جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای نیتروژن مایع
عارف سلیمی نیا، محمد مهدی ابوترابی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
یکی از راههای کاهش دمای ناحیه برش، استفاده از خنککار مناسب است. خنککارهای رایج، علاوهبر اثر نامطلوب بر سلامتی اپراتور، باعث آلودگی محیط زیست نیز میشوند. به این دلیل، علاقه به ماشینکاری خشک یا روشهای خنککاری سبز در سالهای اخیر افزایش زیادی یافته است. یکی از روشهای خنککاری سبز، خنککاری تبریدی است که در آن، معمولاً از نیتروژن مایع به عنوان خنککار در فرآیند برادهبرداری استفاده میشود. در این مقاله، اثر خنککاری تبریدی بهوسیله نیتروژن مایع بر دما و سایش ابزار برشی در فرآیند تراشکاری فولاد زنگنزن آستنیتی ۳۰۴ مورد بررسی قرار گرفته است. از بین روشهای مختلف خنککاری تبریدی، روش پاششی به علت تأثیر مستقیم بر ناحیه برش، انتخاب شده است. ماشینکاری با روشهای خنککاری تبریدی و معمولی و همچنین ماشینکاری خشک انجام شده است. مقایسه نتایج به دست آمده نشان میدهد که تراشکاری تبریدی فولاد ۳۰۴ در مقایسه با تراشکاری خشک و معمولی، دما را به ترتیب تا ۸۳ و ۶۷ درصد و سایش در سطح آزاد ابزار را به ترتیب تا ۷۵ و ۵۳ درصد کاهش میدهد. آنالیز واریانس نشان داد که سرعت برشی نسبت به نرخ پیشروی تأثیر بسیار بیشتری بر دما و سایش ابزار دارد. افزایش سرعت برشی در تمام حالتهای روانکاری باعث افزایش دما و سایش ابزار شده است.
ابراهیم مظفری، سعید امینی،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدار بالای نیتروژن در ترکیب فولاد زنگنزن مارتنزیتی AISI ۴۴۰C گرچه منجر به بهبود مقاومت به خوردگی میشود، ولی به دلیل افزایش سختی، قابلیت ماشینکاری این نوع فولاد را کاهش داده و باعث تولید حرارت زیاد در لبه برنده و منطقه تماس براده و ابزار هنگام برادهبرداری میشود. استفاده از فنآوریهای نوین خنککاری مانند ماشینکاری برودتی با استفاده از نیتروژن مایع LN۲، منجر به افزایش طول عمر ابزار، بهبود سرعت برشی و نرخ برداشت مواد نسبت به سایر روشهای متداول خنککاری همچون سیال برشی و MQL میشود. در این تحقیق تاثیر فرایند ماشینکاری برودتی فولاد زنگنزن AISI ۴۴۰C بر زبری سطح، سختی سطحی و پروفیل سختی در عمق، شکلشناسی براده و الگوی سایش ابزار در مقایسه با ماشینکاری خشک مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج نشان داد با استفاده از ماشینکاری برودتی زبری سطح فولاد زنگنزن AISI ۴۴۰C حتی در سرعت پیشروی بالا به میزان قابلتوجهی کاهش و صافی سطح بهبود یافته است. در مبحث شکلشناسی براده مشخص شد با تسهیل شرایط ماشینکاری در فرایند برودتی در یک سرعت برشی و سرعت پیشروی یکسان، میزان سوختگی سطحی براده و میزان چروکیدگی و انباشت مواد در سطح داخلی براده به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در این تحقیق مشخص شد الگوی سایش ابزار در ماشینکاری برودتی، گودال فرسایش در سطح براده بوده و باعث افزایش ۴۰۰ درصدی طول عمر ابزار در شرایط یکسان ماشینکاری نسبت به روش خشک شده است.
سید داود موسویان، علی رضا موستوفی زاده، حجت قاسمی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از مشکلاتی که در زمینهی آزمایش شکست جتهای مایعات زمستیک وجود دارد، حالت مایعات زمستیک خروجی از انژکتور است. در برخی کاربردها لازم است تا جت در حالت مایع مادونسرد باشد. اما در شرایط اتمسفر متعارفی جت خروجی از انژکتور به صورت دوفاز در میآید. در این پژوهش سعی گردید تا روشهای مادونسرد سازی نیتروژن خروجی از انژکتور بررسی شود و یک روش ساده برای نیل به این مقصود ارائه و به کار برده شود. با این روش که بر پایه نگهداری در فشار کم استوار است، جت نیتروژن مایع مادونسرد با دما حدود ۷ کلوین پایینتر از دمای اشباع به دست آمد. سپس رفتار جت نیتروژن مایع، در محفظهی آزمایش با فشار اتمسفر آزمایشگاه و بالاتر ارزیابی شد. برای بررسی رفتار جت از عکسبرداری سریع استفاده شده است. سرعت جتهای نیتروژن مایع از ۱۲ متر بر ثانیه تا ۳۴ متر بر ثانیه منطبق بر عدد رینولدز از ۹۰۰۰۰ تا ۲۶۰۰۰۰ تغییر داده شد. زمانی که جت نیتروژن مایع، در محیط با شرایط استاندارد تخلیه میشود، جت خروجی دوفاز و منبسط میگردد. هرچه اختلاف فشار انژکتور بیشتر شود میزان انبساط جت بیشتر میشود؛ طوری که در اختلاف فشار ۶ و ۱۳ بار قطر جت به ترتیب ۵/۱ و ۳/۳ برابر قطر انژکتور است. برای اختلاف فشارهای کمتر از ۶ بار، جت اغلب به صورت بخار وارد محیط میشود. در محدودهی سرعت آزمایش، در شرایط تامین شده برای مایع و محیط، شکست جت مایع مادونسرد، منجر به تولید قطرات بسیار ریزی میشود که منطبق بر انتظار از چنین مایعی است.