۳۱ نتیجه برای نویز
دوره ۵، شماره ۰ - ( ۱۲- )
چکیده
- روشهای مختلفی برای حذف جمینگ وجود دارد که با توجه به شرایط عملکرد و نوع جمر، یکی از آنها انتخاب می شود. یکی از انواع جمرها، جمرهای FM۲ باند باریک هستند که برای حذف این نوع جمرها از روش زیرفضا استفاده می کنیم. در روش زیرفضا مقدار IF۳ سیگنال تخمین زده می شود و بردار زیرفضای متعامد بر جمر ایجاد می شود. اگر تعداد آنتنهای آرایهای افزایش یابد، عملکرد سیستم بهبود می یابد. در محاسبه زیرفضای آرایه دو آنتنی، اصلاحاتی انجام و این روش برای آرایه سه آنتنی تعمیم داده شد. روش زیرفضا توسط نرم افزار متلب۴ شبیهسازی و SINR۵ خروجی گیرنده در هر حالت محاسبه شده است. اگر تخمین IF دچار خطا شود، SINR سیستم کاهش می یابد؛ در این حالت استفاده از آنتن های آرایه ای عملکرد سیستم را نسبت به تک آنتن بهبود میبخشد
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده
در بیشتر محیطهای زندگی، نویزهای مختلفی حضور دارد که دادههای صوتی را تخریب میکند. در این مقاله روشی را معرفی میکنیم که در آن با استفاده از برنامهنویسی ژنتیک، نویز افزوده شده به دادههای صوتی کاهش داده میشود تا دادههای با کیفیت بهتری بهدست آید. به این منظور ترکیب دو روش تفاضل طیفی و برنامهنویسی ژنتیک برای بهسازی گفتار پیادهسازی شده است. در این روش در مرحله اول، نویز به روش تفاضل طیفی کاهش مییابد. در گام بعدی، برای بهسازی بیشتر، از روش برنامهنویسی ژنتیک استفاده میشود. در این گام درختهایی آموزش داده میشود که گفتار خروجی الگوریتم تفاضل طیفی را به دادههای تمیزتری نگاشت میکند. برتری روش ترکیبی پیشنهادی در بهسازی گفتار اثبات شده و بهبودی در حدود ۲ تا ۵/۶ دسیبل در نسبت سیگنال به نویز حاصل شده است. مقایسه روشهای برنامهنویسی ژنتیک، شبکهعصبی، تفاضل طیفی و روش ترکیبی حاضر در بهسازی گفتار نشان میدهد که در مجموع، روش ترکیبی تفاضل طیفی- برنامهنویسی ژنتیک نسبت به سایر روشها نتایج بسیار بهتری را ارائه میکند.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۹۹ )
چکیده
ارتباطات کلامی روزمره تقریباً هیچگاه در سکوت رخ نمیدهند. نویز همهمه بهمنزلۀ عاملی مداخلهگر میتواند به ایجاد اختلالات در درک گفتار منجر شود. واکهها هستۀ هجاها و کلمات هستند و خطاهای واکهای میتوانند به ایجاد اختلال در فرایند درک گفتار منجر شوند. بنابراین، مطالعۀ حاضر به بررسی تأثیرات سن، نسبت سیگنال به نویز، جنسیت و سطح تحصیلات بر بازشناسی واکههای زبان فارسی در دو دهۀ چهارم و پنجم زندگی پرداخت. پژوهش مشاهدهای ـ مقطعی حاضر بر روی ۶۰ فرد بزرگسال دارای شنوایی هنجار در محدودۀ سنی ۳۰ تا ۴۹ سال (با میانگین و انحراف معیار ۲۳/۶ ± ۸۸/۳۸ سال) از بین نمونههای در دسترس انجام شد. پس از انجام ارزیابیهای شنوایی و گفتاری، بازشناسی واکههای زبان فارسی در حضور نویز همهمه و در نسبتهای سیگنال به نویز صفر، ۵- و۱۰- بررسی شد. مقایسۀ امتیاز بازشناسی شش واکۀ زبان فارسی در هر سه نسبت سیگنال به نویز تفاوت