جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای موقعیت دهی

عباس شفیعی، پیمان مصدق، سعید بشاش، نادر جلیلی،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده

پایه‌های موقعیت‌دهی نانو با سینماتیک موازی و دارای محرک پیزوالکتریک، به طور گسترده در ابزار‌های دقیق اندازه‌گیری، همچون میکروسکوپ پراب پویشی مورد استفاده قرار ‌می گیرند. یکی از عمده‌ترین نقص‌های این وسایل، حرکت کوپل شده بین محور‌های مختلف آنهاست، به این معنا که حرکت محور در یک جهت، در تداخل با حرکت محورهای دیگر قرار می گیرد و منجر به آشفتگی‌های نامطلوب می‌شود. در این پژوهش بررسی دینامیکی این سیستم به صورت تحلیلی، تجربی و آنالیز المان محدود به منظور بررسی علل عمده اثرات متقابل کوپلینگ مکانیکی، انجام شده است. تحلیل ها برای یک مدل سه بعدی انجام شده که شامل یک قسمت الاستیک متحرک در مرکز می باشد و توسط چهار مفصل به یک چارچوب ثابت متصل است. عملگرهای پیزوالکتریک مدل شده، به صورت استوانه‌ ای بین قسمت متحرک مرکزی و چارچوب ثابت جاسازی شده اند. شبیه سازی توسط نرم افزار آباکوس، برای دو ضریب اصطکاک مختلف و همچنین حالتهایی که تغییر در ماده چارچوب، ماده عملگر و هندسه پایه ایجاد شود، انجام گرفته است. در این شبیه سازی مشاهده شد که اصلی ترین دلیل در نسبت کوپلینگ چرخش پیزوالکتریک ها به علت اصطکاک بین پیزوالکتریک ها و تغییر در هندسه چارچوب است.
یوسف حجت، بهزاد قوامی‌نمین،
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر، طراحی و ساخت عملگری است که با استفاده از نیروهای عکس‌العمل میان سیم‌پیچ‌های حامل جریان در استاتور و چیدمانی از آهن‌ربای دائمی (چیدمان هالباخ) متصل به متحرک، جابه‌جایی یک پایه متحرک و موقعیت‌دهی اجسام انجام گیرد. به این ترتیب با توجه به موقعیت اولیه و موقعیت مطلوب توزیع جریان در سیم‌پیچ‌های استاتور به گونه‌ای تغییر می کند تا نیروی لازم برای انتقال متحرک به موقعیت مطلوب فراهم شود. در این پژوهش از ترکیب موتورهای سنکرون خطی با آهن‌رباهای دائمی برای ایجاد حرکت در دو بعد استفاده می‌شود. استاتور شامل دو دسته سیم‌پیچ مستطیلی است که به صورت عمود برهم نصب شده‌اند. متحرک شامل چهار چیدمان آهن‌ربا هالباخ تخت است. دو چیدمان برای ایجاد حرکت در راستای x و دو چیدمان دیگر به منظور ایجاد حرکت در راستای y مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابتدا رابطه‌ بین نیرو و کاموتاسیون جریان به شکل تحلیلی ارائه شد، سپس پارامتر‌های طراحی از قبیل ابعاد متحرک و فضای کاری انتخاب شده و متناسب با آنها، ابعاد آهن‌رباهای مورد نیاز برای ساخت چیدمان تعیین شد و با توجه به ابعاد چیدمان، ابعاد و تعداد دور سیم‌پیچ‌ها نیز مشخص شد. با استفاده از پارامتر‌های طراحی به روابط کاموتاسیون، شبیه‌سازی حرکت صفحه‌ای عملگر انجام گرفت. نتایج به دست آمده مطابقت زیادی با روابط تحلیلی داشت. آزمایش‌های تجربی برای بررسی قابلیت موقعیت‌دهی و حرکت دو‌بُعدی متحرک انجام گرفت. دقت عملگر ساخته شده ۵میلی‌متر و حداقل زمان پاسخ برای عملگر ۵/۰ثانیه است. کمترین مقدار خطا در موقعیت ۲۵میلی‌متری اتفاق می‌افتد. علت آن می‌تواند در نزدیک بودن این موقعیت به دوره‌ی تناوب مغناطیسی موتور باشد.

وحید جندقی شاهی، علی رنجبر،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

در این مقاله هدف توسعه یک سیستم قید و بند مدولار ویژه جهت ماشینکاری و سوراخکاری قطعات نگه­دارنده جک­های پنوماتیکی است. این خانواده از قطعات معمولاً در ابعاد و سایزهای متنوع اما با یک شکل هندسه مشخص ساخته می­شوند. الزمات طراحی قید و بندها، نحوه فرآیند ساخت به عنوان ورودی های طراحی این سیستم در نظر گرفته شده است و تجهیزات موقعیت دهی و گیره بندی برای تولید انبوه خانواده ای از این قطعات با کمترین تغییرات در سیستم قید و بند طراحی، مدل سازی و شبیه سازی شده اند. نتایج بدست آمده از ایده طراحی اینگونه قید و بندها در فرآیندهای ماشینکاری نشان می­دهد به کمک آن می­توان برای دسته از قطعات که از لحاظ شکل ظاهری شبیه به یکدیگر هستند اما در سایز و ابعاد متفاوت می­باشند می تواند هزینه­های طراحی و ساخت قید و بندها را به طور چشمگیری کاهش داده و زمان تنظیم این تجهیزات را در حین فرآیند تولید به حداقل برساند و سبب افزایش بهره وری و تیراژ محصولات خواهند شد.
سعید انصاری، محمدرضا کرفی،
دوره ۲۴، شماره ۹ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

این مقاله یک عملگر مغناطیسی حجمی جدید ساخته شده از یک میله آلیاژ پرمندور را معرفی میکند که قادر به عملکرد در مودهای تغییر شکل چندگانه - طولی، پیچشی و خمشی است. در حالت طولی، جابجایی توسط اثر ژول  در مواد فرومغناطیس ایجاد میشود. در این مود  یک میدان مغناطیسی در طول محور میله،  توسط یک سیم پیچ هم محور ایجاد میشود و تغییر شکل طولی را ایجاد میکند. فعالسازی حالت پیچشی از اثر ویدمان استفاده میکند. در این مود یک جریان الکتریکی مستقیماً از میله عبور میکند و یک میدان مغناطیسی محیطی تولید میکند که ماده را تحت پیچش قرار می دهد.. علاوه بر این، تغییر شکل خمشی توسط یک هسته مغناطیسی طراحی شده خاص که میدان مغناطیسی را به سطح میله هدایت میکند، ایجاد میشود. این عملگر با استفاده از میدانهای مغناطیسی DC کنترل شده تغییر شکل می دهد. نتایج تجربی نشان می دهد که عملگر دارای جابجایی حداکثر ۱۲ میکرون در حالت طولی، ۷ میکرون در حالت خمشی و ۰,۱۵ درجه در حالت پیچشی است. تغییر شکل چند جهته عملگر  می تواند .در سیستمهای موقعیت دهی دقیق نظیر سکوی میکروسکوپ ها و ابزارهای نوری مورد استفاده قرار گیرد


صفحه ۱ از ۱