جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نفوذ هوا

سیدعلیرضا ذوالفقاری، بهمن سخاوتمند،
دوره ۱۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده

امروزه سیستم های گرمایش قرنیزی به دلیل توزیع یکنواخت حرارت و پایین بودن دمای آب تغذیه ورودی، مورد توجه بسیاری از مهندسان تهویه مطبوع قرار گرفته اند. با این حال، عواملی مانند وجود دیوار خارجی و نفوذ هوا از درز پنجره می‌تواند موجب برهم زدن شرایط حرارتی یکنواخت در داخل ساختمان شود. بر این اساس، هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی تأثیرات نفوذ هوا از درز پنجره بر عملکرد سیستم قرنیزی و شرایط حرارتی ساکنان است. برای این منظور، اتاقی منطبق با شرایط ساختمان نمونه شماره ۶۰۰ استاندارد تاسیساتی اشری ۱۴۰ در شرایط اقلیمی تهران با دمای طرح خارج ۱۰- درجه سلسیوس در نظر گرفته شده است. همچنین، توان سیستم قرنیزی به گونه ای تنظیم می شود که بتواند متوسط شاخص نارضایتی حرارتی افراد را در محدوده مجاز (کمتر از ۱۰%) نگه دارد. نتایج نشان می دهد که سیستم گرمایش قرنیزی قادر است تا با متوسط دمای سطح پانل برابر با ۴۳ درجه سلسیوس، شرایط حرارتی مطلوب را برای ساکنان در حالت نشسته ایجاد کند. اما با این وجود، توزیع شاخص درصد نارضایتی حرارتی افراد در نزدیکی کف اتاق یکنواخت نخواهد بود. نتایج حاکی از آن است که در این شرایط، نفوذ هوا باعث می شود که نارضایتی حرارتی در ناحیه نزدیک کف به بیش از ۴۰% برسد.
دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمد کاری، هه ژار رسولی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

مطالعه نفوذ هوا به ساختمان از چند دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت بسیاری دارد. در این زمینه پژوهش‌های بسیاری در کشورهای مختلف انجام شده‌ است. در کشور ما به دلیل استفاده از درب و پنجره‌های آهنگری‌ساز، انجام تحقیق مستقل در خصوص اندازه درزها و نفوذ هوا ضرورت دارد. در این پژوهش با دیدگاهی کاربردی و به منظور بومی‌سازی نتایج، بر اساس مطالعه میدانی، ابعاد واقعی انواع درزهای اطراف درب و پنجره‌های رایج در ایران اندازه‌گیری شده است. نتایج این اندازه‌گیری برای شبیه‌سازی درزها استفاده شده و سپس به صورت تجربی نرخ نفوذ هوا از این درزها در اختلاف فشارهای مختلف محاسبه شده است. در تحقیق حاضر پس از بررسی تأثیر ابعاد مختلف درز بر نرخ نفوذ هوا، دو معادله رایج توانی و درجه دوم برای برازش داده‌ها مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که معادله توانی تطابق بهتری با داده‌های تجربی دارد. ضرایب لازم معادله توانی برای برآورد نرخ نفوذ هوا از انواع درزهای موجود در درب و پنجره‌های رایج ایران ارائه شده است. همچنین با تحلیل نتایج بدست آمده، با توجه به نزدیکی توان اختلاف فشار به عدد ۰,۵ در اکثر نتایج، نتیجه گرفته شد که از معادله برنولی نیز می‌توان برای پیشبینی نرخ نفوذ هوا از درزها استفاده کرد. این رابطه با قوانین و اصول فیزیکی تطابق بهتری دارد. ضریب تخلیه مربوط به معادله برنولی برای درزها با ابعاد مختلف محاسبه شده است.
دانیال حکیمی راد، بهروز محمدکاری، مهدی معرفت،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

امروزه در بیشتر ساختمان‌ها از پنجره‌های نوین با درزبندی استاندارد استفاده می‌شود. مطالعه نفوذ هوا و درزبندی این پنجره‌ها از چندین دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت دارد. در این پژوهش که از دو بخش کلی تشکیل می‌شود، ابتدا به صورت تجربی عملکرد هوابندی درزبندهای مختلف پنجره بررسی شده است. بدین منظور با استفاده از ۸ نوع درزبند مختلف و شبیه‌سازی درز پنجره‌های نوین، نرخ نفوذ هوا در اختلاف فشارهای مختلف اندازه‌گیری شده‌است. نتایج نشان می‌دهد که درزبندهای مختلف عملکرد هوابندی متفاوتی دارند. همچنین با برازش نتایج تجربی توسط رابطه توانی، روابط و ضرایب محاسبه نرخ نفوذ هوا از درز پنجره‌های نوین (درزبندی شده) به دست آمد. در بخش دوم پژوهش با توجه به نرخ بسیار کم نفوذ هوا حاصل از نتایج تجربی، به روش مدل‌سازی عددی، کیفیت هوا در فضای داخلی ساختمان ارزیابی شده‌است. در فضای نمونه، نفوذ هوا از پنجره‌های نوین به عنوان تهویه و تنفس انسان به عنوان منبع تولید CO۲ شبیه‌سازی شده‌است. کیفیت هوا براساس غلظت CO۲ در فضای داخلی سنجیده می‌شود. نتایج نشان می‌دهد که نفوذ هوا از درز پنجره برای تأمین کیفیت هوا در دوره ۸ ساعته کافی نیست. در ادامه با فرض توزیع غلظت یکنواخت CO۲ در فضای نمونه، و حل معادله انتقال گونه برای شرایط مسئله، رابطه تحلیلی برای ارزیابی کیفیت هوای داخل بدست آمد که کاملاً بر نتایج شبیه‌سازی عددی منطبق است. نتایج حاصل از این پژوهش می‌تواند برای استفاده مهندسین طراح بسیار مفید باشد.

صفحه ۱ از ۱