معنیداری را نشان داد (۰۰۱/۰=p). همچنین، مقایسۀ امتیاز بازشناسی واکهها در سه نسبت سیگنال به نویز در دو محدودۀ سنی ۳۰ تا ۳۹ سال و ۴۰ تا ۴۹ سال معنیدار بود (۰۰۱/۰=p)؛ اما تفاوت معناداری با جنسیت (۹۹۱/۰=p) و سطح تحصیلات (۲۸۲/۰=p) افراد یافت نشد. همچنین، در سه نسبت سیگنال به نویز صفر، ۵- و ۱۰- امتیاز بازشناسی واکههای پیشین بهتر از واکههای پسین بود. پژوهش حاضر نشان داد که با افزایش سن و کاهش نسبت سیگنال به نویز میانگین امتیاز بازشناسی واکهها در حضور نویز همهمه
بهطور قابل توجهی کاهش مییابد.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
در این مقاله یک اسیلاتور کنترل شوندهی دیجیتال برای حلقههای قفل فاز تمام دیجیتال پیشنهاد شده است. اسیلاتور کنترل شوندهی دیجیتال پیشنهادی براساس استفاده از یک مدولاتور دلتا سیگما به عنوان مبدل دیجیتال به آنالوگ میباشد. با استفاده از مبدل دیجیتال به آنالوگ دلتا سیگما میتوان به دقت بالای فرکانسی (۱۸ بیت) برای کنترل اسیلاتور کنترل شونده دیجیتالی دست یافت. خروجی مبدل دیجیتال به آنالوگ دلتا سیگما یک سیگنال پالس دو سطحی است که برای حذف نویز خارج از باند ان نیاز به یک فیلتر میباشد. مدولاتور دلتا سیگمای مورد استفاده به صورت ساختار MASH مرتبه ۴ با OSR برابر با ۱۲۸ و فرکانس نمونه برداری ۴۵۰ کیلوهرتز میباشد. اسیلاتور کنترل شونده دیجیتالی پیشنهاد شده، در یک حلقهی قفل فاز برای سنتز فرکانس در ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ مگاهرتز و برای کاربردهای GSM-۱۸۰۰ استفاده شده است. نویز فاز بدست آمده برای این سنتز کننده فرکانس براساس حلقهی قفل فاز، در آفست فرکانسی ۵۰۰ کیلوهرتز، -۱۱۵dBc/Hz میباشد. حلقهی قفل فاز تمام دیجیتال طراحی شده همراه با اسیلاتور کنترل شوندهی دیجیتالی، در نرم افزار ADS و با تکنولوژی ۰,۱۸um CMOS شبیه سازی شده است.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹- )
چکیده
با توجه به اینکه ، بویلر تک گذر بنسون یکی از مهمترین تجهیزات نیروگاه های حرارتی است بنابراین رخ دادن عیب در هر کدام از بخش های این بویلر می تواند باعث پایین امدن عملکرد سیستم حتی در برخی موارد باعث خرابی و اسیب های انسانی شود. از این رو در این مقاله به علت پیچیده بودن معادلات دینامیکی سیستم، برای تشخیص عیب های بویلر تک گذر بنسون از روش محور داده ی ، ماشین بردار پشتیبان استفاده کرده ایم . برای بالا بردن بازده سیستم تشخیص عیب مطرح شده و همچنین به دلیل اثر متقابل قوی بین اندازه گیری ها ، تصمیم گرفته ایم از شش ماشین بردار پشتیان تک کلاسه برای تشخیص شش خطای اصلی بویلر تک گذر بنسون استفاده کنیم. در ساختار مطرح شده هر ماشین بردار پشتیبان تک کلاسه را برای تشخیص یک خطای ویژه اموزش داده ایم. در اخر ، برای ارزیابی عملکرد سیستم تشخیص عیب طراحی شده در مقابل شش عیب اصلی و مهم بویلر تک گذر بنسون با در نظر گرفتن نویز اندازه گیری ، سناریوهای ازمایشی مختلفی را در حالت مختلف وقوع عیب انجام داده ایم.
