جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای نفوذ پرتابه

محمد حسین پل، غلامحسین لیاقت،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

در این مقاله، یک مدل تحلیلی برای تحلیل فرآیند نفوذ پرتابه های سر تخت در مواد مرکب چند لایه شیشه/اپوکسی بر اساس تقسیم مدت زمان نفوذ به جزء های بسیار کوچک و محاسبه انرژی جذب شده توسط هدف در طی هر جزء تا انتهای فرآیند برخورد ارائه گردیده است. مولفه های اصلی جذب انرژی در نظر گرفته شده در این تحلیل عبارتند از: انرژی جنبشی مخروط ایجاد شده در پشت هدف، انرژی تغییر شکل الیاف ثانویه، انرژی کشش و یا شکست کششی الیاف اولیه، انرژی لایه لایه ای شدن ماده مرکب و انرژی ترک خوردگی ماتریس. در مدل تحلیلی ارائه شده، یک فرمول تحلیلی برای محاسبه انرژی جذب شده توسط هر مکانیزم در هر جزء زمانی از فرآیند نفوذ ارائه می گردد. در این تحلیل پرتابه سرتخت و الیاف شیشه دارای بافت دو بعدی فرض می¬شود. در نهایت با مقایسه نتایج حاصل از مدل تحلیلی ارائه شده و نتایج تجربی محققین دیگر، همخوانی نسبتا خوبی مشاهده می¬شود.
مجتبی یزدانی، علی راشد،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله رفتار زره سرامیکی چند لایه و زره ترکیبی سرامیک با صفحه پشتیبان شکل‌پذیر در برابر پرتابه ضد زره روکش‌دار "اِی پی ام ۲" به روش عددی مورد بررسی قرار گرفته است. زره‌های ترکیبی بر طبق کلاس حفاظتی "بی آر ۷" باید توانایی مقابله در برابر مهمات ضد زره با کالیبر ۶۲/۷ میلی‌متر با سرعت حدود۸۳۰ متر بر ثانیه را داشته باشند. نتایج حاکی از آن است که سرامیک برخلاف فولاد (هرچند با مقاومت بسیار بالا)، امکان ایجاد نفوذ و خرابی اولیه توسط روکش برنجی و فیلر سربی را نمی‌دهد و با شکست روکش گلوله و سایش هسته، زره سرامیکی مقاومت بالاتری را نسبت به زره فولادی با جرم مشابه نشان می‌دهد. با مقایسه زره‌های سرامیکی این نتیجه حاصل شد که زره سرامیکی با صفحه پشتیبان شکل‌پذیر علاوه بر داشتن خواص فوق، توانایی ضبط روکش گلوله را نیز داراست؛ خاصیتی که در زره چند لایه سرامیکی بدون صفحه پشتیبان دیده نمی‌شود. صفحه پشتیبان شکل‌پذیر سرامیک امکان کاهش ۹ برابری سرعت پسماند گلوله را نسبت به زره سرامیکی چند لایه و کاهش ۱۹ برابری را نسبت به زره سخت فولادی به ازای جرم مشابه نشان می‌دهد. نکته دیگر مورد بحث در این پژوهش، مقدار جرم موثر سرامیک می‌باشد که در برابر گلوله مقاومت می‌کند. هر چه این جرم بیشتر باشد مقاومت بالستیک زره سرامیکی بیشتر خواهد بود.
مجتبی یزدانی، علی راشد،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله، رفتار زره سرامیکی چند لایه (آلومینا) در برابر پرتابه سرعت بالا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. سرامیک با توجه به مکانیزم شکست مخروطی در برابر ضربه، مقاومت فشاری بالا و رفتار سایشی مناسب در برابر پرتابه‌های مختلف، به ویژه پرتابه‌های نوک تیز، دارای کاربردهای زیادی در زره‌های امروزی است. با مطالعه دقیق‌تر این رفتار و توجه به مدل‌های ساختاری گوناگون از جمله مدل ساختاری جانسون - هولمکوییست، می‌توان زره‌هایی با مقاومت و کارایی بالستیک بالا را طراحی کرد. در این مطالعه، رفتار شکست مخروطی زره چند لایه سرامیک - الاستومر با مدل ساختاری جانسون - هولمکوییست در نرم افزار «ال اس داینا» شبیه‌سازی شده و مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج حاکی از این امر است که شکست مخروطی لایه سرامیک فوقانی، منجر به کاهش فشار ناشی از ضربه در لایه سرامیکی بعدی می‌شود؛ و اپوکسی به عنوان ماده‌ای حایل، این توزیع فشار را بین لایه‌های سرامیک میسر می‌کند. با رشد و توسعه شکست مخروطی و کاهش فشار مرحله به مرحله بین لایه‌های سرامیک، در نهایت زره مذکور توانایی مقاومت در برابر پرتابه را خواهد داشت. با استفاده از این زره، نیاز به استفاده از صفحات سنگین و ضخیم به عنوان صفحه محافظ پشتی نخواهد بود.
ناصر دشتیان گرامی، غلامحسین لیاقت، غلامحسین رحیمی شعرباف مقدس، نجمه خضرائیان،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، فرآیند نفوذ پرتابه‌های دو مرحله‌ای ضد استحکامات به روش‌های تجربی و عددی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. پرتابه دو مرحله‌ای مورد نظر در این تحقیق از یک خرج گود پیشرو با لاینر مسی و هندسه مخروطی و یک پرتابه اصلی به شکل استوانه با دماغه تخت تشکیل شده است. به منظور تعیین مشخصات هندسی حفره و تونل ایجاد شده بر روی هدف بتنی، در ابتدا آزمون‌های نفوذ پرتابه‌های پیشرو با لاینر مسی و هندسه مخروطی بر روی هدف بتنی صورت پذیرفته است. در آزمون‌های نفوذ خرج‌گود پیشرو سه نمونه پرتابه مورد تست قرار گرفته است که با توجه به شرایط کاملاً یکسان پرتابه‌ها و اهداف بتنی نتایج آزمون‌ها از تکرار پذیری بسیار مناسبی برخوردار بوده است. با مشخص شدن ابعاد هندسی تونل و حفره بر روی هدف بتنی توسط آزمون‌ها ، فرآیند نفوذ خرج‌گودهای پیشرو و اصلی با استفاده از شبیه سازی عددی و به کمک نرم‌‌افزار اوتوداین مورد تحلیل قرار گرفته است. مقایسه نتایج نفوذ پرتابه پیشرو با روش‌های تجربی و عددی حاکی از انطباق بسیار خوب نتایج بین دو روش انجام گرفته است. در انتهای این تحقیق اثرات آسیب بتن در فرآیند نفوذ پرتابه اصلی با استفاده از شبیه سازی عددی در راستای تعیین سرعت باقیمانده مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج مطابق با پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که با وجود آسیب در هدف بتنی، سرعت باقیمانده افزایش خواهد داشت.
مصطفی سیاح‌بادخور، علیرضا نداف‌اسکوئی، دانیال کاشانی، مهدی آقاملاتهرانی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

