جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای مواد متخلخل
روح الله طالبی توتی، محمد حسن شجاعی فرد، رضا احمدی، بهزاد رنجبر،
دوره ۱۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، رفتار صوتی پنلهای دوجداره کامپوزیتی عایق صوت با یک لایه میانی متخلخل در چارچوب تئوری کلاسیک صفحات کامپوزیتی لایه ای (CLPT) مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف اصلی این مقاله، بررسی تحلیلی اثرات استفاده از شرایط مرزی مختلف بر روی لایه متخلخل و نیز شناسایی پارامترهای مؤثر بر روی انتقال توان صوتی از طریق این سازهها است. بر این مبنا، روابط کوپلینگ ویسکوز و اینرسی در معادلات دینامیک انتقال تنش و نیز کوپلینگ گرمایی و الاستیک در نوشتن معادلات تنش-کرنش مواد متخلخل، بر اساس تئوری بایوت مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این، معادلات حاکم بر انتشار موج با توجه به معادلات کلاسیک ارتعاشات مواد کامپوزیت لایه ای، استخراج شده است. سپس با اعمال شرایط مرزی مختلف و حل همزمان معادلات، ضریب افت انتقال صوت (TL) سازه محاسبه شده است. نتایج حل تحلیلی با نتایج عددی حاصل از تحلیل انرژی آماری (SEA) و نیز دادههای آزمایشگاهی موجود در این زمینه مورد مقایسه قرار گرفته و صحه گذاری شده اند. نهایتاً پارامترهای مؤثر بر روی ضریب TL این سازهها و میزان تأثیر هر یک در شرایط مرزی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند نحوه اتصال لایه متخلخل به صفحات کامپوزیتی (نوع شرایط مرزی) و نیز چیدمان لایه ها، نقش مهمی در کاهش انتقال توان صوتی از طریق این سازهها دارند.
مستوره حیدری، سیدحامد حسینی، شیرکو فاروقی،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله پاسخ سوپرالاستیک آلیاژهای حافظهدار متخلخل شامل تخلخلهای کرویشکل و درصد تخلخل مابین ۴۰-۵% مورد بررسی قرار گرفته است. توزیع تخلخلها با استفاده از برآورد توزیع آنها در عکسهای نمونههای آلیاژ نیکلتیتانیوم به دست آمده است. در این روش، توزیع تخلخلها در عکسهای دوبعدی با استفاده از پردازش تصویر به دست آورده شده و سپس توزیع تصادفی تخلخلها در مدلهای سهبعدی با روش مونت کارلو تخمین زده و براساس آنها مدلهای سهبعدی تخلخل ایجاد شده است. برای بررسی رفتار سوپرالاستیک آلیاژهای حافظهدار متخلخل، از مدل لاگوداس استفاده شده است که در آن یک تابع سختی بهبوددادهشده مورد استفاده قرار گرفت. در روش همگنسازی پیشنهادی، مدول الاستیسیته و تابع سختی بهصورت توابعی از درصد تخلخل در نظر گرفته میشوند. برای شبیهسازی رفتار ماده، یک الگوریتم عددی پیشنهاد شده و در نرمافزار اباکوس با نوشتن یک برنامه یومت عملیاتی شده است. نتایج حاصل بیانگر تغییرات تقریباً خطی مدول الاستیسیته و تابع سختی نسبت به درصد تخلخل است. نتایج شبیهسازیها نشاندهنده آن بوده که این روش همگنسازی بهخوبی توانسته است رفتار سوپرالاستیک آلیاژهای حافظهدار متخلخل را پیشبینی نماید.
ابوالفضل فرامرزیانحقیقی، علی حائریان اردکانی، مرتضی کفاییرضوی، احمد مولودی،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش خواص مکانیکی، یکی از پرکاربردترین بیومواد پلیمری قابل جذب در بدن بهنام پلیلاکتیکاسید (PLA) در حالت متخلخلشده مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا ساختارهای منظم برگرفته از مدل تتراکایدکاهدرون که مدل کلوین نامیده میشود طراحی شدند و سپس با استفاده از پرینتر سهبُعدی با تکنیک FDM ساخته شدند. پس از آن بهمنظور تعیین خواص مکانیکی و نحوه شکست، از آزمون فشار استفاده شد. در نهایت، نتایج تجربی با نتایج آنالیز نرمافزار شبیهسازی مقایسه شد. نتایج نشان داد افزایش درصد تخلخل منجر به کاهش استحکام و همچنین افزایش اندازه سلولها در یک تخلخل ثابت منجر به افزایش استحکام فشاری میشود. همچنین با کاهش درصد تخلخل مقدار کرنش تا مرحله شکست در یک تنش نسبتاً ثابت، افزایش مییابد. نحوه شکست نمونههای با درصد تخلخل بالا بهصورت ترد و با زاویه ۴۵درجه بود. این در حالی بود که نمونههای با درصد تخلخل کمتر، رفتار نسبتاً داکتیل داشتند و همراه با افزایش فشار، سلولها روی یکدیگر جمع شده و تغییر فرم بالاتری تا نقطه شکست داشتند. همچنین مقایسه نتایج تجربی و شبیهسازی نشان دادند که همخوانی مناسبی بین نتایج وجود دارد و مدل پیشبینی نرمافزار از صحت بالایی برای این مدل فومی برخوردار است.