خلیل خلیلی، سیامک خطیبی، سید محمد امام،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
اسکنر لیزری مثلث¬بندی از مرسومترین روش¬های مدل¬سازی سه¬بعدی می¬باشد. یکی از پارامترهای موثر بر دقت اسکنر، نوع دوربین (سنسور) بکار برده شده می¬باشد. خطای حاصل از کوانتیزه کردن (نمونه برداری) باعث ایجاد خطای بعدی در بازیابی عمق خواهد شد. بنابراین خطای مدل¬سازی رابطه مستقیم با اندازه پیکسل دارد. با کاهش اندازه پیکسل دوربین امکان کاهش خطای کوانتیزه کردن وجود دارد ولی به دلیل کاهش نسبت سیگنال به نویز، کیفیت تصویر تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. با توجه به محدودیت در اندازه پیکسل، در این مقاله جهت استخراج تصویر با کیفیت بالا از تکنیک اعمال نویز و روش بدیع ایجاد جابجایی نسبی بین سنسور و لنز دوربین در حین فرایند تصویربرداری استفاده شده است. اندازه¬گیری زاویه تابش لیزر جهت استفاده از روش مثلث¬بندی، از دیگر منابع مهم خطا می¬باشد. در این مقاله کالیبراسیون لیزر و دوربین بصورت همزمان و بدون نیاز به وسیله مکانیکی اضافی انجام گرفته است. مقاله حاضر ضمن بیان اصول روش ارائه شده به مدل¬سازی و شبیه¬سازی فرآیند اعمال نویز پرداخته و نتایج حاصل از شبیه¬سازی بیانگر بهبود قابل¬توجه دقت اندازه¬گیری می¬باشد. تکنیک ارائه شده بصورت تجربی پیاده¬سازی و مطالعه تجربی صحت تکنیک و نتایج را تایید می¬نماید. نتایج شبیه¬سازی و نتایج تجربی گزارش شده¬اند.
محمد علی امینی، حسن سالاریه، آریا الستی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، بر پایه روش حداقل مربعات بازگشتی، روشی بر خط، برای شناسایی مولفه های تانسور ممان اینرسی یک ماهواره ارائه شده است. فرض بر این است که عملگرهای ماهواره، سه چرخ عکس العملی عمود به یکدیگر می باشند. تنها سنسور مورد استفاده، سنسور ژایرو نرخی سه محوره می باشد که سرعت های دورانی ماهواره را در مختصات متصل به جسم اندازه گیری می کند. به دلیل وجود نویز در این سنسور، ماتریس برازش¬گر مورد استفاده در روش حداقل مربعات دارای نویز بوده و در نتیجه روش حداقل مربعات کلاسیک، قابل استفاده نبوده و همگرا نخواهد شد. برای حل این مشکل، روشی مقاوم به نویز ارائه و پایداری این روش با استفاده از روش پایداری لیاپانوف اثبات شده است. روش ارائه شده می تواند به صورت برخط در حضور نویز و دیگر خطاهای موجود در سنسورها، مورد استفاده قرار گیرد. نتایج حاصله از شبیه سازی این روش، نشان می دهد که این روش توانسته است با خطایی کمتر از ۳ درصد مقدار واقعی، پارامترهای اینرسی ماهواره را قبل و بعد از تغییر، شناسایی کند.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۱- )
چکیده
چکیده: این مقاله مسألهی تخمین مقاوم حالت را در شبکههای تنظیم ژنی مورد بررسی قرار میدهد. فیلتر مقاوم وابسته به تأخیر برای مدل تصادفی غیرخطی طراحی شده است. مدل ارائه شده کاملترین مدلی است که تا به حال استفاده شده است، بدین معنی که تأخیر متغیر با زمان و نامعینیهای پارامتری متغیر با زمان و کران محدود در نظر گرفته شدهاند. همچنین، نویز تصادفی و اغتشاش به طور همزمان در مدل در نظر گرفته شدهاند. با استفاده از تابعگون لیاپانوف-کراسوفسکی مناسب و مبتنی بر رویکرد تجزیه تأخیر، شرایط کافی برای وجود فیلتر به صورت نامساویهای ماتریسی خطی (LMI) به دست آمدهاند. این شرایط پایداری مقاوم میانگین مربعی را برای دینامیک خطای فیلتر همراه با تضعیف اغتشاش مورد نظر به دست میدهند. با استفاده از رویکرد تجزیه تأخیر و استفاده از لم شامل نامساوی انتگرالی تصادفی، شرایط به دست آمده وابسته به تأخیر هستند و محافظهکاری کمتری دارند. در ادامه پارامترهای فیلتر با حل LMI دیگری به دست آمدهاند. در پایان، مؤثر بودن فرآیند طراحی فیلتر ارائه شده از طریق شبیهسازی بررسی شده است.
