را داراست، مدل میشود. شبکه مش پسزمینه برای حل معادلات مومنتوم به کار گرفته میشود. در مرحله اول اطلاعات از ذرات به گرهها نگاشته میشود. در مرحله دوم معادلات مومنتوم برای گرهها حل میشود سپس گرههای بهروزشده به ذرات برای به روزکردن موقعیت و سرعت آنها نگاشته میشود. در مرحله سوم، شبکه دور ریخته شده و شبکه جدید ایجاد میشود. در شبیهسازی عددی جریانهای دانهای، تغییر شکلهای بزرگ و اندر کنشهای بین مرزهای جریان دانهای و بناها منجر به پیچیدگی در رفتارهای ساختاری ماده و در نتیجه پیچیدهشدن شبیهسازیها میشود. از بین تکنیکهای عددی مختلف، روش نقطه مادی روشی مناسب برای شبیهسازی اینگونه مسائل است. در این تحقیق فروریزش ستون استوانهای از مواد دانهای روی دیواره صلب در دو بعد با روش نقطه مادی شبیهسازی شده و پروفیل سطح و جابجایی جبهه پیشروی با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شد که تطابق خوبی بین نتیجهها دیده میشود. نتایج نشان میدهد که نسبت ستون اولیه نقش مهمی در گسترش توده دانهای ایفا میکند.
مرتضی عیوض خانی، توحید میرزابابای مستوفی، هاشم بابایی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
در پژوهش حاضر، مکانیسم تغییر شکل بزرگ پلاستیک و شکست ساختارهای ساندویچی با رویههای آلومینیومی و هسته پوکه معدنی تحت بارگذاری ضربهای سرعتپایین موردبررسی قرارگرفته است. از سامانه سقوط وزنه برای اعمال بار ضربهای به نمونه در ۷ سطح انرژی مختلف ۳/۳۴، ۶/۶۸، ۹/۱۰۲، ۲/۱۳۷، ۵/۱۷۱، ۸/۲۰۵ و ۲۲۳ ژول استفاده شد. برای دستیابی به سطوح انرژی مذکور، جرم ضربه زننده ثابت و برابر با ۵/۳ کیلوگرم در نظر گرفته شد و ارتفاع ضربه زننده از نمونه از ۱ تا ۵/۶ متر تغییر داده شد. ۱۶ نمونه آزمایشی در دو نوع لایهبندی با و بدون هسته پوکه معدنی در نظر شد. همچنین، در این سری از آزمایشها، ضخامت رویه فلزی ثابت و دو ضخامت مختلف ۱۶ و ۳۲ میلیمتر برای هسته پوکه معدنی در نظر گرفته شد. نتایج تجربی نشان داد که در تمامی سطوح انرژی، در ساختار ساندویچی با هسته ۱۶ میلیمتری، ناحیه کوچکتری دچار تغییر شکل دائمی میشود و این بدان علت است که فضای متخلخل میان دو ورق فلزی کوتاهتر است. همچنین، در سطوح انرژی پایین، ضخامت هسته پوکه معدنی نقش کلیدی را در بهبود مقاومت سازه در برابر بار ضربهای وارد نمیکند. در قیاس با ساختار ساندویچی بدون هسته، استفاده از هسته پوکه معدنی با جرمی بسیار کم میتواند مانع تغییر شکل پلاستیک رویه عقبی شود و ضخامت ۱۶ میلیمتری هسته پوکه معدنی حتی مانع گلبرگی شدن رویه جلویی نیز میشود.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
سیلوها در بسیاری از فرآیندهای صنعتی و مهندسی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین تخلیه مواد دانه ای و غلات از سیلوها به عنوان یکی از مهم ترین مسائل مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به هزینه بالای مطالعات آزمایشگاهی بر روی مواد و شرایط مختلف، روش های محاسباتی به عنوان یک رویکرد جایگزین با هزینه بسیار کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل توانایی روشهای لاگرانژی برای مدلسازی تغییر شکلها و ناپیوستگیهای بزرگ، در این مطالعه یک مدل لاگرانژی بدون شبکه بر اساس یک فرمول MPS با تراکم ضعیف برای شبیهسازی تخلیه سیلو از مواد دانهای توسعه و ارزیابی شده است. در این مطالعه ماده دانهای بهعنوان یک سیال ویسکو-پلاستیک غیرنیوتنی در نظر گرفته میشود و یک مدل رئولوژیکی هرشل-بالکی (H-B) تنظیمشده نمایی برای مدلسازی رفتار دانههای استفاده شده است. قابلیت روش عددی توسعهیافته برای تخلیه مواد دانه ای از سیلوها ارزیابی شده است و با نتایج آزمایشگاهی و روش DEM مقایسه شده است. مقایسه نتایج پروفیل سطح و پروفیل سرعت روش عددی توسعهیافته برای تخلیه دانه ها از سیلو با اندازهگیریهای تجربی موجود و روش DEM، قابلیتهای مدل پیشنهادی را برای پیشبینی دقیق پروفیلهای سطح و سرعت در این مسئله نمونه را نشان میدهد.