جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای نیروهای برشی
مسعود فرحناکیان، محمدرضا رازفر، فریدرضا بیگلری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
ماشینکاری بکمک پلاسما، یکی از روشهای بهبود ماشینکاری مواد سخت میباشد. در فرآیند تراشکاری بکمک پلاسما، از قوس پلاسما با دمای زیاد برای گرم کردن منطقه کوچکی از قطعهکار در جلوی ابزار استفاده میشود و فقط قسمت کوچکی از ماده در جلوی ابزار، که قرار است برادهبرداری شود، بر اثر گرم شدن نرم میشود. هدف از این مطالعه، ارایه یک روش برای محاسبه نیروهای برشی در حین تراشکاری بکمک پلاسما است. بدین منظور یک مدل تفاضل محدود برای تعیین دمای براده تغییر شکل نیافته، در شرایط مختلف جریان پلاسما، سرعت برشی و مقدار پیشروی در حین گرم کردن قطعهکار بکمک پلاسما، ایجاد شد. یک مدل تحلیلی برای تخمین نیروهای برشی در شرایط مختلف ماشینکاری بکمک پلاسما با توجه به تنشهای برشی در صفحه برش، ناحیه اصطکاکی براده – ابزار و تنشهای وارده بر لبه ابزار توسعه داده شد. مدل پیشنهاد شده، توسط دادههای تجربی در حین تراشکاری معمولی (بدون پلاسما) کالیبره شده و مدل کالیبره شده برای شرایط مختلف تراشکاری بکمک پلاسما اعتبار سنجی شد. خطای متوسط مدل ساخته شده و نتایج تجربی کمتر از ده درصد بوده و نتایج تحلیلی و تجربی نشان دادند که در تراشکاری بکمک پلاسما، نیروی اصلی تراش تا ۴۰ درصد در شرایط آزمایش شده نسبت به تراشکاری معمولی برای فولاد سخت شده، در بیشترین دمای براده تغییر شکل نیافته، کاهش مییابد.
وحید طهماسبی، سپهر آئینه بندی، محمدحافظ باقی،
دوره ۲۲، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده
استفاده از کامپوزیت آلومینیوم تقویت شده با ذرات سیلیسیم کارباید و بهبود برخی از خواص مکانیکی مهم نسبت به آلومینیوم در صنایع خودروسازی، هواپیماسازی و لوکوموتیو کاربرد دارد، در این مقاله ضمن بررسی نیروی برشی و فرسایش ابزار بر فرایند ماشین کاری آلومینیوم کامپوزیت در درصد های مختلف SIC به بررسی ویژگیهای ماشینکاری عملیات فرز کاری انگشتی میپردازد تا حداقل نیروی برش، سایش ابزار با حداکثر نرخ براده برداری را با استفاده از تحلیل رابطهای خاکستری مبتنی بر روش طراحی سطح پاسخ (RSM) به دست آورد. بیست و هفت اجرای آزمایشی بر اساس روش طراحی سطح پاسخ (RSM) با تغییر پارامترهای سرعت اسپیندل، پیشروی و عمق برش در درصد وزنی مختلف تقویتکنندهها مانند کاربید سیلیکون (SiC-۵٪، ۱۰٪، ۱۵%) انجام شد. و آلومینا (Al۲O۳-۵%) در زمینه فلزی آلومینیوم ۷۰۷۵. تجزیه و تحلیل رابطه خاکستری برای حل مسئله بهینه سازی چند پاسخ با تغییر وزن برای پاسخ های مختلف بر اساس الزامات فرآیند کیفیت یا بهره وری استفاده شد. انتخاب مناسب پارامترهای ورودی (سرعت اسپیندل ۱۰۰۰ دور در دقیقه، تغذیه ۰,۰۳ میلیمتر بر دور، عمق برش ۱ میلیمتر و ۵ درصد SiC) نرخ براده برداری بالای مواد همراه با سطح ریز، سایش ابزار کمتر و نیروی برش کم را ایجاد میکند.
حمیدرضا اسرافیلی، حسین امیرآبادی، جواد اکبری، فرشید جعفریان،
دوره ۲۳، شماره ۱۲ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
واسپالوی یک نوع ابرآلیاژ پایه نیکل است که عمدتاً برای ساخت قطعات توربین هواپیما، دیسکهای کمپرسور و شفتها استفاده میشود. تراشکاری ابرآلیاژ واسپالوی مانند بسیاری از ابرآلیاژهای پایه نیکل در دمای محیط (تراشکاری مرسوم) دشوار است. در این پژوهش با تغییر در پارامترهای سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برش به بررسی نیروهای ماشینکاری، دمای ایجادشده براده، صافی سطح و میکروسختی در فرآیند تراشکاری مورب ابرآلیاژ واسپالوی بدون مواد خنک کاری (ماشینکاری سنتی) پرداخته شد. سختی اولیه قطعهکار مورد آزمایش ۱۰±۳۸۵ ویکرز و قطر آن ۲۵ میلیمتر بود. بهمنظور بررسی نیروهای برش و پیشروی و دمای براده از طراحی آزمایش عاملی کامل استفاده شد و یک مدل رگرسیونی از عوامل تأثیرگذار برای تخمین نیرویهای تراشکاری و دمای براده ارائه گردید. همچنین صافی سطح قطعات ماشینکاری شده و نمودار میکروسختی قطعات ماشینکاری شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش عمق برش و افزایش نرخ پیشروی سختی روی سطح قطعهکار افزایش مییابد.
محمد یزدانی خامنه، محسن صدر، امیر راستی، محمد حسین صادقی،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
در این پژوهش، اثر روش بافتدار کردن سطح براده ابزار در بهبود کیفیت سطح در فرایند تراشکاری فولاد ۱۱۹۱/۱ با سختی ۴۵ راکولسی (ماشینکاری سخت) مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور، با فرض بافت حفرهای منظم ابزار، پارامترهای قطر، گام و عمق حفره و همچنین فاصله الگو از لبه برش اصلی ابزار در سه سطح، تغییر داده شد. با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی، نه آزمایش (ابزار) طراحی شد و به منظور اطمینان از نتایج بدست آمده، آزمایشها در حالت خشک و روانکاری شده در دو مرتبه تکرار شدند. نیروهای ماشینکاری در حین انجام آزمایشها و زبری سطح قطعه نهایی در دو حالت ماشینکاری با روانکار و خشک اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که در تراشکاری با ابزار بافتدار به همراه روانکار، تغییر پارامترهای گام الگوی بافت و فاصله الگو از لبه برش در بازه مورد بررسی، به ترتیب تا ۶/۵۷% و ۲/۳۹% زبری سطح قطعهکار را افزایش دادند. این درحالی است که افزایش قطر حفره بافت، بهواسطه کاهش سطح تماس ابزار با براده تولیدی و روانکاری بهتر موضع برش، توانست تا ۷/۴۰% زبری سطح قطعهکار را بهبود بخشد. پارامتر عمق حفرههای بافت ابزار نیز تاثیر معنیداری بر بهبود روانکاری و کاهش زبری سطح نهایی نداشت. در حالت تراشکاری خشک، افزایش قطر بافت سطح و کاهش گام الگوی حفرهها، بهترتیب زبری سطح را تا ۶/۱۰% و ۲۹% کاهش دادند. بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی نیز حاکی از تولید سطحی یکنواختتر در تراشکاری با ابزار بافتدار بهینه بود.