سید محمد امام، خلیل خلیلی،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
یکی از رایجترین شیوه¬های مدل¬سازی سه¬بعدی، استفاده از اسکنر لیزری با تکنیک مثلث¬بندی می¬باشد. پارامترهای موثر بر دقت این اسکنرها به دو دسته سخت¬افزار و نرم¬افزار تقسیم¬بندی می¬شوند. یکی از عمده¬ترین محدودیت¬های سخت¬افزاری، اندازه و تعداد پیکسل¬های دوربین بوده که خطای متریک و کوانتیزه کردن را افزایش می¬دهد و در نتیجه باعث خطای اندازه¬گیری در هنگام استخراج ابعاد خواهد ¬شد. با توجه به این محدودیت، یکی از روش¬های موثر در بهبود دقت اسکنر، استفاده از تکنیک اعمال نویز می¬باشد. در این مقاله، اعمال نویز از طریق ایجاد جابجایی نسبی بین سنسور و لنز دوربین، پیاده¬سازی شده است. اگر چه استفاده از تکنیک فوق باعث افزایش دقت می¬شود ولی لزوم تغییر در تنظیمات سخت¬افزاری و تکرار عملیات اسکن، باعث افزایش زمان مدل¬سازی خواهد شد. در این مقاله با ارائه ایده بدیع اعمال نویز نرم¬افزاری، تاثیر روش ایجاد جابجایی نسبی بین سنسور و لنز بررسی شده است. در مقاله حاضر ضمن بیان اصولِ روش ارائه شده، الگوریتم اعمال نویز با رگرسیون خطی شبیه¬سازی شده تا ضمن بهبود دقت، زمان مدل¬سازی کاهش یابد. نتایج بیانگر بهبود قابل¬ توجه در دقت اندازه¬گیری می¬باشد. تکنیک ارائه شده بصورت تجربی پیاده¬سازی و مطالعه تجربی، صحت تکنیک و نتایج را تایید می¬نماید.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۱- )
چکیده
در این مقاله، مدلی تئوری جهت بررسی مشخصه های پاسخ مدولاسیون، نویز شدت نسبی و نویز فاز لیزرهای نقطه کوانتمی با تزریق تونلی و طول موج ۵۵/۱ میکرومتر ارائه شده است. با استفاده از مدل سیگنال کوچک مبتنی بر معادلات نرخ حامل ها و فوتون ها، رفتار مدولاسیون و نویز این لیزرها شبیه سازی شده است. شبیه سازیها گویای آن است که پاسخ مدولاسیون لیزر نقطه کوانتمی، در ساختارهای با تونل زنی بهبود می یابد که این نتیجه با آنچه به طور تجربی گزارش شده، مطابقت دارد. در واقع، نشان داده می شود که به واسطه تونل زنی مستقیم حاملها از داخل یک سد به تراز پایه، پاسخ مدولاسیون بهتر و پهنای باند ۳ دسیبل بیشتری حاصل می گردد. به علاوه، محاسبات نشان دهنده آن است که سطح نویز شدت نسبی این نوع لیزرها در نتیجه ی کاهش جمعیت حامل ها در ترازهای برانگیخته و وتینگ، افزایش می یابد. با این حال، سطح نویز فاز و پهنای خط، مقادیری مشابه با لیزرهای نقطه کوانتمی معمولی را دارد.
محمد رضا باقری، حمید مهدیقلی، محمد سعید سیف،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله هیدرودینامیک و نویز پروانه مغروق به شیوه عددی و تجربی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. به منظور دستیابی به شرایط شروع و توسعه کاویتاسیون تحلیل عددی جریان به شیوه حجم محدود در سرعتهای چرخشی متنوع مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تست هیدرودینامیکی مدل پروانه در تونل کاویتاسیون انجام و با نتایج تحلیل عددی مقایسه شده است. در بخش بعدی نتایج گرفته شده در بخش اول به عنوان ورودی جهت استخراج سطوح فشار صوت با استفاده از معادلات فاکس ویلیامز و هاوکینگز در میدان دور استفاده می¬شود. به طور مشابه نویز این مدل نیز در تونل کاویتاسیون توسط دو هیدروفون اندازه گیری شده و با نتایج عددی مقایسه گردیده است. شرایط شروع و توسعه کاویتاسیون از طریق افزایش دور پروانه در فشار ثابت و افت فشار در تونل در دور ثابت ایجاد و اثرات تغییر شرایط بر نویز پروانه مورد مطالعه قرار گرفته است. سیگنالهای ثبت شده با استفاده از روابط پهنه باند یک- سوم اکتاو برای دو هیدروفون و در شرایط عملکردی مختلف آنالیز و مقایسه شده است. مطالعات صورت گرفته در هر دو قسمت انطباق قابل قبولی میان نتایج عددی و تجربی هیدرودینامیک و نویز پروانه را نشان می¬دهد.