در مکانیک ضربه، پارامترهای تاثیرگذار بسیاری در برخوردها وجود دارند. در این مقاله به بررسی یکی از این پارامترها یعنی رابطه بین عمق نفوذ در اهداف ترکیبی سرامیک- فلز با شکل دماغه پرتابه، پرداخته شده است. پرتابه‌هایی با شکل دماغه تخت، اجایو و نیم‌کره از جنس فولادی AISI ۴۳۴۰ و اهداف نیمه بی‌نهایت از جنس سرامیک آلومینا ۹۹/۵% و آلومینیوم سری ۷۰۰۰ هستند. در آزمایش تجربی، سرعت برخورد پرتابه در حدود ۴۰۰متر بر ثانیه و ضخامت سرامیک و آلومینیوم به ترتیب ۴ و ۲۰میلی‌متر بوده است. شبیه‌سازی عددی با نرم‌افزار قدرتمند آباکوس انجام شده است. مقدار عمق نفوذ به‌دست‌آمده از شبیه‌سازی عددی با آزمایش‌های تجربی، مطابقت خوبی را نشان می‌دهد. مقدار عمق نفوذ برای پرتابه با دماغه تخت بیشترین و برای پرتابه با دماغه اجایو کمترین بوده است. همچنین مقدار سرعت حد بالستیک برای پرتابه تخت کمترین و برای پرتابه اجایو بیشترین بوده است. ضخامت سرامیک همراه شکل پرتابه روی مقدار سایش پرتابه تاثیرگذار است. مقدار این سایش در پرتابه اجایو بیشترین و در پرتابه تخت کمترین بوده است و با افزایش ضخامت سرامیک این مقادیر افزایش  یافته است. تغییرات سرعت حد بالستیک با تغییرات ضخامت پشتیبان و سرامیک نیز تعیین شده است.

مصطفی سیاح‌بادخور، خداداد واحدی، علیرضا نداف‌اسکوئی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

تلاش برای کاهش اثرات بالستیک پرتابه و دست‌یابی به نتایج منطقی همواره اهمیت داشته است. در این مقاله به منظور کاهش عمق نفوذ پرتابه از اهداف سوراخ‌دار استفاده شد. استفاده از این اهداف در برخورد پرتابه‌های با سرعت بالا موجب کاهش مواردی از قبیل عمق نفوذ، هزینه نهایی ساخت هدف و چگالی سطحی هدف می‌شود. هدف این مقاله، ارایه یک مدل تحلیلی جدید و کامل برای نفوذ پرتابه در اهداف سوراخ‌دار نیمه‌بی‌نهایت سرامیک/فلز، براساس مدل تحلیلی فلوز که یکی از مدل‌های مهم و اساسی در زمینه نفوذ است، بود. ابتدا مدل فلوز که برای اهداف بدون سوراخ اما بی‌نهایت سرامیک/فلز است، مورد اصلاح قرار گرفت. این مدل اصلاحی ضمن بهبود کامل نتایج عمق نفوذ در سرعت‌های پایین، تطابق بهتری با نتایج تجربی در سرعت‌های بالا نیز دارد. در مدل تحلیلی جدید، ۷ حالت مختلف برای برخورد پرتابه به سوراخ در نظر گرفته شد. در هر کدام از این حالت‌ها، زاویه تمایل و سرعت پرتابه بعد از رسیدن به فلز با توجه به ضخامت سرامیک و سرعت برخورد پرتابه متغیر بود. با در نظر گرفتن نفوذ مایل در فلز، روابط اصلاح‌شده برای شرایط جدید بازنویسی شد. در نهایت، عمق نفوذ با توجه به شرایط هدف به دست آمد. به منظور مقایسه نتایج از فرآیند شبیه‌سازی عددی در نرم‌افزار آباکوس استفاده شد. نتایج مدل تحلیلی جدید با شبیه‌سازی عددی مطابقت قابل قبولی دارد.


صفحه ۱ از ۱