علیرضا اصنافی،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
در مقاله حاضر رفتار غیرخطی، ناپایداری، شرایط وقوع و نوع دوشاخه¬ای شدن برای یک پوسته نازک استوانه¬ای تحت نیروی تصادفی عرضی بصورت کاملا تحلیلی مطالعه شده است. نیروی تصادفی از جنس نویز سفید بوده و سازه در یک محیط ویسکوالاستیک عمومی واقع شده است. یافتن یک حل دقیق برای یک سیستم غیرخطی ویسکوالاستیک که تحت نیروهای تصادفی قرار دارد با دشواری هایی همراه است که این امر با بکار گیری معادله توانمند FPK و لحاظ کردن ساده سازیهایی منطبق بر واقعیات کاربردی و عملی، تامین شده است. از آنجا که کلیه خواص آماری پاسخ یک سیستم دینامیکی تصادفی از چگالی احتمالی آن قابل استحصال است، این تابع بصورت کاملا تحلیلی محاسبه و رفتار آن بوسیله محاسبه تعداد ریشه ها و اثر تغییر علامت آنها بر پایداری، دوشاخه¬ای شدن، گونه دوشاخه¬ای شدن و رفتار غیر خطی سیستم بررسی و مطالعه شد. به جهت آنکه نتایج برای طیف وسیعی از پوسته های استوانه ای قابل استفاده باشد، معادلات حاکمه سیستم با بکارگیری طیفی از اعداد بدون بعد بازنویسی و نتایج بر اساس آنها بیان شد. در انتها با ذکر چند مثال، حالات مختلف اثر تغییر پارامترهای بی بعد در نظر گرفته شده بر رفتار، پایداری، وقوع و نوع دوشاخگی در پاسخ سیستم مورد مطالعه قرار گرفت.
علی جمالی، مجتبی معصوم نژاد، محسن نهاله کاه، نادر نریمان زاده،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
مساله تخمین متغیرهای حالت مدل دینامیکی سیستم یکی از موضوعات مورد علاقه مهندسین کنترل است. فیلترهای کالمن، اچ-بینهایت و فیلتر ترکیبی کالمن/اچ-بینهایت از جمله متداول¬ترین فیلترهایی می باشند که جهت تخمین متغیرهای حالت مخدوش با نویزهای گوسی و سفید کاربرد دارند. چنانچه نویزهای فرآیند یا اندازه گیری رنگی باشند فیلترهای مذکور دارای عملکردی در حد مطلوب نخواهند بود. در این مقاله، روش بهینه¬سازی چند هدفی (الگوریتم ژنتیک چند هدفی) برای طراحی فیلتر ترکیبی کالمن/اچ-بینهایت در شرایطی مورد استفاده قرار گرفته است که متغیرهای حالت سیستم دینامیکی با نویزهای رنگی مخدوش شده¬اند. همچنین برای تحلیل اثر نویزهای رنگی بر تخمین متغیرهای حالت یک آونگ وارون از روش افزایش بعد متغیر حالت استفاده شده است و با استفاده از الگوریتم ژنتیک چند هدفی، نمودار نقاط پارتو غیر برتر از دید هر دو تابع هدف فیلترهای کالمن و اچ-بینهایت حاصل شده است. شبیه سازی برای یک آونگ وارون بیانگر این موضوع است که استفاده از روش پیشنهادی می¬تواند سبب بهبود قابل ملاحظه¬ای در عملکرد فیلترهای کالمن و اچ/بینهایت در شرایط وجود نویز رنگی شود. همچنین با استفاده از روش پیشنهادی می توان از ویژگی های مثبت هر دو فیلتر کالمن و اچ-بینهایت بطور همزمان بهره برد به گونه¬ای که در نقطه مصالحه طراحی در شرایط وجود نویز رنگی مقادیر توابع میانگین مجذور مربعات خطاهای تخمین و حد بالای خطاهای تخمین کمینه گردند.
حبیب الله خاکساری، عبدالمجید خشنود، جعفر روشنی یان،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
چرخهای عکسالعملی از جمله وسایل تبادل ممنتم زاویهای هستند، که در پایدارسازی وضعیت ماهواره و مانورهای وضعیت آن مورد استفاده قرار میگیرند. کنترل وضعیت ماهواره از مسائل مهم میباشد اما به دلیل نویز و اغتشاشات، سیگنال خروجی چرخ عکسالعملی دچار نویز میشود که از جمله این اغتشاشات میتوان به نابالانسی چرخها اشاره کرد. تاکنون روشهای مختلفی برای حذف این نویز ارائه شده است. ابزارهای توانمند پردازش سیگنال از جمله موجکها تاکنون در تحلیل خارج خط سیگنالهای نویزی مشابه کاربرد بسیار زیادی داشتهاند. اما اینکه بتوان این ابزارها را به طور روی خط در فرآیند کنترل حلقه بسته وارد نمود تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. مشکل عمده این موضوع به حجم بالای پردازش و تأخیر ایجاد شده برمیگردد. این نویز را میتوان با طراحی یک بانک فیلتر موجک شناسایی و با آستانه گذاری ضرایب موجک حاصل از تجزیه سیگنال نویزی حذف نمود. اما به دلیل وجود تأخیر در بانک فیلتر که گریز ناپذیر است سیستم دچار ناپایداری میشود. از این رو، در این مقاله با یک رویکرد پیشبینی از الگوریتم اسمیت استفاده شده است تا بتوان تأخیر ایجاد شده از فرآیند حذف نویز را به خارج از حلقه کنترل انتقال داده و سیستم را پایدار و خروجی را تا حد بسیار زیادی به حالت سیستم بدون نویز نزدیک نمود. دقت این الگوریتم نیازمند داشتن تخمینی از دینامیک سیستم و آگاهی از میزان تأخیر سیستم است. با توجه به استفاده از فیلترهای پاسخ محدود تأخیر به طور کامل قابل محاسبه است.
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۱- )
چکیده
در این مقاله مسئله رمزنگاری تصویر بررسی شده است. درالگوریتم پیشنهادی، یک تابع آشوب جدید برای تولید داده های شبه تصادفی طراحی شده است. این تابع رفتار تصادفی تری نسبت به توابع آشوب موجود دارد. بنابراین با استفاده از آن، تصویر رمز شده خصوصیات تصادفی تری خواهد داشت. برای تولید تصویر رمز شده، هر پیکسل در تصویر اصلی با یک عدد شبه تصادفی که بوسیله تابع آشوب تولید شده، XOR می شود. با توجه به روش کد گذاری، هر پیکسل در تصویر کد شده تنها از پیکسل متناظر در تصویر اصلی تاثیر می پذیرد. بنابراین روش ارائه شده در برابر نویز بسیار مقاوم خواهد بود. برای بررسی کارایی روش ارائه شده، معیارهای مختلف، شامل آنتروپی، ضریب همبستگی، و میزان حساسیت را، برای تصاویر رمز شده مطالعه نموده ایم. نتایج به دست آمده نشان می دهند که الگوریتم پیشنهادی مقدار این معیارها را نسبت به روش های قبلی بهبود داده است. به علاوه هیستوگرام های تولید شده به وسیله این الگوریتم یکنواخت تر هستند.
علیرضا نیکروان، فرهاد کلاهان،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
استفاده از آلیاژ TI-۶AL-۴V، بدلیل ویژگیهایی از قبیل نسبت استحکام به وزن بالا و مقاومت به خزش عالی در صنایع گوناگون رو به افزایش است. با این حال قابلیت ماشینکاری ضعیف آلیاژهای تیتانیم موجب شده برای شکلدهی آنها از روشهای ماشینکاری مخصوص استفاده شود. در این تحقیق فرآیند برش سیمی با تخلیه الکتریکی آلیاژ Ti-۶Al-۴V مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا، نوع و میزان تاثیر ۸ پارامتر تنظیمی بر دو مشخصه نرخ برش و زبری سطح ارزیابی شده و مقادیر بهینه آنها تعیین گردیده است. یکی از وجوه تمایز این پژوهش، در نظر گرفتن ارتفاع برش به عنوان یکی از مولفههای تاثیرگذار بر خروجیهای فرآیند است. بنابراین، برای سه ارتفاع برش مختلف (هر یک دو تکرار)، طرح آزمایش L۱۸ تاگوچی برای گردآوری دادههای تجربی بکار گرفته شد. سپس با استفاه از ۱۰۸ مجموعه داده آزمایشگاهی به منظور تعیین سطوح بهینه پارامترها و میزان تاثیر آنها بر دو مشخصه خروجی، تحلیلهای آماری شامل سیگنال به نویز و آنالیز واریانس انجام گردید. اعتبار مقادیر بهینه پارامترها مربوط به بیشترین نرخ برش و کمترین زبری سطح با انجام تستهای عملی تایید گردید. نتایج مبین آنست که ارتفاع برش در میزان تاثیر پارامترها و سطوح بهینه آنها موثر است. نهایتا، بهینه سازی دو هدفه به منظور تعیین مقادیر بهینه پارامترها بر اساس اهمیت نسبی خروجیهای فرآیند در قالب جدول تکنولوژی برای سه ارتفاع برش ۳۰، ۶۰ و ۹۰ میلیمتر ارائه گردید. سهم خطای ناشی عوامل کنترل نشده در تحلیلها کمتر از ۱۰% است که این نشان دهنده دقت مناسب رویکرد پیشنهادی است.
سید علی معافی، مجتبی معصوم نژاد،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه جرثقیل سقفی به صورت گسترده در صنایعی از قبیل خودروسازی، بنادر و کشتیرانی و نیز جابجایی و حمل بار در انبارها به کار گرفته می شود. اغلب مدل سازی هایی که از سیستم های دینامیکی صنعتی صورت می گیرد دارای پارامترهای مخدوش با نویز یا اغتشاش می باشند که مدل جرثقیل سقفی نیز از این امر مستثنی نیست. اغتشاش در سیستم می تواند ناشی از مدل آن و یا وسایل اندازه گیری باشد. فیلتر کالمن یکی از روش های کارآمد برای شناسایی مدل و پالایش داده های مخدوش است. با توجه به غیرخطی بودن مدل دینامیکی جرثقیل سقفی، فیلتر کالمن نا متقارن بهبود یافته با الگوریتم ژنتیک برای تخمین پارامتر های سیستم در نظر گرفته شده است. یکی از روش های معمول در کنترل پارامترهای جرثقیل سقفی استفاده از نیروی کنترلی بنگ-بنگ است. با این حال نحوه عملکرد کنترلر بنگ-بنگ وابستگی زیادی به زمان های سوئیچ شدن نیروی کنترلی دارد. در این مقاله ضمن استفاده از این کنترلر، زمان های سوئیچینگ آن با استفاده از الگوریتم ژنتیک برای سیستم مخدوش با نویز تعیین شده اند. هدف طراحی دستیابی به نقطه هدف در کمینه زمانی با کمترین میزان خطا می باشد. همچنین با در نظر گرفتن ورودی کنترلر بنگ-بنگ به مقایسه شرایط سیستم در نسبت های جرمی مختلف پرداخته شده است. نتایج شبیه سازی بیانگر عملکرد بهینه الگوریتم کالمن بهبود یافته نامتقارن در تعیین زمان سویئچینگ نقطه هدف در کمینه زمانی است.
محرم حبیب نژاد کورایم، سعید رفیعی نکو، نعیم یوسفی لادمخی،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
در طراحی کنترل، اطلاعات کامل بازخورد اغلب ضروری است. در بازوهای مکانیکی با مفاصل انعطافپذیر، اندازهگیری تغییرات زوایای بازوها میسر است ولی اندازهگیری تغییرات عملگرها بهسادگی قابل اندازهگیری نیست. از طرفی اندازهگیری متغیرهای حالت همواره دارای نویز سیگنالی است و فضای کاری بازوهای مکانیکی مخلوطی از اغتشاشات هست. بنابراین وجود یک رویتگر و تخمینگر غیرخطی مطلوب، جهت بهبود عملکرد سیستم دینامیکی موردنظر، امری ضروری است. روش معادله ریکاتی وابسته به حالت یکی از بهترین روشهای کنترل بهینه غیرخطی میباشد. سیستماتیک بودن این روش، فرمولبندی و انجام محاسبات را ساده کرده و کنترل طیف وسیعی از سیستمهای دینامیک غیرخطی )بهشرط پایدار پذیر بودن( را در بر میگیرد که از مزایای این روش محسوب میشود. در اکثر روشهای کنترل غیرخطی از تکنیکهای خطیسازی مدل استفاده میشود اما در این روش فضایحالت مستقیم بهصورت غیرخطی مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از علل دقت و انعطافپذیری در طراحی نسبت به سایر روشها میباشد. هدف این مقاله، طراحی کنترلکننده و تخمینگر مبتنی بر روش معادله ریکاتی وابسته به حالت است که باوجود اغتشاشات، نویز سیستمهای اندازهگیری و محدودیتهای سیستم (عملگر و حسگرها)، تا حد امکان متغیرهای خروجی سیستم به مقدار طراحی (مطلوب) نزدیک شده و رفتار سیستم به رفتار حقیقی ربات نزدیکتر میشود. در این پژوهش ابتدا فرمولاسیون کنترلکننده و رویتگر بیان گردیده است، سپس این روند برای بازوی سه درجه آزادی با مفاصل انعطافپذیر طراحی و شبیهسازی شده است. در ادامه فرایند طراحی بهصورت تجربی برای ربات آزمایشگاهی اسکات پیادهسازی شده و نتایج صحهگذاری بهدست آمده است.
سید حمید جلالی نائینی، وحید بهلوری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، بازههای قابل قبول برای پارامترهای مدولاتور پهنا و فرکانس پالس بر مبنای تحلیلهای ورودی صفر، استاتیکی و دینامیکی در حضور نویز حسگر بدست می-آید. مدولاتورهای پهنا و فرکانس پالس دارای ۵ پارامتر تنظیمی بوده که برای رسیدن به عملکرد مناسب، مقادیر این پارامترها بایستی بطور مناسبی تعیین شود. در این مطالعه، با در نظر گرفتن مدل شبه بیبعد، پارامترهای طراحی مدولاتور به ۳ پارامتر کاهش مییابد. بنابراین، نتایج بازههای قابل قبول که فارغ از مقدار هر پارامتر، بر حسب پارامترهای گروهبندی شده مستخرج شده، قابل استفاده برای مدولاتور با مقادیر مختلف ۵ پارامتر تنظیمی خواهد بود. علاوه بر این، در مدل شبه بیبعد، بار محاسباتی، به خصوص در تحلیلهای آماری، بطور قابل ملاحظهای کاهش مییابد. همچنین نویز حسگر، یک نویز سفید گوسی است که با عبور از یک فیلتر پایین گذر به ورودی مدولاتور اعمال میشود. فرکانس خروجی مدولاتور نیز به مقدار ۵۰ هرتز محدود شده است. در تحلیل حاضر، مقدار متوسط مصرف سوخت و دفعات روشن شدن تراستر به عنوان معیار عملکرد در نظر گرفته شده است. روال انتخاب نواحی قابل قبول پارامترها در سیستم شبه بیبعد بر مبنای حذف مقدار ۳۰% (و ۱۰%) بالای نمودارهای معیار عملکرد، میباشد. نهایتاً نواحی قابل قبول پارامترها بهصورت نمودارهایی بر حسب پارامترهای بیبعد برای آستانه روشنشدن و هیسترزیس و پارامتر ثابت زمانی فیلتر ارائه شده است که هر کدام از این نمودارها بهازای یک مقدار مشخص برای چگالی طیفی نویز ورودی ترسیم شده است.
مجید خزائی، علی صالح زاده نوبری، مقداد خزائی،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
این مقاله به تشخیص ارتعاشی خرابی در چندلایه کامپوزیت الیاف شیشه با استفاده از آنالیز سیگنال زمانی و شبکه عصبی مصنوعی میپردازد. بهمنظور کاهش نویز سیگنالهای ارتعاشی، نویز زدایی با استفاده از تبدیل موجک به انجام رسید. پس از دادهکاوی و استخراج ویژگیهای آماری از سیگنالهای پردازششده، شبکه عصبی بهعنوان تشخیصدهنده، چندلایه کامپوزیت معیوب را شناسایی نمود. ارزیابی دقت تشخیص عیب توسط ساختارهای مختلف شبکه عصبی مصنوعی به انجام رسید که درنتیجه بهترین عملکرد شبکه عصبی مصنوعی در تشخیص خرابی انتخاب گردید. سپس، مقایسه میان دقت عیبیابی با استفاده از سیگنالهای نویززایی شده توسط تبدیل های موجک مادر مختلف در مراحل تجزیه مختلف به انجام رسید تا بهترین تبدیل سیگنال جهت تشخیص خرابی مشخص گردد. نتایج نشان میدهد که ساختار شبکه عصبی مصنوعی بر دقت تشخیص عیب اثر مهمی خواهد داشت و مناسبترین دقت در تعداد ۷۵ لایه پنهان و اختصاص ۸۰%، ۱۰% و ۱۰% داده ها به آموزش، اعتبارسنجی و تست حاصل گردید. همچنین استفاده از تبدیل های موجک مادر دوبشی ۳ و موجک مادر دو متعامد ۳,۷ در مرحله تجزیه ۲ منجر به تشخیص عیب با بالاترین دقت در میان سایر موجک های مادر در زمان مناسب تر خواهد شد. روش مذکور به عنوان روشی مبتنی بر دادههای واقعی با داده برداری از نقاط تعیین شده، تشخیص عیب را در صفحات کامپوزیت با دقت مناسب در زمان محاسبه کوتاه انجام میدهد، لذا از این روش میتوان جهت پایش وضعیت سازه های کامپوزیتی بهصورت آفلاین و آنلاین، با افزودن قابلیت داده برداری برخط، استفاده نمود.